Voetbal is oorlog; politiek ook

Screenshot_127

(Door: Ton Nijhof)

Het Forum voor Democratie (FvD) ligt zwaar onder vuur. Om de haverklap stappen prominente partijleden uit de partij, veelal met slaande deuren, en praatprogramma’s van onze Staatsomroep kunnen er maar niet genoeg van krijgen. Op 18 maart is er zelfs een heuse demonstratie tegen deelname van de FvD aan de gemeenteraadsverkiezingen in Amsterdam. Zou dat een functie hebben?

De strijders tegen Baudet c.s. hebben zich verenigd in demonstratiegroepen die vooral teren op subsidie van de lokale overheid, de gemeente Amsterdam dus. Dat heeft de journalist Carel Brendel keurig uitgezocht. Terecht merkt Brendel in zijn artikel op dat ‘subsidies het recht om te demonstreren niet in de weg staan’. Dat is juist. Maar hoe moeten we de situatie beoordelen wanneer de uitvoerende macht, in casu de gemeentelijke organisatie, de toekomstige politieke macht d.m.v. subsidies lijkt te beïnvloeden? Dat is precies een situatie als waarin werknemers de inhoud van de kassa aanwenden om toekomstige en hen eventueel onwelgevallige leidinggevenden buiten de deur te houden. In dat laatste geval spelen de belangen van de klanten geen rol meer en in het eerste geval evenmin. Niet wenselijk dus en misschien moet de landelijke wetgevende macht zich hierover nog maar eens buigen. Erg democratisch ziet het er allemaal niet uit daar in Amsterdam.

Von Clausewitz

Het beroemde werk van Von Clausewitz, ‘Vom Kriege’, is niet alleen een basisleerboek in militaire opleidingen, maar speelt ook in de -universitaire- studies Bedrijfskunde en Bestuurskunde een belangrijke rol. De markante conclusie van Von Clausewitz in dat boek is de uitkomst “Oorlog is de voortzetting van politiek met andere middelen”. Met andere woorden: wanneer politieke of diplomatieke middelen falen, dan wordt de strijd voortgezet met zo nodig geweldsmiddelen.

Gelet op de, in de peilingen althans, furore makende persoonlijkheden als Baudet en Hiddema, ligt het voor de hand dat hun politieke opponenten – die het werk van Von Clausewitz ook zullen hebben bestudeerd – bij het falen van de gebruikelijke middelen naar andere middelen grijpen. Het is geen geheim dat het voormalig Tweede Kamerlid Wijnand Duyvendak (GroenLinks) na drie maanden zijn lidmaatschap van de Staten Generaal moest opgeven, nadat bleek dat hij als activist destijds steun verleende aan een inbraak in het ministerie van Economische Zaken. Daarnaast werd innige betrokkenheid verondersteld van deze Duyvendak bij organisaties die, laten we het mild uitdrukken, destijds nu niet direct het verbeteren van onze democratie op het oog hebben gehad. Die Wijnand Duyvendak dus is ‘permanent lid van het campagneteam van GroenLinks’. We kunnen zodoende gerust aannemen dat GroenLinks ook nu nog innige banden onderhoudt met activisten die er geen probleem in zien om geweld te gebruiken, in te breken, brand te stichten of ander geweld toe te passen. Soms komt de samenwerking tussen politiek en activisme pregnant aan de oppervlakte, zoals destijds de linkse activist Volkert van der Graaf, die de politicus Pim Fortuyn om het leven bracht.

VVD

Ook binnen VVD-kringen zal het boek van Von Clausewitz uitgebreid bestudeerd zijn. Onze minister-president (VVD) nam tenminste niet nadrukkelijk afstand van bedenkelijke uitspraken van een D66-politica, de minister van Binnenlandse Zaken. Zij was gevraagd de ‘Burgemeester Dales Lezing’ te houden en kwam vertellen dat zij, als democraat in hart en nieren, bij voorkeur eigenlijk de toegang tot de democratie aan Wilders en Baudet zou willen ontzeggen. De beide politici zouden zagen aan de poten van de democratie door vraagtekens te zetten bij Artikel 1 van onze grondwet. Nu lijkt het mij, en ik weet niet hoe het u vergaat, evident dat politici die deel uitmaken van de wetgevende macht zich onder andere verdiepen in het functioneren van onze wet in steeds wijzigende omstandigheden. Dat is namelijk hun taak.

