Democratie?

Screenshot_34

(Door: “Bolle Jan”)

Kun je het ‘volk’ überhaupt opzadelen met politieke macht? En zo ja, hoever mag democratie dan gaan? Dergelijke vragen spelen al sinds de Franse Revolutie in elitaire kringen – vragen die reeds een absurde hoogmoed veronderstellen. De afschaffing van de referendumwet toont maar weer eens aan dat ‘democratie’ in werkelijkheid slechts een mythe en een zoethoudertje voor het ‘volk’ is – zij is een effectief instrument tot duurzame politieke macht gebleken. Echter, eenmaal in machtspositie, is de ideologische agenda het politieke doel en dan zit je niet langer op inmenging van derden te wachten – al helemaal niet als het niet om ‘jouw soort mensen’ gaat.

Elitaire mensen mogen graag spreken over de vermeende ‘gelijkheid aller mensen’ en zichzelf veelvuldig complimenteren met de veronderstelling dat zij zo humaan en vooruitstrevend zouden denken – hun idealistische manier van redeneren veronderstelt abusievelijk een objectieve en progressieve kijk op zaken, terwijl zij in feite abstracte luchtkastelen met een vernietigende werking zijn. Bovendien is hun denken volstrekt hypocriet, want het vermeende gelijkheidsstreven is niet meer dan een nominalistische ‘gelijkheid’ – Is Hij, de Elitaire Mens, door zijn vermeende cognitieve superioriteit, niet als een Godsmens volstrekt verheven boven dat domme en kortzichtige klootjesvolk? Plato schrijft in zijn Politeia over de elitemens:

Er is geen zwaardere straf denkbaar dan bevelen te moeten opvolgen van mensen beneden je niveau. Mijns inziens is het de angst voor die straf die capabele mensen ertoe brengt een regeringsfunctie te aanvaarden. […] Ze beschouwen het als een noodzakelijk kwaad, omdat er nu eenmaal geen betere mensen zijn of mensen van hetzelfde niveau aan wie ze die taak zouden kunnen overlaten.”

Kortom, de elitemens lijdt aan een verschrikkelijke geestesziekte die hoogmoed heet, met een gevaarlijke vorm van ‘demofobie’ tot gevolg. Het punt is dat de ’gewone mens’ volgens deze ‘intellectuele’ kanjers vanwege diens nuchtere realiteitszin (tegenover het abstracte idealisme) alleen een mening heeft zonder werkelijk ‘inzicht’  – vandaar dat zij het ‘volk’ continue beschuldigen van  onderbuikgevoelens in plaats van daadwerkelijk een inhoudelijk debat aan te gaan. Zij vinden dat immers niet nodig. Zo zegt Plato over de idealistische aristocraat:

Hij zal weigeren zichzelf serieus te identificeren met mensen van laag allooi, afgezien van de enkele keer dat zij iets waardevols doen. Hij schaamt zich daarvoor, aan de ene kant omdat hij de ervaring mist die nodig is om dergelijk gedrag te kunnen nabootsen en verder omdat het hem tegen de borst stuit zich te modelleren naar het voorbeeld van mensen voor wie hij een hartgrondige minachting heeft, en zich in hen in te leven anders dan bij wijze van spel.”

Zo kan de linkse elitemens op speelse wijze allerlei karikaturen van bijvoorbeeld PVV-politici neerzetten, maar serieus  ingaan op inhoudelijke argumenten wil hij niet. Vaak kan hij het ook niet, omdat de concreet-realistische argumenten van rechts niet stroken met de eigen abstracte idealen waarin de cognitief beperkte (!) elitemens gevangen zit. Woorden als ‘vrede’, ‘harmonie’ en ‘rechtvaardigheid’ hebben wij bij onze elitemens niet langer naar joods-christelijke begrippen te vertalen, maar naar platonische!  D.w.z. dat een harmonieuze Mensheid mogelijk wordt geacht wanneer de juiste ‘verlichte’ elite aan de knoppen zit en de rest ‘harmonieus’ naar haar pijpen danst – Noord-Korea lijkt me een prachtig hedendaags voorbeeld van zo een ‘rechtvaardige’ en ‘harmonieuze’ samenleving.

Onze westerse democratieën zijn in werkelijkheid niets anders dan electorale aristocratieën; in het geval van de elitaire geesten is de aristocratie gewenst en de democratie slechts een pragmatisch kwaad. De elitemens is geen democraat en kan dit ook niet zijn. Hij verafschuwt namelijk het ‘gewone volk’, waarin hij zelfs de bron van al het kwaad ziet! Dit ‘kwaad’ dient in feite in toom gehouden te worden in plaats van politieke inspraak te krijgen – en dit is nu juist wat de ‘gematigde’ partijen doen. Zij verkiezen de pragmatische ‘(r)evolutie’ boven de gewelddadige revolutie. Een globalistische aristocratie ( = ‘regering van de besten’) is het werkelijke doel. Vooralsnog laat het naïeve ‘volk’ haar pragmatische heersers ongemoeid met het uitvoeren van hun globalistische agenda, maar wanneer dit niet langer houdbaar blijkt, kan de pragmatische (r)evolutie tegen ‘volk’, geschiedenis, christendom en natiestaat zo maar eens overslaan naar een van boven georkestreerde revolutie tegen volk en vaderland. Het groene leger is daarvoor reeds ingevoerd.

