Kwart scholen past bestemming schoolreisje aan vanwege aanslagen

Screenshot_205

De basiliek Sacré-Coeur in Parijs.

Een kwart van de middelbare scholen in Nederland die schoolreisjes organiseren naar het buitenland gaat niet meer naar steden waar de afgelopen jaren een terroristische aanslag is gepleegd. Dat blijkt uit onderzoek van onderzoeksbureau DUO Onderwijsonderzoek & Advies onder ruim 200 schooldirecteuren.

Enkele scholen zijn uit veiligheidsoverwegingen zelfs helemaal gestopt met de buitenlandse reisjes. Voor de helft van de scholen geldt dat er ouders zijn die hun kinderen niet meer op reis laten gaan.

Lees verder>>>
NOS
(h/t “Wachteres”)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Religie van de vrede", Hypocrisie, Islam, Islamisering, islamitische ideologie, islamofascisme, Islamofilie, Linkse Kerk. Bookmark de permalink .

5 reacties op Kwart scholen past bestemming schoolreisje aan vanwege aanslagen

 1. Cathja zegt:

  Met ‘dank’ aan de islam. Overal ter wereld veroorzaken ze ellende, ontregelen ze samenlevingen, en drukken ongevraagd en dwingend hun stempel op ons leven.
  Alles moet bukken en buigen voor de afgod die de moslims angstvallig gehoorzamen, en die daar ook de vrije westerse wereld mee willen/zullen besmetten.

  Wat een tijd…..!!

  Like

 2. guusvelraeds zegt:

  Om de kinderen toch te verrijken wordt vanaf nu het buitenland naar Nederland gehaald.

  Like

 3. Sabeltant zegt:

  Ook dit heeft natuurlijk NIETS met de islam te maken.

  Like

 4. Jules Vismale zegt:

  Er is gelukkig nog een troost dat een deel van die schoolreisjes wordt aangepast en waarom veel kinderen daar niet eens meer mee naar toe willen: de afgelopen jaren gaan veel van die dure schoolreisjes voor kinderen naar bestemmingen ver buiten Europa en zijn voor talloze ouders niet eens meer te betalen en zij die dat aangeven worden door deze scholen als paria’s behandeld met als het hier opgenoemde voorbeeld:

  Op schoolreisje… voor 2000 euro!

  Dolentousiast komt dochterlief uit school: ze gaat op reis met haar klasgenoten. De schrik slaat je om het hart als je het prijskaartje van bijna duizend euro ziet! Want wat doe je als ouder als je het niet kunt ophoesten? Houd je dan je kind thuis of wring jij je in allemaal bochten om je dochter te laten gaan?
  Een weekje vertoeven in Nederland, nieuwe ervaringen opdoen in een indrukwekkende stad of een tripje naar een museum: het is er tegenwoordig haast niet meer bij. Deze dure schooluitjes hebben plaatsgemaakt voor peperdure reisjes naar erg verre oorden als India, Australië en Zuid-Afrika en eventueel naar moslimlanden!
  Reizen ver boven de duizend euro per kind zijn tegenwoordig haast geen uitzondering meer op Nederlandse middelbare scholen. Iets wat de ouderorganisaties (zoals ook OUDERS VAN WAARDE) in Nederland zorgen baart. Veel ouders kunnen deze bedragen niet betalen, met als gevolg dat veel kinderen uiteindelijk niet mee kunnen op reis (en dan ironisch genoeg gelukkig NOOIT naar kind- en vrouwonvriendelijke moslimstaten!).

  Al jaren zijn de dure schoolreisjes een onderwerp van discussie onder scholen en ouders. Hebben de schoolreisjes nog wel voldoende educatieve waarde voor die kinderen? Zit de lol die kinderen aan de buitenlandreisjes beleven hem vooral in de buitenland ervaring of het ‘keten’ onderling? Is die lol dan ook niet wat dichter bij huis te vinden (en dan mogen ze zeker beslist NIET naar een haatzaaiende moskee toe gaan!)?
  Ouders voelen zich vaak onder druk gezet om de hoge kosten voor een buitenlandexcursie te betalen. Veel scholen bieden ook reisjes dichter bij huis aan als alternatief, maar ook dan krijgen kinderen en ouders het gevoel er niet helemaal bij te horen als ze hun kind niet naar een verdere bestemming laten gaan.
  Aan scholen de oproep om goed af te wegen welke waarde een schoolreis heeft en of de reis wel voor alle kinderen (en ouders) toegankelijk is. Zo’n buitenlandreis blijft natuurlijk een bijzonder leuke ervaring, maar het moet niet een segregatie tussen ouders (en hun kinderen) in de hand werken al is het natuurlijk ook bekend dat sommige leraren en sommige ouders al tientallen jaren letterlijk en figuurlijk met elkaar overhoop liggen als het om het onderwijs en opvoeden gaat waarbij chatage, bedreigen en geweld over en weer niet worden geschuwd!
  Ook in het PO staan de peperdure schoolreisjes ter discussie. Zijn schoolreisjes nou opeens ouderwets geworden en stammen ze nog uit de tijd dat scholen kinderen plekken lieten zien waar ze met hun ouders nooit kwamen? Wat is de educatieve waarde van een reisje naar de Efteling? Moet er eigenlijk een educatieve waarde aan een schoolreisje zitten of is het beter om deze kinderen nooit naar plekken te sturen waar dergelijke potentiële aanslagen kunnen plaatsvinden?

