Onze arme kinderen – nu wordt “beste vrienden” afgeschaft!

Screenshot_50

(Vertaling: E.J. Bron)

“Dat is mijn beste vriend!” Deze zin uit een kindermond zou weldra tot het verleden kunnen behoren. Een nieuwe “antidiscriminatie trend” uit Groot-Brittannië vindt ook in de VS steeds meer aanhangers. Wanneer komt hij aan in Duitse scholen en kleuterscholen?

journalistenwatch

Opdat een kind zich niet buitengesloten voelt, dienen beste vrienden “afgeschaft” te worden. Derhalve moeten op kinderfeestjes alle klasgenootjes worden uitgenodigd, opdat niemand zich benadeeld voelt.

Het nieuwste “slachtoffer” van deze gestoorde gelijkschakelingswaan is de zoon van de Britse troonopvolger prins William. Op de school van de 4-jarige prins George, die vorig jaar september voor het eerst naar school ging, bestaan geen “beste vrienden” meer. Sinds 2013 geldt aan de Thomas´s privéschool in Battersea (Londen) het principe dat kinderen alleen nog maar “veel vrienden” hebben, de naam “beste vriend” is hier verboden.

Ook in Amerika doet deze ban op steeds meer scholen zijn intrede. Het zou een “uniek fascinerend sociaal experiment” zijn, verkondigde de psychologe Dr. Barbara Greenberg tegenover de Amerikaanse zender CBS New York. Steeds opnieuw zouden kinderen zich buitengesloten voelen, omdat niemand hen als “beste vriend” zou willen hebben, zegt de Amerikaanse psychologe Greenberg. De nieuwe maatregel zou vriendschappen niet moeten verhinderen, maar juist stimuleren. Omdat op Duitse scholen immers ook graag met nieuwe methodes geëxperimenteerd wordt, is het waarschijnlijk slechts een kwestie van tijd totdat de nieuwe methode ook hier in het land aanhangers vindt.

Screenshot_51

Bron:
www.journalistenwatch.com

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "goedmenschen", "Intellectuelen/academici", "Nuttige idioten", "Weg met ons!", achterlijkheid, Barbarisme, Groot-Brittannië, hersenspoeling, Hypocrisie, Indoctrinatie, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, Links fascisme, Marxisme, meningsdictatuur, moralisme, nieuw fascisme, political correctness, Rotzakken, Socialisten, verloedering, Volksvijandigheid, VS, Zelfbeschikking. Bookmark de permalink .

55 reacties op Onze arme kinderen – nu wordt “beste vrienden” afgeschaft!

 1. Statler & Waldorf zegt:

  Like

 2. Theresa Geissler zegt:

  Wát een tijden, wat een tijden!
  In groep acht, in de periode, dat mijn jongste zoon daar zat, gaf de school een speciaal boekwerkje uit, waarin alle kinderen een bijdrage hadden moeten schrijven over hun basisschooltijd.
  De ontroering, die je als ouder voelde zodra je stuitte op het stukje van boezemvriend Benito Anedda (Italiaanse vader; mijn zoon, Hans Geissler, had een Duitse vader) die op een gegeven moment schreef:
  “Mijnheer Jos (Verhagen) in groep vier was de allerleukste meester! Hij deed veel extra dingen en gaf ook gitaarles. Daar ben ik een tijdlang mee naar toe gegaan, samen met Hans, MIJN BESTE VRIEND.
  Zoiets is toch fantastisch om te lezen voor een moeder!
  Het is godgeklaagd, wat ze ons allemaal willen afnemen!

  Geliked door 1 persoon

  • Theresa Geissler zegt:

