Duitse media bejubelen de ontbinding van de rechtsstaat

Screenshot_102

GRONDWET voor de Bondsrepubliek Duitsland.

(Door: Vera Lengsfeld – Vertaling: E.J. Bron)

In de verkiezingscampagne voor de Duitse parlementsverkiezingen in 2009 deelde de Groene kandidaat van Berlijn-Friedrichshain/Kreuzberg, Christian Ströbele, de grondwet in pocketformaat uit. Een exemplaar daarvan is in mijn bezit. Op de eerste bladzijde staat zijn foto,  voorzien van een handtekening. Hij had de gewoonte om na podiumdiscussies het in zwart-rood-goud ingebonden boekje te signeren.

De advocaat en parlementariër, die zich zodoende als de ware hoeder van de grondwet presenteerde, schijnt het niet gelezen te hebben. Of hij is inmiddels dement en kan het zich niet meer herinneren.

In Artikel 8 van de grondwet (recht op vergadering) staat: “Alle Duitsers hebben het recht om onaangemeld en zonder toestemming vreedzaam en zonder wapens bij elkaar te komen.” Als aanvulling daarop zegt de wet in § 21:

“Wie met de bedoeling om niet verboden bijeenkomsten of optochten te verhinderen of te verstoren of op andere wijze probeert te verijdelen, gewelddadig optreedt of met geweld dreigt of grote storingen veroorzaakt, wordt met een gevangenisstraf van tot drie jaar of met een geldboete bestraft.”

Dat is nog steeds de wetssituatie in Duitsland, die echter alleen nog maar op papier bestaat en geminacht wordt door de politiek en de media.

Christian Ströbele liet zich gisteren trots met zijn geestverwanten fotograferen, toen hij de legale demonstratie van de vrouwen tegen geweld blokkeerde. De media berichtten instemmend tot euforisch dat het de “tegen-demonstranten” gelukt was de vrouwenmars te stoppen.

Recht en wet zijn in ons land het slachtoffer geworden van een meningsdictatuur en niemand van de “kwaliteitsjournalisten” schijnt dat te merken. Laten we de verslaggeving van de “Welt” als voorbeeld nemen. Het voormalige burgerlijke blad, dat maandenlang de ontbrekende rechtsstaat in Turkije aan de kaak stelde, die zijn correspondent en Duitsland-hater Yücel willekeurig had opgesloten, heeft geen problemen met de gebrekkige rechtsstaat in eigen land.

“De tegendemonstraties zouden inmiddels als zodanig erkend en zodoende in principe legaal zijn”, citeert de “Welt” instemmend een woordvoerder. Wie heeft “tegendemonstraties”, waarbij de links-radicale Antifa ook met geweld andersdenkenden eraan hindert hun grondwettelijke rechten uit te oefenen, tot “in principe legaal” verklaard? Zou een medium, dat zijn taak als hoeder van de democratie serieus neemt, deze kritische vraag niet moeten stellen?

In plaats daarvan ondersteunt de “Welt” al in de titel de zaak tot vijanden van de grondwet. “Tegen-demonstranten versperren rechtse ´vrouwenmars´ de weg”, luidt de titel van zijn tendentieuze berichtgeving.

Vrouwenmars tussen aanhalingstekens, wat moet betekenen dat het niet echt gegaan zou zijn om een actie van verontruste vrouwen, die zich in toenemende mate onbeschermd blootgesteld zien staan aan seksuele overvallen in het openbaar. De ironie van het lot wilde dat op de dag van de  vrouwendemonstratie tegen geweld bekend werd dat een “beschermingzoeker”, die begin januari geprobeerd had zijn Duitse vriendin in de Havel te verdrinken en zich daarbij zelf in levensgevaar bracht, aan de gevolgen van zijn moordpoging was overleden.

Maar de linkse “feministes zonder racisme”, waartoe Ströbele & Co. zichzelf rekenen, willen in het #Metoo-debat liever tientallen jaren oude werkelijk gebeurde of zogenaamde seksuele misstappen van witte alfa-mannetjes aan de kaak stellen dan zich bezig te houden met de dagelijkse aanvallen waaraan vrouwen in het openbaar staan blootgesteld. Wie voor de handhaving van recht en wet strijdt, is “rechts”. Inmiddels schijnt het, als je de tekst in de “Welt” leest, bijzonder bedenkelijk te zijn om met Duitse vlaggen onderweg te zijn. Dan moet men zich toch bezorgd gaan afvragen of Ströbele, die in 2009 de grondwet in de nationale kleuren uitdeelde, een verkapte rechtse is.

