Eventuele gebedsoproep Westermoskee Amsterdam niet tegengehouden

Screenshot_132

(Door: Ruben Koops)

Als de nieuwe Westermoskee (foto) een oproep tot gebed wil laten klinken in de buurt, dan zal burgemeester Jozias van Aartsen dat niet proberen tegen te houden.

Dat antwoordt de burgemeester in reactie op vragen van de VVD. “Uitgangspunt voor het college is dat de versterkte oproep voor gebed niet leidt tot een onaanvaardbare aantasting van het woon- en leefklimaat”, aldus Van Aartsen in de richting van bezorgde bewoners van de Kinkerbuurt.

Die trokken in 2016 aan de bel toen er plannen circuleerden om een versterkte oproep tot gebed te laten klinken vanaf de 42-meter hoge minaret van het islamitische gebedshuis. Dat kwam voor velen als een verrassing, bij de start van de bouw van de moskee in 2005 zei het moskeebestuur nog dat het af zag van de luidruchtige oproep voor moslims om te komen bidden.

Lees verder>>>
(h/t Saskia D.)
Het Parool

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Integratie", "Nuttige idioten", "omvolking", "Religie van de vrede", "Weg met ons!", achterlijkheid, Amsterdam, Barbarisme, cultuurrelativisme, Dhimmitude, Elite, establishment, Eurabië, Hypocrisie, Islam, islam-collaboratie, islamappeasement, Islamisering, islamitische ideologie, islamofascisme, Islamofilie, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, lafheid, landverraad, meningsdictatuur, Moslims, Naïviteit, Nederland, nieuw fascisme, onwetendheid, political correctness, politici, Rotzakken, tolerantie/intolerantie, verloedering, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

40 reacties op Eventuele gebedsoproep Westermoskee Amsterdam niet tegengehouden

 1. Elisah zegt:

  Iedereen heeft tegenwoordig een mobieltje, zo’n gebedsoproep kan je doen via de mobiele telefoon, dan is het bereik ook veel groter en komt het terecht bij de mensen die op de oproep zitten te wachten.

  Like

 2. Elisah zegt:

  Misschien moeten de pastoor en de dominee ook eens hun gebed door een luidspreker van de kerktorens gaan schreeuwen….kan je kijken of iedereen dat zo prettig vindt.

  Like

 3. Jean zegt:

  Het zoveelste bewijs om die zwijnerij héél snel totaal te verbieden en asap te verdrijven én…. stuur die eikel Aars mee want “opgeruimd staat netjes”.

  Like

 4. Yvonne zegt:

  waarom wordt sowieso ons land volgebouwd met moskeen? Mogen wij kerken in hun landen bouwen, nee dus
  we worden beetje bij beetje meer een moslimland, we kijken ernaar en doen niets
  Nijmegen geeft al als advies binnen te blijven, nee wij moeten niet binnen blijven, wij zijn (waren) een vrij land waar je gewoon op straat moet kunnen lopen, dus voor al de criminaliteit moeten wij thuis blijven, de omgekeerde wereld en ik walg er steeds meer van

  Geliked door 1 persoon

  • Helena zegt:

   Omdat de overheid zich heeft te houden aan allerlei verdragen met moslimlanden, lees: resolutie 1743, het verdrag van Straatsburg en niet te vergeten Motie 36 van Halsema.

   Like

 5. Thoth zegt:

  Okay. Dan weten ze in de Kinkerbuurt nu op wie ze in de gemeenteraad-verkiezing moeten stemmen, nl. de FvD…

  Like

 6. Cathja zegt:

  Van die valse redeneringen -waarom een gebedsoproep eigenlijk niet tegen te houden is- word ik echt schijtziek! Kerkklokken klinken al enkele EEUWEN in ons land en in Europa. Dat hoort bij onze van oorsprong christelijke cultuur.
  De islam hóórt hier niet, en dat gejank vanaf die minaret dus ook niet!
  En vergist u zich niet: het is geen oproep tot gebed, maar de boodschap is luid en duidelijk dat er geen god is dan allah en mohammed is zijn profeet.
  Opdat de moslims dit vooral niet zullen vergeten…

  Het is maar dat u het weet. We zouden een dergelijke oproep eens in een moslimland moeten doen, vanaf een kerktoren (als er al een kerk plus toren mag staan), maar dan met de boodschap van een andere God….! De kerktoren zou aan flarden geschoten worden, en het land zou te klein zijn!

