Zuid-Afrika: Socialisme en zwart racisme in het zogenaamde land van de hoop

Screenshot_155

(Door: A.R. Göhring – Vertaling: E.J. Bron)

De voormalige Apartheidsstaat Zuid-Afrika, die door Nelson Mandela in een rechtvaardig systeem werd veranderd, wordt door de “kwaliteitsmedia” graag voorgesteld als succesvol multicultureel model. In een actuele ARD-film wordt Zuid-Afrika zelfs als doel van “internationaal ingestelde” Duitse vluchtelingen voorgesteld, die willen ontsnappen uit het toekomstige AfD-front nationale Europa.

Hoe ziet het eruit zonder de politiek-correcte berichtgeving in het moderne Zuid-Afrika? Per slot van rekening woont Steinhöfel daar. En veel westerlingen gaan er naartoe op vakantie. Maar onlangs vond er een meute-overval vanwege zogenaamde “racistische” reclame van H&M plaats. En ook de reportage over de moord op blanke boeren raakte veel mensen.

Een interview met Niels Dettenbach, die meerdere maanden in het land verbleef en daar vrienden heeft:

Niels, jij kent Zuid-Afrika goed. Hoe vaak was je daar?

Ik heb er meerdere malen maandenlang gewoond en ik heb er nog familieleden en vrienden – in totaal was ik er een jaar (sinds Mandela). Echter meestal in Kaapstad, waar het ANC (een uitzondering in het land) lange tijd geen absolute meerderheid had en de oppositie, de “Democratische Alliantie”, Kaapstad bestuurde, terwijl er aan de Kaap relatief lang een veeleer “blanke”, gematigde half-blanke gouverneur aan het bewind was en er daarom iets andere toestanden heersten dan vermoedelijk in grote delen van de rest van het land.

Bestaat er zwart racisme tegen blanken?

Ik ken daar persoonlijk veel zwarten met wie ik goed kon opschieten. Juist de ouderen en diegenen die in ieder geval nog als kind het einde van de Apartheid hebben meegemaakt, waren of zijn (in ieder geval aan de Kaap) grotendeel relatief verzoend met de blanken en andere etniciteiten (kleurlingen).

Desondanks bestaat er een relatief sterk racisme tussen zwarten en kleurlingen en tussen meerdere van de grote zwarte etniciteiten, die elkaar deels regelrecht bestrijden.

Het nieuw om zich heen grijpende antiblank racisme werd door nieuwe generaties aangewakkerd, die Mandela en de tijd daarvoor zelf nooit hebben meegemaakt.

De islamitische maffia heeft de stad met zijn georganiseerde criminaliteit inmiddels meer dan tien jaar geleden sterk beïnvloed en ook de verbreide angst voor islamitisch terrorisme was merkbaar.

Ik heb destijds zelf nog de ruïnes van de gebombardeerde “Planet Hollywood” gezien en met kerst vond er een bomaanslag op een restaurant in een aangrenzende straat plaats. Daarop heeft de stad besloten door te pakken en heeft met een extra opgerichte speciale eenheid “opruiming gehouden” – daarna was het rustig.

Wat is er dan racistisch in het land? En waarom?

De Zuid-Afrikaanse wetgeving van de ANC-regering is intens racistisch tegen blanken en “elke zwarte of gekleurde nietsnut of crimineel hoeft alleen maar het woord “racisme” te blèren om juridisch succes te hebben tegen een blanke of de staatsmacht aan zijn kant te krijgen. Daarop rijden hele groepen mee.”

De socialisten van het ANC voeren in Zuid-Afrika op dit moment een voortdurende mediacampagne tegen blanken als “racisten” en stoken zwarte meutes tegen de blanken op om zo hun politieke macht te redden. Want de om zich heen grijpende corruptie van het ANC-regime, zoals het vreselijke verval van de staatsvaluta Rand door het wanbeheer van de staat, is inmiddels zelfs veel zwarten teveel. Die gaan zelfs al maandenlang de straat op tegen het regime, zodat het ANC volgens eigen peilingen de meerderheid in het hele land dreigt kwijt te raken – en dat, hoewel de beide grote (net zo corrupte) vakbonden in het land achter haar staan. Enkele jaren geleden hebben de vakbonden elkaar nog bloedig bevochten om de tig miljoenen Rand aan jaarlijkse lidmaatschapscontributie.

