GEERT WILDERS: Lessen van het Oosten voor het Westen

Screenshot_80

(Door: Geert Wilders – Vertaling: “Wachteres” en “Henk V.”)

Het afgelopen weekend was ik in Hongarije voor de presentatie van de Hongaarse vertaling van mijn boek ‘Marked for Death; Islam’s War Against the West and Me’. Ik sprak in volgepakte vergaderzalen en conferentiecentra in Boedapest, Nyíregyháza, Debrecen, Gyór en Sopron. Ik heb tientallen interviews gegeven. En ik heb met de Hongaarse premier Viktor Orbán geluncht.

Breitbart

Een bezoek aan Hongarije is een geweldige ervaring voor elke westerse politicus die zich verzet tegen de islamitische invasie van het Westen. In Hongarije zijn er nauwelijks enige tekenen van islamisering. De Hongaren maken geen geheim van hun besluit om dat zo te houden. De houding in Hongarije en, wat dat betreft, in Centraal-Europa in het algemeen, is heel anders dan die in het Westen. In Midden-Europa aarzelen de mensen niet om uiting te geven aan hun gehechtheid aan hun eigen nationale identiteit, die geworteld is in de joods-christelijke principes van de westerse beschaving. Zij maken het ook heel duidelijk dat ze bereid zijn om hun erfgoed te verdedigen.

Het was ook een vreemde gewaarwording om mijn boek, dat waarschuwt voor de gevaren van de islam, zo openlijk in de Hongaarse boekhandels te zien. Ik heb mijn boek oorspronkelijk in het Engels in de Verenigde Staten uitgegeven. Ik deed dit, omdat Amerika een eerste amendement heeft, dat mensen in staat stelt vrijuit te kunnen spreken, zelfs wanneer een bericht politiek onjuist is. De Hongaarse vertaling is de eerste vertaling van het boek. In mijn eigen land heeft geen enkele uitgever de moed om het te publiceren.

Een Duitse uitgever, die geïnteresseerd was, trok zich terug toen het onmogelijk bleek om het in het Duits te vertalen zonder de strenge wetten in verband met de vrijheid van meningsuiting van Duitsland te overtreden. Vandaar dat de uitgever me vroeg om de term ‘islam’ systematisch te vervangen door de verhullende uitdrukking ‘islamisme’. Ik weigerde, omdat de boodschap van mijn boek precies aangeeft, dat de islam zelf het probleem is.

De islam – niet het islamisme, maar de islam zelf – predikt de politieke onderwerping van de hele wereld aan Allah. Mohammed liet er geen twijfel over bestaan: “Ik kreeg de opdracht om tegen alle mensen te strijden, totdat ze zeggen: ‘Er is geen god dan Allah’”, zei hij.

De Koran is er even ondubbelzinnig over. “Strijd tegen hen, totdat er geen verdeeldheid meer is en de religie helemaal aan Allah toebehoort”, staat er in vers 8:39. De Koran bevat ook de toestemming om Joden en christenen te doden in vers 9:29, het bevel om niet-moslims te terroriseren in vers 8:12, de verplichting om oorlog te voeren tegen de ongelovigen in vers 9:123, en de opdracht om de hele wereld aan Allah te onderwerpen in vers 9:33.

In Hongarije en Centraal-Europa kan men in het algemeen veel vrijer over de islam spreken dan in West-Europa. Daar realiseren mensen zich veel beter wat er op het spel staat. Hongarije bouwde zelfs een grensafscheiding om de stroom immigranten uit overwegend islamitische landen een halt toe te roepen. Viktor Orbán doet in zijn eentje al veel meer voor de veiligheid en de beveiliging van het hele Europese continent dan de Duitse bondskanselier Merkel, de Franse president Macron, de Britse premier May, mijn eigen Nederlandse premier Mark Rutte en alle andere West-Europese leiders samen.

