Palestijnse diplomaat: “We zullen onze kinderen blijven leren met stenen te gooien”

Screenshot_10

(Vertaling: E.J. Bron)

Abdallah Abushawesh (foto), een lid van de Palestijnse delegatie bij de Verenigde Naties, zei tegen Canadese studenten, die op bezoek waren in het hoofdkwartier van de VN in New York, dat de Palestijnen er trots op zouden zijn om Israëlische strijdkrachten met stenen te bekogelen en dat hun kinderen zullen blijven leren om met stenen te gooien.

Israel Heute

De nieuwssite “Ynet” publiceerde gisteren een opname van Abushawesh, die behalve als lid van de Palestijnse VN-delegatie ook als adviseur in de ontwikkelingsgroep van de VN werkzaam is. In nogal gebroken vertelt hij de studenten: “Wij zijn heel slim en heel goed in het bekogelen met stenen. Daar zijn we heel trots op. We zullen niet stoppen onze kinderen bij te brengen dat te doen.”

Na de lachende reactie van de luisteraars ging hij verder met zijn verhaal en zei dat iedere Palestijn, die betrapt wordt op het gooien met stenen, in de gevangenis komt. “We zijn er trots op stenengooiers te zijn, ik ben eentje van hen. Nu ben ik al een beetje ouder, maar ik blijf resistent in naam van mijn kinderen.”

Daarna vertelde de diplomaat over zijn eigen verleden als stenengooier tijdens de eerste Intifada. “Ik zat in de bovenbouw. We hebben nooit een gelegenheid gemist om met stenen te gooien. Dat was ons leven. Ons verzet werd iedere dag sterker. We zijn er trots op”, zei hij.

De Canadese studenten voor Internationale Betrekkingen ontmoetten in het kader van hun bezoek aan het hoofdkwartier van de VN verschillende persoonlijkheden, onder andere ook de Palestijnse gezant bij de VN, Riyad Mansour, die hen vertelde over de Palestijnse inspanning om door de VN als staat erkend te worden.

De Israëlische VN-ambassadeur Danny Danon had kritiek op de woorden van Abushawesh en zei:

“De Palestijnen verbergen de waarheid niet meer. De Palestijnse leiding en haar vertegenwoordigers hitsen op tegen Israël en roepen openlijk op tot terreur. De internationale gemeenschap mag dat niet accepteren. Het kan niet zo zijn dat binnen de VN, wiens doel het is om vrede te stichten en mensenrechten te beschermen, een diplomaat tot geweld en terreur kan ophitsen, die Israëli´s kunnen verwonden en zelfs doden.”

Bron:
www.israelheute.com

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Palestijnen", "Religie van de vrede", antisemitisme, Barbarisme, Hypocrisie, Islam, islamitische ideologie, islamofascisme, Israël, Israël-vijandigheid, Jodenhaat, Krankzinnigheid, Moslims, Rotzakken, Terrorisme, Verenigde Naties. Bookmark de permalink .

23 reacties op Palestijnse diplomaat: “We zullen onze kinderen blijven leren met stenen te gooien”

 1. I.K. Bennurklaarmee zegt:

  Hoef je ze niet te leren; zit al eeuwen in de genen.

  Like

 2. Sabeltant zegt:

  Vaag dat haatvolk van de aarde!
  Zonder Palestijnen is het vrede in de regio.
  Dat de mensen dát nou niet eens door krijgen.

  Liked by 1 persoon

 3. J. C. Th. Köhler zegt:

  Zolang de Arabieren de olie hebben, zullen ze de rest van de wereld blijven chanteren. Het is hun enige troefkaart.

  j.c.th.kohler@ziggo.nl

  Like

 4. Roeland zegt:

  In mijn maatschappij leer je kinderen lezen en schrijven, rekenen , aardrijkskunde en politiek onafhankelijke geschiedenis van de planeet. Ook liefde voor dieren! Uiteraard geen ritueel slachten. Verder goede lichamelijke opvoeding en oefening. Later wiskunde ,natuurkunde en biologie. Tekenen en handenarbeid.
  Liefde voor het Vaderland, respect voor andere culturen en goede zorg voor een schone omgeving. Bovendien eerbied voor ouderen en mindervaliden. Zo ook hulp voor hen, zonder daarvoor een tegenprestatie te verlangen. Zo moet de maatschappij zijn!

  Like

  • Nachtkaarsje zegt:

   Heel kort door de bocht kun je zeggen dat moslims het tegenovergestelde doen en hun kinderen leren van datgene, wat christelijk gezien, verkeerd is.

   Like

 5. Henk der Niederlànder zegt:

  De VN zou er zijn om vrede te stichten.
  Dhr. Danon zou toch beter moeten weten, namelijk dat de UNWRA de grootste sponsor is van de ”palestijnen” doordat datzelfde ”palestijnse” tuig de gelden die ze van de UNWRA krijgen voor een groot deel gebruikt om deze terroristen draaiende te houden.

  Like

 6. Alex Delarge zegt:

  Zolang het Israelische leger maar met scherp terug schiet vind ik het prima.

  Liked by 1 persoon

 7. Marc zegt:

  Danon heeft natuurlijk gelijk. Maar de tegenwoordige wereld is van alle menselijke redelijkheid gespeend.

  Like

 8. boorzalf zegt:

  2Doc: Onze manier van leven. Gaat over Denk. Het is niet 5 voor 12, maar 5 OVER 12. Dit eindigt in een burgeroorlog.

  Like

 9. edwin vissers zegt:

  Ruud Lubbers: “Bilderberg? Ik ben daar geweest als Minister-president”
  Ik fier vandaag feest ,elke keer als zo nazi hond sterft ga ik helemaal uit me dak heerlijk
  nu v agt nog en de rest .

  Like

 10. ed zegt:

  Zieke geesten.

  Liked by 1 persoon

 11. ildiko zegt:

  en met hulp van onze debiele regering wij sponsoren deze ratten met miljoenen natuurlijk . Weg met de minister Ingrid Kahn,

  Liked by 1 persoon

 12. Astrid zegt:

  Hoe ondiplomatiek van deze nep-diplomaat.

  Like

 13. kampersrene zegt:

  Indien het een echte diplomaat zou zijn zou hij zeggen , gooi zoveel stenen als ge wilt maar wees voorzichtig zorg ervoor dat ge niemand raakt

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s