De ANC-functionarissen zullen waarschijnlijk eerder een burgeroorlog willen laten aanwakkeren en sudderen dan zich uit de macht en baantjes te laten zetten.

En dankzij de ANC-vriendelijke staatsmedia zijn veel zwarten tot op de dag van vandaag zo naïef om zich bij de neus te laten nemen door diegenen die hen paaien met hun geweldige beloftes en ideeën over herverdeling. Bijzonder kwalijk is echter de brede ondersteuning van de zwarte staatsracisten door westerse linksen, organisaties en regimes, ja, zelfs op de staatsuniversiteiten daar wordt het nieuwe racisme tegen blanken inclusief marxisme gepropageerd en met behulp van Europese universiteiten en hun uitwisselingsprogramma´s nog regelrecht bevorderd.

Hoe zit het met de jonge zwarten in het land? Wat zeggen die?

De nu meestal net 20 jaar oude zwarte studenten willen (of “moeten”) zich voor de “Apartheid” op “de blanken wreken”, hoewel ze die tijd zelf persoonlijk nooit hebben meegemaakt en hun ouders meestal al door Mandela – de enige in beginsel verstandige in de socialistische vereniging – in ieder geval gedeeltelijk met de blanken werden verzoend.

De naïeve blanken, die het ANC en de socialisten heel lang in hun kont kropen, mogen nu hopen pas als laatste onteigend te worden.

De situatie zou kunnen uitdraaien op de toestanden in het naburige Zimbabwe, waar door de socialisten een regelrechte genocide werd bedreven op blanke boeren en hun gezinnen. Intussen zijn er zelfs al eerste waarschuwingen van internationale organisaties voor een dreigende genocide in Zuid-Afrika.

Bestaan er dan geen andere stromingen binnen het ANC?

Het ANC “kan” alleen maar het racismespoor. Ze heeft nooit iets anders gekund of gedaan en “antiracisme” is altijd de lijm geweest die de beweging bijeenhield en is ook al lang de smoes voor alle prutswerk in het land – zelfs tussen steeds meer zwarten onderling.

Dat zwarten in Afrika onder elkaar de grootste racisten waren en zijn, blijft uiteraard overal ongenoemd.

De mensen echter waren al lang verder dan het regime en zijn kostgangers. Net zoals hier in het land explodeerde het aantal bij of door de staat aangestelde mensen – bijna allemaal “niet-blanken”, omdat die immers (geheel officieel volgens de wet) altijd voorrang hebben op de arbeidsmarkt en subsidies van de staat krijgen (de “moderne” vorm van de “gelijkberechtiging”).

Wat vindt u van de komende film bij de ARD, waarin Duitsers naar Zuid-Afrika vluchten?

In Duitsland dromen de rode journalisten van een florerend, socialistisch Zuid-Afrika, dat door “antiracisme” en socialisme “rijk” en “economisch succesvol” wordt wat zodoende tot welvaart leidt. Zoveel domheid op deze aardbol…

Bron:
https://philosophia-perennis.com
Door: A.R. Göhring

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Barbarisme, Communisme, Genocide, Marxisme, Racisme, Rotzakken, Socialisten, Zuid-Afrika. Bookmark de permalink .

24 reacties op Zuid-Afrika: Socialisme en zwart racisme in het zogenaamde land van de hoop

 1. Roeland zegt:

  Nederland heeft zijn eigen broeders en zusters in de steek gelaten. Alleen de staat Israel begreep de Apartheid. Gescheiden ontwikkeling! Natuurlijk is racisme verkeerd. Doch gescheiden ontwikkeling (wat de apartheid was) functioneerde prima. Ook voor de zwarte medemens.

  Men had een eigen etnische blanke Volkstaat moeten uitroepen. Het leger was sterk genoeg. De rest van het gebied Zuid-Afrika had het ANC kunnen krijgen. Dat zou rechtvaardig zijn geweest.

