Interview met Generazione Identitaria: “De EU heeft Italië verwoest”

Screenshot_118

(Door: Collin McMahon – Vertaling: E.J. Bron)

Op 4 maart zijn er verkiezingen in Italië. Op dit moment tekent zich een overwinning van de midden-rechtse coalitie af. Wij spraken met een activist van de Generazione Identitaria over de verkiezingen en de toekomst van Italië.

journalistenwatch

Allessandro is 22 jaar oud, studeert economie en vreemde talen in Milaan. Hij komt uit een kleine stad in de buurt van het Comomeer.

Hoe ben je bij de Generazione Identitaria terechtgekomen en waarom?

Ik heb me altijd al voor politiek geïnteresseerd. Al op de middelbare school heb ik er met mijn medescholieren en vaak zelfs met de leraren over gediscussieerd. Politiek was altijd al mijn passie, maar voor de Generazione Identitaria heb ik niets kunnen vinden wat me werkelijk overtuigd heeft. Ik was altijd al veeleer conservatief ingesteld, maar ik vond de partijen rechts van het midden niet echt het vertrouwen waard. Ik vond ze te veel op het verleden gericht en nostalgisch. Tien maanden geleden heb ik op YouTube een paar video´s over de migratiecrisis bekeken toen ik plotseling een video tegenkwam, waarin activisten van de Generazione Identitaria het schip van een NGO blokkeerden, dat uit Catania op Sicilië wilde vertrekken. Daar was ik behoorlijk enthousiast over, daarom heb ik informatie opgezocht over deze groep om erachter te komen wie ze waren. En dat was exact wat ik heb gezocht. Ik zag een groep jonge patriotten, die iets teweeg wilden brengen, die op een manier actief wilden worden die nog nooit door een rechtse groep geprobeerd is. De revolutionaire, rebelse instelling van deze groep heeft me volledig overtuigd.

Er zijn op dit moment veel rechtse of conservatieve partijen in Italië. Komt dat omdat de Italianen conservatiever zijn geworden?

Er bestaan grote verschillen tussen de rechtse partijen, maar voor de verkiezingen zijn ze ermee begonnen het met elkaar eens te worden over de belangrijkste thema´s. Wordt de toekomst van Italië conservatief? Tamelijk waarschijnlijk, want de afgelopen 7 jaar linkse regeringen waren 7 jaar van teleurstelling en verraad, niet alleen wat het probleem van de immigratie betreft. De economie ligt uitgeteld op de grond, en de manier waarop de EU Italië behandelt, is schadelijk voor het merendeel van de Italianen.

Met welke partij heb je het meest mee? Welke staat het dichtst bij de Generazione Identitaria?

Ik heb me op geen enkele partij vastgepind. Ik zal echter in ieder geval op een van de vier partijen van de midden-rechtse coalitie stemmen.

Generazione Identitaria is partij-onafhankelijk en dat willen we ook blijven. Geen enkele partij strookt eigenlijk echt met ons. Wij willen immers geen verkiezingen winnen, maar actief worden, de publieke opinie beïnvloeden en het verraad van geglobaliseerd links aan de kaak stellen, dat op dit moment Europa vernietigt. In deze verkiezingen zullen wij geen concrete partij ondersteunen, en vooral niet die partijen die grote vervanging in Italië bevorderen en ons land aan de EU verkocht hebben.

“Movimento Cinque Stelle” heeft veel interessante beginselen met betrekking tot de directe democratie, internet-stemmingen, etc. Wat vind je van hen?

De Vijfsterrenbeweging is waarschijnlijk de meest verkeerd begrepen partij in heel Europa. Ik heb zoveel artikelen gelezen die beweerden dat de Vijfsterrenbeweging een soort populistische eurosceptische partij als bijvoorbeeld de Lega zou zijn. Dat is zo fout, op zoveel niveaus, dat ik helemaal niet weet waar ik moet beginnen om de vraag te beantwoorden. Als ik deze partij met één woord zou moeten omschrijven, dan zou ik zeggen: ze zijn tegen. Ze wisselen constant van partijtop, de functies, ideeën en leden. Nu is Luigi di Maio de nieuwe aanvoerder en topkandidaat, plotseling is de Vijfsterrenbeweging openlijk EU-vriendelijk. Zelfs insiders van de partij hebben geen idee wat er morgen op hen zal afkomen. Ik vind de Vijfsterrenbeweging buitengewoon onprofessioneel, niet te peilen en zelfs gevaarlijk.

De Lega Nord heeft haar naam nu veranderd in “Lega” – wil ze nu kiezers uit het zuiden aanspreken? Kan dat functioneren?

