Boek “La communauté” laat zien: Integratie van immigranten is mislukt

Screenshot_92

(Door: Erik Rusch – Vertaling: E.J. Bron)

Het boek “La communauté” van Ariane Chemin en Raphaëlle Bacqué houdt de gemoederen in Frankrijk bezig. Volgens een artikel in de “Welt” geldt het daar als “hét” politieke boek van het jaar.

epoch times

La communauté” is een boek dat het sociale verval van de beroemd-beruchte kleine stad Trappes 30 kilometer ten zuidwesten van Parijs laat zien. Het verval ontstond door de gestuurd toestroom van steeds meer immigranten. Het boek laat instructief zien hoe de integratie-inspanningen in Frankrijk mislukten, en hoe zelfs goede initiatieven uiteindelijk weinig tot stand brachten.

In hun maatschappelijk portret over de kleine Franse stad Trappes tonen de schrijvers aan dat de brede integratie  van de immigranten in Frankrijk mislukt is. In plaats daarvan heersen er grote tegenstellingen.

Het boek maakt duidelijk waar Trappes  en de hele Franse republiek aan lijden.

“Oorspronkelijk wilden we een verhaal van de immigratie vertellen”, zegt Ariane Chemin, “maar we vonden een twee-klassenmaatschappij”, citeert de “Welt” een van de schrijfsters.

De titel van hun boek “La communauté” (De gemeenschap) zou men volgens de “Welt” toepasselijker met “De parallelsamenleving” moeten vertalen.

Het verval vond in etappes plaats  

Het verval vond in verschillende etappes plaats. Er zijn de eerste grote stromen immigranten van de eerste generatie, die in de nieuw gebouwde flatwijken trokken en door talrijke integratie-inspanningen werden omringd.

Later volgde de de-industrialisering en de massale werkloosheid van de derde generatie. Uiteindelijk kwam de teloorgang van de communisten kort na het vallen van de Berlijnse Muur en daarop volgend het begin van radicaalislamitische stromingen.

In de tijd na de oorlog kregen linkse politici eerst enorm veel invloed en zij vervingen traditionele structuren door een intensief uitgebreid sociaal net. Daarna lieten ze, om redenen van machtsbehoud, hun stad zonder verzet aan de “islamisten” over. Daarmee verraadden zij, volgens de schrijfsters, de waarden en idealen van hun republiek en het “islamisme” breidde zich uit.

Het sociale net verviel steeds meer en veel “mensen die daar van oudsher wonen” leven nu zoals de burgemeester: “Ze doen aan realiteitsweigering”, de burgemeester neemt het woord Jihad niet in de mond. “Het is de Amerikaanse geheime dienst die de dode ISIS-strijders uit Trappes telt”, aldus Ariane Chemin in de “Welt”.

Afgestomping, berusting en hopeloosheid vult de harten

Wellicht is het ook een vorm van afgestomping, berusting en hopeloosheid die de mensen vervult.

De geografische ligging van Trappes wordt in het artikel in de “Welt” heel raak geformuleerd en drukt de tegenstellingen en sociale scheefgroei uit:

“In de buurt van de oude pracht van Versailles, in het noorden een golfclub, in het westen het vrijetijdspark ´France en miniature´, daar tussenin Trappes, de gastarbeidersstad, waar ´de sociale lift nooit gefunctioneerd heeft en waar het stinkt naar pis´, zoals de in Frankrijk beroemde komiek Jamel Debbouze, een grote zoon van Trappes, ooit geformuleerd heeft.”

“La communauté” maakt duidelijk hoe eenzijdig Trappes zich ontwikkelde, nadat radicale “islamisten” steeds meer de overhand kregen. Het beschrijft hoe nu alle slagerijen in Trappes halal zijn, dus werken volgens islamitische slachtregels. Dat in het enige overgebleven café in het centrum alleen maar mannen zitten en dat de markthal van Trappes, zoals die nu is, ook in Tunis, Algiers of Agadir zou kunnen staan. Zelfs in de hamburgerwinkel James´s Diner zijn de hotdogs halal…

Zelfs de enige boekwinkel is islamitisch

Hoeveel moslims er in Trappes wonen, weet niemand, omdat Frankrijk in statistieken weigert de etnische herkomst of de religie te registreren. Maar niet aantal is het probleem, het is de radicalisering, de culturele overmacht, staat er in de “Welt”.