  Dan hadden wij nu een keuze gehad om uit Europa te vluchten. Wij kunnen nu nergens heen.
  De hele wereld is immers anti blank geworden. Bovendien hadden we onze eigen taal niet prijs hoeven te geven.

  On topic; Waardeloos artikel. De eerste zin al “De voormalige Apartheidsstaat Zuid-Afrika, die door Nelson Mandela in een rechtvaardig systeem werd veranderd”. Rechtvaardig systeem? Die communist hadden ze op Robbeneiland moeten laten zitten.
  Een monsterlijk systeem is het geworden. Arm Suid-Afrika.
  De Blanken zijn veel te naief geweest. Net zo naief als men nu is in West Europa.
  Je moet echt wel die periode meegemaakt hebben om mijn standpunt te begrijpen.

  Geliked door 3 people

  • Theresa Geissler zegt:

   De Staat Israël pakt het alleen allemaal wèl een béétje anders aan dan het voormalige blanke Zuid-Afrika…waar dat racisme juist een féit was!

   Like

  • Gelukkig staat de neus niet richtig Brasil wat emigratie betreft,hoewel sommige oudere gemeenschappen zoals het bloemen en vruchten exporteerend”Holambra” in mijn buurt het bijzonder goed doen.Je moet hier wèl zelf de handen uit de mouwen steken wil je wat berijken,en niet gaan zitten wachten op medeleven.Ik en andere zeevarenden zijn hier aardig goed ontvangen,maar zorgden voor ons eigen kostje.En zó hoort het ook.Bietskommers niet welkom hier.Mart Brasil.

   Like

   • delamontagne zegt:

    Hoezo zou men niet naar Brasil mogen emigreren.
    Ik bedoel de Nederlanders, niet die moslims.
    Ik wist niet dat er zoveel vroegere “zeevarenden”
    daar in die buurt zaten.
    Mijn [schoon]broer was vroeger ook WTK bij de Ned Lloyd,. maar is vanaf 1980 in Brasil blijven hangen.
    Hij woont in Sao Vincente, vlakbij Santos.
    Als U hem tegen komt, doe hem de groeten. Hij heet Frans.
    Heb nog wel meer familie in S_Amerika, maar niet daar.

    Like

 2. anoniem zegt:

  Mijn vrouw en ik kwamen hier 14 jaar geleden in Zuid Afrika om ons te bewegen onder de kleurlingen en zwarten. Wij probeerden contacten te leggen tussen de “zwarte” kinderen, en later onder de drankverslaafden. Wij gingen ervan op uit dat zulke arme mensen een nieuwe kans moesten krijgen, en dit zou voor hun een start zijn om een ander leven te leiden. Al gouw ontdekten wij dat wanneer wij ons niet volgens hun wensen optreden , wij genadeloos afgewezen werden. Soms zelfs op een agressieve toon. Wij hebben hier massa’s kleren uitgedeeld, zo erg zelfs dat ik gedeeltelijk mijn eigen kleren weggaf. Deze kleren werden dan weer achter onze rug verkocht in ruil voor drank. Het is ongelooflijk wat hier weggedragen werd. Als ik dan ook nog vertel dat ze hier honderden euro’s geld zijn komen lenen, wat niet terug betaald werd, tot ik dan maar alle schuld heb kwijt gescholden.
  Op zeker moment zijn wij gestopt met dit alles. Het was het geven van paarlen voor de zwijnen.
  Wij merkten op dat de generaties in de ” apartheid” jaren ”de zwarten” de boodschap doorgegeven hebben dat er op een zekere dag de ”blanke” alles zal moeten afgeven aan de ”zwarte”, en dat de blanke zal moeten kruipen voor de ”zwarte”. In 1994 was het zover. Toen kwam het keerpunt. Een blank parlement werd over genomen door een ”zwart” parlement. En toen begon de corruptie molen te draaien. In plaats dat er gezorgd werd voor de algemene bevolking ging dit land ziender ogen achteruit. ”Blanke” boeren worden vermoord, ingenieurs en andere project ontwikkelaars vluchten naar Engeland en Australië. Wat zien we nu ? Een land dat onbestuurbaar is geworden. Van enkele ”zwarten” en ”kleurlingen” heb ik eigen mondig horen zeggen dat het in de apartheidsjaren het veel beter was. Toen ik nog in België was had ik ook een compassie beeld over de Afrikaanse bevolking. Tot ik hier kwam wonen. Want gewoonte’s en cultuur kunnen een groot verschil maken.
  Ik kan alleen maar tegen mensen van buiten Afrika zeggen : ER WORD EEN TOTAAL ANDER BEELD VOORGESCHOTELD VAN HOE HET ER HIER AAN TOE GAAT. Om het juiste te weten te komen moet je maar eens een paar jaar naar hier komen en leven tussen het vreemde gespuis. Je gaat dan wel een andere toon aanslaan.