Net als de Poolse, Tsjechische en Slowaakse leiders herhaalt Orbán voortdurend dat zijn land christelijk is en dat hij wil dat dit zo blijft. Hij wil de fout die West-Europa heeft gemaakt niet herhalen, door zijn deuren te openen voor islamitische massa-immigratie. Onlangs waarschuwde het Pew Research Center dat, indien de huidige trends aanhouden, Frankrijk, Duitsland, België en Oostenrijk in 2050 voor bijna 20% islamitisch zullen zijn. Groot-Brittannië en Nederland volgen daar dicht achter, terwijl Zweden rond de eeuwwisseling zelfs voor meer dan 30% islamitisch zal zijn.

Dit is buitengewoon gevaarlijk. Omdat, hoewel de meeste moslims gematigd en niet-gewelddadig zijn de islamitische ideologie dat niet is. Die heeft veel van de volgelingen van de islam geïndoctrineerd, die de oorlogvoerende bevelen van Mohammed en de Koran zeer serieus nemen. Vorige maand werd in Duitsland aan het licht gebracht dat 30% van de islamitische studenten in de deelstaat Niedersachsen zich kan voorstellen dat hij zal vechten en sterven voor de islam. In mijn eigen land, Nederland, toonde onderzoek van de Universiteit van Amsterdam aan dat 11% van de moslims het acceptabel vindt om geweld in naam van de islam te gebruiken. Dat zijn meer dan 100.000 mensen, wat twee keer het aantal soldaten in ons leger is.

Waarom kan men in Hongarije en de andere Visegrád-landen zoveel vrijer praten over de gevaren van de islam dan in het Westen? Waarom gedragen onze elites in de politiek, de academische wereld en de media zich op zo’n laffe en verzoenende manier ten opzichte van de islam?

Misschien heeft het te maken met de gijzelingsmentaliteit die het Westen heeft doordrongen. Vanwege de al aanzienlijke aanwezigheid van de islam in hun landen lijken veel West-Europese burgers bang te zijn om hun wens te uiten dat deze landen geworteld blijven in hun joods-christelijk erfgoed. Onze elites zijn zeker te laf om daaraan vast te houden. Maar er is nog een groot verschil tussen de westerse en de oostelijke helft van het Europese continent.

Vijftig jaar geleden brak overal in het Westen de ‘weg met het Westen’-mentaliteit van de zelfbenoemde’ progressieven’ door. Die leidde tot straatgeweld, de studentenopstanden in Berkeley, Parijs en elders. Westerse zelfhaat werd de nieuwe mode. We mochten niet langer zeggen dat onze beschaving de beste was, ons werd verteld dat die de ergste was. Cultureel relativisme werd de overheersende trend onder de heersende klassen in het Westen.

Deze klassen maakten het islamiseringsproces mogelijk. Ten eerste door te ontkennen dat immigranten moeten assimileren, omdat dit de Europese cultuur boven de inheemse culturen van de immigranten zou stellen. Ten tweede door de critici van de islam en de verdedigers van het Westen aan te vallen. En ten derde door zogenaamde ‘lawfare’:  Een proces waarbij islamitische sympathisanten, zowel moslims als niet-moslims, westerse wets- en juridische systemen exploiteren om hun critici te onderdrukken en hen de mond te snoeren.

Geen van deze dingen heeft plaatsgevonden in landen zoals Hongarije, Polen of de Tsjechische Republiek. Hun burgers worden niet dag na dag geïndoctrineerd met de boodschap dat zij schuldig zijn aan alle onrechtvaardigheden in de wereld. Hun culturele erfgoed wordt niet systematisch ondermijnd door de elites. Hun verleden wordt niet belasterd door professionele activisten. Ze mogen nog steeds trots zijn op hun land. Terwijl we in het Westen te horen krijgen dat we ons ervoor moeten schamen.

