Niet divers genoeg! EU wijst Hongaarse kandidaat af als culturele hoofdstad

(Door: “Alster” – Vertaling: E.J. Bron)

De EU-jury, die de winnaar van de wedstrijd “Cultuurhoofdstad van Europa 2023” nomineert, heeft de prachtige Hongaarse stad van historisch belang Székesfehérvár gediskwalificeerd. Motivering: de stad zou “te blank zijn en er zouden niet genoeg migranten wonen”.

PI News (2)

De stad behoorde tot de zeven finalisten en produceerde een reclamefilm voor de jury (video boven). De film laat de mooiste plekjes van de stad zien, een gelukkig stelletje en enkele spelende kinderen.

Maar de jury van de EU keurde de debuutfilm van Székesfehérvár af: “Er zitten teveel vrolijke blanke mensen en kruisen in en niet genoeg migranten”, zei de jury.

De film over de stad, waaruit Victor Orbán afkomstig is, werd ook op YouTube gepubliceerd en al snel 3000 keer aangeklikt. Een van de EU-deskundigen becommentarieerde dit als volgt: “Dit is een propagandafilm voor een blank christelijk Europa – ze zijn allemaal blank, gelukkig en dansen op straat.

De burgemeester van de Hongaarse stad, Dr. András Cser-Palkovics, gaf woensdag een persconferentie over de beslissing van de jury. Hij zei dat er in feite helemaal geen hoorzitting door de deskundigen zou zijn gehouden, maar dat de beslissing uitsluitend op de dagelijkse politieke Hongarije-vijandige stemmingen inclusief de stad Székesfehérvár en de delegatie van de stad zou berusten.

De burgemeester gaf de letterlijke kritiek van het filmcomité over Székesfehérvár weer: “Ze hebben de armen en de migranten niet in de film laten zien, tegelijkertijd waren er teveel kruisen en kerken. Nog erger is de instelling van de stad, omdat men dat als waarde beschouwt.”

(Bron: “Voice of Europe”)

Bron:
www.pi-news.net
Door: “Alster”

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "diversiteit", "Weg met ons!", Barbarisme, christenhaat, cultuurrelativisme, demoniseren, EUSSR, Hongarije, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, Links fascisme, Marxisme, Multiculti, nieuw fascisme, Patriottisme, political correctness, Rotzakken, Socialisten, verloedering, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

26 reacties op Niet divers genoeg! EU wijst Hongaarse kandidaat af als culturele hoofdstad

 1. Theresa Geissler zegt:

  Hebben ze dát letterlijk gezègd?! De gore ROTSCHOFTEN!!!
  Schamen zich totaal, maar dan ook totaal niet om uit te komen voor hun eigen streven: Vernietiging van alle authentieke, Europese culturen door vermenging en verdrukking met gebruikmaking van -vooral islamitische- elementen!
  WEG MET DE EU!!!

  Liked by 4 people

  • Inderdaad is de vernietiging van de natiestaten, van het nationaliteitsgevoel, de saamhorigheid en de mondigheid van de Eurobevolking het ultieme doel. En of ze daar nu de moslims, een zooi apen, bloeddorstige barbaren of marsmannetjes voor moeten gebruiken zal ze worst zijn want het tussendoel is dat de bedreigde wanhopige bevolking straks jankend van ellende staat te schreeuwen om dfe hulp van de EUSSR. Dan worden de huurlingen, voor zover nog niet aanwezig, ingevlogen en is de Termietenstaat een feit. Dan staan we met de pet in de hand diepgebogen langs de kant van de weg in het stof als de Heersers in hun vette Ferrari Testosteronas voorbij sjeezen. Tweehonderd jaar geleden of zo stonden we ook aan zo’n weg maar toen hoefden we nog niet zo diep te buigen.

   Liked by 1 persoon

  • Benesha zegt:

   Als dat waar is zijn het idd gore rotschoften en is het duidelijk dat ze een sinister plan hebbenwat Europa betreft.

   Liked by 1 persoon

  • Cathja zegt:

   @ Theresa op 21/2 om 20:23

   Dat er nog gelukkige (blanke) mensen bestaan, die ‘dansen op straat’ mág gewoon niet meer! Wij moeten een slaafse houding aannemen, ons vermengen met zwarten, zodat ons IQ omlaag gaat, en christelijk zijn mag al helemaal niet meer, want de islam zal de wereldgodsdienst worden.
   In de plannen van de NWO, dus ook wat Brussel betreft.

   De reden om deze prachtige stad te negeren zijn hatelijk van karakter. Deze jury kiest niet een stad omdat de stad zélf prachtig is, maar omdat er te weinig ‘migranten’ te zien zijn!
   Wat voor zin heeft het dan nog om mee te doen aan een culturele ‘wedstrijd’? Het gaat gewoon om mensen.

