Er is niet echt sprake van integratie

Screenshot_160

Moslima´s in Berlijn.

(Door: Michael Steiner – Vertaling: E.J. Bron)

Massa-immigratie zorgt voor parallelsamenlevingen. Integratie? Die vindt alleen hoogstnoodzakelijk plaats. Vooral politici van het linkse politieke spectrum, maar ook de politici van het centrum, spreken in verband met de immigratie graag van de integratie van de migranten in de opnemende samenleving. En dat is niet alles: juist door links wordt zelfs steeds opnieuw de (totale) opgave van de eigen cultuur geëist om de nieuwkomers quasi tegemoet te komen en hen het leven in Duitsland gemakkelijker te maken. Dat klinkt idioot, is echter zo.

Contra magazine

Maar een blik in die streken en steden van Europa, waarin de immigranten de afgelopen decennia intussen of een relevant deel of zelfs de meerderheid van de bevolking vormen, toont aan: de frase van de integratie van de migranten is grotendeels een holle – een hersenschim. Want des te meer cultuurvreemd groepen immigranten zijn, hoe moeilijker zal het voor deze mensen zijn om zich daadwerkelijk in te voegen in de opnemende samenleving.

Toen er vroeger Fransen (Hugenoten), Balten en Polen naar Duitsland trokken, was dit op de middellange termijn geen probleem. Hun nakomelingen zijn nu volledig “gegermaniseerd”, slechts de achternamen herinneren aan hun herkomst. Ook de later volgende Italianen hebben behalve hun genen alleen maar hun achternamen nagelaten. Maar dat was vroeger.

Tegenwoordig zijn het Turken en Koerden (terwijl deze hier al enkele tientallen jaren zijn), evenals Arabieren, Afghanen en Afrikanen, die de belangrijkste groepen migranten vormen. Dus allemaal mensen die uit volledig andere cultuurkringen komen. Natuurlijk, onder hen bevinden zich ook seculiere mensen (zelfs bij de moslims) bij wie de religie in feite geen rol speelt, maar grotendeels is dit niet het geval. In plaats daarvan vindt er juist in de tweede of derde generatie in toenemende mate een radicalisering plaats onder de – niet zelden afgescheiden wonende – moslims.

Vooral voor de enorme hoeveelheid mensen uit de verschillende landen respectievelijk volkeren is deze segregatie gemakkelijk. Hoe zei een socioloog dat ook maar weer: wanneer men Turkse winkels, restaurants, doktoren, apotheken, advocaten, technici, elektriciens en dergelijke heeft, hoeft men zich langzamerhand alleen nog maar zijdelings af te geven met de meerderheidssamenleving. Vooral de vrouwen, die de taal vaak nog slechter beheersen dan de mannen, hebben zo hun eigen wereld. En als er op de scholen genoeg kinderen uit de eigen cultuurkring voorhanden zijn, ziet het er daar ook niet veel beter uit – men blijft gewoon liever onder elkaar. Er wordt meestal alleen maar geïntegreerd in zoverre dat per se noodzakelijk is.

Op den duur kan dat niet echt functioneren. Denken al die politici daadwerkelijk dat, wanneer men miljoenen Arabieren en Afrikanen naar Duitsland haalt, deze dan een of twee generaties later ook “Duitsers” worden, zich dus aanpassen en integreren? En wie naar al die criminele bendes (vooral van Turkse, Koerdische en Arabische herkomst) in het noordwesten van Duitsland kijkt, die weet dat deze tribale archaïsche maatschappijstructuren ook hier in het land zullen blijven bestaan.

Weldra zullen er behalve Turkse winkels en restaurants ook Arabische en Afrikaanse als paddenstoelen uit de grond schieten. En net zoals de eerste groep zullen ook deze groepen zich in bepaalde streken concentreren en daar hun eigen infrastructuur opbouwen. Daarvan kun je zeker zijn. En wie weet hoe het er in het jaar 2100 in Duitsland zal uitzien. Zeker is alleen dat de samenleving gigantisch zal veranderen.