  Die vreselijke Van Aartsen! Het was te verwachten dat hij deze uitspraken zou doen.

  Geliked door 2 people

 7. BertG. zegt:

  De verbintenis tussen islam en bestuurlijke lafheid lijkt steeds meer een symbiotische relatie te worden. En daar is een goede reden voor ook: wie zich als burgemeester niet politiek correct opstelt, kan een verdere carrière vrijwel zeker vergeten.

  Als de nieuwe Westermoskee een oproep tot gebed wil laten klinken in de buurt, dan zal burgemeester Jozias van Aartsen dat niet proberen tegen te houden.

  Geen verzet? Dit is een regelrechte aanmoediging. Je zult er maar wonen, en vijf keer per dag dat gekrijs moeten aanhoren. De huizenprijzen in de Kinkerbuurt gaan binnen kort in vrije val, dat dan weer wel. Is de burgemeester daarvoor aanspreekbaar? Kunt u net denken.
  http://verenoflood.nu/islam-en-bestuurlijke-lafheid-een-epidemie/

  Geliked door 1 persoon

  • Dewevoga zegt:

   Hij is van de VVD en hoeveel mohammedanen zijn er al binnen gekomen sinds paars, Rutte1, 2 en paars3? Voor mij staat VVD voor Verraderlijke Volks Deceivers en laat deceive nou een specialiteit van de islam zijn. Hij voert het beleid uit dat op de zijkant van zijn partijprogramma staat.

   Geliked door 1 persoon

 8. Republikein zegt:

  Laffe volksvertegenwoordigers, nekkie eraf.

  Like

 9. BertG. zegt:

  Hiermee had de PVV nou mee kunnen scoren, als ze mee gedaan zouden hebben in Amsterdam.
  Deze stad is meer geïslamiseerd dan welke andere stad in Nederland.
  En als je toch wilt de-islamiseren als partij, dan zouden ze juist daar moeten beginnen.

  Like

 10. BertG. zegt:

  Onze vrijheid hangt aan een zijden draadje door sluipende ondermijning samenleving door islam.

  Dr. Majid Rafizadeh, een gelauwerde Iraans-Amerikaanse ‘Harvard’ politicoloog, auteur en veelgevraagd TV-analist, tevens president van de International American Council on the Middle East, waarschuwt het Westen en met name de Europese landen dat hun samenlevingen stapsgewijs worden ondermijnd door de islam, en de totale overname heel plotseling, gruwelijk, en binnen zeer korte tijd kan plaatsvinden. Als voorbeeld geeft hij de islamitische revolutie in zijn thuisland Iran. Moslims in Europa passen hier exact dezelfde tactieken toe, stelt hij. ‘Het Westen en niet-islamitische landen kunnen deze geschiedenisles maar beter serieus nemen, want dit kan op ieder moment gebeuren… Op het moment dat jullie politici zich meer zorgen maken over hun populariteit dan over de toekomst van jullie land, is het gebeurd met jullie.’
  http://xandernieuws.punt.nl/content/2018/02/Iraanse-politicoloog-waarschuwt-Europa-voor-plotselinge-overname-door-islam