   Ik kan er meteen wel een ‘waargebeurd’ verhaal aan vastplakken:
   Het was metterdaad in de tijd van groep 4 en Mijnheer Jos, dat op een middag, rond twee uur, de oma van Benito verontrust bij mij aan de bel hing:
   Ze was opgebeld door school: Hans en Benito waren daar niet aangekomen!
   Ik schrok me echt rót. Meteen ging ik in de omgeving rondde school kijken, maar zag daar niets. Ikliep daar figuurlijk tegen Juf Rolien, de remedial teacher, aan, die óók was uitgestuurd om eens rond te kijken.
   Ze zei meelevend: “Komt U even mee naar binnen? Dan krijgt U een kopje koffie.” Ik liet het dan maar gebeuren. Eenmaal binnen legde ze me uit, dat de jongens door sommigen nèt voor het begin van de les, om half twee, wèl op het schoolplein waren gesignaleerd, máár…. Nu was ik wel behoorlijk overstuur, maar toch nog net niet genoeg om er plotseling niet tussen te komen met een gestameld “En…hun fietsen…?”
   Ze begreep het niet direct: “Hun fietsen?”
   Ik weet nog, dat ik even diep moest ademhalen, om er dan tóch nog tussen twee snikken door uit te krijgen: “Já….Staan die in de stalling….of…?”
   Die bleek raak, want Juf Rolien sprong op:”Gut! Daar hebben we nog helemaal niet aan gedácht; goeie vráág!” Ze stormde naar de deur met een: “Wacht U even, ik ben zó terug!” En ondanks mijn oprechte angst en ongerustheid meende ik me met een zekere voldoening voor de geest te kunnen halen, hoe ze nú naar de directeur zou snellen met een “Zeg Jaap…hun fíetsen!” En inderdaad zag je even later vanuit het raam, hoe mijn oudste zoon Peter uit groep 6, en Benito’s zuster, Elisa, uit groep 7 waren gehaald, in een poging, die fietsen te identificeren. Wat trouwens lukte, zodat het tenminste vaststond, dat ze wèl op het schoolplein waren gewéést.
   Enfin, zo rond half vijf ’s middags waren de “boeven,” zoals Mijnheer Jos ze gekscherend zou noemen, weer boven water. Spijbelmiddagje.
   Er later nog eens naar vragend kreeg ik ongeveer dit antwoord:
   “Nou ja, het was net knutselmiddag.En daar hadden we geen zin in.”

   Geliked door 1 persoon

   • BertG. zegt:

    Was je zelf vergeten hoe de fiets van je zoon er uit zag dan, omdat er 2 kinderen voor nodig waren om dit te doen.
    Er zullen vast geen 500 fietsen gestaan hebben daar in dat fietsenhok.

    Like

   • Taljaard zegt:

    @Trees
    Tja, jongens, 🙂
    Mijn twee oudste ”boeven” wilden op een gegeven moment niet meer bij moe en jongste broertje en zusje in de kerkbank zitten, maar bij de andere ”boeven” op de orgelgalerij. Het bleek dat de jongeheren er dan tussenuit knepen, het collectegeld versnoepten aan een ijsje bij de vlak bij de kerk gelegen snackbar, en zich daarna bij het uitgaan van de kerk weer bij ons voegden.

    Like

   • BertG. zegt:

    Taljaard, hun eigen collecte geld wat ze bij zich hadden, of het collectezakje uit de kerk.

    Like

   • Theresa Geissler zegt:

    @BertG.: Nee, natuurlijk was ik dat niet vergeten! Maar het werd mij geen ogenblik gevráágd, zoals je kunt lezen.
    Juf Rolien stormde onmiddellijk naar schoolhoofd Jaap (Schipper), die op zijn beurt die broer en zus van de “boeven” uit hun klas ging halen. Daarop kwam ze terug om dat aan mij mede te delen.
    Zal wel een school-mechanisme geweest zijn; kan ik ook niets aan doen.

    Like

   • Taljaard zegt:

    @Bert
    Het guldentje wat ze van ons hadden gekregen.
    Het is namelijk heel moeilijk om onopgemerkt geld uit een collectezak te graaien.
    Dat weet ik, maar jij niet.

    Like

   • Theresa Geissler zegt:

    @Taljaard: Hahahahaha! Kostelijk!

    Like

   • BertG. zegt:

    Taljaard, ik weet hoe het elders aan toe gaat, maar in de RK kerk gaat het collectezakje van hand tot hand, langs iedereen, en wordt door gegeven aan het volgende kerkbankje.
    Wat het eigenlijk vrij makkelijk maakt om er iets uit te haken.
    Dus niet iemand met een lange stok waar een zakje aan hangt die iedereen af gaat.
    Maar er iets uit halen, en of dat moeilijk is, nooit geen seconde over na gedacht.
    Want zo iets deed je gewoon niet.
    Maar blijkbaar wisten ze daar dan al wie ze in de bankjes hadden zitten en waar ze op moesten letten.

