Amerikaans Congres neemt wet aan voor sancties tegen Hamas (+ video)

Screenshot_62

(Vertaling: E.J. Bron)

Het Amerikaanse Congres heeft afgelopen woensdag een preventieve wet tegen Hamas en haar gebruik van menselijke schilden aangenomen. De wet veroordeelt Hamas voor het feit dat zij burgers, waaronder kinderen, als menselijke schilden misbruikt en maakt het mogelijk om sancties uit te voeren tegen diegenen die menselijke schilden gebruiken.

Israel Heute

De wet benadrukt eveneens dat het gebruik van burgers als menselijke schilden een schending is van het mensenrecht en de internationale wetgeving. Daarbij werd benadrukt dat het Israëlische leger zich ervoor zou inspannen om menselijke slachtoffers te vermijden. Hamas zou haar burgers er routinematig van afhouden gevolg te geven aan de Israëlische waarschuwingen en hen er vaak toe dwingen om als menselijke schilden op de daken van huizen te gaan staan.

Volgens berichten in de media omvatten de sancties tegen diegenen die menselijke schilden inzetten het inreisverbod in de VS en het vasthouden van eigendom dat alle transacties binnen de VS zou verbieden. Deze sancties zouden gelden voor alle personen die als verantwoordelijk worden beschouwd voor het gebruik van menselijke schilden, hiertoe opdracht zouden geven of zouden controleren.

“Hamas gebruikt al heel lang civiele woongebieden om bescherming te zoeken en valt Israël vanuit deze gebieden aan”, zei de afgevaardigde John Wilson, een van de initiatiefnemers van de wet.

“De wereld moet de dreiging van de Hamas-terroristen onder ogen zien, die wreedheden tegen burgers blijven begaan en hen als menselijke schilden gebruikt. Ik ben het congres er dankbaar voor dat het ons vandaag helpt tegen deze moorddadige terroristengroepering en ik ben vol hoop dat deze wet snel zal worden aangenomen in de Senaat.”

De wet moet nu nog goedgekeurd worden door de Senaat.

Video:

 

Bron:
www.israelheute.com

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in antisemitisme, Barbarisme, gezond realisme, Hamas, IDF, Israël, Israël-vijandigheid, Jodenhaat, Rotzakken, Terrorisme, Volksvijandigheid, VS. Bookmark de permalink .

5 reacties op Amerikaans Congres neemt wet aan voor sancties tegen Hamas (+ video)

 1. Ferdinand de Graaf zegt:

  Daar zal mevrouw Sigrid Kaag (met kopvod) niet zo blij mee zijn …toch?

  Like

 2. Sabeltant zegt:

  “en maakt het mogelijk om sancties uit te voeren tegen diegenen die menselijke schilden gebruiken”

  Dat zouden meer landen moeten doen.
  Onze regering zou dit ook klip en klaar tegen de Palestijnen moeten zeggen.

  Eerlijk gezegd is dit iets wat ik enkel ken van zogenaamde moslimstrijders.
  Zelfs beesten offeren hun eigen kinderen niet op.

  Like

 3. scherpschutter1943 zegt:

  Kijk die amerikaanse politici hebben meer lef dan de nederlandse. In nederland durf je zo’n wetsvoorstel helemaal niet te proberen want je word onmiddellijk gedemoniseerd door het linkse kamergespuis en dito bewindslieden (palestijnenknuffelaars) en de daaraan verbonden propaganda tv.programma’s en linkse kranten. Plus dat de companen van Duijvendak cs, je ruiten in komen gooien en je auto in brand steken. Fijne democratie dat nederland. En dat doen ze allemaal op kosten van de belastingbetaler, Aan linkse partijen gelieerde uitkeringstrekkers.

  Like

 4. ed zegt:

  Het zijn geloofswaanzinnigen ergens is er iets niet goed zijn gegaan, misschien wetenschappelijke uitdaging pil voor oogjes open, het zijn sprookjes boeken net als hans en grietje.En zolang de massa dom word gehouden veranderd er niks.Sommige derde generatie hier is geen normaal gesprek mee te voeren en zeker niet over geloof.Levens gevaarlijke gekken zijn het.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s