Strache spreekt de EU tegen: “Kosovo is zonder twijfel een bestanddeel van Servië”

Screenshot_4

(Vertaling: E.J. Bron)

De Oostenrijkse vicekanselier en chef van de FPÖ, Heinz-Christian Strache, heeft in een belangrijk geschil op de Balkan een verfrissend duidelijk standpunt ingenomen en de officiële houding van het Westen een knallende draai om de oren gegeven: hij heeft in Belgrado gezegd dat Kosovo bij Servië hoort – ondanks de afsplitsing als gevolg van de NAVO-oorlog in 1999.

Duits - Zuerst

In een interview met de krant “Politika” uit Belgrado zei Strache letterlijk: “Kosovo is zonder twijfel een bestanddeel van Servië”. Strache wees er eveneens op dat zijn partij jaren geleden al scherpe kritiek had op de erkenning van Kosovo door Oostenrijk. Die zou nu een feit zijn, dat niet veranderd zou kunnen worden.

Hij zou ook van mening zijn dat de erkenning van Kosovo door Belgrado een zaak van Servië zou zijn, aldus Strache in het interview. Het zou de verkeerde weg zijn om in deze zin druk uit te oefenen op Servië. Oostenrijk zou als neutraal land een bemiddelende rol moeten innemen.

In het interview met de krant uit Belgrado noemde Strache ook het recht van de in het noorden van Kosovo wonende Serviërs “op zelfbeschikking of autonomie wenselijk”. Ook zou hij het gevoel hebben dat Kosovo in deze kwestie “zeer meedogenloos” zou zijn.

Strache neemt met deze vaststellingen een duidelijk standpunt tegenover de officiële EU-politiek in. De Europese Commissie had Servië onlangs nog een perspectief van EU-toetreding in het vooruitzicht gesteld, maar maakt een toetreding er van afhankelijk dat alle territoriale geschilpunten opgelost zijn, o.a. in de vorm van een vindend verdrag met Kosovo. Servië wijst het af om de in februari 2008 uitgeroepen onafhankelijkheid van zijn voormalige provincie te erkennen.

Bron:
http://zuerst.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen, Balkan, Europese Commissie, EUSSR, FPÖ, gezond realisme, Islamisering, Kosovo, Oostenrijk. Bookmark de permalink .

13 reacties op Strache spreekt de EU tegen: “Kosovo is zonder twijfel een bestanddeel van Servië”

 1. delamontagne zegt:

  Kosovo ?
  Een soort 90-tiger jaren “Sudeten-land”.
  Iedereen weet wat er daarna volgde……….!

  Like

 2. guusvelraeds zegt:

  Kosovo is nu door toedoen van de EU en de vaginale sigaren roker Clinton en vele onnodige doden verder een Islamitische uitval basis geworden binnen de poorten van Europa. De sigaren man en de EU zijn bedankt.

  http://www.geschiedenisbeleven.nl/de-waarheid-achter-kosovo/

  Geliked door 2 people

  • Nemesis zegt:

   De Kosovo gaat nooit terug naar Servie. Er staat overigens een enom NATO Hoofdkwartier.
   Serven en Kosovaren gingen nooit bijzonders goed met elkaar om. De Kosovaren werden uit Servie al altijd zoveel mogelijk geweerd en als ze daar al een baantje kregen, was dat niet het fijnste baantje.

   Like

   • Lena zegt:

    Eu landen moeten eigen grondgebied afstaan an Albanese volk in Kosovo en niet grondgebied cado geven .l

    Like

   • Lena zegt:

    Eu landen moeten eigen grondgebied afstaan an Albanese volk in Kosovo en niet grondgebied cado geven .l

    Like

   • Nemesis zegt:

    Komt uiteindelijk op het zelfde neer.

    Like

   • Maxov Max zegt:

    Nemesis:Jammer dat je reageert op een onderwerp, waar je geen kaas van hebt gegeten…Albanezen in Kosovo / Servië hadden meer rechten dan de rest van de bevolking.Wist je dat?Ze moesten geen belasting betalen en ze hadden alles wat andere burgers niet hadden.,net zoals “de vluchtelingen” in EU…. Jij zegt:”De Kosovo gaat nooit terug naar Servie”. …Echt waar?Maar dat dachten de turken en nazisten ook,wanneer ze de baas waren op Kosovo.Waar zijn ze nu?….Wist je dat NATO nog vorige jaar hun kazerne probeerde te verplaatsen naar Duitsland?…En als ze weggaan,dan komen de Serven terug.Poetin zal dat regelen.Honderden kloosters in Kosovo zijn ook Russische kloosters…

    Like

   • Nemesis zegt:

    Die voortdurende aanvallen hier gaan me op de geest. Laten we het zo stellen, ik heb nergens kaas van gegeten, vroeger niet en nu al helemaal niet, zal wel dement zijn. en uit m`n nek lullen.
    Overigens nog iets van en van een dement men, de NATO denkt niet eraan hun reusachtige hoofdkwartier daar te verplaatsen naar Duitsland. In Duitsland wordt er nog een nieuwe gebouwd. Maar gaan jullie maar lekker zo door. Het zal me een zorg zijn.

    Like

 3. Sabeltant zegt:

  “Kosovo is zonder twijfel een bestanddeel van Servië”

  Voor de zekerheid zou ik er een flinke muur met bewaking omheen zetten.

  Het is niet voor niets dat de rest van de regio massaal overging op de zuivering van hun land.

  Geliked door 1 persoon

 4. Oeps48 zegt:

  Dames en Heren.

  Vroeger maakte Kossovo inderdaad deel uit van Servië. Maar toen kwam het conglomeraat Joegoslavië van de communistische dictator Tito en maakte het eigenlijk helemaal niets meer uit, wie wat waar bijhoorde. Joegoslavië was een pot nat. Toen viel de Berlijnse muur. Tito was niet meer en het communisme had afgedaan. Toen gingen ze in Joegoslavië de kaarten met geweld schudden. Ieder voor zich en God voor niemand. Servië bemoeide zich wel met het geweld, maar hield het wel buiten de eigen deur. Toen de kaarten met veel moeite waren geschud werd Joegoslavië een lappendeken. Daarna zeiden de Kossovaren, dat ze niet meer met de Serven wilden. Het kwam niet tot een officiële afscheiding. Maar de Kossovaren maakten het de Serven wel heel erg moeilijk. Hoe het momenteel precies zit, is niet duidelijk. Leuk met elkaar omgaan, doen ze in ieder geval niet. Dat het op de Balkan weer hommeles wordt, zit er dik in.

  Al 2000 jaar zijn ze op de Balkan met elkaar aan het bakkeleien. En steeds bemoeit de hele wereld zich er mee. Maar dat lost de problemen helemaal niet op. Mijn advies: “Niet meer mee bemoeien. Laat ze het lekker zelf uitzoeken. Plaats er desnoods een hoge muur omheen.”

  Geliked door 1 persoon

 5. Alex Delarge zegt:

  Klopt. Kosovo is een onderdeel van Servie.

  Geliked door 1 persoon

 6. Johan de derde zegt:

  De Serven zijn door de theedoeken en hun slaven de navo en de vn verslagen en als volk mishandeld.
  Nu hebben de theedoeken een vaste uitvalbasis de westerse eu landen verraden hun Eigen volk aan de theedoeken.
  Serven mijn respect voor het volhouden van jullie strijd

  Geliked door 2 people

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s