    Like

  • Hansfree zegt:

   @Taljaard 11:20 Ha mooi! Ik ging zelf vroeger ook regelmatig van deels achtergehouden collectegeld, op de zondagmiddag samen met mijn meer vrijgevochten BESTE VRIEND Michiel, ver buiten zicht van mijn ouders, lekker een frietje halen bij ons beider vaste snackbar in Hilversum. Kreeg het toch nog een goede bestemming 🙂
   Die beste vriend uit de middelbareschooltijd (en nog steeds) ben ik nog altijd dankbaar dat hij mij heeft geholpen in mijn soms heftige strijd mij te ontworstelen aan mijn calvinistische milieu (een achtergrond waar ik inmiddels overigens niet eens zo negatief meer over ben – het had toch zo zijn waarde – en ik neem mijn ouders ook niks kwalijk).

   Geliked door 1 persoon

   • Harry zegt:

    Ik kan me nu toch niet meer geheel en al aan de indruk onttrekken dat christenen een aangeboren criminele grondslag hebben !
    Wie zijn kinderen geen keiharde discipline aanleert en wat goed en fout is zal met een leven van zorg opgescheept zitten ! ☹️
    Zie je nou wel @Petra Deboer dat die stelling van jou helemaal fout was !
    Wij ongelovigen hebben volgens jou geen benul van recht en onrecht en wáár zitten de toekomstige crimineeltjes ?
    In , of ontsnapt uit , de kerkbankjes !

    Geliked door 1 persoon

   • BertG. zegt:

    Harry, ik stel mij zo voor dat als je helemaal niets mag omdat je altijd maar braaf moet zijn en gelovig, dat je dan vanzelf wel stiekem wordt.
    En dat klopt dan ook wel over het algemeen, echte gluipers zitten er tussen.
    Dus juist bij kinderen die hier wat vrijer in gelaten zijn, ontstaat deze stiekeme behoeft niet.
    Ik durfde vroeger nog geen stuiver van mijn ouders te pikken.
    Dat was toch wel het eerste wat ze ons bij gebracht hadden.
    Maar dat was ook niet nodig, het ontbrak ons aan niets.

    Like

   • BertG. zegt:

    Oja, Harry, mijn pa was ook vrachtwagen chauffeur die in ze eentje een gezin van 5 man kon onderhouden, en elk jaar op vakantie.
    Dus zo achterlijk was hij niet. Wat jij eerder beweerde.
    En dan nog wat, als chauffeur vroeger, werd verwacht van je dat je je complete vrachtwagen kon onderhouden en rijdende houden.
    En dan ook in alles, je mocht zo een monteur bij je hebben werken als bedrijf.
    APK bestond nog niet, en garage waren schreeuwend duur voor een klein bedrijfje.

    Geliked door 1 persoon

   • Hansfree zegt:

    Wat worden er nou weer een onbenullig domme reacties gegeven op mijn bijdrage over een beste vriend. En er wordt weer iemand (een van de Petra’s) met naam en toenaam aangevallen. Ik dacht dat dat niet meer getolereerd zou worden. Het ga jullie goed, BertG, Harry en EJ, Ik houd het voor gezien hier.

    Webmaster: dat lijkt me inderdaad ook het beste voor alle partijen. Ik zie geen enkel kwaad in het comment van Harry waar @ Petra de Boer in wordt genoemd. Het moet hier ook absoluut geen site van political correctness worden . . . Het ga je goed!

    Webmaster

    Like

 3. delamontagne zegt:

  Vrienden voor het leven…………….

  Geliked door 2 people

 4. Merel zegt:

  Wat is dit nu weer? Je ziet de bui al hangen. Kinderen die hun verjaardag helemaal niet vieren,
  Veel ouders kunnen dit niet betalen en/of willen dit niet.Ze gebruiken ons als proefdieren voor hun spelletjes, evenals met islamisering, chemtrails, donorcodicils, hersenspoeling via media, troep in eten en drinken, schuldgevoel aanpraten, liegen en bedriegen,gezeik over discriminatie, mensen hun
  feestdagen afpakken, mensen hun eigenwaarde afpikken omdat ze oud zijn of ziek dus nutteloos,
  omdat ze een hond hebben,, o ben jij nog gelukkig, nou we vinden wel wat
  Was getekend de politiek i.z.m. de illuminatie en de NWO

  Geliked door 1 persoon

  • Cathja zegt:

   @Merel

   Maar het zijn altijd ánderen die menen iets over ons te zeggen te hebben! Wie ZIJN die anderen die iets over mijn woordkeuze te zeggen hebben?
   Ik wil leven zoals IK dit plezierig vind, ik kwets niemand nodeloos, maar ik heb er ook geen zin in om al mijn woorden eerst op een weegschaaltje te leggen. Alle spontaniteit verdwijnt uit Europa/de wereld. In Noord-Korea heerst ook zo’n doods-cultuur. ‘Fijn’ hè?

