Alternatief voor Frankrijk roept op tot jacht op Macron

Screenshot_45

(Vertaling: E.J. Bron)

Florian Philippot trekt ten strijde tegen Emmanuel Macron. De 36-jarige nodigt alle “ware patriotten” zondag uit voor de oprichtingsbijeenkomst van zijn nieuwe partij “Les Patriotes”.

epoch times

Hij wil Frankrijk uit de euro en uit de Europese Unie leiden en een nieuwe kracht rechts van het Front National opstellen: Florian Philippot, voormalig strategiechef van Marine Le Pen, met wie hij vijf maand geleden heeft gebroken.

Philippot is al wekenlang aan het warmdraaien voor de oprichtingsbijeenkomst in het Noord-Franse Arras. In interviews werft hij voor een “Frexit”, een uittreding van Frankrijk uit de EU. In plaats daarvan wil hij een “360 graden onafhankelijk” Frankrijk, wiens wetten “niet meer aan de nukken van Brusselse technocraten of een mevrouw Merkel worden onderworpen”.

Arbeidsmarkthervormingen een “horror”

“Het patriottisme heeft een meerderheid in Frankrijk, maar het wordt door geen enkele geloofwaardige politieke kracht vertegenwoordigd”, zegt Philippot. Zijn nieuwe beweging telt naar eigen zeggen 6000 aanhangers en lijkt op veel punten op de Alternative für Deutschland (AfD) en de Britse UK Independence Party (Ukip), die met succes wierf voor het Brexit-referendum.

De voormalige Ukip-chef Nigel Farage wil de oprichtingsbijeenkomst van “Les Patriotes” met een videoboodschap ondersteunen. Zoals zoveel uitgesproken EU-tegenstanders kennen hij en Philippot elkaar uit het Europees Parlement: daar behoorde Philippot tot Farage´s fractie Europa van Vrijheid en Directe Democratie (EFFS/EVDD).

Philippot noemt Emmanuel Macron´s arbeidsmarkthervormingen een “horror” en ook beschuldigt hij de staatschef van een “denigrerende houding” tegenover werklozen. Macron zou bovendien niet voldoende optreden tegen de massale immigratie in Frankrijk en het “islamisme”.

Screenshot_44

Marine Le Pen en Florian Philippot.

Marine Le Pen heeft de “strijd tegen de Europese Unie opgegeven”

De voormalige strategiechef van het Front National heeft gebroken met zijn voormalige cheffin Marine Le Pen sinds ze de presidentsverkiezingen van Macron verloor.

Philippot verwijt haar de “strijd tegen de Europese Unie opgegeven” te hebben. Want haar eis naar een uittreding uit de euro zwakte Le Pen na meerdere negatieve peilingen voor de presidentsverkiezingen af – waarvan Macron in een tv-duel voor de beslissende verkiezingsronde gebruikmaakte door haar onkunde in de valutapolitiek te verwijten.

Net als Macron is Philippot een schepping van de elitaire universiteiten. Hij heeft de gerenommeerde economische universiteit HEC in Parijs en daarna de kaderopleiding ENA afgerond. Van daaruit lukte het hem terecht te komen op het ministerie van Binnenlandse Zaken, voordat hij in 2008 toetrad tot het Front National.

Front National een “uitgedoofde ster”

Ongewild zou Philippot nu zelfs in de kaart kunnen spelen – als het hem lukt het Front National te verzwakken, dat hij een “uitgedoofde ster” noemt. Marine Le Pen geldt sinds het verkiezingsdebacle ook binnen de partij als aangeslagen.

Een congres van het Front National op 10 en 11 maart moet een frisse wind brengen, er wordt zelfs gesproken over een nieuwe naam. Donderdag sloot Marine Le Pen zelfs voor het eerst niet uit om bij de volgende presidentsverkiezingen in 2022 plaats te maken voor een andere topkandidaat wanneer deze “meer kans zou maken” dan zijzelf.