Deze schaamte en zelfhaat verstikt ons. Het is tijd om daar een einde aan te maken. Des te meer onze elites landen als Hongarije, Polen en de Tsjechische Republiek bekritiseren, hoe meer we hen moeten steunen en hun voorbeeld moeten volgen. Als we in het Westen willen overleven, als we de existentiële crisis waarmee we geconfronteerd worden, willen overwinnen, dan zullen we onze samenlevingen moeten de-islamiseren. Dit kunnen we alleen doen als we opnieuw trots zijn op onszelf, onze cultuur, ons verleden en ons nationale erfgoed. Dat is de belangrijkste les die Centraal-Europa ons kan leren. Een volk dat zich schaamt voor zijn verleden heeft geen toekomst. De toekomst behoort toe aan trotse mensen, die zich bewust zijn van hun culturele en nationale identiteit en bereid zijn om die te verdedigen.

Bron:
www.breitbart.com
Door: Geert Wilders

Vertaald uit het Engels door:
“Wachteres” en “Henk V.”
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "goedmenschen", "Nuttige idioten", "omvolking", "Religie van de vrede", "Weg met ons!", achterlijkheid, asielwaanzin, Barbarisme, cultuurrelativisme, Dhimmitude, dictatuur, Elite, establishment, Eurabië, Europa, EUSSR, Geert Wilders, gezond realisme, Hongarije, Illegalen, Immigratie, Indoctrinatie, Islam, islam-collaboratie, islamappeasement, Islamisering, islamitische ideologie, Islamkritiek, islamofascisme, Islamofilie, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, lafheid, landverraad, Linkse Kerk, Marxisme, meningsdictatuur, Midden-Europa, Moslims, Multiculti, Nationalisme, onwetendheid, Oost-Europa, Patriottisme, Rotzakken, Socialisten, soevereiniteit, tolerantie/intolerantie, verloedering, Verzet, Visegrad-landen, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

49 reacties op GEERT WILDERS: Lessen van het Oosten voor het Westen

 1. Frans Brassens zegt:

  Een excellent stuk van Wilders. Nader commentaar overbodig.

  Geliked door 1 persoon

 2. Hovawart zegt:

  Zet achttien miljoen mensen op een postzegel en voer een haatdragende ideologie in, maak ongelovigen monddood, manipuleer de vrije meningsuiting en controleer de mediakanalen, maak een overkoepelende organisatie verantwoordelijk voor de wijzigingen, zet een zieltogende economie als katalysator in, en kijk vanaf een veilige locatie hoe het vrije westen verandert in het wilde westen, ( vrijheid verandert in niks meer te verliezen ), een interessante casus en een stevige les voor die eigenwijze Hollandse beterweters.
  (jaja jonge socialisten worden rancuneuze politici).

  Like

 3. Sabeltant zegt:

  Orban een verademing vergeleken met onze bange schijtebroeken in de regering.
  Maar die laat de islam zijn land niet overnemen dat is duidelijk.

  Vergeleken met Wilders hebben we een flut regering met flut mensen op flut departementen.
  De hele kliek verraders zouden een trap onder hun hol moeten hebben omdat ze het volk -WIJ- zo bedonderen.
  Vuile spelletjes en volksverlakkerij dat is waar de dames en heren van het kartel goed in zijn en vergis je niet in de onverholen steun van de linkse oppositie als het op de islam aan komt.
  Er is NIEMAND maar dan ook NIEMAND die zich opwerpt vóór ons land en vóór de Nederlanders.
  Met uitzondering van het FvD en de PVV.

  Het is toch te zot voor woorden dat ECHTE Nederlanders geen huis kunnen huren en dat honderdduizenden analfabete nietsnutten parasiteren met steun van onze ROVERHEID.
  Parasieten die zich in onze staat vestigen, GRATIS in ONZE huizen gaan wonen en ONZE sociale uitkeringen uithollen.
  De sociale verzekeringen waar onze ouders en wij zo hard voor gewerkt hebben.

