Hanzestad Bremen, een jaar voor de parlementsverkiezingen – buitenlanders ondermijnen vooral linkse partijen

Screenshot_133

(Vertaling: E.J. Bron)

De volgende parlementsverkiezing in de Vrije Hanzestad Bremen zal bij de reguliere afloop van de vierjarige verkiezingsperiode waarschijnlijk in het voorjaar van 2019 plaatsvinden.

ongecensureerd.at

Het parlement van Bremen steeds meer door buitenlanders ondermijnd

Het parlement van Bremen bestaat uit 83 leden. Van de 83 parlementariërs zijn er elf Turken (waaronder twee Jezidi en een Koerd). Zeven van hen werden al in Duitsland geboren, vier in Turkije. Vijf Turken stellen zich kandidaat voor de SPD, vier voor de Groenen, eentje voor Die Linke en eentje voor de CDU. In het parlement zitten ook twee Grieken, een voor Die Linke en eentje voor de SPD, een Iraniër voor de Groenen en een Congolees voor de SPD.

Fractie van de Groenen: 38,5% niet-Duitsers

De fractie van de Groenen in het parlement bestaat bijna voor een derde deel (4 van de 13) uit Turkse afgevaardigden. In totaal bedraagt het aandeel buitenlanders in de fractie 38,5% (5 van 13 afgevaardigden). De fractie van de SPD heeft een buitenlander-aandeel van 23,3% (zeven van de 30 afgevaardigden), de fractie van Die Linke van 25% (2 van 8 afgevaardigden).

Omdat Bremen geregeerd wordt door een coalitie van SPD en Groenen, is het gewicht van de buitenlandse afgevaardigden binnen de regeringsmeerderheid 27,9% – dat is al bijna een derde deel. En over twaalf maanden zal dit vermoedelijk nog groter zijn, omdat niemand tegenstuurt.

Toekomstige etnische samenstelling van Bremen

Als je kijkt naar het aantal buitenlandse kinderen op de basisscholen, dan kan de ontwikkeling van de bewoners van Bremen evenals hun invloed op het politieke en maatschappelijke leven berekend worden.

Terwijl in het schooljaar 2009/2010 al 36% van de basisschoolleerlingen over een migratieachtergrond beschikte, nam dit aandeel binnen zes jaar toe tot 50,9% (schooljaar 2016/2017). Binnen enkele jaren nam het aandeel buitenlanders onder de basisschoolleerlingen zodoende met een ongelooflijke 41,4% toe.

Onderwijs-noodtoestand: “Uitbreiding van de taalbevordering”

In het schooljaar 2009/2010 bedroeg het aandeel buitenlanders op 42 van de in totaal 74 basisscholen in Bremen meer dan 50%, bij meer dan 18 scholen daarvan meer dan 60% (de desbetreffende cijfers voor het schooljaar 2016/2017 ontbreken).

Dat onder deze omstandigheden het leren, zoals dat in Duitsland gebruikelijk was, nauwelijks nog mogelijk is, laat de bekentenis van de Senator Onderwijs van de stad zien. Ze kondigde de “uitbreiding van de taalbevordering” op alle basisscholen van Bremen aan, nadat op 12 oktober 2017 de resultaten van het onderzoek “Onderwijstrends 2016” van het “Instituut voor de Kwaliteitsontwikkeling in het Onderwijswezen” (IQB) van de Humboldt-universiteit werd gepubliceerd, waarin Bremen de hekkensluiter van heel Duitsland bleek te zijn.

Bron:
www.unzensuriert.at

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "diversiteit", "Integratie", "Nuttige idioten", "omvolking", "Religie van de vrede", "Verrijking", "Weg met ons!", achterlijkheid, Allochtonen, Barbarisme, Communisme, cultuurrelativisme, Duitsland, Eurabië, Islamisering, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, landverraad, Links fascisme, Linkse Kerk, Marxisme, Moslims, Multiculti, nieuw fascisme, Rotzakken, sociaaldemocraten, Socialisten, verloedering. Bookmark de permalink .

8 reacties op Hanzestad Bremen, een jaar voor de parlementsverkiezingen – buitenlanders ondermijnen vooral linkse partijen

 1. Aegolius cs zegt:

  In de NL aankomende gemeenteraadsverkiezingen, ziet men juist het tegenovergestelde.

  Like

 2. Hovawart zegt:

  Het grote voorbeeld van een versplintering is een Denkpartij, en de oproep van de Pvda om een andere naam te verzinnen voor Het Rode Gevaar, heeft op lokaal niveau het bestuur van gemeentes al een islamitisch voorzetje gegeven.
  Het geven van een stem(zetel) (hoe klein het bestuur ook is) aan een islamitische infiltrant (ex-pvda) is de doodsteek voor de samenleving, een Grijze Wolf met zo’n immens netwerk en achterban vreet een hele kudde schapen op, één lammetje per keer, en houd de anderen in vrees.

  Geliked door 1 persoon

 3. BertG. zegt:

  Valt dat niet onder misleiding als je je naam veranderd, maar eigenlijk nog steeds de PVDA bent.
  Een vorm van oplichting, zou ik het noemen.

  Geliked door 1 persoon

 4. ReaGluurder zegt:

  Es ist Die Wiedergutmachung, Dumpfkopf!!

  Like

 5. Jules Vismale zegt:

  Dat nog te bedenken dat ironisch genoeg de Duitse pottenbakster en verzetsstrijdster Cato Bontjes van Beek (1920-1943) in Bremen was geboren, zij n.b. in de periode 1929-1933 in Amsterdam op school zat en voor een communistische EN linkse verzetsgroep, ‘Het Rode Orkest’ of ‘Die Rote Kapelle’ werkte! Zij hielp talloze Duitse nazi-slachtoffers, ze werd hiervoor door het beruchte Reichsmilitärgericht ter dood veroordeeld en Cato Bontjes van Beek stierf op 5 augustus 1943, samen met 14 medestanders, in de Plötzensee-gevangenis van Berlijn onder de guillotine!
  Cato Bontjes van Beek had zich ongetwijfeld kapot geschaamd over hoe thans een stel linkse nazi’s of communisten en buitenlanders Bremen verpesten al hoop ik dat de buitenlanders en links elkaar HEEL snel om zeep gaan helpen!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s