Zondagstrend: SPD valt terug naar 16% – nog maar één procent voorsprong op de AfD

Screenshot_37

(Door: David Berger – Vertaling: E.J. Bron)

Schulz is weg, Andrea Nahles voelt zichzelf al als de nieuwe Merkel en Olaf Scholz belooft dat de SPD weldra weer de bondskanselier zal leveren. Maar de nieuwe peiling-resultaten zien er helemaal niet zo rooskleurig uit.

In de ARD-Deutschland Trend van Infratest Dimap keldert de SPD nog verder. Ze komt bij de zondagstrend nog maar op 16%. Een nieuw negatief record. Deskundigen voorspellen echter dat dit nog niet het einde van de daling is. Al over enkele weken zou de AfD, die nog maar één procent achter staat op de SPD, de op één na grootste politieke kracht in Duitsland kunnen worden.

Screenshot_41

Bron:
https://philosophia-perennis.com
Door: David Berger

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in AfD (Alternative für Deutschland), Duitsland, gezond realisme, sociaaldemocraten. Bookmark de permalink .

9 reacties op Zondagstrend: SPD valt terug naar 16% – nog maar één procent voorsprong op de AfD

 1. Saskia Dubbeldam zegt:

  Zolang de AFD niet evenredig groter wordt zal het CDU er alles aan doen om hen te negeren.

  Like

 2. delamontagne zegt:

  Het ongedierte/tuig van Francarabia [ge-islamiseerd Fr ], op de Duitse TV !
  recentelijk ?
  De min-of-meer verontwaardigde reacties:”Laten ze niet vergeten dat het bij hen precies hetzelfde is. IS HET NIET ? FRAU MERKEL…………
  https://tvs24.ru/reseaulibre/cc-content/uploads/h264/Lp44M1RNACN3CwdgSN1V.mp4?_=1

  Like

 3. Roeland zegt:

  Als Alice Weidel en Sarah Wagenknecht samen een coalitie zouden vormen, dan zou er een wonder in Duitsland gebeuren wat zijn weerga niet zal kennen in Europa.
  Ik heb het niet voor het zeggen en sta figuurlijk met mijn rug tegen de muur. Maar visie kun je me niet ontzeggen. En als iemand mij “knettergek” noemt, neem ik hem of haar niet kwalijk.

  Like

  • Nemesis zegt:

   Weet ik nog zo net niet, Wagenknecht si super tegen Merkel, maar ook bloedrood. Die Linke zind de vroegere SED uit de DDR, worden ook de Mauermörderpartei genoemd. Wgenknecht is heel dikke maatjes met de Antifa en ondersteund hen met geld.

   Like

   • Roeland zegt:

    @ Nemesis .Het was hardop denken. Dank voor de serieuze inhoudelijke reactie trouwens. Sarah Wagenknecht is erg tegen de immigratie en dat heeft haar beslist geen vrienden bij de Antifa opgeleverd. Ze is inderdaad heel ouderwets communistisch ingesteld. Ik zie het dan ook als een verstandshuwelijk met Alice Weidel. Over 1 ding kunnen we het eens zijn. Het zijn beiden aantrekkelijke vrouwen…Althans dat vind ik.
    Ik vind , dat ze uit die Linke moet weggaan en een realistische linkse partij moet opzetten , die de Duitse arbeidersklasse voorop stelt en met de AFD zou moeten samenwerken. Volgens mijn politieke “instinkt” wil ze dat ook graag. Jammer dat Alice Weidel…ach laat ook maar. Toch heeft Alice Weidel politiek mijn voorkeur, laat daarover geen twijfel bestaan! Sarah misschien niet politiek…maar..ach laat ook dat maar 😉 Een goede verstaander….

    Like

   • Nemesis zegt:

    Dat wat je hardop zat te denken, zo denken er hier wel meer mensen over, o.a. ik ook.
    Dat ze een eigen partij zou moeten opzetten, is een van de beste dingen die ze zou kunnen doen. Maar ze staat nog veel te veel onder druk van haar oude SED genoten, o.a. Gysi en natuurlijk ook haar echtgenoor, jammer.
    En ja, ik ben best wel een goede verstaander, hoewel er hier vooral ook newbe`s zijn dat ik nergens kaas van heb gegeten.

    Dit is dan ook mijn laatste reactie op een serieus anwoord.
    Ik geef geen reacties meer, al zal ik soms op mijn handen moeten gaan zitten.
    Lezen zal ik het Bronblog in ieder geval blijven doen.

    Overigens toch nog even ter info, de AfD en/of >Pi hebben nu ook een eigen TV kanaal, waar je ook reacties e.d kunt plaatsen. Absoluut veilig.

    http://www.Netzwerk-Deutschland.info

    Like

 4. Roeland zegt:

  @Nemesis; Ik respecteer uiteraard je beslissing om niet meer te reageren. Sterker nog, ook ik heb de neiging het bijltje er bij neer te gooien. Ondanks het feit, dat ik het Bronblog 1 van de beste van het internet vind. Voorlopig zal ik (soms) nog wel op items reageren. Ik dank je in ieder geval voor je info, maar Ik zal je wel missen. Mvg, Roeland.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s