  Alleen al daarom zou het binnenhof tot de grond toe moeten afbranden.

  Wat hebben ze ONS land naar de kloten geholpen.
  Bekijk het straatbeeld in de steden.
  Wie niet beter weet zal zich in Teheran of Marokko wanen.
  NIEMAND werkt en men hangt de dag rond in winkels en stationshallen net als in die godvergeten landen waar ze vandaan komen. Stinkende straten met hangende kerels, schuifelende voddenbalen en overal zwerfvuil.

  Nederlandse regering, bedankt dat mijn dochter en vrouw ’s avond niet meer over straat kunnen.
  Bedankt voor al die verkrachtingen en steekpartijen, diefstallen en ramkraken.
  Bedankt ook voor de tientallen maffioso die jaarlijks als een hond afgeknald worden terwijl de pakkans NIHIL is en de NEDERLANDSE burger 380 euro mag aftikken vanwege een slecht gekrabde autoruit.

  Schamen jullie je niet?

  Denken jullie nou echt dat de Nederlander zo stom is dat ze jullie verraad niet door hebben?

  Wordt wakker mensen, kijk naar Viktor Orbán en Hongarije, kijk naar de andere landen die de islam de deur wijzen.

  Het kán dus wel!

  Geliked door 2 people

 4. Theresa Geissler zegt:

  Ja ja, aan Geert’s manier van uitdragen ligt het niet: Wederom een bevlogen, zelfs bewonderenswaardig relaas! Evenwel…
  Enfin, ik zal er deze zin uitlichten:
  “Als ‘we’ in het Westen willen overleven, als ‘we’ de existentiële crisis, waarmee ‘we’ geconfronteerd worden, willen overwinnen, dan zullen ‘we’ onze samenlevingen moeten de-islamiseren. Dit kunnen ‘we’ alleen doen als ‘we’ opnieuw trots zijn op onszelf, onze cultuur, ons verleden en ons nationale erfgoed.”
  Ja, Geert, daar is geen speld tussen te krijgen; helemaal gelijk; je voorliefde voor dat perfecte Hongarije is ook al volkomen mee te voelen, maar:
  1. Houd dit soort briljante redes om te beginnen eens wat meer ‘live’ in Nederland, in plaats van in het buitenland,
  2. Probéér je boodschap eens wat minder te verpakken als een vergelijking, die zo overduidelijk ten nadele van het Nederlandse volk uitvalt (uiterst moeilijk, ik besef het, maar bróódnodig met betrekking tot de stimulerende werking, die ervan uit dient te gaan) en
  3. Laat in aansluiting daarop je boodschap zoveel mogelijk POSITIVITEIT uitstralen. Met andere woorden: Zet de poorten open voor je achterban (nee, vrees niet: een ledenpartij zal ik dan nog niet meteen eisen),Betrèk ‘ons’ erbij, heb nog íets meer oog voor díe volgelingen, wier diensten góud waard zouden kunnen zijn en laat je die niet ontglippen (Statenlid Jan Zwerus) en wees nog iets zorgvuldiger met het aanwijzen van bv. je lijstduwers (Een Henk Bres zet bepaald geen zoden aan de dijk.)
  Laat, kortom, zien, dat je in óns’ geïnteresséérd bent, ‘ons’ waardeert en bovenal: ‘Ons’ VERTROUWT.
  Volg die raad op, dan heb je de bèste realistische partij van Europa!

  Geliked door 4 people

  • Wachteres zegt:

   Henk stuurt het artikel vaak door naar Geert. Hopenlijk leest hij jouw hartekreet.