Inmiddels heeft vrijwel elke politicus, met uitzondering van PVV- en FvD-politici, een pittige mening over uitspraken in 2016 van een negroïde FvD-politicus over het IQ van negroïde mensen. Overigens was die politicus toen nog geen politicus, maar vooral bekend van zijn kritiek op het doorgeslagen en uitgesproken linkse karakter van universiteiten en docenten, in het bijzonder de Universiteit van Amsterdam (UvA). Dat mocht ook al niet. Een mening hebben is prima, maar dan wel zodanig dat het de linkse dagdromerij niet verstoort. Voortzetting van politiek, maar dan met andere middelen

Interne partijdemocratie

De ‘prominente’ leden van het FvD die nu met slaande deuren vertrekken, klagen vooral over een “gebrek aan interne democratie”. Met andere woorden: zij hebben niets te vertellen over de partij, maar willen dat eigenlijk wel. Klaarblijkelijk wil het maar niemand opvallen dat deze critici daarvoor enigszins prominent waren bij andere partijen, zoals de VVD. Zou de VVD wellicht partijpolitiek voortzetten met ‘andere middelen’? Dat lijkt er eerlijk gezegd wel op en het enkele feit dat de staatsomroep, als lakei van de huidige politieke kaste, daar overeenkomstig over bericht, maakt de kwestie des te opvallender.

Politiek is oorlog kennelijk. Jammer, want als klanten hebben wij het nakijken.

Door:
Ton Nijhof
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

15 reacties op Voetbal is oorlog; politiek ook

 1. koddebeier zegt:

  Het meest jammerlijke is, dat veel mensen nog steeds denken dat Nederland een democratie is !!

  Geliked door 1 persoon

  • Nemesis zegt:

   Nederland is een constitutionele monarchie en is daarom al geen democratie.

   Like

   • koddebeier zegt:

    Bedoel je de koninklijke lintjes knipper ??

    Like

   • Nemesis zegt:

    😀 nou nee dat nu niet, hoewel hij het best goekan die lintjes knippen.

    De monarch in het koninkrijk der Nederlanden is de absolute baas. Daarvoor heeft hij wel een spreekbuis, Rutte dus. De grondwet is er niet voor het volk maar ter bescherming van de monarch. Wetten worden en moeten allemaal door de monarch worden geteked en goedgekeurd. De monarch zou dus kunnen weigeren en hoewel EK en TK allemaal ja heeft gestemd, kan de monarch zeggen: nee en dan komt die wet er niet.
    Het kabinet zweert ook trouw aan de monarch en niet aan het volk. Rechtbanken wijzen vonnis in naam van de monarch en niet in naam van het volk zoals dat in andere landen, de meesten dan, gebruikelijk is.
    Tegenwoordig wordt het allemaal een klein beetje losser gehandhaaft, zeker wat de wetgeving betreft. Willem A van A, zal niet weigeren als het in de kamers is goegekeurd. De rest blijft echter bestaan.
    Ik weet niet of hij het lintjes knippen nu bepaald leuk vindt, maar het volk heeft af en toe een aai over de bol nodig, zodat ze hem leuk blijven vinden.

    Geliked door 1 persoon

 2. Statler & Waldorf zegt:

  De linkse doctrine is steeds gevaarlijker aan het worden met het niet tegengaan van polarisatie maar het juist aanjagen van polarisatie.

  In de ogen van links uiteraard terecht want links heeft altijd gelijk binnen haar eigen tunnelvisie aangaande racisme, gender gezwam en milieu en de pathetische wijze waarop links hier handen en voeten aan weet te geven.

  Links is onderhand geen gewone opponent meer maar een uiterst gevaarlijke tegenstander die geen middel schuwt op haar zin te krijgen.
  Voorbeelden daarvan in de geschiedenis zijn er te over.

  Geliked door 1 persoon

 3. Jo Banjo zegt:

  Beste Ton, Yernaz Raumautarsing is geen neger hóór, hij is wel zwart maar geen neger, hij is een Hindoestaan uit Suriname !
  Hindoestanen zijn door Nederland in het verleden uit India gehaald om de negers die als slaven op de plantages werkten en vrij kwamen te vervangen, want die wilden als vrijen daar niet meer werken.

  Op onderstaande site vertelt Yernaz dat hij door de media verkeerd is en wordt geciteerd, en Karin Hildur Ollongren liegt.

