Jonkvrouw Ollongren beweert dat Artikel 1 van grondwet op groepen slaat

Screenshot_188

(Door: Paul Hekkens)

Gelijkheid in behandeling van groepen leidt tot discriminatie op individueel niveau

Bij haar bezoek aan minister-president Mark Rutte tijdens de start van het kabinet was opmerkelijk hoe ontspannen Kajsa Ollongren, minister van Binnenlandse Zaken, zich liet welgevallen dat premier Rutte haar stoel aanschoof. Blijkbaar was ze het gewend: ze had niet de neiging om krampachtig mee te gaan helpen. Ze keek voor zich uit, erop vertrouwend dat premier Rutte zijn taak naar behoren zou volbrengen. Haar vertrouwen op dienend personeel had adellijke allure. Ik weet niet of er voor het leren van zulke etiquette ook cursussen bestaan. Ik dacht van wel. Hoe dan ook, Ollongren mag zich jonkvrouw noemen sinds haar vader in 2002 bij de Nederlandse adel is ingelijfd.

In de Ien Dales-lezing van 2018 noemt Ollongren haar adellijke titel trouwens niet. Wel benadrukt ze haar goede afkomst door erop te wijzen dat haar over-, overgrootmoeder gouvernante was van de laatste tsaar Nicolaas II, en dat haar overgrootvader diens speelkameraadje was. Haar opa is tijdens de Russische revolutie naar Nederlands-Indië gevlucht, daar getrouwd, en vervolgens in Nederland terechtgekomen.

Lees verder>>>
(h/t “Wachteres”)
Post online

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

10 reacties op Jonkvrouw Ollongren beweert dat Artikel 1 van grondwet op groepen slaat

 1. Theresa Geissler zegt:

  Kort samengevat: Een elitaire trut uit een schijnwereld, die niet weet, waarover ze het heeft.
  Klopt uiteraard als een bus, want wát levert D66 nou ánders?

  Geliked door 2 people

 2. Hovawart zegt:

  Minister-President Ollongren heeft de connecties, titel en een oldboysnetwerk, een Nyenrode Business Universiteit ondergrondje en een goed matras, (hallo Neelie), dus vooruitlopende op de vroegtijdige verkiezingen kunnen wij concluderen dat er geen betere Man For The Job bestaat als een vrouw, om dit land te verkwanselen.

  Geliked door 1 persoon

 3. Marlies zegt:

  Dit is op toodlessss herblogden reageerde:
  Adel? Hahahahahaha

  Like

 4. Perfide Albion zegt:

  Als ik haar was zou ik de gebeurtenissen in Rusland en haar familie stil houden. Het brengt mensen maar op ideeën.

  De Russen hadden al geen trek in haar genetisch materiaal en ik geef ze geen ongelijk. Wat een domme nietsnut is dat zég!

  Geliked door 1 persoon

 5. dutchess43 zegt:

  Raar toch dat al die van origine buitenlanders altijd in Nederland aanschuiven?

  Like

 6. Jean zegt:

  Wanneer krijgt die d66 trien Ollongren haar ontslag???
  Het is anders al 15 over 12 met dat d66, groen, rood, groenlinks en nog van dat “onbetrouwbaar” tuig, nu verdrijven “van alle posten”.

  Like

 7. biebie zegt:

  Het is allemaal waar hoor Halbe Zijlstra was erbij.

  Like

 8. Thomasson zegt:

  Er zijn kennelijk dingen die Jonkvrouw Ollongren niet begrijpt. Te beginnen met haar multiculturele wortels als voorbeeld voor multiculturaliteit vrijheid. Te beginnen met het feit dat haar familie altijd hoorde bij de hoogste kringen van de maatschappij. Zij hoefden zich, cultureel gezien, niet te integreren in de elite van Zweden, Finland, Rusland of de hoge krijgen in Nederlands Indië. Zij hadden het noodzakelijke beschavingsniveau, kennis en wellevendheid die voor hen de deuren hadden geopend. Tweede belangrijpe punt is: zij leefden in landen waar het christendom heerst. In Nederlands Indië hadden ze weinig met de plaatselijke bevolking. Zij kenden daar niemand van de plaatselijke bevolking behalve de kokkie, baboe en de kebon (tuinman). In die hoedanigheid genoten ze altijd van vrijheid. Dus, het multiculturalisme en vrijheid waarop Ollongren zich beroept zijn van elitaire aard. Gedurende eeuwen heen waren Europeanen gevlucht of geëmigreerd naar landen waar zij vrijheid of beter leefkwaliteit zochten. Frankrijk was bijvoorbeeld een land die door de eeuwen heen behoorlijk wat vluchtelingen bezorgde en zo ook Spanje. Maar deze mensen vluchten van het ene christelijke land naar andere. Ze hadden het ook moeilijk met een nieuwe taal, nieuwe gewoonten etc.. Maar zij waren blij dat hun levens waren gered van oorlog of hongernood en deden alles te integreren. Ze werden van Fransen, Walen, Duitsers of Spanjaarden, vrije Nederlanders. De mensen voor wie Ollongren op de bres springt en is gelukkig dat in Nederland iedereen mag zichzelf zijn, zijn mensen die niet van plan zijn te integreren en een deel te maken van de Nederlandse samenleving. Dat “zichzelf zijn” betekent bij de meeste ‘Nieuwe Nederlanders’ totale segregatie en op den duur het land van de Nederlanders over te nemen. Dat geldt vooral voor de immigranten en (zgn.)vluchtelingen afkomstig zijn uit de onderlaag van de bevolking van het land van herkomst (de meesten). Zij kwamen hierheen om iemand anders land te veroveren en de bevolking te verdelgen. Zij moeten de religieuze wet vervullen die in de Koran staat. Daar is geen plaats voor mensen die niet hun Allah gehoorzamen.

  Het is tijd dat Jonkvrouw Ollongren over dit thema gaat denken. .

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s