   Like

   • Theresa Geissler zegt:

    Oh, Goh, dat zou dus betekenen, dat jullie je er zowaar in kunnen vínden?
    Nou, tjonge, dát mag in de krant!
    Nu is het maar te hopen, dat een zekere dierbare mede-reageerder er op zijn eigen specifieke manier niets tegenin te brengen heeft -omdat er niet genoeg in wordt gejubeld of zo- want in dat geval krijg ik het weer van hem voor mijn kiezen en zien júllie weer reden om je mening hieromtrent weer bij te stellen: Het zou immers Popie Jopie zijn, die er iets tegen heeft….
    Je ziet, ik ben behoorlijk verbitterd. En teleurgesteld . En het kan nog wel even duren voor dat weer is bijgetrokken.

    Like

   • Wachteres zegt:

    Theresa, je reactie slaat nergens op. Wil je alsjeblieft hiermee stoppen?

    Het wordt erg vervelend. Moet je persé negatieve aandacht?

    Ik zei alleen maar dat ik hoopte dat Wilders jouw! [dus niet mijn!] hartekreet zal lezen.

    Of ik het daar wel of niet mee eens ben, dat heeft er niets mee te maken.

    Denk je dat ik niet tegen een andere mening kan? Geniet je van conflicten?

    Like

   • Theresa Geissler zegt:

    Genieten is bepaald het woord niet. Ik kan natuurlijk wel kijken, of ik jullie e-mailadres nog heb, dan zou ik je althans rustig en redelijk uiteen kunnen zetten, wat me met betrekking tot de afgelopen dagen zo vreselijk dwars zit.
    Al heb ik niet het idee, dat jullie daar erg in geïnteresseerd zijn. Maar het staat je immers vrij om het al dan niet te lezen.
    ;

    Like

   • Harry zegt:

    Dat doorsturen is vergeefse moeite , Wachteres .
    Met een dergelijk karakter is dat totaal zinloos .
    Ik liet gisteren een vriendin die bewuste discussie lezen en die riep : “wát een secreet”!

    Ze is helemaal niet zo Geert-minded , maar alleen voor zichzelf in de weer , en dat heeft Wilders binnen twintig seconden dóór !
    We hebben al heel veel negatieve kritiek op Wilders van haar gelezen , keer op keer komt ze daar op terug , maar hij heeft al genoeg subversieve elementen meegemaakt .
    Trapt ie echt niet in !

    Ze hoeft ook maar één strohalm in een ander artikel te kunnen grijpen ;
    en daar gáán we wéér ! Om zes minuten over acht ’s morgens al weer !

    Zelfs als je pro-Wilders bent , vliegt ze je doorlopend in de haren .
    “Het grootste stuk klapvee , de grootste dweil” zijn de kwalificaties die ze je dan toevoegt !
    Gewoon omdat je achter Wilders staat .
    EN omdat ze geen lid kan worden .
    En wat zou daar dan de oorzaak van kunnen zijn ?

    Wat zou zo iemand binnen de PVV moeten ?
    De nieuwe Bontes ?
    Een herboren Brinkman ?
    Van Doorn ?

    Like

   • Theresa Geissler zegt:

    @Harry: Ik heb me gisteravond net iets voorgenomen.
    Dus zal ik hier niet op ingaan.
    Alleen dit:
    Ikzelf heb een goede vriend de afgelopen tijd alle vóórgaande “discussies” laten lezen.
    En wat hij van jou zei, zal ik hier maar niet letterlijk gaan herhalen:
    De woorden “schofterig” en “smerig” waren nog de meest lieflijke.
    Ook in de passages, waarin jij zelf denkt, netjes te blijven, was dat het geval.
    Was het niet om hóe het gezegd werd, dan wel wát er gezegd werd.
    De rest van je aantijgingen zou ik me niet moeten aantrekken.
    Ik ben ik en alleen ik weet, hoe ik het bedoel.
    Daar ben jij te bot voor. Dus laat maar.

    Like

  • Daan Kranenburg zegt:

   Theresa, een heel wijze raad van je aan Geert Wilders. Misschien als je hem hiermee mailt dat die overkomt.

   Like

   • Theresa Geissler zegt:

    Dat zou mooi zijn. Helaas ontkom ik niet aan de indruk, dat het achtste Wereldwonder is geschied als er überhaupt naar die mail gekeken zou worden.