  Geliked door 1 persoon

 11. J. C. Th. Köhler zegt:

  Van Jozias van Aartsen was niet anders te verwachten. In Den Haag heeft hij zijn visitekaartje afgegeven. Met “Joden aan het gas” en “Dood aan Israel” en het voeren van de Isis terroristenvlag was volgens hem geen grens overschreden. En nu moet de oproep tot gebed (bedoeld wordt de islamitische superioriteits- en antisemitische indoctrinatie) ook geen strobreed in de weg gelegd worden.
  Maar geloof vooral niet dat hij gek is. Voorwaar, voorwaar ik zeg u: Het is het uitvoeren van een geheime agenda! Een complot. Die agenda is ruim veertig jaar geleden geschreven in Straatsburg, kort na de oliecrisis. Van regeringswege is dat steeds, ik wilde schrijven geheim, maar ik bedoel stiekem, gehouden voor ons Nederlandse burgers. Met het mes op de keel worden we verplicht ons eigen graf te graven. Rubberen Rutte heeft grote stappen gezet met het aanstellen van Grote Glibber Ollongren en Palestijnse-terroristenhandlanger Kaag. Als we ooit iets willen ondernemen om ONS land te behouden is het NU! Om te beginnen met de gemeenteraadsverkiezing op 21 maart as. Stem allemaal op de PVV en als die in uw gemeente niet meedoet dan in elk geval zo rechts mogelijk! Zelfs GPV is een goede keus, vergeleken met VVD, CDA of D66. Over de cryptocommunisten van SP en GL heb ik het niet eens.
  U weet allemaal wat u te doen staat. DOE HET DAN OOK !
  Om met vriend Hans Jansen te spreken: Strijd de goede strijd!

  j.c.th.kohler@ziggo.nl

  Geliked door 2 people

 12. Die openbare toiletten krijgen ook steeds meer overdaad.

  Like

 13. boorzalf zegt:

  Dat gekrijs komt er gewoon, want de maan aanbidders zullen wel een blik advocaten open trekken. En die zien de kassa al rammelen.

  Geliked door 2 people

 14. Hendrik zegt:

  Islam hoort hier niet! Lekker naar arabie verhuizen als je middeleeuws ignorant wil zijn.

  Like

 15. koddebeier zegt:

  Ook bij de VVD zitten linkse landverraders !

  Geliked door 1 persoon

 16. eva110 zegt:

  Misschien is het een idee om eens net te doen als een stel Zweden hebben gedaan, s<morgens heel vroeg in een auto met een paar luidsprekers erop door de z.g. dure wijken rijden en de oproep voor het gebed laten blèren, je had de reacties van de bewoners moeten zien.
  Als eerste maar bij de politici die zo graag vluchtelingen opnemen, die kunnen toch tegen dit soort dingen geen bezwaar hebben, want dat hoort erbij.

  Geliked door 2 people

 17. Tistochwat zegt:

  Die mohammedanen mogen van mij gerust van een minaret jengeljanken, hoor.
  MAAR DAN WÉL IN HUN EIGEN MOHAMMEDAANSE ZANDBAK!
  Een normale westerling wordt stapelgek van dat doordringende gekrijs op die zeikende janktoon.

  Als de nieuwe Westermoskee een oproep tot gebed wil laten klinken in de buurt, dan zal burgemeester Jozias van Aartsen dat niet proberen tegen te houden.

  Nee, natuurlijk houdt Jozias dat niet tegen; het gaat om zijn mohammedaanse vriendjes en bovendien zal hij zelf wel een eind uit de buurt van die teringherrie wonen.

  Geliked door 1 persoon

 18. Aegolius cs zegt:

  Ik vind dat Riva (Opel) op dit terrein in de jaren ’60 meer arbeidsplaatsen toevoegden dan ’n hedendaagse moskee. Ook het verzetsmonument (kruis!) aan het eind van de Van Speykstraat moest worden verwijderd.

  Inderdaad, nu ook de Chassékerk al enige jaren geen klokgeluid zal laten klinken… Wie zou zich nog kunnen storen aan duur en decibels?!

  Ons, uit hervormd gezin, Jozias zal het een zorg welke god aan de bel trekt of geluidsknoppen.

  Ik denk er anders over en schiet uit mijn kindstijd-slof:

  Geen stadswandeling in de Baarsjes.
  In navolging van Caroline Stadswandeling Amsterdam-West. Jeugdherinneringen binnen de wijk “De baarsjes”
  Geboren (1947) en getogen tot 1970 aan de Van Speykstraat te Amsterdam, thans behorend tot de deelraad “De Baarsjes”, wil ik mijn jeugdindrukken van een omgeving in verandering weergeven.
  In de jaren 20 van de vorige eeuw “verkreeg” Amsterdam er een nieuw gebied bij voor woningbouw: het Plan West.
  De (1)Van Speykstraat ligt in de (2)Chasséwijk met de gelijknamige (3)R.K. kerk waarvan de parochie, gelet op het indrukwekkende kerkbezoek, het gebied omsloot dat een natuurlijke driehoek vormde binnen Baarsjesweg (2e Kostverloren Kade), de Admiralengracht en Admiraal de Ruiterweg. Het gebied (4)Plan West was veel groter dan mijn kinderschoentjes konden lopen
  Tijdens de jaren 50 vonden er grote veranderingen plaats. Langs de Kostverloren Kade, annex Baarsjes was veel bedrijvigheid. Vanuit de Van Speykstraat zag je aan de overzijde van het water de werkzaamheden op de bootwerven en aan de zijde van het zichtpunt naar rechts was een gigantische (5)houtopslag/zagerij. De werfjes verdwenen en voor de zagerij kwam de Riva-garage in de plaats, ook behoorlijk bovenmaats. Later zou dat gebouw geschikt zijn voor moskeegebruik of het zou na sloop ervoor in de plaats komen. Aan de Postjeskade, punt Baarsjesweg was een groot (6)kolenopslagbedrijf dat de aanvoer per dekschuit met grijpers leegden. Voordien was op die lokatie ook een scheepslift/overhaal dat de groentebootjes 1,80 hoger bracht in de Baarsjes waarna de reis werd voortgezet naar de Markthallen. Nadat de kades van de Admiralengracht (1953) en aansluitende watertjes op AP waren gebracht verdween de lift, later ook de bootjes omdat het terrein van boerenbedrijfjes (o.a. Dirk v/d Broek was ook uitgekocht) werd opgespoten voor de bouw van Slotermeer. De kolenopslag zou later verdwijnen.
  De Van Speykstraat had private woningbouw en aan de overzijde gemeente woningen. De even zijde was gesierd met etalages van kleine middenstandswinkeltjes, zoals de schoenenlapper, melkboer, woningstoffeerzaak, eierengroothandel, een garage met pomp, VéGé kruidenier, kapper, een visgroothandel op de hoek dat later patatwinkel werd (leverde een moderne hangplek op). Ze zouden allemaal tussen eind 50 begin 60 verdwijnen.
  Het was een straat zonder auto’s en het weinige dat er stond was een bestel- of vrachtwagen, verbonden aan de zaak. Een heerlijke speelplaats voor landje veroveren, paaltje voetbal, tikkertje en dievie met verlos of knikkeren, afhankelijk van jaargetij. Ook speeltuinen (de openbare waarvan je lid moest zijn, achter de houtzagerij en de katholieke naast de Chassékerk, evenwel zonder drempel. Het opgespoten terrein na het Mercatorplein en de ringdijk waren snel favoriet. Een buurt waar dagelijks de bakker met zijn houten kar binnentrok en een vers gebakken half witje verkocht op bestelling vanuit ‘n raam. Zo ook de melkboer voor een fles dagverse melk. Ik mag de wekelijkse schillenboer (Van de Broek?) met zijn paard en wagen niet vergeten. Een tijd dat tweemaal daags de post werd bezorgt en wekelijks de gas en lichtpenningen werden opgehaald. Ook bromsnor kwam met de fiets in de hand teveel langs………… Ja, spijbelen was een probleem dat voorkomen kon worden door je onzichtbaar te maken voor deze of gene.
  In barre winterse tijden trokken de Volendamse straatzangers (vissers) voorbij waarvan het mansbakje gul werd gevuld. Dat was een show te zien op welke onnavolgbare wijze zij van drie hoog die muntjes konden opgevangen in de schorten (uiteraard in authentieke klederdracht).
  De hele buurt ademde zijn bedrijvigheid uit zoals de drukkerij Senefelder aan de Adm. De Ruiterweg, de clichéfabriek nabij de Wiegbrug en daarover even rechts de radiatorenfabriek van Blok[?], indien op weg naar de Kinkermarkt. Het bedrijf was reuze interessant want op zomerse dagen waren er metalen horren in diverse deuropeningen geplaatst waardoor je een inkijkje verkreeg in welke helse vuur en vlam omgeving men daar aan het werk was. De Ten Kate markt is gebleven.
  Tja, over school en de Chassékerk gesproken. Het was een structureel web waarbinnen ik me bevond vanaf de kleuterschool naast de kerk (nonnen) en de lagere (6)St. Leo jongensschool aan de Cornelis Dirkszstraat (broeders van het Heilig Hart) alsook de kapelaan die huisbezoekjes aflegden. Wellicht niet direct een keuze van mijn ouders maar meer ingeven door hun ouders die de kerk voor leegloop zondags behoedden, maar ook hun leven is, evenals de kerk/scholingstructuur eindig. Het verdween als sneeuw voor de zon. De voorheen rode verkiezingsstrijd met aan ene zijde van de straat (PVDA) versus de KVP aan andere zijde is vandaag de dag gewonnen door…………. Ach, de straten en veel gebouwen als de kerk en de (7)St. Leo-school staan er nog. De functie is wat meer aangepast aan deze tijd.
  Het werd na het vertrek van de jeugd een wat misserabele toestand. Alleen de achtergebleven oudjes bezoeken, zoals ik ook heb gedaan, dat een weeklach opleverde over de etnische verandering van de ook ooit hen zo vertrouwde omgeving waarbinnen zij geen boodschappen konden doen.
  De gemeente natuurlijk niet laks en met onderzoeken en prachtige(9) plannen om de wijk nieuw leven in te blazen.
  Afsluitend kan ik zeggen na mijn vertrek, omstreeks 1969 en mijn periodiek/incidentele bezoekjes, ik ondanks de geroemde architectuur geen behoefte gevoel een “nieuwe wereld” te aanschouwen.
  1)http://nl.wikipedia.org/wiki/Van_Speijkstraat
  2)http://nl.wikipedia.org/wiki/Chass%C3%A9buurt
  3)http://demaskerman.arttrust.nl/images/kerk2.jpg
  4)http://nl.wikipedia.org/wiki/Plan_West
  5)http://beeldbank.amsterdam.nl/afbeelding/5293FO002865
  6)http://beeldbank.amsterdam.nl/afbeelding/010122009820
  7)http://beeldbank.amsterdam.nl/afbeelding/B00000014188
  8)http://beeldbank.amsterdam.nl/afbeelding/010122006452
  9)http://www.amsterdam.nl/publish/pages/352186/buurtactieplanchass.pdf