  Geliked door 6 people

  • koddebeier zegt:

   Zo zelfde verhaal hoorde ik van familie die daar een paar jaar hebben gewoond, als je het zwarte personeel uitbetaalde kwamen ze pas terug als het geld op was, meestal werd het aan drank uitgegeven…s’Avond gingen de hekken dicht en werd de (afgerichte) hond los gelaten. Ze woonden in de buitenrand van Johannesburg daar waren bijna elke avond schietpartijen, mijn nichtje van toen 18 jaar is er door een zwarte in een trappenhuis van een openbaar gebouw aangerand, toen was voor hen de maat vol en zijn ze terug gekomen.

   Geliked door 3 people

  • louis-portugal zegt:

   Anoniem. ik geloof je helemaal.
   Ik was er in 1984 toen er ondanks cq. dankzij, de apartheid toch een soort geregeld systeem was..
   Alweer een land dat helemaal naar de kl***n

   Like

 3. koddebeier zegt:

  Fijn hoor laten al die rooien maar “vluchten” naar Zuid Afrika, ook die uit Nederland en de rest van Europa, dan zijn wij al die oproer en onrust stokers kwijt !!!!

  Geliked door 2 people

 4. Eigen volk eerst zegt:

  Blanken zijn in Zuid Afrika in nood en worden afgeslacht met goedkeuring van het regime. Blanke boeren en hun families zijn het slachtoffer. Blanken krijgen ontslag en kunnen geen werk meer vinden.

  Geliked door 1 persoon

 5. Jean zegt:

  Hetzelfde is bezig in Europa maar dan niet door het ANC maar door die EU bende volks/cultuurverraders, zij dromen eveneens van een totale dictatuur waarin het woord “vrijheid” geschrapt wordt.
  BEANGSTIGEND en zeker als ik aan de toekomst van mijn/onze kinderen en kleinkinderen denk.

  Geliked door 1 persoon

 6. Qvic zegt:

  De blanke wereld verbeteraars hebben er voor gezorgd dat onze vaderlanden nu overspoeld worden door de niet blanke mensen, die jaloers zijn op de rijkdom van de blanken mensen. Deze niet blanke mens wil of kan het niet begrijpen dat die blanke rijkdom niet van zelf tot stand is gekomen. Want de niet blanke mensen eisen tegenwoordig alles op wat de blanke mensen opgebouwd hebben door de eeuwen heen. Maar willen er zelf niet voor werken en/of willen intrigeren, maar alleen hun eigen cultuur en gewoontes behouden en min of meer eisen dat die blanke mensen hen maar moet tolereren en aanpassen aan hen. De niet blanke mensen vergeten telkens dat alle grote uitvindingen, die tegenwoordig ons leven vele male plezieriger maken. Waar iedereen op de aarde van profiteert. Zoals de auto, de telefoon, elektriciteit, het internet, het vliegtuig, ect.ect. al deze uitvindingen zijn wel door de blanke mens ontwikkeld. Daar in tegen zijn de zwarte Afrikanen die niets hebben ontwikkeld, door de eeuwen heen. Zonder de invloed van de blanke mens, zou heel het continent Afrika en het Midden Oosten nog steeds zeer primitief leven, zoals in de middeleeuwen normaal zou zijn. Je ziet het nu ook duidelijk in onze samenleving terug, dat alle niet blanken op korte termijn leven en zeer afhankelijk zijn van de blanke mensen. Want nu worden zij door de blanke wereld verbeteraars in leven gehouden op kosten van de blanke gemeenschap en niet door hun eigen kracht. Dat dit racistisch zou zijn, dan zijn dat mensen die hun eigen geschiedenis verloochenen en blind zijn geworden voor de realiteit. Het hele socialisme komt van oorsprong uit het jaloers zijn op die ander, die meer heeft als zij zelf. Dat die ander dag en nacht er voor moet werken, doet er niet aan toe. Daar wordt niet naar gekeken door de socialisten. Het de andere niet gunnen zit gewoon in hun genen. In Nederland is dit fenomeen erg sterk aanwezig, want als iemand een dure of nieuwe auto voor zijn deur heeft, wordt deze vaak bewust beschadigd door jaloerse mensen die zich zelf zo sociaal noemen en willen opkomen voor hun medemens. Maar zelf zich graag laten bedruipen door de gemeenschappen. M.A.W. op de pof van andere willen leven. Dat zijn de socialisten van toen en nu.