    Like

 5. Zijlstra zegt:

  Sorry Theresa, trots zijn op onze cultuur helpt niet. Wat helpt dan wel? Dat men zich bewust is van het feit dat men zich over geeft aan een religie, aan kuddegedrag om ergens bij te horen, aan een neiging om god of allah te pleasen, die daar helemaal niet op zit te wachten. Zien is bevrijding.

  Like

  • Theresa Geissler zegt:

   U leest het enigszins verkeerd: Het is volkomen duidelijk, – en terecht- dat Wilders trots is op onze cultuur, maar de vraag, die dit relaas opwerpt: Is hij ook trots op óns – op Nederland, op zijn achterban?
   Als in een gezin het ene kind voortdurend negatief vergeleken wordt met het andere,dan is dat op den duur evenmin bevorderlijk voor de ontwikkeling van het eerste,al is de verleiding nog zo groot.
   Hij mag Nederland dan nog zo’n hopeloos geval vinden, hij heeft tóch uit eigen beweging,ervoor gekozen om het te vertegenwoordigen.
   En dat vraagt om een stimulérende boodschap, hoe moeilijk dat soms ook is.

   Like

 6. kopjethee zegt:

  Misschien komen wij Bron – lezers elkaar OP DE VLUCHT nog eens tegen in Hongarije of die kanten. Je weet nooit, …heb ook wel eens gezegd, ik blijf hier thuis ik ga mijn land niet verlaten, maar we weten allemaal dat overlevingsdrang ERG STERK is als puntje bij paaltje komt. Ik ben erg benieuwd hoe het ons zal verlopen in de nabije toekomst. Ik heb erg heimwee naar nog maar een jaar of 10 geleden…..toen we amper nog van niks wisten, Ik had 10 jaar geleden niet kunnen bedenken dat dit allemaal zou gebeuren ! Vreselijk wat een toestand nu

  Geliked door 1 persoon

  • hendrikush zegt:

   In Oost-Polen ligt “Preusisch Holland”. Langs de autoweg ligt daar wegrestaurant “Nova Holandia”, compleet met molentjes en een polder-kinderspeelplaats.
   Dat gebied is vroeger ontgonnen door Menno Simons uit Witmarsum en het respect voor ons land is daar nog volop aanwezig.

   Like

   • hendrikush zegt:

    “Preussisch Holland” en “Nowa Holandia” moet het zijn.
    Bismarck en Hindenburg hebben in dat gebied met de Russen gevochten en er hun roem behaald.

    Like

 7. BertG. zegt:

  http://politiek.tpo.nl/2018/02/07/fuck-koning-kamer-neigt-naar-opheffen-majesteitsschennis/
  Alles hangt af van wat PVV en/of VVD doen

  Kamerlid Gidi Markuszower van de grootste oppositiepartij PVV noemt het ‘sympathiek’ om ‘de vrijheid van meningsuiting’ uit te breiden. Hij vindt het wel ‘scheef’ dat de koning straks niet meer extra wordt beschermd terwijl aan de positie van rechters niets verandert. Markuszower zal hier vragen over stellen voordat hij definitief beslist.

  Like

 8. Lysamarie zegt:

  Wachteres

  Hoe zou dit nou in godsnaam mogelijk zijn als Wilders niet wordt uitgenodigd om lezingen te geven, als hij overal geweerd wordt off hij de ziekte de pest zou hebben en voor iedere uitspraak die hij doet verantwoording moet afleggen. Wie speelt hier de vuile rol denk je?