   Wat zijn we toch democratisch! Wat is het leven in ons land toch ‘heerlijk’! Wat hebben we het toch nog ‘goed’….

   Arm nageslacht!

   Geliked door 2 people

 5. boorzalf zegt:

  De wereld wordt steeds gekker.

  Like

 6. kampersrene zegt:

  Mijn beste vrouw kan ook niet meer , mijn beste hond , mijn beste auto ,mijn beste koning mijn beste zoon , mijn beste Wilders want andere politiekers zouden zich uitgesloten voelen ! …….
  onozelaars !! ……

  Like

 7. koddebeier zegt:

  Je kan wel merken dat er steeds minder debielen worden opgesloten, maar hoe voorkom je de besmetting waar vele gevoelig voor blijken te zijn !!
  Duidelijk is wel dat de wereldbevolking degenereert !!

  Like

 8. ludotausch zegt:

  Not good at all, please dear Jesus, take this down.

  Like

 9. Benesha zegt:

  Wat is het volgende? Dan geen vaste echtgenote meer omdat anders andere geïnteresseerde vrouwen zich misschien uitgesloten voelen? Of vrouwen mogen arme handtastelijke gelukzoekers niet meer afwijzen omdat ze zich niet uitgeloten voelen? Stap voor stap op naar de complete waanzin.

  Like

 10. Cathja zegt:

  KNETTER-KNETTER-KNETTER-GEK!

  Ik begin te geloven dat er dagelijks vele nieuwe imbecielen bijkomen, die hun ziekelijke gedachten aan anderen willen opleggen.
  Als kinderen nu al niet meer zelf mogen bepalen of ze een ‘beste vriend’ hebben, waar gaat dat dan heen?
  De ervaring heeft ons geleerd dat een mens geen honderden echte of beste vrienden kan hebben.
  Leg dit dan ook niet aan kinderen op.

  Zieke geesten! Overal ter wereld.

  Wat is er aan de hand? Worden ‘we’ gedrogeerd of zo? Op een stiekeme manier?
  Ik begin te geloven dat dit zo is.

  Geliked door 1 persoon

 11. Claudia M. zegt:

  Q; Het zou een “uniek fascinerend sociaal experiment” zijn, verkondigde de psychologe Dr. Barbara Greenberg tegenover de Amerikaanse zender…

  Sociaal? Ik vind het ziek, je reinste kindermishandeling! Hoe haal je het in je hersens kinderen te dwingen Jan en alleman maar aardig te vinden?

  In het echte leven, vind je ook niet iedereen aardig, met sommige mensen heb je een klik en bij sommige mensen krijg je spontaan braakneigingen. Daar is niet vreemds aan, dit is menselijk. Je kunt het niet iedereen naar z’n zin maken en niet iedereen kan het jou naar je zin maken en met die laatste groep wil jij liefst niets te maken hebben!

  Voor ik toch op een verjaarsfeestje de hele klas, lees een “mannetje” of 25/30 zou uitnodigen, zal er toch heel wat water door de Rijn moeten stromen. Stelletje volidioten!

  Geliked door 1 persoon

 12. BertG. zegt:

  Dat zouden ze bij feestboek moeten doen.
  Daar denken de mensen alleen maar dat ze heel veel vriendjes hebben.

  Like

 13. Hendrik zegt:

  De wereldbevolking moet eens flink uitgedund worden, zodat iedereen zich weer eens met de natuurlijke vormen van verzorging gaat bezig houden. Dan is er geen plek meer voor nutteloze wetenschappen met bijbehorende nutteloze wetenschappers. Dit zijn resultaten van overbevolking.

  Like

 14. Jan zegt:

  een “uniek fascinerend sociaal experiment”
  De ‘maakbare’ samenleving van marxisten, zie ook Sid Lukkassen ‘Avondland en Identiteit’

  Ik ben gewoon niet bevriend met kutvolk dat vervelend is en geen eigen verantwoording accepteert maar het slachtoffer uithangt.

  Like

 15. Wachteres zegt:

  Brave New World en 1984 worden werkelijkheid!