  Geliked door 5 people

  • louis-portugal zegt:

   Helaas hebben we in Nederland genoeg “salonsocialisten” die het prima vinden op andermans zak te leven en ook nog commentaar te leveren op die anderman.

   Geliked door 2 people

  • anoniem zegt:

   Aan Qvic
   Uw reactie heeft mijne mond doen open vallen. Ik moet u bijzonder complimenteren voor uwe uitleg over het tot stand komen van wat wij nu mee maken. Dit is werkelijk de nagel geslaan op zijn kop. Ongelukkig is hier geen keerpunt niet meer mogelijk. Als blanke aardbewoner staat we wereldwijd voor een grote afgrond.

   Like

  • Republikein zegt:


   Aard van beessie uit Afrika?

   Na twee decennia van financiële schandalen werd Rep. Corrine Brown (D-FL) veroordeeld voor het runnen van een valse liefdadigheid en in december veroordeeld. Rep. Chaka Fattah (D-PA) is afgelopen december veroordeeld wegens omkoping, fraude en het witwassen van geld. Zijn zoon Chaka Fattah Jr, Chaka Fattah, zat al in de gevangenis wegens niet-verwante bankfraude. Rond dezelfde tijd had de vrouw van Rep. Jesse Jackson Jr. (D-Il) haar gevangenisstraf afgerond nadat haar echtgenoot een jaar eerder zijn gevangenisstraf had beëindigd op beschuldiging van fraude.

   Nauwelijks een jaar gaat voorbij zonder strafzaken waarbij een lid van de Congressional Black Caucus betrokken is.

   Omkoping en fraude, valse liefdadigheidsinstellingen en het witwassen van geld om te betalen voor het hoge leven zijn bekende CBC-thema’ s. Rep. Jesse Jackson Jackson Jr. kocht een gouden Rolex, Michael Jackson en Malcolm X memorabilia, en nertskappen. Rep. Brown stal van arme kinderen om te betalen voor een NFL luxe doos (geen knie) en een Beyonce concert. Chaka Fattah Jr. kocht Hermes banden en een Ritz-Carlton condo.

   Dit zijn geen afwijkingen. Ze maken deel uit van de corruptiecultuur van de Congressional Black Caucus.

   Het jaar dat Barack Obama, een voormalig lid van de CBC wiens niveau van corruptie een van zijn vroegere collega’s overtrof door in de hoge stratosferische miljarden te klimmen en de Afdeling van de Justitie te gebruiken om een massief slushfonds te leiden, nam het ambt aan, elk lid van het Huis dat op ethische lasten werd onderzocht was CBC. Een eerdere studie suggereerde dat een derde van de CBC-wetgevers met een ethische toets werd geconfronteerd.

   Zo ziet een cultuur van politieke corruptie eruit.

   Maar de Congressional Black Caucus heeft al zijn corruptieproblemen consequent aan racisme toegeschreven. En CBC-leden zouden altijd de racekaart spelen. Rep. Corrine Brown had waarschijnlijk beweerd dat Obama’s DOJ haar had gericht omdat “Ik ben een zwarte vrouw met een mond”.