Bron:
www.contra-magazin.com
Door: Michael Steiner

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "diversiteit", "Integratie", "omvolking", "Verrijking", "Vluchtelingen", "Weg met ons!", achterlijkheid, Afrika, Allochtonen, Arabische wereld, asielwaanzin, Barbarisme, Criminaliteit, cultuurrelativisme, Demografie, Derde Wereld, Duitsland, Eurabië, Illegalen, Immigratie, Islam, islam-collaboratie, islamappeasement, Islamisering, islamitische ideologie, islamofascisme, Islamofilie, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, lafheid, landverraad, Linkse Kerk, migrantengeweld, Moslims, Multiculti, Naïviteit, nieuw fascisme, Overheid, Pacifisme, political correctness, politici, praatjesmakers, Rotzakken, tolerantie/intolerantie, verloedering, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

27 reacties op Er is niet echt sprake van integratie

 1. Hovawart zegt:

  Deze onnatuurlijke linkse gedachtegang is één van de grootste oorzaken van de ondergang van de prachtige Westerse beschaving, de open handelsbeschaving met welvaart en rijkdom door handel.
  De toekomst zal echter gekenmerkt worden door een aanzienlijk minder grootse samenleving en cultuur door de ideologische oppressie van de islam, die op zoek naar een nieuwe voedingsbodem de staat zal overwoekeren, verstikken en leegroven.

  Geliked door 2 people

 2. D.Beukema zegt:

  Als we nou eens zouden beginnen om te verbieden gemaskerd over straat te lopen!

  Geliked door 5 people

 3. Aegolius cs zegt:

  Met de laatste zinsregels stelt u vast dat integratie, het vasthouden aan de autochtone samenleving onmogelijk zal zijn. Dat is precies wat bestuurders voor de geest staat: assimilatie. Een zeer langdurig (EU- experimenteel ) proces.

  Geliked door 1 persoon

 4. We worden al sinds 70er jaren van de vorige eeuw gepiepeld door de 2e Kamer.

  Geliked door 1 persoon

 5. Seculiere zegt:

  Ik ben het sterk oneens dat Afrikaanse en Arabische winkels als paddenstoelen uit de grond zullen schieten. Deze artikel is door een simplistisch persoon geschreven. De 2 culturen komen niet in de buurt van over de bedrijvigheid en handel geschiedenis die de Turken beschikken. Noem eens Afrikaanse en Arabische producten? Welke producten gaan ze dan verkopen? Neen neen, Het zijn de Chinezen waar we zorgen over moeten maken en Turkse criminaliteit is laag, bestaan cijfers over…

  https://turksemedia.nl/britten-willen-profiteren-groei-turkije/

  https://www.msn.com/nl-be/financien/nieuws/chinezen-zijn-nu-onze-havens-aan-het-opkopen-dit-is-waarom/ar-BBIWmLc?MSCC=1514915774&ocid=spartanntp

  Like

  • BertG. zegt:

   Helemaal met je eens. Nog meer gelijk kan ik je niet geven.
   Er bestaat geen grotere bedrijvigheid en handel in drugs, of je komt er Turken in tegen.
   Daar hebben ze inmiddels en zeer uitgebreide geschiedenis in verworven.

   Of had jij het enkel over Turkse pizza’s en dadel handel.
   Zou ik het zomaar vergeten, ze maken daar daar ook scheermesjes en dergelijke.

   Geliked door 2 people

   • BertG. zegt:

    Je snapt het gewoon niet met die seculiere, is die gozer nou gewoon blind of zo.
    Of wil ie het gewoon niet weten.
    Altijd spannende verhalen over hoe goed die Turken wel niet zijn, en waar ze in uit zouden blinken.
    Of video’s met leuke Turkse meisjes die bijna in hun blote reet rond lopen.
    Terwijl ze er gewoon een tyfus zooi van maken en de boel besodemieteren als dag besteding.
    Of hij doet er net zo hard aan mee, dat kan ook nog.