  Geliked door 1 persoon

 16. M. zegt:

  Leer je kinderen niet mee te gaan in die waanzin van een paar idioten die maar 1 doel hebben en dat is onze jeugd zoveel mogelijk te perverteren.

  Like

 17. Jan zegt:

  Ik bij die raad daad gevoegd

  Geliked door 2 people

 18. anna zegt:

  ik ben bang dat er een enorme knokpartij ontstaat met 25-30 kinderen, bovendien is mijn sociale huurwoning veel te klein ….

  Like

  • BertG. zegt:

   Er is inderdaad geen enkele ouder die 25 – 30 kinderen kan hebben in 1 huis, met vaak maar 1 toilet.
   Wat een zooitje zou dat worden dan.
   Of je moet een buurthuis af huren.

   Like

   • delamontagne zegt:

    Hoe moet deze ‘Fransman” van MALINESE origine dat dan wel niet oplossen.

    1 homme, 4 femmes, 46 enfants
     16h49 , le 12 juin 2010, modifié à 14h46 , le 19 juin 2017
    Paru dans leJDDA Bobigny, Fanta Sangaré accompagne des familles polygames dans leurs démarches, longues et ardues, de “cohabitation”. Une volte-face culturelle et matérielle.

    Heeft 4 vrouwen en 46 kinderen. Hij is er héél trots op en ontvangt elke maand Euro 4600 aan kinderbijslag en daarnaast ook nog een een “soort” huurbijdrage.
    Want die vrouwen wonen niet bij elkaar.

    Like

   • BertG. zegt:

    Als 1 vrouw gemiddeld al zo’n 12 koters heb, dan heb je ook een heel groot huis om een verjaardag feestje in te houden.
    Of ze liggen met 6 man op 1 kamer.

    Like

   • delamontagne zegt:

    Hij woont met de “hoofd”-vrouw
    in een gewone straat.
    De “bij”- vrouwen wonen verderop.
    En de huizen zijn echt niet zo groot.
    Het is in Bobigny, een moslimwijk oostelijk in Parijs…….

    Like

   • delamontagne zegt:

    Ik vergat er nog bij te zetten dat in artikel stond dat hij “Bijzonder” trots is op het feit dat hij ze allemaal kent van naam, opvolgorde van geboorte.

    Like

   • Cathja zegt:

    @ delamontagne om 13:42

    Weet deze actieve ‘jongeheer’ ook nog precies wanneer hij deze 46 kinderen gemaakt heeft? Ik bedoel: in de juiste volgorde?

    Ik heb zo’n idee dat deze meneer niet aan werken toekomt (teveel tijd nodig voor zijn grote hobby), en dan bedoel ik werken om wat geld binnen te brengen. ’s Morgens bijtijds je nest uit om naar je baas te gaan.

    Zijn bed-activiteiten vallen daar uiteraard niet onder.

    Like

   • delamontagne zegt:

    Ik denk het niet, wel weet hij waar z’n “jongeheer” zit en hij weet ook de namen van de kinderen in volgorde van geboorte.

    Like

   • Elisah zegt:

    Die zwarte vent ligt de hele dag te copuleren en zich kapot te lachen om die achterlijke Fransen….die laten zich nl ook van voor -en achteren door hem naaien.

    Geliked door 1 persoon

 19. Tistochwat zegt:

  Nog even en je mag niet meer zeggen dat je je gebloemde jurk het mooist vindt. Want dan voelen je andere jurken zich gediscrimineerd.

  Ik ben benieuwd wat de linkse nietsnutten morgen weer zullen verzinnen.

  Geliked door 1 persoon

  • Cathja zegt:

   @ Tistochwat

   Oooow…., breng de kledingontwerpers nou niet op deze gedachte!! Straks maken ze alleen nog maar grijze en zwarte tenten voor ons…..! 😦

   Geliked door 1 persoon

   • Tistochwat zegt:

    @ Cathja 17 februari 2018 om 14:20

    Allemaal eenheidsworsten in een soort Mao-pak, maar dan in boerka-vorm.
    Welk een zegening zal dat zijn voor de fabrikanten van vitamine D3 pillen.

    Like

   • Cathja zegt:

    @ Tistochwat

    Och, die vitamine D3-pillen moet ik nu het hele jaar door toch al slikken, op doktersvoorschrift. Daar kom ik niet meer vanaf.
    Maar ik vertik het om als een wandelende tent over straat te gaan.