   Het is hetzelfde oude racistische excuus. En racisme is de gebruikelijke dekmantel voor CBC-corruptie.

   https://politichicks.com/2018/02/daniel-greenfield-congressional-racist-caucus/

   Like

  • Harry zegt:

   Goed verhaal , Qvic !

   Like

  • Harry zegt:

   Na jaren in Afrika gewerkt te hebben komt me dit wel héél erg kloppend voor !
   Ze zeggen daar zélf , dat ze zich veel liever één keer heel erg inspannen om heel veel te verdienen , door een bank te beroven of zo , dan dat ze iedere dag moeten werken voor een béétje geld .
   Het gekke is dat die zwarte krengen wél hun vrouw laten werken ( meestal als landarbeider) voor een nóg kleiner beetje geld !

   Kom maar op jongens , hier hoef je helemaal niet te werken !
   Ook je vrouw(en) niet .
   Wat een verrijking voor onze cultuur !
   Dat wij daar onherstelbaar door verarmen deert Pechtold en Klaver niet .

   Geliked door 2 people

   • delamontagne zegt:

    Gisteren rond 4 uur kwam ineens die bijdrage van Mevr. Wachteres over zuid Afrika op de site.
    Had ’t nog maar 1/2 gelezen, want we kregen bezoek van 2 vrouwelijke kennissen van achter de volgende heuvel hier.
    Ik moest eigenlijk gelijk aan jou denken, want haar vorige man heeft in verschillende Afrikaanse landen gewerkt.
    Zij was daar dan ook vaak. De dingen die zij vertelt zijn identiek aan wat jij hier zo nu en dan schrijft.
    Zij kan zich ook ontzettend opwinden over “ontwikkelingshulp” etc en de onnozelheid hoe mensen in NL erover denken.
    Het zijn Friezen en ze gaan zo nu en dan terug naar NL.
    Daar in ’t hoge Noorden schijnt de “remplacement” nog niet zo ver gevorderd te zijn.
    Maar dat soort dingen zijn soms zo onwaarschijnlijk voor mensen die nog nauwelijks ooit hun eigen dorp verlaten hebben, dat zij zich dat niet voor kunnen stellen.
    Ik geloof gewoon dat mensen uit de praktijk niet serioes worden genomen.
    Een paar jaar terug ontmoeten we hier tijdens de zomer-vakantie-ganger-festiviteiten een Nederlander die voor Unilever ook in diverse Afrikaanse landen werkt.
    o.a. Nigeria. Ik weet zo gauw de hoofdstad niet.
    Hij zei o.a. dat ie NOOIT alleen de stad inging, altijd met een collega. ( voor het gevaar uiteraard……! )
    Kwam toevallig uit het Brabantse dorp waar mijn vrouw vandaan komt en kende ook neven en nichten van haar.
    Maar hij begon over hen over de onbenulligheid. Komen nauwelijks ooit uit hun eigen omgeving, dorp uit, en denken de wereldwijsheid in pact te hebben.
    Daar kon hij zich erg over opwinden.

    groeten uit moslim vrij Fr [ hier tenminste ]

    Like

  • delamontagne zegt:

   Dat is wel heel “raciestisch” verwoordt, dat alleen de Europeanen/Westerlingen al die uitvindingen hebben gedaan ?
   De correcte Linksen zullen zeggen:’maar die arme zwarten uit Afrika werden al eeuwenlang door de blanken uitgebuit en moesten voor hen werken”.
   Ze hadden geen tijd/mogelijkheid zich te ontwikkelen.
   Maar er is hoop uit Afrika.
   De President van Nigeria doet “openhartig” zijn verhaal over zijn onderdanen.
   Heb het vertaald uit een Frans artikel::::
   * / * /

   Like

   • delamontagne zegt:

    DE PRESIDENT VAN NIGERIA:”Nigerianen hebben een slechte naam en dat is geen racisme.
    Het is hun eigen schuld.: “Ze begaan veels te veel misdaden”.

    Het is niemand minder dan de president van de Federale Republiek Nigeria, voormalig generaal Muhammadu Buhari, die dit zegt.