  Hij heeft nooit de link gelegd tussen ras en IQ !!!

  https://www.rtlnieuws.nl/nederland/politiek/boos-fvd-lid-yernaz-ramautarsing-licht-actie-toe-ik-moest-me-verdedigen

  Like

 4. Hovawart zegt:

  Baudet weet dat hij op de juiste weg zit, als zieltogende partijen zich verenigen om een block te vormen, palaverende politici zonder argumenten op de man gaan spelen, fractievoorzitters op zoek gaan naar de splinter in andermans oog, maar niet het eigen partij-balkje in de peilingen opmerken.
  Een jonge partij als de FVD op de korrel nemen als de naam van een pvda,d66,vvd al reden genoeg blijkt om massaal stemmers op de loop te laten gaan, dan zijn de oude partijen niet meer dan aangeschoten wild, niet in staat om hun koers te veranderen, als dat niet lukt, straffen ze zichzelf en de maatschappij met zelfkastijdende gedachten en gedrag, want ze hebben er nood aan om hun eigen leven en dat van anderen te kunnen controleren en bepalen, als een Lodewijk Asperger-syndroom.
  .Hun lokale partijbestuurders oproepen om een splintergroepering op te zetten om onder het Self-Inflicted Stigma van een “Schijt hebben aan de stemmers, als het pluche maar lekker zit, en de Balkenende-norm maar gehaald word”, mentaliteit van linksche oude wijn in nieuwe zakkenvullerspartijen waarvan de uiterste gebruiksdatum al tientallen jaren geleden is overschreden, met hun socialistische suïcidale stupiditeit.
  Onze toekomst ligt niet bij oude ingekakte politiek dat niet meer renderend te organiseren valt.

  Like

 5. Hovawart zegt:

  ” Één intellectueel maakt nog geen zomer, maar getweeën ziet het komend voorjaar er zeer zonnig uit in Den Haag”.
  (een mooi Déjà Vu gevoel van de vroegere debatten met Professor Pim, en de zure gezichtjes van de linksche socialisten en (schijn)democraten) Bedankt FvD. keep it up.

  Like

 6. Sabeltant zegt:

  Als Thierry Baudet geen korte metten maakt met links gespuis is het FvD ten dode opgeschreven.
  Alleen maar gezever over wat een lid over nota bene een wetenschappelijk onderzoek van IQ per land heeft gezegd. Daarmee is het verband tussen slagen op de arbeidsmarkt en IQ vastgesteld.

  Voor alle linkse partijen, het is misschien een beetje moeilijk geloven maar een gemiddelde afrikaan heeft een LAGER IQ dan een Nederlander en zal daarom minder presteren op alle gebieden waarin het hebben van een hoger IQ voordeel biedt.

  Links heeft het idee dat iedereen gelijk is, maar dat is een farce.
  Je hebt namelijk landen zoals Nederland die het wereldwijd gezien een stuk beter doen dat Afrikaanse landen en dat is 100% het gevolg van ons hogere IQ.

  Capito?

  Oh en voor de linkse sneeuwvlokjes….

  Hier staat exact hoeveel WIJ in het westen voorlopen op die apenlanden.

  https://iq-research.info/en/page/average-iq-by-country

  En die racisme kaart?

  Racisme is bedacht door links om mensen van een andere kleur voordeel te bieden.
  Doorsnee genomen wordt daarmee de BLANKE AUTOCHTONE Nederlander benadeeld en dus gediscrimineerd.
  Daar moeten we gewoon niet aan mee willen doen, dus stoppen met deze flauwekul.

  Laten we afspreken dat we mensen gaan beoordelen op hun WERKELIJKE bijdrage aan ONZE Nederlandse maatschappij, dan vallen de rotte appels vanzelf door de mand.

  Geliked door 1 persoon

 7. Hovawart zegt:

  Het mooie dat we straks een POP-UP politiek zullen krijgen, met nieuwe Pop-Up Partijen , om het beleid als een “click and mortar” -organisatie zowel in de fysieke, als in de digitale wereld politiek te gaan bedrijven, steeds sneller en actueler met polls als referenda, directer ageren of gezamenlijk zwijgen en wegkijken,(eigenlijk zijn vele Kamerleden daar al druk meedoende, gezien het iPhone staren tijdens de behandelingen).

  Like

 8. syberspees zegt:

  wetenschappelijk onderzoek naar rassenverschillen is als een mes
  je kan er iemand mee doodsteken,
  je kan er iemand mee opereren.
  het ligt er maar net aan aan wie je het mes geeft.

  Like

 9. Stef zegt:

  Als links verliest hebben ze alleen nog gemeenheid en retoriek als wapen.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s