Martin Schulz met onmiddellijke ingang afgetreden als partijvoorzitter van de SPD

Screenshot_224

(Vertaling: E.J. Bron)

“Ik stop zonder verbittering en wrok met dit ambt”, verklaarde Martin Schulz (foto). De functie wordt tijdelijk overgenomen door Olaf Scholz – hij is de vicevoorzitter met de meeste dienstjaren in de partij.

epoch times

Martin Schulz is afgetreden als partijvoorzitter van de SPD. Het aftreden “zou vandaag in werking treden”, zei Schulz dinsdagavond na de presidium-vergadering in het Willy-Brandt-Haus in Berlijn, terwijl het bestuur nog bijeen was. Op 22 april dient er in Wiesbaden een speciaal SPD-partijcongres plaats te vinden, waarop een opvolger of opvolgster gekozen zou worden.

Het presidium zou Andrea Nahles unaniem als kandidate hebben genomineerd, zei Schulz. Hij zou er van uitgaan dat het partijbestuur deze nominatie zou overnemen. Volgens berichten in de media neemt Nahles echter niet zoals oorspronkelijk werd aangekondigd tijdelijk het SPD-voorzitterschap over. Dit dient volgens verschillende berichten te worden overgenomen door Olaf Scholz – omdat hij de vicevoorzitter met de meeste dienstjaren zou zijn.

“Ik weet zeker dat de sociaaldemocratische partij van Duitsland met Andrea Nahles aan het hoofd haar oude kracht terugvindt”, zei Schulz. Hijzelf zou het voorzitterschap van de SPD “met plezier hebben uitgeoefend”, maar “ik stop zonder verbittering en wrok met dit ambt”.

Schulz had na het einde van de coalitieonderhandelingen een week geleden aangekondigd om na de SPD ledenbeslissing het partijvoorzitterschap te willen overdragen aan Andrea Nahles, hijzelf zou echter als minister van Buitenlandse Zaken in het nieuwe kabinet plaatsnemen. Nadat hij steeds meer onder druk kwam te staan, zag hij er vanaf om zitting te nemen in het kabinet.

Onlangs was er verzet in de SPD ontstaan betreffende de onmiddellijke overgave van het partijvoorzitterschap van Schulz aan Nahles. Critici beschuldigden de partijtop ervan het partijreglement te overtreden. Ze eisten dat in plaats van Nahles een van de plaatsvervangende voorzitters tijdelijk de leiding van de SPD op zich neemt en dat later op een landelijk partijcongres over het partijvoorzitterschap wordt beslist. De burgemeester van Flensburg, Simone Lange (SPD), had zich bovendien uit protest kandidaat gesteld voor het partijvoorzitterschap.

Bron:
www.epochtimes.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Duitsland, sociaaldemocraten. Bookmark de permalink .

14 reacties op Martin Schulz met onmiddellijke ingang afgetreden als partijvoorzitter van de SPD

 1. scherpschutter1943 zegt:

  Dat is goed nieuws. Nu alleen zijn overlijdensbericht nog.

  Liked by 7 people

 2. Anna zegt:

  Nu Merkel nog…….. dit is een goed voorbeeld om te volgen…..

  Liked by 3 people

 3. cornelis zegt:

  oh….ooooh….kijk wat er in amerika gebeurt met de aftredens van prominente figuren….ceo die aftreden misschien wat te maken met pizzagate….we zullen zien…trump on rampage

  Liked by 2 people

 4. Flo zegt:

  Iemand die ze op aanraden van Schulz moeten aanstellen, kunnen ze beter niet nemen ,dan veranderd er nog helemaal niks daar ,en zitten ze weer met een doorgesnoven Eurofiel .

  Liked by 2 people

 5. Jan zegt:

  Schulz: Ik heb genoeg geld bij elkaar gestolen van de belastingbetaler

  Liked by 2 people

 6. Kanaloa01 zegt:

  Let op !!!!
  Martin Schultz komt terug als voorzitter van de EU.

  Liked by 1 persoon

 7. Johan de derde zegt:

  wie er ook partijleider wordt uiteindelijk is het lood om oud ijzer. De partij als ideologie is van belang wie dan ook de leider wordt hij is daar ondergeschikt aan. ze gaan gewoon weer door op de oude manier. Dit gebeurt ook met de pvda gl vvd cda sp d66 wie daar ook de leider wordt ze gaan gewoon door bijvoorbeeld de hetse tegen FVD PVV en zoals die linkse partijen die een blok vormen tegen Israel.

  Liked by 3 people

 8. kampersrene zegt:

  Een werkloze zoals Schulz moeten wij helpen aan een nieuwe job . Hij heeft tenslotte ook een vrouw of een vriend die moeten eten enz. Ik moet schilderwerken uitvoeren in mijn woning , ik zou hem aan het werk zetten , maar als hij in schilderen zo goed is als in politiek heb ik een beetje schrik , daarbij komt nog hoeveel zou hij vragen per uur ?

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s