  Like

 5. Jules Vismale zegt:

  Het kan thans nog veel gekker als het om aangepaste schoolreisjes gaat maar dan in eigen land! Lees dit artikel hieronder en oordeel:

  Kabinet trekt miljoenen uit voor schoolreisjes naar het Binnenhof

  Vanaf volgend jaar, 2019, kunnen elke dag minstens duizend middelbare scholieren op schoolreisje naar de Tweede Kamer. Het kabinet trekt daar miljoenen euro’s (die ze natuurlijk NOOIT uit eigen zak betalen maar gewoon een sigaar uit eigen doos zijn!) uit voor extra gidsen.
  Ook wordt het busvervoer vergoed, waardoor klassen uit het hele land naar Den Haag kunnen komen. De vraag is alleen of de desbetreffende scholieren daar wel zin in hebben!?

  Het aantal schoolreisjes naar het Binnenhof moet de komende jaren meer dan verdubbelen, zo maakt het kabinet vandaag bekend en blijkbaar om de “domme” jeugd van tegenwoordig zodanig te gaan hersenspoelen opdat die hierdoor NOOIT zullen snappen wat voor een geweldige puinhopen deze kabinetten en regeringen allemaal hebben veroorzaakt in Nederland!
  Daarvoor wordt in totaal 18,5 miljoen euro uitgetrokken. Van al dat geld worden rondleidingen én busvervoer naar de Tweede Kamer betaald al zal dat daar helaas gigantische files opleveren omdat ze de bussen niet eens meer in Den Haag kwijt kunnen!

  Op dit moment brengt (gelukkig zeg!) zo’n 40 procent van de middelbare scholieren een bezoekje aan het parlement. Regeringspartijen VVD, CDA, D66 en ChristenUnie willen dat (blijkbaar) alle leerlingen in Nederland een keertje naar de Tweede Kamer komen, zo spraken zij vorig jaar af in het regeerakkoord.

  ,,De beginselen van de democratie en de fundamentele waarden van onze democratische rechtsstaat moeten jongeren worden bijgebracht”, zegt minister Kajsa Ollongren van Binnenlandse Zaken. ,,Dit is een leuke manier om erover te leren en daar hebben ze hun leven lang altijd plezier van.”
  Weet dat stomme en wildvreemde mens anders soms ook dat ze in Flevoland schijnbaar hartstikke blij zijn met de opgeheven ziekenhuizen, het personeel en zieken die steeds maar verder moeten verhuizen of vertrekken naar afgelegen ziekenhuizen verderop, dat talloze mensen in Nederland aan de voedselbanken raken, de armoede toeneemt en dat we hier machteloos blijven toezien hoe onze nationale feestdagen worden verpest en dat het drinken van witte melk opeens “racistisch” zou wezen!? Blaast haar maar op met die “democratische” beginselen, zeg!

  Blij met busvervoer

  De jaarlijkse subsidie voor de extra schoolreisjes (wat zal dat trouwens in Den Haag nog een extra. vorm van luchtvervuiling geven als daar honderden bussen heenreizen met scholieren!) – die oploopt tot 4,8 miljoen euro in 2023 – komt uit de cultuurbegroting. ,,We leven in een land waar je mag zijn wie je bent, geloven wat je wil en waar we democratisch tot besluiten komen”, zegt minister Ingrid van Engelshoven van Cultuur. ,,Deze waarden vergen onderhoud en zijn belangrijk om door te geven.”

  Stichting ProDemos – die de rondleidingen verzorgt – is blij dat nu ook het busvervoer wordt betaald. ,,Klassen uit Limburg, Zeeland en het Noorden haakten af, omdat de busreis voor hen te duur is”, zegt een woordvoerder. Vorig jaar kwamen er ruim 90.000 scholieren (en moeten hun ouders weer bijbetalen als de regering dat niet kan?) naar het Binnenhof. ProDemos verwacht dat dit toeneemt tot 180.000 in 2023.

  Nu krijgt ProDemos jaarlijks ruim zes miljoen euro subsidie. Dat bedrag wordt flink verhoogd. Ook wordt op middelbare scholen lesmateriaal verspreid (dat vooral bedoeld zal zijn om alleen maar de positieve kanten van de regering te zien en NIET de negatieve kanten!) om de bezoekjes goed voor te bereiden en, eenmaal terug in de klas, na te bespreken.

  Wilhelmus en Rijksmuseum

  Het kabinet wilde eerder ook dat alle leerlingen het Wilhelmus leren en dat zij een keer naar het Rijksmuseum gaan. Van die plannen is alleen weinig terecht gekomen en dat is niet onbegrijpelijk daar het onderwijs al 50 jaar in Nederland is verknald door de rampzalige Mammoetwet!
  Aan het opnemen van het Wilhelmus in het lesprogramma wordt nog gewerkt. Museumbezoek wordt – net als het schoolreisje naar het Binnenhof – niet verplicht en dat geloven ze daar zelf!?

  Als afsluiting wil ik, Jules, nog even meedelen dat ik in de jaren ’80, toen ik zelf nog een scholier was, eveneens ooit op schoolreisje ging naar het Binnenhof en zelfs die dag nog wenste dat ik daar NOOIT EN TE NIMMER meer naar toe was gegaan!
  Ik zag daar namelijk niets anders dan saaie vergaderingen, ministers die als kippen zonder kop door elkaar heen kakelden en een idiote taal spraken waar ik totaal NIETS van begreep!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s