Partijcongres van de AfD-Sachsen: De koers is bepaald!

Screenshot_178

(Door: “INXI”– Vertaling: E.J. Bron)

Op 4 februari jongstleden vond in Hoyerswerda in de Duitse deelstaat Sachsen het 10e partijcongres van de AfD-Sachsen plaats. Een partijcongres dat niet alleen voor Sachsen, maar voor heel Duitsland koers bepalend is. Dienovereenkomstig prominent waren de gastsprekers: Prof. Jörg Meuthen, Andreas Kalbiz (Brandenburg) en André Poggenburg (Sachsen-Anhalt).

PI News (2)

Björn Höcke liet de groeten overbrengen, omdat in Thüringen op hetzelfde moment het partijcongres van de AfD-Thüringen plaatsvond en hij daarom niet aanwezig kon zijn. De vele “Höcke, Höcke”-leuzen deden vermoeden dat de zaal overgekookt zou zijn bij diens aanwezigheid.

Er bevonden zich veel landelijke en deelstaatafgevaardigden onder de deelnemers, die op ieder moment aanspreekbaar waren. Uiteraard was Jörg Meuthen veelgevraagd, die na zijn – zoals gebruikelijk – inhoudelijk en retorisch briljante toespraak vele handen moest schudden.

Er dient opgemerkt te worden dat Meuthen de avond ervoor een manifestatie in Augsburg had, ´s avonds laat terugreed naar Stuttgart om zaterdagmorgen vroeg naar Dresden te vliegen. Daar werd hij opgehaald door een partijvriend, maar zat ´ s middags alweer in het vliegtuig voor de volgende afspraak. Chapeau!

Het doel

Alle sprekers en waarschijnlijk ook de meeste deelnemers waren het eens over het grote doel: de AfD levert in de herfst van volgend jaar de minister-president van Sachsen! Met het oog op het feit dat de AfD met 27% als grootste partij tevoorschijn kwam bij de landelijke verkiezingen in Sachsen een absoluut realistisch doel. Dientengevolge zegde Jörg Meuthen ook de volledige ondersteuning van de partij toe om dit doel te bereiken. Het zou een waarschuwingssignaal aan heel Duitsland zijn, maar vooral voor de oude deelstaten!

De AfD-Sachsen zal eens temeer de voortrekkersrol op zich nemen en er toe bijdragen dat de huidige verwoestende “politiek” een spoedig einde vindt. De basis daarvoor hebben de deelnemers aan het partijcongres door hun verstandige keuzes gelegd. Met Jörg Urban, Sigbert Droese, Dr. Keiler en Jan Zwerg (secretaris-generaal) werd een sterke partijtop gekozen, waarin alle stromingen binnen de partij zijn terug te vinden. Datzelfde geldt voor de bestuursleden, hoewel er enkele verrassingen waren en vreugde en verdriet vaak dicht bij elkaar lagen. Zo lukte het de politieke dinosaurus Jörg Borrasch niet meer om in het bestuur te komen.

Slotsom

De koers is juist bepaald, het doel helder gedefinieerd. Men mag optimistisch zijn dat de AfD bij de deelstaatverkiezingen in 2019 haar goede resultaat nog kan verbeteren en wellicht de eerste AfD-minister-president van een deelstaat in Duitsland zal leveren.

Bron:
www.pi-news.net
Door: “INXI”

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in AfD (Alternative für Deutschland), Duitsland, gezond realisme. Bookmark de permalink .

6 reacties op Partijcongres van de AfD-Sachsen: De koers is bepaald!

 1. guusvelraeds zegt:

  Laat de gang naar Canossa voor de Europese politiek correcte elite hier beginnen.

  Like

 2. Hendrik M. zegt:

  Jammer dat ze deze stellingname niet voor de verkiezingen hadden…

  Like

  • paulzwueste zegt:

   Hendrik.
   Ik kan me nog herinneren dat elke AfD-er onderhuids met de dood werd bedreigt omdat ze nu eenmaal geestelijk melaats waren verklaard.
   Hun leiders zijn nog steeds te herkennen aan die typische zenuwtic waarbij de patiënt voortdurend zenuwachtig over zijn schouder kijkt.

   Vandaar dat ze hun werkelijke doel, dat is de totale omverwerping van het volledig waanzinnige en corrupte Duitse machtsapparaat, al die tijd geheim hebben gehouden.

   Like

 3. droevige mof zegt:

  De uitgevrer van het tijdschrift Der Spiegel, Jakob Augstein, spreekt vandaag in een column voor nieuwe verkiezingen zonder Merkel.
  http://www.spiegel.de/politik/deutschland/grosse-koalition-genossen-stoppt-die-gruselko-kolumne-a-1193041.html
  Citaat: ,,Bewahrt uns vor diesem Übel! Deutschland braucht Neuwahlen – ohne Merkel.”
  (Red ons van dit kwaad! Duitsland heeft nieuwe verkiezingen nodig – zonder Merkel)

  Dat betekent niet meer en niet minder dat de linker elite Merkel niet langer kan gebruiken.
  De kans op nieuwe verkiezingen is dus aanzienlijk toegenomen. Voor de AfD zou dit een historische kans zijn. Ze kan zich nu geen fouten meer veroorloven.

  Like

 4. Jan zegt:

  Toespraak van Gauland en die er toe leidde dat Merkel uit de zaal wegvluchtte

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s