Emnid-peiling: SPD op historisch dieptepunt – AfD steeds groter – in het oosten al bijna groter dan de CDU

Screenshot_95

(Vertaling: E.J. Bron)

“In het oosten van Duitsland dreigt de AfD de CDU als volkspartij af te lossen, de SPD heeft ze al lang ingehaald”, aldus Torsten Schneider-Haase van Emnid.

epoch times

Na INSA, Infratest en Forsa ziet ook het opinieonderzoeksinstituut Emnid voor de SPD een stemmenverlies in de afgelopen weken en een historisch dieptepunt.

Weliswaar komt de SPD in tegenstelling tot de andere instituten bij Emnid op dit moment nog op 19% – dat is echter 1% minder dan in de Emnid-peiling van vorige week en zo weinig als nooit tevoren in de zogenaamde “Zondagstrend”, die voor de “Bild am Sonntag” werd uitgevoerd. In het oosten van Duitsland komt de SPD inmiddels nog maar op 14%.

De AfD is in het oosten van Duitsland echter nu bijna zo groot als de CDU en komt daar op 25%, de CDU haalt 26%. Torsten Schneider-Haase van Emnid: “In het oosten dreigt de AfD de CDU als volkspartij af te lossen, ze heeft de SPD al lang ingehaald.”

Landelijk kan de AfD 2% kiezers winnen en staat nu op 14%. CDU/CSU leveren landelijk nog 1% in en komt op 33%. De Groenen staan bij Emnid onveranderd op 11%, Die Linke stijgt naar 10% (+ 1%).

De FDP komt net als de vorige week op 9%. De overige partijen krijgen 4% (- 1%). Een meerderheid van de Duitsers van 64% heeft volgens de Emnid-peiling kritiek op de omgang van de SPD-top onder elkaar als “onfatsoenlijk”.

Dat de top van de SPD “fatsoenlijk” met elkaar zou omgaan, zei maar 16%. 20% wist het niet of gaf geen informatie. 73% van de geënquêteerden vindt dat de SPD door de omgang van de partijtop onder elkaar haar profiel als partij van de solidariteit verliest. Slechts 17% denkt dat niet. 11% wist het niet of gaf geen informatie. 36% van de geënquêteerden zei dat de partij helemaal dreigt te verdwijnen als ze zo doorgaat als tot nu toe. 56% ziet dit gevaar niet. 7% wist het niet of gaf geen informatie.

Voor de zondagstrend had Emnid tussen 8 en 14 februari 1.478 personen geënquêteerd. De vraag: “Op welke partij zou u stemmen als er aanstaande zondag parlementsverkiezingen zouden plaatsvinden?”

Voor de andere vragen had Emnid op 15 februari 503 personen geënquêteerd. Vragen: “hoe beoordeelt u de omgang van de top van de SPD onder elkaar? Vindt u deze fatsoenlijk of onfatsoenlijk?” “Verliest de SPD door de omgang van de top van de partij onder elkaar haar profiel als partij van de solidariteit?” “Als de SPD zo doorgaat als tot nu toe, dreigt ze dan als partij te verdwijnen?”

Bron:
www.epochtimes.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in AfD (Alternative für Deutschland), Duitsland, gezond realisme. Bookmark de permalink .

4 reacties op Emnid-peiling: SPD op historisch dieptepunt – AfD steeds groter – in het oosten al bijna groter dan de CDU

 1. paulzwueste zegt:

  In Duitsland zien we eigenlijk hetzelfde gebeuren als in Nederland.
  Socialisten zijn van plaats veranderd.
  Zij hebben zich in tijden van voorspoed omhoog gewerkt.
  Geboren uit het drek van de samenleving zijn ze geëvolueerd naar “De Heersende klasse…”
  In plaats van hun taak, de onvervreemdbare rechten van het volk verdedigen, uit te voeren,
  hebben ze hun eigen volk verraden, door zich in een criminele metamorphose te ontpoppen als de eigenaren van de heersende klasse!
  “Socialisten” worden daardoor niet meer gezien als verdedigers van de onderklasse van het volk,
  maar als bedriegers, verraders, zakkenvullers en witteboordencriminelen.
  Kortom, ’n partij die ’n mes in de rug van zijn eigen kiezers heeft gestoken.
  Die de belangen van hun kiezers niet meer verdedigen en beschermen, maar ze wegschenken aan rechteloos vreemd gespuis dat tegen de wil van het eigen volk in, in Duitsland en Nederland binnengehaald wordt, om als stemvee de plaats van de èchte autochtone eigenaren van het land in te nemen.
  Daar is alles mee gezegd.
  Nogmaals….

  Over de ruggen van de arbeiders en daklozen die de partij haar vertrouwen schonken!

  Geliked door 2 people

 2. ieznogoedh zegt:

  Dus geen nieuwe verkiezingen want Reichskanzler Merkel moet en zal nog een termijn volmaken en doet haar best om die sukkels van de SPD de laatste dolksteek in de rug van Duitsland te stoten.
  Op naar een DDRiaanse BRD.
  Die Groko moet en zal er komen want bij nieuwe verkiezingen gaat het helemaal mis voor die landverraders.

  Geliked door 1 persoon

 3. Peter zegt:

  Vervolg op reactie van Paul:
  Socialisten zijn van plaats veranderd.
  Zij hebben zich in tijden van voorspoed omhoog gewerkt.
  Nu gaan de linkse jongens in Rotterdam SAMENWERKEN met een moslimpartij.
  In een columns van NAUSICAA MARBE stond het volgende:

  Ze bestaan echt. Linkse politici die de afgelopen jaren onder een steen hebben geleefd, wier herinnering aan culturele veranderingen in Nederland gewist is, evenals de historische kennis over wat links en rechts inhoudt. Plus het integratiedebat van de afgelopen decennia – vergeten.

  Ze hebben evenmin benul van links activisme in islamitische landen, van Arabisch feminisme zonder hoofddoek, van alle voorbije progressieve dromen van democratisch gezinde burgers van Caïro tot Teheran en Kabul. Ze weten niet hoe dat liberale esprit is vernietigd, door het wahabisme, de Moslimbroeders, de Ayatollahs, de moedjahedien, de taliban. Door de intolerantie en het geweld van de politieke islam: virulent rechts-extremisme.

  Jubelselfies
  Dat besef ontbreekt bij de Rotterdamse politici die deze week op jubelselfies hun samenwerking met de islamitische partij Nida presenteerden. Een ’Links Verbond’ heet deze alliantie van Barbara Kathman (PvdA), Judith Bokhove (GroenLinks) en Leo de Kleijn (SP) met islamisten. Hun doel is Leefbaar Rotterdam – ’een nachtmerrie’ – te bestrijden. Rechts willen bestrijden door het jawoord te geven aan moslimfundamentalisten: wat een wanhoop.

  In NRC Handelsblad etaleren deze lokale kopstukken hun naïviteit. Kleijn acht het ’de juiste richting.’ Zou Lilian Marijnissen ook vinden dat islamisme de juiste richting is voor Nederland en de SP? Bokhove beweert dat de afweging om met de islamisten op te trekken niet lastig was: ’Totaal niet.’ Niet verbazingwekkend bij de partij die ooit stenigingsadept en Moslimbroeder Tariq Ramadan, tegenwoordig aangehouden voor verkrachting, als bruggenbouwer in de Maasstad voor een topsalaris hielp aanstellen. Is dit Klavers linkse droom? Ook Kathman betuigt onbedoeld haar onnozelheid: ’Sowieso, ik kijk altijd naar de toekomst.’ Zonder kennis van het verleden religieuze fundamentalisten faciliteren: is dat de sociaaldemocratie waar Asscher voor staat?

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s