Er zouden 500 mensen hebben deelgenomen aan de vrouwenmars. Hoeveel het er in werkelijkheid waren, die wilden deelnemen aan de demonstratie, zullen we wel nooit te weten komen. Van verschillende kanten werd bekend dat de politie demonstranten niet heeft doorgelaten naar het verzamelpunt Hallesches Tor. David Berger en Imrad Karim, die op de openingsmanifestatie zouden spreken, kwamen alleen door toeval door de blokkade.

Achter de door de politie opgestelde dranghekken relde en huilde de Antifa. Pas toen David Berger en Imrad Karim zich respectievelijk als homoseksueel en immigrant bekendmaakten, waren de Antifa´s een tijdje stil.

Wat betreft de “Welt” zijn Imad en David rechtsen, omdat zij vasthouden aan de normen van de rechtsstaat. Zij spreken voor de zwijgende meerderheid, die vanwege de dagelijkse represailles nog niet openlijk haar stem durft te verheffen. Maar wanneer de krantenmakers van de “Welt” de commentaren onder hun pijnlijke bijdrage zouden bekijken, dan zouden ze maar tot één conclusie kunnen komen: ze schrijven consequent voorbij aan de mening van de meerderheid van hun lezers, die geen meningsdictatuur willen. Dat kan niet lang goed gaan.

Bron:
http://vera-lengsfeld.de
Auteur: Vera Lengsfeld

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Antifascisten", "diversiteit", "Fake News", "Lügenpresse", "Rapefugees", "Verrijking", "Vluchtelingen", "Weg met ons!", Afrika, Allochtonen, Arabische wereld, asielwaanzin, Barbarisme, Berlijn, burgermoed, Censuur, Communisme, cultuurrelativisme, democratie, demoniseren, Desinformatie, dictatuur, Duitsland, Elite, establishment, Eurabië, gezond realisme, Groenen, hersenspoeling, Hypocrisie, Illegalen, Immigratie, Indoctrinatie, islam-collaboratie, islamappeasement, Islamisering, islamitische ideologie, islamofascisme, Islamofilie, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, landverraad, Links fascisme, Linkse media, Maghreb/Noord-Afrika, mainstream-media, Marxisme, meningsdictatuur, Merkel, migrantengeweld, Moslims, Multiculti, nieuw fascisme, Noord-Afrikanen, Overheid, political correctness, politici, publieke omroep, Rotzakken, Socialisten, Terrorisme, tolerantie/intolerantie, verloedering, Verzet, Volksvijandigheid, Vrijheid van meningsuiting, Zelfcensuur. Bookmark de permalink .

3 reacties op Duitse media bejubelen de ontbinding van de rechtsstaat

 1. Pingback: Duitsland – Rechtsstaat? | toodlessss

 2. droevige mof zegt:

  Het fundamentele recht op vrijheid van vergadering (grondwet van de Bondsrepubliek, Artikel 8) wordt ernstig beperkt door het recht van vereniging in de deelstaten. Als de politie denkt dat en demonstratie gevaarlijk is voor de deelnemers ligt de veiligheid van de burgers boven het fundamentele recht. Uiteindelijk kan het worden gebruikt om een ​​demonstratie te beperken of voorkomen. De demonstratie in Berlijn werd opzettelijk gestoord en er ontstond potentieel voor geweld. Het maakt niet uit van wie het geweld uitging. De vrouwen waren absoluut vredig, maar niet de Antifa. Stel je voor dat het andersom was geweest. Dat zou de vrouwen niet goed bekomen en een goed voorbeeld zijn van Duitse principes, efficiëntie en Gründlichkeit.
  Hier is de jurische bron:
  https://dejure.org/gesetze/VersG/13.html

  Like

 3. Aegolius cs zegt:

  Dergelijke regels kennen we ook in NL, betreffende het grondwettelijk recht van vereniging en vergaderen…… De burgemeester (driehoek) bepaalt of er sprake is (kan zijn) van schending/gevaar der openbare orde.

  Uiteindelijk “kweekt” men zelf de anarchisten die plots ’n staatsrechtelijke (?) vernieuwing afdwingen.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s