Het feit dat ze zichzelf niet meer “Nord” noemt, is een heel belangrijke verandering en markeert een revolutie binnen de Lega. Matteo Salvini heeft zich er in de afgelopen jaren enorm voor ingezet om van een regionale onafhankelijkheidspartij een partij voor heel Italië te maken, en ik zou willen zeggen dat hem dit gelukt is. Daarbij is hij vast en zeker ook veel aanhangers kwijtgeraakt, die deze regionale koers niet wilden opgeven, maar daartegenover staat dat hij er veel aanhangers heeft bij gekregen in het zuiden van Italië. Velen noemde dat een pure strategische zet, anderen zagen er een diepste wens in. Het belangrijke is dat het heeft gewerkt en dat de Lega weldra de grootste nationalistische partij in Italië zal worden.

Hoe zullen volgens jou de verkiezingen verlopen? Wie zal de winnaar worden? Komt Berlusconi terug?

Deze verkiezingen zijn vermoedelijk de belangrijkste die we in de afgelopen 20 jaar hebben gehouden. Het is allemaal nog zo onzeker, dat het moeilijk is om een voorspelling te doen. De midden-rechtse coalitie staat op dit moment bovenaan in de peilingen met 36%, daarna komt de Vijfsterrenbeweging met ongeveer 27-30% en de midden-linkse coalitie met ongeveer 27,6%. Onder het nieuwe kiesrecht heeft men 40% van de stemmen nodig om een regering te vormen, en op dit moment is het niet zeker of een van de fracties dit zal halen. Berlusconi is na 7 jaar weer terug en als de peilingen niet liegen, zal zijn partij waarschijnlijk de grootste van de midden-rechtse coalitie worden (met ongeveer 20% van de in totaal 36%). Berlusconi mag weliswaar geen ambt uitoefenen, vanwege de vonnissen tegen hem uit het jaar 2011, maar hij zal op de achtergrond aan de touwtjes trekken en waarschijnlijk Antonio Tajani tot minister-president benoemen.

Hoe denken de Italianen nu over de euro en de EU? Zal er een EU-referendum komen?

De EU en de invoering van de euro is een enorme catastrofe geweest. De Europese Unie verwoest datgene dat wij als natiestaten kennen. Als patriot kan ik niet accepteren dat mijn land zich niet zelf mag regeren en moet buigen voor de Brusselse bureaucraten. De EU heeft gefaald bij de verdediging van onze grenzen en met de invoering van de euro onze economie verwoest. Het boek van Joseph Stiglitz, “Europa bezuinigt zichzelf kapot”, heeft mijn ogen geopend: ik heb begrepen dat de euro een mislukt experiment is. Alle zuidelijke landen van Europa zijn daardoor veel armer geworden en hun economieën zitten aan de grond, terwijl Duitsland steeds sterker en rijker wordt. De euro heeft Italië beroofd van zijn economische vrijheid en onafhankelijkheid.

Of er een referendum zal komen? Waarschijnlijk niet de komende vijf jaar, maar ik hoop wellicht bij de daaropvolgende verkiezingen. Ik zie geen toekomst voor de EU. De burgers van Europa worden langzaam wakker en begrijpen wat voor mensen dat zijn die ons in Brussel regeren. Landen zoals Polen en Hongarije geven me hoop, net zoals de regering in Oostenrijk. Het verzet in Europa vecht en neemt toe.

Hartelijk bedankt!

Bron:
www.journalistenwatch.com
Door: Collin McMahon

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in burgermoed, Identitaire Beweging, Italië, Patriottisme, Verzet, Zelfbeschikking. Bookmark de permalink .

21 reacties op Interview met Generazione Identitaria: “De EU heeft Italië verwoest”

 1. koddebeier zegt:

  Bij de EU blijven brengt alleen armoede en islamitische overheersing ! (Zweedse toestanden)

  Geliked door 1 persoon

 2. kampersrene zegt:

  Niet alleen Italie !

  Geliked door 3 people

 3. Lucie zegt:

  Niet alleen Italië is door de shit-eu gesloopt,heel Europa is dat.

  Geliked door 1 persoon

 4. M. zegt:

  De EU heeft opzettelijk gefaald bij de verdediging van de grenzen want dat is precies de bedoeling van de EU, Zoveel mogelijk ellende verzorgen.

  Geliked door 2 people

 5. shara zegt:

  De EU gaat er voor zorgen dat de hele economie instort , verzorgings staat omvalt , burgeroorlogen uitbreken , gewoon alles naar de klote !