Daarom is het niet verwonderlijk dat de enige synagoge die sinds de oorlog in Frankrijk in brand werd gestoken, in Trappes staat. Dat het enige dodelijke slachtoffer van de opstanden in 2005, toen in heel Frankrijk de barricaden in de voorsteden in brand stonden, in Trappes stierf.

De stad haalt steeds weer de krantenkoppen: drugsdoden, steekpartijen, familietragedies, uit de hand lopende politiecontroles. Trappes is voor velen een synoniem voor geweld, criminaliteit en extremisme geworden.

Volgens het artikel zijn 67 “islamisten” van Trappes in de gewapende Jihad getrokken, wat van Trappes de hoofdstad van de rekrutering van de “Islamitische Staat” maakte.

Wat kunnen we van Trappes leren?

Wat kunnen we van Trappes leren? En hoe kan Trappes weer veranderen in een vruchtbaar maatschappelijk met elkaar vol diversiteit, levendigheid en interne stabiliteit?

Het antwoord vindt men niet direct in het boek, maar kan wellicht afgeleid worden van het portret van de maatschappelijke omstandigheden daar.

Wellicht is het een herbezinning op traditionele cultuuroverstijgende, positieve waarden en de gezamenlijke invoering hiervan in het dagelijks leven – in het dagelijkse met elkaar.

Maar de hoge concentratie van mensen uit verre cultuurgebieden met dezelfde achtergrond, te midden van een samenleving met een sterk daarvan afwijkende achtergrond, maakt een samenleven moeilijk. Daar zou men wellicht moeten beginnen. Maar wie kan de klok weer terugdraaien?

Bron:
www.epochtimes.de
Door: Erik Rusch

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

h/t A.M.

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "diversiteit", "Integratie", "omvolking", "Religie van de vrede", "Verrijking", "Weg met ons!", achterlijkheid, Allochtonen, Barbarisme, Criminaliteit, cultuurrelativisme, Derde Wereld, Dhimmitude, Eurabië, Frankrijk, Immigratie, Islam, islam-collaboratie, islamappeasement, Islamisering, islamitische ideologie, islamofascisme, Islamofilie, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, lafheid, landverraad, Maghreb/Noord-Afrika, migrantengeweld, Moslims, Multiculti, nieuw fascisme, Noord-Afrikanen, Rotzakken, tolerantie/intolerantie, verloedering, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

18 reacties op Boek “La communauté” laat zien: Integratie van immigranten is mislukt

 1. koddebeier zegt:

  Trappes het voorland van vele Nederlandse steden, nog even geduld, dan is het ook te aanschouwen in Theater Rutte !!

  Like

 2. J. C. Th. Köhler zegt:

  Om te weten dat de integratie van immigranten is mislukt heb ik geen boek nodig.

  j.c.th.kohler@ziggo.nl

  Like

 3. Mary zegt:

  We leren, hopelijk, van Trappes dat de Islam niet verenigbaar is met de westerse samenleving.Wellicht kunnen mensen als Marine le Pen toch meer “terugdraaien” als men denkt. Neem een voorbeeld aan Israel die momenteel bezig is de deportatie van Afrikaanse migranten te bewerkstelligen, het kan dus zeker wel.

  Like

  • fleckie' zegt:

   Jammer genoeg, kunnen de ‘ongenodigden’! OOK in andere landen ..niet.. gesteriliseerd worden, om de gekleurde ‘bevolkingsexplosies’. een HALT…toe te roepen’.

   Like

   • fleckie' zegt:

    DE ‘MOTIE HALSEMA’

    Like

   • fleckie' zegt:

    Voor de DERDE ! keer , typ Ik dit column van Bart Schut , uit het Nw.Isr.Weekblad ,d.d.9.2.2018’geachte mevrouw Halsema, beste Femke, Het is een publiek geheim dat je niets liever wilt dan burgemeester van Amsterdam worden. Het feit. dat jij tien jaar geleden al zei dat je dat niet wilde en dat je recent herhaalde dat dit’niet aan de orde is’
    ,is binnen de politiek het equivalent van een wortel in de schoen met . Sinterklaas. En
    toegegeven ,je bent geen slechte kandidaat ,dat vindt zelfs jouw grote concurrent Alexander Pechtold ( zijn kandidatuur kan niet anders gezien worden als straf voor Amsterdams groezeligelige VOC- erleden ,THE Horror, THE Horror). Alleen die partij van jou ,Femke, daar heb Ik nog wel een paar bedenkingen bij. …….We hoeven het niet te hebben over dat in rechtse kringen grijsgedraaide akkefietje toen jij je kinderen van een
    multiculturele school weghaalde en bij een roomblanke plaatste. Een goede onder doet nu eenmaal wat het beste voor zijn kind is., niet wat politiek het meest opportuun lijkt. Ik had daar als aanstaand vader alleen maar respect voor. Bovendien,’doe wat Ik zeg’doe niet wat Ik doe’is zo’n beetje het basisprincipe voor beroepspolitici.,dus waarom zou dat bij GroenLinks anders zijn. Jouw partijleiderschap werd gekenmerkt door een frisse pragmatische wind, maar sondsdien hebben de krankzinnigen-Ik bedoel de ra-razende
    Klaverfluisteraar Wijnand Duyvendak en zijn Justin Trudeau-LOOKALIKE buikspreekpop- het GroenLinks gesticht overgenomen. …….DIE KLENE ,MARGINALE GROEP…….Maar alle gekheid op een stokje,Femke,als jij echt burgemeester van 020 wilt worden,ben je dan ook bereid dat te zijn voor alle Amsterdammers? En nee, dan heb Ik het niet over het omarmen van de grote minderheden,de Turken,Marokkanen, Surinamese, Antillianen,dat zit bij GroenLinks wel snor-ondanks jullie witter dan wit partijkader. Nee, Ik bedoel die kleine marginale groep,die toch al eeuwen onze hoofdstad bevolking,de JODEN.Want,beste Femke,zij lijken door jouw partij tot op het bot te worden gehaat. Niet eens zozeer omdat men bij GoenLinks niets dan walging voor de staat Israel lijkt te voelen,maar omdat men bereid is mee te doen aan misschien wel de breeds georganiseerde antisemietenbijeenkomst van onze naoorlogse geschiedenis.Want waar PvdA,SP en zelfs de Dierenzwevers afzegden,weigert GroenLinks af te zien van de deel name aan de geplande demonstraties op 18 maart’tegen radisme,en fascisme’ in de Amsterdams gemeenteraad( antisemitisme wordt uiteraard niet genoemd: in kringen van de organisatoren is er niet zoiets als Jodenhaat,alleen gerechtvaardigd kritiek op apartheidsstaat Israel). GroenLinks is bereid mee te marcheren met ERDOGANS VIJFDE COLONNE(DENK).WANNABE Jihadi’s( Nicaragua),Hamasfans(Internationale Socialisten) gewelddadige Antidemocraten( Anti- Fascistische Actie), meer Hamasfans.( Bijl,hallo Anja Meulenbelt) en alternative for Kristallnaxhtherdenkers. …..Er is weinig fantasie voor nodig om elk van deze groepen als antisemitisch te bestempelen.,maar GroenLinks heeft er geen enkel problem mee samen met hen door de straten van de hoofdstad te marcheren. Jij,Femke,vond dat ‘onverstandig’ ,liet je weten. On-ver-standig. Wat dacht je van schandelijk.immoreel,van God los of door de wilde spinner besnuffeld? Hand in hand marcheren met de ware racist een en fascisten-want dat zijn deze groepen-‘onverstandig’ noemen,…weet je wel hoeveel jaren dertig -vergelijkingen dat oproep? Ik zal ze hier niet maken,maar Ik refereer graag aan de kleur die je krijgt als je hun rood met jouw Groen ,mengt, Femke.
    …….Mij maak je niet wijs dat jij niet nog steeds een enorme invloed hebt op je ouwe cluppie in 020 .En dat wanneer jij,als burgemeester in she,duidelijk maakt dat een mars met deze donkerburine organisaties uit den booze is,de locale Groen
    Inks-onderknuppel niet alsnog de boek afblaast.Het zou een mooi signaal zijn naar de Joodse gemeenschap ,die in de hoofdstad deze dagen toch al zo onder-bijna letterlijk – vuur ligt. Het zou een gevaarlijk zijn dat de burgervader m/v uiteraard van alle Amsterdammers past ,een gebaar dat de PvdA ‘er Lodewijk Asscher wel al maakte.He, is die eigenlijk niet beschikbaar?**