  Like

  • Theresa Geissler zegt:

   Hij wordt inderdaad tegengewerkt, maar NIET door zijn eigen achterban. DIE zou hij meer tegemoet kunnen komen…en vooral: wat meer VERTROUWEN.
   Van de pers, zoals van de Limburger, b.v., krijgt hij toch óók gehoor….om daarin uitgebreid te gaan zitten vertellen, dat de hele rest van Nederland niet kan típpen aan ZIJN gèweldige geboortenstreek, Limburg, om dan al even uitgebreid te verkondigen, dat de PVV nooit een ledenpartij zal worden , met name omdat hij zijn eigen achterban niet vertrouwt.
   Nou, fijn om te lezen voor een, op de koop toe, niet-Limburgse Nederlander; héél stimulerend!

   Like

 9. Lysamarie zegt:

  Excuur
  Mijn reachtie was bedoeld voor Theresa Geissler

  Like

 10. BertG. zegt:

  De poes van Geert Wilders is ernstig ziek. De politicus maakt zich grote zorgen om Snoetje.
  Volgens Wilders lijdt de kat aan hartfalen. „Onverwacht. Spannende cruciale dagen nu. Duim voor haar!”, schrijft de PVV-leider op de speciale Twitter account die werd geopend toen hij Snoetje en Pluisje kreeg.
  https://www.telegraaf.nl/nieuws/1644155/poes-van-wilders-ernstig-ziek

  Like

  • Theresa Geissler zegt:

   Eén van mijn katten is deze week ook plotseling bezweken aan een hartstilstand. !0 jaar was ze. Kwam gelukkig plotseling en duurde kort.
   Even triest, maar dan ga je weer verder.
   Je kunt wel merken, dat Geert en Krysztina geen kinderen hebben.

   Like

   • Theresa Geissler zegt:

    10 jaar, uiteraard.

    Like

   • BertG. zegt:

    Waarschijnlijk had de kat daar al een tijdje last van, zonder dat je dat ooit gemerkt heb.
    Maar oud is de kat niet geworden dan.
    Hoeveel heb je er nou nog, 13 stuks.

    Like

   • BertG. zegt:

    Je weet zelf wel, katten laten bijna nooit iets merken.
    Of het moet wel erg wezen.

    Like

   • Theresa Geissler zegt:

    13, ja. En nee, ik merkte niets aan haar:
    Niet aan haar vacht en niet aan haar gewicht: Ze at tot op het laatst normaal.
    En toen, van het ene moment op het andere…..
    Ik heb in vorige jaren weleens gehad, dat er zich één opeens zichtbaar heel beroerd voelde, zodat je echt meteen het ergste vreesde: Die lieten het dan wel degelijk merken!
    Maar als je díe dan naar de dierenarts bracht, konden ze steeds weer worden gered.
    Normaal gesproken merk ik het altijd heel gauw, als er met één iets niet in orde is. Dit was echt nieuw voor me.

    Like

   • BertG. zegt:

    Soms kan je nog iets merken omdat andere katten een beetje vreemd doen naar een kat die iets mankeert, of ze negeren ‘m volledig.

    Like

   • BertG. zegt:

    Vogeltjes zijn onderling daarin een stuk wreder.
    Als er 1tje iets mankeert, een wondje heeft of zo, besluiten ze zomaar met ze alle om ‘m dan maar dood te maken.

    Like

   • BertG. zegt:

    tistochwat heeft daar meer kennis over. Hoe vogeltjes zich onderling gedragen.
    Maar die heeft nou eenmaal besloten om NOOIT meer op mij te reageren.
    Dus daar ga je niks van horen wat ik hier beweer.

    Like

   • Theresa Geissler zegt:

    Tja, daarin is ze consequenter dan ik; ik neem het me 100 keer voor en dan barst ik tóch weer los.
    Heb nu vanavond in de mail weer nèt iemand toegezegd, het weer eens te probéren.
    Helemaal uit mezelf overigens, want het moet nu eenmaal niet door een ander van me verlangd worden.
    Serieus probéren; meer kan ik niet beloven.