  Geliked door 2 people

 6. Klaas zegt:

  Geliked door 3 people

 7. Yvonne zegt:

  de burgers in Europa worden langzaam wakker, mij te langzaam als je ziet wat er allemaal in ons Europa gebeurd, die idiote euro en EU welke gek heeft dat bedacht
  en over de bevolking ze willen dat we tzt dezelfde kleur hebben, lukt al aardig ik zie steeds meer blanke dames met een stel getinte kindertjes achter zich aan, ik hoop dat Salvini van Lega wint, ik volg het op facebook ik mail met een Italiaanse vriend en krijg alle berichten over Salvini te zien
  Europa is 1 groot zooitje aan het worden, we worden langzaam wakker en we draaien ons om en slapen vrolijk verder, TIJD om op te staan

  Geliked door 3 people

 8. koddebeier zegt:

  De EU vernietigd niet alleen je land maar ook je vrijheid en de politici van de ‘oude’ partijen spelen het EU spel mee voor mooie baantjes.
  Voor die mooie baantjes verloochenen ze volk en vaderland !!

  Geliked door 1 persoon

 9. Jean zegt:

  Hoogdringend tijd die EU bende uit te schakelen, doen we dat niet snel dan zullen wij “kapot” gaan aan geweld, achterlijke islam én armoede, de EU huichelaars hebben hun bankrekeningen dik gevuld en leven goed beschermd, zij zullen geen last en hinder ondervinden…
  Nu de EU uitschakelen, de grenzen sluiten en de overbodige aanwezige overlast verwijderen willen we nog enige toekomst nalaten aan onze kinderen en kleinkinderen.
  De zaaiers van de kanker en het barbaars geweld liggen in Brussel in die EU aquarium.

  Geliked door 1 persoon

 10. Aegolius cs zegt:

  Berlusconi keeps Merkel waiting by taking phone call at NATO summit
  Warom?

  Like

 11. Jan zegt:

  Salvini: Opruimen de Augiasstal.

  Italy’s election hopeful Salvini wants to deport 500,000 migrants

  Leader of Italy’s Lega Party, Matteo Salvini, said he wants to deport half a million migrants within five years.

  Italy accepted hundreds of thousands of migrants in the last three years and is facing a backlash after several migrant crimes rocked the country.

  Earlier this month an Italian girl was murdered and dismembered by a Nigerian asylum seeker. Afterwards a man shot several African migrants in a racist attack and Italians started protesting.

  https://voiceofeurope.com/2018/02/italys-election-hopeful-salvini-wants-to-deport-500000-migrants/#.Wownt9M5U2o.twitter

  Like

 12. Jean zegt:

  Dergelijk zootje halen ze (lees: merkel, macronnetje, EU troep ellende én linkse rotzooi) Europa binnen. Er moet blijkbaar veel mee te verdienen vallen voor eigen rekening….
  https://www.hln.be/nieuws/buitenland/syrische-vluchteling-wil-in-duitsland-met-vier-vrouwen-leven-nu-heeft-hij-al-twee-echtgenotes-en-zes-kinderen~a71c68d0/
  Mijn maag ligt helemaal overhoop.
  Heel snel die achterlijke perverse gewelddadige barbaarse smeerlapperij totaal verdrijven uit Europa zal ten goede komen aan onze veiligheid en leefbaarheid.

  Like

 13. delamontagne zegt:

  ITALIË .

  Vergelijking met de ouderen in Italie in de bovenste helft filmpje, met er onder de klachten van de invader-“migrants”……..

  1 )
  Uit de vullisbak: “Wat heeft U vandaag gevonden ?
  “Antw:”een beetje sla en een paar mandarijnen ”
  ONDERSTE DEEL: Afrikanen; We willen geld. Die plek is niet goed. Ons hotel heeft geen Wi-Fi.
  We moeten wel 2 à 3 km lopen om Wi-Fi te vinden.
  Het voedsel is niet good. Ons ontbijt, lunch en dinner zijn niet goed.
  Wij brengen al zo veel opofferingen
  heel veel. Het is niet goed, Het voedsel is niet goed.
  Misschien de groente, maar de rest moeten we kopen.
  Zij zegt dat ze niet van de rijst, die ze net liet zien, houden.

  Dat kleine Öpdondertje”met rode pet en Luis Vucci zonnebril;
  1.37 Ja want we willen onze goeie maaltijden, de goede diongen en het goede leven/.
  Het is zo makkelijk voor jullie om te zeggen,[het zijn maar ] “Migranten”,
  Klachten, KLACHTEN, KLACHTEN, ondertussen schooien de ouden-van-dagen de vuilnisbakken af…………….

  Like

 14. Jan zegt:

  Intelligent rechts en dom links

  Jij bent een slaafje van de sharia

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s