    Like

 4. delamontagne zegt:

  TRAPPES BIJ PARIJS……
  Een moslim komt BOOS naar de Mac Donalds in Trappes, want……….een blanke heeft zijn zwaar gesluierde vrouw gefotografeerd.
  * / * /

  Waar de zwarte moslim-man de blanke al niet van beschuldigd.
  1) Hij draagt de Franse vlag op de mauw van zijn polo shirt.
  2) Hij nam een foto van zijn zwaar gesluierde vrome MUSLIM-vrouw, [ maar wie gaat er nu als moslima naar een Mac Donalds zonder dat haar man erbij is /…………….! ]
  3) Bij de 35ste seconde van de video begrijpen we dat de moslim de telefoon van de blanke man heeft gestolen en hij zelfs de code vond om hem te gebruiken.

  Vanaf 1.30 bedreigt de zwarte moslim alle
  “racistische” mensen:
  “Jullie Fransen moeten goed begrijpen dat het niet alleen die lui zijn die de blauw-witte-rode vlag op hun kleding hebben racisten zijn, in feite zijn al die Fransen smerige racisten.
  En hij legt kalm uit dat zwarte moslims in Frankrijk zijn en dat ze daar zullen blijven.
  In Trappes zijn er volgens hem net zoveel Moslems als er bladeren aan de bomen zijn.

  Op 2.00 legt hij trots uit hoe de techniek van achtervolging op blanken door de Afrikaanse stammen in Trappes werkt.
  etc,etc………..

  Like

 5. jantjeuitnl zegt:

  Die Welt zou eens een jaar lang soortgelijke rapportages moeten maken over de Duitse steden en niet doen alsof er in Duitsland niets aan de hand is, maar er alleen problemen in Frankrijk zijn met moslims.

  Like

 6. Rookmelder zegt:

  Een duidelijk artikel wat ons nog te wachten staat ! Dat het in Frankrijk -o.a.Trappes- al zo ver heeft kunnen komen is een gevolg van de Gaulle, een nogal autoritair kapitalist die de inwoners van de toenmalige Franse kolonien -o.a. Tunesie, Marokko, Algerije- het staatsburgerschap verleende. Tijdens en na de Algerijnse burgeroorlog zochten tienduizenden Algerijnen als “Fransen” hun toevlucht in Frankrijk, wortelden daar en veroorzaakten middels de baarmoeder een explosie van moslims waarvan nu de gevolgen zichtbaar zijn en worden !

  Like

  • delamontagne zegt:

   De meesten die na de Frans – Algerijnse oorlog naar Fr kwamen, waren de z.g.n. “Pieds Noir”.
   Europeanen of afstammelingen van hen, geen muslims, die hun leven na de overdracht niet zeker meer waren en naar Fr vluchten.

   Like

 7. Karel Dokter zegt:

  Lesje uit het recente verleden:
  ZE ZULLEN NOOIT INTEGREREN, dat is ze verboden door de koran, het is ze ook verboden
  ongelovigen als buren te hebben en een andere taal dan het arabisch te leren.
  Waarom ze dan hier zijn, zult u zich afvragen? Ze willen de absolute macht, ze willen
  een wereldkalifaat plus sharia.
  http://web.archive.org/web/20130605110417/http://hvv.amsterdampost.nl/HVV/www.hetvrijevolk.com/indexb231.html?pagina=8364

  Like

 8. kampersrene zegt:

  De migratie van de immigranten is zonder enige twijfel “gelukt” maar niet voor ons !!

  Like

 9. Aegolius cs zegt:

  **Wat kunnen we van Trappes leren?**

  Het bestuurlijk establishment: NIETS.

  Like

 10. Pietersen zegt:

  We leggen het boek op de stapel die reeds bestaat. Lezen is niet nodig. Wij, van EJBron weten dit al lang. Het volk gaat gewoon door met domme programma’s op de tv kijken en de politici doen alsof er geen probleem is ‘zolang moslims zich maar aan de wet houden’ en meer van die loze kretologie.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s