    Geliked door 1 persoon

  • BertG. zegt:

   Ze hebben daar dan ook een uitstekende techniek voor ontwikkeld.
   Schakel je concurrenten uit door ze te vermoorden of te chanteren, bedreigen
   Dan heb je nergens meer last van verder.
   Werkelijk subliem zijn ze daar in.
   Nogmaals, ik kan ik jou niet meer dan gelijk geven daarin.

   Geliked door 1 persoon

  • Harry zegt:

   Nou , seculiere , zelfs in mijn woonplaats komen er steeds islamitische en oosterse winkels bij .
   En dat is nog maar een dorp !
   In de naburige stad is het nog veel erger !
   Soms gewoon drie van die winkels naast elkaar . En aan de overkant ook nog twee .
   Waar een normale Nederlander de huur niet meer kon opbrengen en de stekker er uit moest trekken , vraag je je af hoe het mogelijk is dat islamitische snuiters wél een boterham zouden kunnen verdien met die rotzooi die ze verkopen .
   Een normaal mens zou daar nooit wat kopen !
   Hoorde van iemand die nét zo’n winkel uitkwam dat ze heel slecht hielpen , vervelend waren , de vrouw ging met lege handen de winkel uit .
   Ze willen kennelijk niet eens verkopen .
   Ik kan me niet anders indenken , dan dat dergelijke winkels alleen maar bestaan om geld wit te wassen .
   Verdiend in de drugs .

   Turkse criminaliteit laag ?
   Ja , in turkije wellicht vanwege een keihard optreden van politie en leger .
   Maar hier , zitten er maar weinig die zich aan onze regels houden .
   De wetten van de islam gaan boven alle andere wetten , immers ?
   Ze hebben lak aan onze wetten !

   Geliked door 1 persoon

   • BertG. zegt:

    Hier in de buurt zit al zo’n 25 jaar een Turkse fietsen winkel.
    Elk onderdeel is er schreeuwend duur en ze spreken er nauwelijks een woord normaal Nederlands.
    Voor onderdelen heb ik zo mijn eigen adressen.
    https://www.giga-bikes.nl/
    Niets snappen ze wat je vraagt, al gaat het om een ventieltje.
    Als je daar iets brengt, kan je het thuis afmaken. zo’n knoei werk is het.
    Hoe kan je dan 25 jaar bestaan, vraag ik mij af.
    Ik heb er 1x een fiets gekocht na ruim een half uur bietsen voor het goede bedrag.
    Thuis kon ik werkelijk alles nog even bijstellen, nooit meer.
    Zelfs de ketting liep er na een uur af, geen moer hadden ze er aan gedaan.

    Geliked door 1 persoon

   • Harry zegt:

    En dan nog even wat over die “non-criminele instelling” van de turken .
    In Dordrecht zat een winkel voor kunstenaarsproducten ,
    het Rembrandthuis , een topzaak .
    De eigenaar vertelde me dat er twee turken de winkel in kwamen , een peperdure doos met Rembrandt olieverf ( 500 piek ) pakten , er mee naar de kassa liepen en tegen de eigenaar zeiden dat die doos verkeerd geleverd was EN DAT ZE HUN GELD TERUG MOESTEN HEBBEN !
    Nou was die eigenaar niet achterlijk , keek links van hem , waar zo net nog twee van die kisten stonden , stond er nu nog één .
    Oh , zei ie : hebben jullie de kassabon nog ?
    Nee , die was weggegooid ………
    De eigenaar pakte een meter hoekijzer en joeg ze de winkel uit .
    Het was al een oude man , hij had in zijn hele leven nog nooit zoiets meegemaakt vertelde ie .

    Nee , het zijn schatjes , die turken , echt waar !
    Wil je nog tien van dat soort verhalen , seculiere ?

    En een uitkering krijgen en in drugs handelen om een peperdure Mercedes AMG te kunnen betalen , daar hebben we ook nog een klein beetje moeite mee , hoor !
    Althans het niet-linkse volksdeel .