  Like

 19. Theresa Geissler zegt:

  Het zal Jozias, de openlijke moslimlover, eens een keer níet zijn!
  Hij zet als waarnemer in Amsterdam gewoon dezelfde koers voort, die hij in Den Haag al begon, met zijn “sharia-politie!
  Pronken met je “multiculturele” inslag en je zg. “rechtvaardigheidsgevoel”. Nou,voor mij heeft-ie warempel iets van een Nederlandse, ‘wereldse’ Bedford-Strohm, ook al qua uiterlijk!

  Geliked door 1 persoon

 20. kampersrene zegt:

  We moeten verdraagzaam zijn .Ik heb helemaal geen bezwaar als de Imam oproept tot gebed op voorwaarde dat op dat tijdstip al de kerkklokken mogen luiden

  Like

 21. De islamisering in Nederland rukt op. Amsterdam heeft, onder aanvoering van de vijfde colonne in de gemeenteraad, inmiddels gecapituleerd. Zelfs in de Jordaan klinkt de oproep voor het islamitische gebed.

  Like

 22. Peter Zanoli zegt:

  Gebedsoproep is opruiend en respectloos naar andersdenkende/anders gelovigen. Allahu Akbar betekent Allah is de grootste of groter. Groter dan wat? Groter dan de god van de joden en de Christenen.
  Profeet Mohammed maakte er destijds een geloofstrijd van. Hij viel al zijn buren aan die geen moslim waren, tot zij wel gehoorzaamden/geloofden.
  Degene die Allah gehoorzaamde, gehoorzaamde Mohammed. Zo trok hij alle macht naar zich toe.
  Hij werd de gerechtelijke macht/wetgever en een rijk alleenheerser/sultan. En kon zijn pedofiele activiteiten voortzetten en neuken wie hij wilde.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s