De eerste test zal de Europese verkiezing in 2019 zijn, waaraan Philippot wil meedoen als topkandidaat van zijn “Les Patriotes”. Le Pen daarentegen ziet af van een plaats op de lijst – nadat zij van het Front National bij de EU-verkiezingen in 2014 nog triomfantelijk de grootste politieke kracht van Frankrijk maakte.

Bron:
www.epochtimes.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in EU-critici, euro, Frankrijk, Front National, Immigratie, Islam, islamofascisme, Marine Le Pen, Patriottisme. Bookmark de permalink .

13 reacties op Alternatief voor Frankrijk roept op tot jacht op Macron

 1. guusvelraeds zegt:

  In plaats daarvan wil hij een “360 graden onafhankelijk”

  Hij zal toch zeker bedoelen 180 graden. Bij 360 graden draai ben je weer op het punt waar je vertrokken bent.

  Geliked door 2 people

 2. harmen50 zegt:

  Weer de zoveelste idioot, die denkt er een leuk betaald baantje aan over te houden!

  Like

 3. delamontagne zegt:

  HET LINKSE TUIG VIERT CARNAVAL IN MONTPELLIER……..( ligt aan de Middellandse Zee )
  Schade van allerlei aard, schermutselingen met de Politie en vechtpartijen met de buurtbewoners.
  15 février 2018 Reseau Libre

  https://tvs24.ru/reseaulibre/cc-content/uploads/h264/DGmgFcuG7y7CE5gX0FYD.mp4?_=1

  Ieder jaar opnieuw vieren de militante anarchisten uit Montpellier op huin eigen manier Carnaval

  Vorige jaar hebben zij veel winkels e.d. aangevallen in het Centrum van de stad.
  Omdat ze geconfronteerd werden met de woede van de handelaren hebben de gemeente-dienaren arrestaties verricht.

  Het Carnaval “Gueux”in het centrum van de stad werd verboden.

  De anarchisten hadden ontzag voor de arrestaties en hebben nu hun “werk”terrein verlegd naar de wijken “Figuerollers”

  Tussen de confrontaties met de Polities hebben zij zich vergrepen aan de auto’s en de woningen in de buitenwijken.

  Alles duurde een paar uur, ZONDER dat er werd ingegrepen.
  Er waren vechtpartijen met de buurtbewoners.

  Bendes “Harkis” = voormalige Algerijnen.Ondanks alle middelen die werden ingezet, Politie, ME, waterkanonnen etc, etc, slaagde de Prefect van Dept. “Herault” er niet niet de vernielers te laten stoppen.

  Like

 4. kampersrene zegt:

  Och diegenen die zich willen verzetten tegen de gevestigde macht lopen ondanks hun moed en opoffering met hun smikkel tegen de muur , voorbeelden in de geschiedenis zijn er genoeg , zie maar wat er gebeurde met Jean d’Arc Ze vloog op de brandstapel door de kerkelijke Islamieten van toen

  Like

 5. Jan zegt:

  EU probeert nog steeds Marine Le Pen achter de tralies te krijgen

  Like

 6. Jan zegt:

  Linkse hoernalist meent dat hij alle gelijk heeft dat Marine Le Pen vervolgd wordt

  Like

 7. Jan zegt:

  Macron: De kinderen zijn van de staat

  Like

 8. Trucker zegt:

  Het einde van het Front National is nakend en daarmee het einde van enige (echte) rechtse partij die het Front altijd is geweest.
  Als bij zovele succesvolle (rechtse partijen) heeft zich hier ook een schisma geopenbaard en ik weet dat dit de zwanenzang is van het (“oude”) Front National.
  Dit speelt alleen in de kaart van de tegenstanders en die zijn links over “zogenaamde” rechtse partijen, versplintering gaat optreden en ik koester niet de minste illusie dat er nog een partij zal zijn die groot genoeg is om de islamisering te stoppen.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s