Vergeet niet dat alle humanistische ideologieën van het post-christelijke tijdperk streven naar een Nieuwe Mens en een Nieuwe Wereld Orde – enkel in de manier waarop deze tot stand dient te komen verschilt men van mening. De liberaal gelooft in de ontplooiing van de Nieuwe Mens d.m.v. de nadruk op vermeende individuele vrijheid, terwijl volgens Karl Marx het egalitarisme aan de ontplooiing van de Nieuwe Mens vooraf dient te gaan om deze überhaupt optimaal te kunnen verwezenlijken – het levensbeschouwelijke verschil tussen de liberaal en de marxist is veeleer van voorwaardelijke aard! Het wereldbeeld van de communist en de sociaaldemocraat zijn in feite identiek; de communist wil de heilstaat echter forceren door revolutie, terwijl de ‘gematigde’ sociaaldemocraat meer pragmatisch is en inzet op (r)evolutie, oftewel een tactiek van lange adem prefereert boven een gewelddadige overrompeling –  beide zijn ervan overtuigd dat zij de geschiedenis en de feiten aan hun zijde hebben en dat de Nieuwe Mens en de Nieuwe Wereld Orde derhalve een kwestie van tijd zullen zijn.

Op dit moment hebben de (‘progressieve’) politiek (de staat/EU/VN etc.) en de kapitalistische markt het ‘volk’ in een houdgreep op weg naar een globalistisch gedrocht. Zolang wij niet ontwaken, en onze hoop en vertrouwen blijven koesteren in de vermeende ‘representatieve’ overheid en daarbij ons geluk blijven zoeken in het heilloze consumentisme, lijkt deze Nieuwe Wereld Orde inderdaad een kwestie van tijd. Zij die zich hierop verheugen, zullen bedrogen uitkomen.

Door:
“Bolle Jan”
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in dictatuur, Elite, Globalisering, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, Links fascisme, New World Order, Rotzakken, Socialisten, tolerantie/intolerantie, verloedering, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

7 reacties op Democratie?

 1. paulzwueste zegt:

  Een aantal jaren geleden werd er bezorgd gesproken over de groeiende afstand tussen het volk en de politiek..
  Sedert de volledige afschaffing van de democratie hoor je daar niemand meer over en dat is ook begrijpelijk.
  Immers als er geen democratie meer is kan er ook geen sprake meer zijn van een groeiende afstand tussen volk en politiek.
  Om de simpele reden dat de heersende klasse zich niet alléén héél hoog verheven vindt boven het onnozele volk maar dat dit in werkelijkheid ook zo is.
  Als ingrijpende besluiten worden genomen zonder het volk te vragen wat het volk zou willen, is dat het teken dat de democratie vermoordt is.
  Democratie houdt namelijk in dat politici het “mandaat” hebben gekregen van het volk om te mogen regeren.
  Dat wil absoluut niet zeggen dat ze maar kunnen doen waar ze zin in hebben zonder daarover overleg met datzelfde volk te plegen, en van tijd tot tijd verantwoording van hun daden te geven.
  Vooral het feit dat geen enkele politicus ooit verantwoording aflegt van de door hem/haar genomen beslissingen is het beste bewijs dat er geen democratie bestaat.
  Verantwoording geven betekent in de praktijk niet dat de politiek de macht ter beschikking stelt.
  Wat wèl het geval zou zijn als ze overleg met het volk zouden willen.
  ’n Goed voorbeeld voor het bewijs dat er geen overleg met het volk wordt gewenst en dat dus het volk er alléén toe dient om macht over dat volk te kunnen uitoefenen, is het verbod op referenda.

  Ik kan het niet anders noemen, er is een verbod op de organisatie van referenda.
  Dus er is geen democratie meer.

  Geliked door 1 persoon

 2. Jean zegt:

  Als we puntje bij paaltje plaatsen dan moeten we zeggen: “Wij burgers zijn zelf verantwoordelijk” want wij burgers laten ons dicteren door een handvol eikels en trutten, dus, laten we maar heel snel de touwtjes in eigen handen nemen en ALLES eerst voorleggen aan de burgers en dan pas tot uitvoering brengen ‘na’ goedkeuring door de meerderheid.
  Een dictatuur moeten we wel de laan uitsturen en dat is die lafhartige EU dictatuur bestaande uit uitgerangeerde nietsnutten die er lol in hebben de burgers pesten én uitbuiten en de islamieten ligt te knuffelen en te pamperen.

  Like

 3. De worst die ons telkens weer voor wordt gehouden heeft niets met democratie te maken maar is een vorm van representatieve aristocratie. Representatief in die zin dat de echte aristocraten achter de schermen zitten van een BV op de Maagdeneilanden of een stichting in Liechtenstein maar ook in een tussenwandje zoals o.a. Bilderberg. Wat wij zien zijn alleen maar de ingehuurde wegwerppionnen. De aristo’s zijn momenteel niet blij denk ik omdat de een na de ander er uit wordt geflikkerd. Maar ja, op zeker moment zijn de betere producten opgebruikt en zitten we nu met de halvezooltjes opgescheept.

  Like

 4. hendrikush zegt:

  Democratie? Aristocratie? Kleptocratie?
  Alles hangt af van het gemiddelde opleidingsniveau van een bevolking en hun morele waarden.
  Macchiavelli heeft opgeschreven hoe je mensen moet besturen, bedriegen en bedreigen.
  Scheiding van machten en vrijheid van meningsuiting vormen het enige tegenwicht.
  De EU dictatuur is een verderfelijk voorbeeld van misbruik van macht.

  De nieuwe leider van Zuid Afrika heeft een eigen vermogen van bijna 500.000.000 rand.
  Hij gaat de corruptie bestrijden en de economie herstarten. Dat wordt lachen.

  Geliked door 1 persoon

 5. Taljaard zegt:

  De geestelijk pest van Rousseau’s maakbare mens en diens ideologische drogbeeld van de ”sauvage noble” werkt nog steeds door.
  Uitstekend artikel!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s