    “Sommige Nigerianen zeggen dat het leven in ons eigen land te moeilijk is voor hen, maar het is ook zo dat ze het moeilijk vinden om geaccepteerd te worden door Europeanen en Amerikanen.
    En dat komt door het aantal Nigerianen in gevangenissen over de hele wereld, waar ze
    beschuldigd zijn van drugshandel of mensensmokkel.
    Dat is wat er aan de hand is zei het staatshoofd.
    “Ik denk niet dat Nigerianen iemand anders de schuld kunnen geven dan zichzelf: ze zouden thuis kunnen blijven en behulpzaam zijn ons land op te bouwen.
    Er heerst een gevaarlijke xenofobe?
    Hij denkt dat Nigerianen een reputatieprobleem hebben in het buitenland ?, vraagt de interviewer.
    De President zegt:”Natuurlijk, maar we werken eraan om het te verbeteren”.
    “We zullen onze medeburgers aanmoedigen om hier te blijven, te werken en een respectabel leven thuis te leiden. ”
    Buhari’s woorden veroorzaakten een rel in het land, zodat zijn woordvoerder Buhari het wel moest verduidelijken.
    “Het zou absurd zijn als de president van Nigeria
    zegt dat alle Nigerianen criminelen zijn”- aldus
    de BBC – de president zou alleen verwijzen naar Nigerianen die asiel zoeken in het buitenland op een oneerlijke manier en hiermee de reputatie van Nigeria zouden schaden.

    Like

  • delamontagne zegt:

   Dat is wel heel “raciestisch”verwoordt dat alleen de Europeanen/Westerlingen al die uitvindingen hebben gedaan ?
   De correcte Linksen zullen zeggen:’maar die arme zwarten uit Afrika werden al eeuwenlang door de blanken uitgebuit en moesten voor hen werken”.
   Ze hadden geen tijd/mogelijkheid zich te ontwikkelen.
   Maar er is hoop uit Afrika.
   De President van Nigeria doet “openhartig”zijn verhaal over zijn onderdanen.
   Heb het vertaald uit een Frans artikel::::
   * / * /

   Like

 7. delamontagne zegt:

  De president weet waar hij het over heeft: een recente statistiek gepubliceerd door de in Lagos gevestigde krant Vanguard schrijft:
  Er worden ongeveer 170 duizend Nigerianen in het buitenland vastgehouden.
  “De meesten zitten in de gevangenis voor
  drugshandel en mensensmokkel en voor verschillende andere misdaden die op immigratie betrekking hebben”.
  Dan zijn er de meer dan 10.000 vrouwen gedwongen tot prostitutie in Europa, vaak gedwongen om zichzelf te verkopen in eigen familie.
  “De Nigeriaanse president Muhammadu Buhari gelooft dat deze cijfers een ramp zijn en riep op tot een gecoördineerde strategie om de mensensmokkelaars en -handelaren te bestrijden”, zegt het rapport van Deutsche Welle over de inspanning van de regering van Abuja om te vechten tegen de massale emigratie van jonge Nigerianen en de misdaad die zij mee
  brengen naar Europa, tegen te gaan..

  Like

  • delamontagne zegt:

   Als bewijs van hoe Afrikaanse regeringen het fenomeen migranten heel anders ervaren dan de Europese pro-immigratie-intelligentsia, deed de Nigeriaanse president Buhari een beroep op de 32e jaarlijkse bijeenkomst van de Sahel en West-Afrika. Abuja – jonge mensen uit zijn land blijven in Nigeria en vinden een baan in de agrarische sector. “We zijn bedroefd als we onze jonge mensen de woestijn zien oversteken, aankomen in Libië en de Middellandse Zee oversteken om Europa te bereiken. We zijn van mening dat dit iets is dat zo snel mogelijk moet stoppen, omdat het niet eerlijk is voor Europa. We denken dat, als we onze landbouw beter reorganiseren, veel van deze jonge mensen een fatsoenlijk inkomen thuis zullen verdienen in plaats van een probleem te worden voor hun gastland en voor ons hier in Afrika. “Laten we ze thuis helpen, het kan de slogan van de Nigeriaanse regering zijn. Dit met de Immigration Regulation 2017 heeft de sancties aangescherpt om het fenomeen tegen te gaan.

   Like

 8. Jan zegt:

  De waarheid over de bLack Panther film

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s