    Geliked door 1 persoon

   • paulzwueste zegt:

    Hallo Seculiere.
    Wat kom je hier toch eigenlijk doen…?
    Het is precies wat Bert schrijft.
    Altijd die propagandafilmpjes in full color uit 1920, toen de blanken nog de baas waren en Ata Turk nog klein was.
    En maar schrijven dat de Turken zo lief zijn en helemaal niet zo crimineel, Erdogan democratisch gekozen is… en hij de Vader des vaderlands is.
    Man rot toch ’n keer op met je gezwam!
    Wat kom je hier eigenlijk doen.
    Als Turkije zo mooi is en de mensen zo lief, ga dan lekker terug naar je heimat.
    Kijken of je daar ’n droge boterham kunt verdienen?
    Nee zeker, daarom kom je hier om ons te bestelen en uit te zuigen.
    En jij vindt zeker ook dat Erdogan groot gelijk heeft om al die burgers daar in Syrië uit te moorden…?
    Natuurlijk, had ik het niet gedacht.
    Je wordt als Turk geboren, dat krijg je er nooit meer uit.

    Nou maakt niet uit, als we je maar uit Nederland krijgen zijn wij al tevreden.
    En nou wegwezen…

    Like

   • BertG. zegt:

    Paul, ergens in België woont hij.
    Maar voor de boodschap maakt dat geen verschil.
    Maar dat nationalistische gevoel, daar komen ze nooit meer van af, al zijn ze hier geboren.
    Dat krijgen ze van kleins af mee, met de paplepel.

    Geliked door 1 persoon

 6. Jan zegt:

  1 parasiet kost de Duitser €50.000

  50.000 Euro pro unbegleitetem jungen Flüchtling


  Besonders präzise Informationen lieferte Schleswig-Holstein: Dort wurden 2017 „insgesamt 105,2 Millionen Euro für die Unterbringung und Versorgung unbegleiteter minderjähriger Flüchtlinge aufgewendet“, wie das Kieler Sozialministerium mitteilte. Es wurden 1795 unbegleitete minderjährige Ausländer betreut, von denen 775 inzwischen Volljährige sind. Damit schlug im nördlichsten Bundesland ein Unbegleiteter durchschnittlich mit rund 58.600 Euro zu Buche.

  https://www.welt.de/politik/deutschland/article173425414/Fluechtlinge-50-000-Euro-pro-unbegleiteten-Jugendlichen.html

  Like

 7. jungleelephant zegt:

  Niet echt???Echt niet!

  Like

 8. paulzwueste zegt:

  Afrikaanse winkels.
  Best interessant.
  Laatst nog ’n blikje opengemaakt waar nog ’n zendeling in zat.

  Like

 9. delamontagne zegt:

  Een griezelige “uiteenzetting”, maar hoe waar.
  Westerlingen in andere EU/ Westerse landen kunnen best integreren, zelfs mensen uit ’t verre Oosten min-of-meer.
  Ze hebben allemaal één ding gemeen, ZIJN GEEN MOSLIMS………..
  Ook die Abu uit R,dam, op zo;n hoge post, is een surregaat NL-er.
  Volgt op wat de Koning van Maroc ooit zei: “Marokanen worden NOOIT Fransen. Geldt ook voor NOOIT Nederlanders.
  De islam blijft de hoofdrol spelen.
  Ik lees net dat die halve/gare hier in Fr, Macron, een Franse islam wil gaan kweken ?
  Hoe verzin je zoiets…………….

  Like

 10. Pietersen zegt:

  Er is totaal geen sprake van integratie.
  Waar er al een aanpassing is, is dat slechts schijn. Assimilatie zal er nooit van komen, want islam.
  Kortom waar zijn onze politici mee bezig, terwijl de feiten al lang onderzocht en bekend zijn.

  Like

 11. Republikein zegt:

  En telkens het verschil uitleggen tussen Nederlandse lokale klederdracht en religiegekkies, ’t is niet eerlijk, deugnieten zijn het.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s