    Like

 11. Bob Fleumer zegt:

  En Geert Wilders moet voor de rechter verschijnen om gevonnist te worden terwijl deze man de laatste strohalm is waar Nederland nog enige hoop aan kan ontlenen( met FvD) de lafheid is diep ingezonken bij bestuurlijk Nederland, de rechterlijke macht moet zich doodschamen dat zij het zover heeft laten komen.

  Geliked door 1 persoon

 12. Henk.V zegt:

  Effectief, verfrissend taalgebruik en een glasheldere boodschap!

  Inderdaad, Wachteres, zoals gewoonlijk is ook dit artikel al door mij verstuurd naar de PVV. Zie de bevestiging van de PVV:

  ”Dank U wel!

  Uw bericht wordt doorgestuurd naar Geert Wilders (g.wilders@tweedekamer.nl)
  Graag blijft de Partij voor de Vrijheid met u in contact. Dat kan via de email-Nieuwsbrief.
  U kunt zich hier gratis abonneren.
  Via de Nieuwsbrief blijft u op de hoogte van het laatste nieuws rondom de PVV.

  Thank You!

  Your message has been sent to Geert Wilders (g.wilders@tweedekamer.nl)”

  Like

 13. Hovawart zegt:

  Zolang de huidige Minister-President de Mohammedanen oproept om zich “In te vechten” in de Nederlandse samenleving, redden wij het niet door trots te zijn/blijven op onze afkomst, een vijandig volk als adders aan de borst koesteren voor politiek gewin, met de verwachting dat een tolerante samenleving zijn waarden en normen wel zal verlagen, om het gebrek aan aanpassingsvermogen van ideologisch gehandicapten in de gehele EU te compenseren met Nederlands belastinggeld.(waarom je eigen graf graven, the first law of holes, is an adage which states that “if you find yourself in a hole, stop digging”. Digging a hole makes it deeper …).

  Geliked door 1 persoon

 14. Laura Ginsel zegt:

  The bigoted, “racist” West was not only the leader of giving women the right to vote, a noble cause of feminism when feminism was still a good cause, it is also the leader of gender equality and women’s rights in today’s world. Women do not have rights in Islam, they are just slaves…..

  Like

 15. Wachteres zegt:

  http://politiek.tpo.nl/2018/02/07/closeread-hoe-forum-democratie-bestuur-kritische-partijleden-monddood-maakt/

  Closeread – Hoe het Forum voor Democratie-bestuur kritische partijleden monddood maakt
  Meedoen? Steun Thierry Baudet anders volgt wellicht royement

  Het is hommeles bij Forum voor Democratie (FvD). Na de royering van FvD-prominent Robert De Haze Winkelman en zijn vrouw Betty Jo Wevers, schreven drie kandidaten voor de Tweede Kamer een brief naar de partijtop: Gert Reedijk (no.8), Arthur Legger (no.12) en Freek-Jan Berkhout (no.17). Ze willen meer interne democratie en wensen het vertrek van penningmeester Henk Otten.

  Zou Wilders toch gelijk heben met zijn aanpak?

  Geliked door 1 persoon

 16. koddebeier zegt:

  Socialisme zorgt voor de ondergang van een land en kent vele politieke meelopers zoals de liberalen, de christelijke en vele andere onderkruipers.

  Like

 17. Pingback: Gert-Jan Segers en het antisemitisme in Nederland | E.J. Bron

 18. Hovawart zegt:

  In een kwart van de gemeenten leeft het vermoeden dat criminelen infiltreren in het lokale bestuur. Vooral raadsleden worden als ‘fout’ bestempeld. Ook wethouders worden verdacht van criminele praktijken, dan zijn er nog partijleden die infiltreren in een andere partij om tweespalt te zaaien, of om zich af te kunnen splitsen met behoud van hun zetel in een splintergroep met meestal een islamitische grondslag.

  Like

 19. BertG. zegt:

  Like

 20. Pingback: GEERT WILDERS: Lessen van het Oosten voor het Westen | eunmask

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s