    Wat een zegen dat ik een achtertuin heb en lekker naar buiten kan, en de boodschappen door de supermarkt thuis kan laten bezorgen….! 😀

    (Neem me maar niet al te serieus hoor, want zo leuk vind ik het allemaal niet!)

    Geliked door 1 persoon

 20. Dewevoga zegt:

  Hoe zo mogen de politie, belastingdienst, Lijkstra, Pinokkio etc. je beste vrienden niet meer zijn, er zijn kapitalen aan uitgegeven!

  Like

 21. Jules Vismale zegt:

  Joost van Mierlo schreef op 23 maart 2018 in de Telegaaf een artikel genaamd; Sneeuwvlokjes of Britse kinderen worden ‘watjes’, waarin de goedbedoelende en liefdevolle (?) Britse ouders gewoon medeschuldig zijn aan het feit dat deze kinderen teveel worden overbeschermd en onzelfstandig en dat was hier ongeveer zo te lezen:

  Wil een revolutie echt effect kunnen hebben, dan moet men daar zo vroeg mogelijk mee beginnen. Dat moeten de leerkrachten van de kleuterschool in Shoeburyness in Essex hebben gedacht toen ze hun speelplaats ontwierpen. Het ligt er vol met afgedankte pallets waar kinderen lekker mee ravotten. In een klaslokaal is zelfs een plakpandhouder met kartelrandje gesignaleerd.
  Dit klinkt allemaal redelijk onschuldig natuurlijk maar we hebben het hier over Engeland (waar de hele samenleving zichzelf totaal ontwricht!). Het land is namelijk (gelijk als gedeeltelijk bij ons in Nederland) in de greep van de zogenoemde Health and Safety regelgeving. Alles wat maar gevaar kan opleveren voor de gezondheid van kinderen dient normaal gesproken uit het vizier van de engeltjes en bengeltjes te worden verwijderd.
  De bezorgdheid is buitengewoon absurd. Afgelopen week, begin maart, sneeuwde het, net als in heel Europa. Veel Engelse scholen gingen toen dicht, mede omdat er wat sneeuw van het dak op de bolletjes van de kinderen zou kunnen vallen. Echt waar! Want ooit is er ergens een kind gewond geraakt als gevolg van de sneeuwval, vandaar.
  De schoolbesturen geven de schuld aan de pamperende ouders (en natuurlijk ook andersom). Deze huren immers allerlei gehaaide advocaten in die ervoor zorgen dat ieder ongelukje tot in het extreme wordt uitgebuit (deze snertouders hebben in hun jeugd oftewel niet of anders wel ‘Sjakie en de chocoladefabriek’ gelezen waarin de hoofdpersoon, Sjakie, arm maar liefdevol was opgevoed en zonder enige luxe terwijl de vier andere kinderen; Caspar Slok, Veruca Peper Violet Beauderest en Joris Teevee, zo gulzig, hebberig en brutaal waren geworden door hun stomme en softe ouders! De huidige ouders hebben ironisch genoeg juist het verkeerde voorbeeld van de opgenoemde ouders in het boek van Roald Dahl opgevolgd met een soortgelijk resultaat!).
  Zo niet in Shoeburyness waar het initiatief van kleuterleidster Leah Morris komt want zij heeft namelijk enkele jaren voor de klas in Denemarken gestaan. Daar hebben scholen nog gezond verstand en leren de kleuters dat het leven uit vallen en weer opstaan bestaat (wie dat nooit leert zal zichzelf in deze keiharde en verwende maatschappij niet erg lang kunnen handhaven).
  Schoolhoofd Debbie Hughes steunt (godzijdank!) het initiatief van Morris volledig want ze denkt dat kinderen met al die voorzorgsmaatregelen (waar bij verwende kinderen nog op de kleinste schram op hun knieschijf een kus en een vrolijke roze pleister wordt geplakt!) opgroeien tot ‘snowflakes”, de Engelse term voor watjes. Volgens haar kunnen de kinderen niet vroeg genoeg beginnen met het inschatten van de mogelijke risico’s van hun activiteiten.
  De ouders in Shoeburyness zijn ook (wederom godzijdank!) akkoord gegaan met de ruwere speelplaats en nou nog zorgen dat de kinderen bij een nieuwe sneeuwval weer gewoon naar school gaan. Dan pas is het gevaar van de creatie van ‘sneeuwvlokjes’ echt verdwenen!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s