   Laat Hongarije s.v.p. blijven zoals het is. De diversiteit in de Europese landen is toch het mooiste wat er is?

   Like

   • Tistochwat zegt:

    @ Cathja 22 februari 2018 om 11:47

    De dictators zijn zó dol op ‘diversiteit’ dat ze ons m.b.v. de mohammedaan tot eenheidsworsten willen fokken.
    ALLES moet ‘gelijk’ worden. Hun stompzinnige ‘deugmenselijke’ aanhangers vinden dat nog prachtig ook, die ‘diversiteit’.
    Welke ‘diversiteit’ als alles naar goed ‘communistisch’ gebruik geheel ‘vlak’ is gemaakt?
    Echte diversiteit heb je alleen met verschillende ‘rassen’ en culturen in landen die van elkaar verschillen.

    Like

 2. Oeps48 zegt:

  Dames en Heren.

  De EU kliek in Brussel dient te worden gediskwalificeerd wegens ongeschiktheid, hoogverraad aan de Europese volkeren, het ontkennen van de Europese culturen, verkwisting van budgetten, openen van de grenzen, onderwerping aan de islam, produceren van onzinnige wetten, niet leren van de lessen van de geschiedenis, het negeren van de democratie, tekortschieten in de veiligheid van het eigen volk en het dienen van satanische belangen.

  Liked by 2 people

 3. Steven zegt:

  Maken ze daar tegenwoordig ook al wedstrijden van…wie het verst is met zijn eigen blanke samenleving uit te roeien?
  Tja,…je zal als stad/land dan toch maar de winnaar wezen….

  Liked by 2 people

 4. Flo zegt:

  De juiste reden om er heen te reizen . Wat Cultureel Links er van vind ?,die gaan maar lekker een weekendje Parijs, (pas op je knip )

  Like

 5. Lowietje zegt:

  Vul nu eens in:
  de stad zou “te zwart zijn”
  de stad zou “te Joods zijn”
  de stad zou “te links zijn”

  het is ook altijd hetzelfde met die crypto-communisten.

  Liked by 1 persoon

 6. Statler & Waldorf zegt:

  Dit is weer zo’n voorbeeld hoe Brussel de ‘afvalligen’ zoals GB en de Visegrad-landen weet te bejegenen, met pure treiterij.

  Liked by 2 people

  • Cathja zegt:

   @Statler & Waldorf op 21/2 om 21:05

   Het is ook treiterij. Dit soort ‘geintjes’ zie je ook binnen de VN gebeuren, zodra ze het vizier op Israël richten.

   Om te kotsen!

   Like

 7. Mary zegt:

  Nu dat zal voor de meeste (blanke) mensen aanleiding worden om daar eens op vakantie te gaan en die mooie veilige stad zonder het risico van agressieve Islamieten, bomaanslagen etc.etc. eens te gaan verkennen, als het goed bevalt kunnen we er altijd nog gaan wonen.

  Liked by 7 people

 8. hans zegt:

  Alsof die teringmoslimfascisten zo divers zijn of negers, ha ha ha!

  Liked by 1 persoon

 9. abouneenee zegt:

  Ik denk dat er in iedere willekeurige plaats in Hongarije meer cultuur te vinden is dan in Amsterdam. De Nederlandse hoofdstad is een door politieke correctheid verlamde islamitische monocultuur geworden. Je maakt alleen kans op deze prijs als je het pan-Europese plan onderschrijft en zoveel mogelijk alternatieve figuren en islamieten binnen je stadsgrenzen herbergt.

  Nu de EU geen plek Hongarije niet cultureel genoeg vindt, geeft zij in feite blijk van haar diepe afkeuring voor Hongarije en haar inwoners. De EU als de bullebak die ‘cool’ is want politiek correct en Hongarije, die zich weigert te conformeren aan de door de EU opgelegde islamitische monocultuur, els de gepeste brugklasser omdat de laatste anders is.

  De EU/Links/illuminatie hebben altijd de mond vol van diversiteit, maar belijden kunnen ze dat alleen met de mond.

  Liked by 1 persoon

 10. renato zegt:

  De verantwoordelijkheid ligt in Den Haag. 15 maart 2017. Weet u nog???

  Liked by 1 persoon

 11. Alex Delarge zegt:

  Ik ben er ooit geweest. Prachtige stad.

  Like

 12. kampersrene zegt:

  Rutte wil absoluut Amsterdam tot Culturele hoofdstad maken , daarom nog een lading asielers opnemen . Er zijn al genoeg leefloon-uitkering-gerechterlijke maar Rutte wil zekerheid

  Like

  • paulzwueste zegt:

   Rutte heeft gezegd dat hij er persoonlijk op zal toezien dat er géén kruisen in Amsterdam meer te vinden zouden zijn.
   Dat betekend dat het stadswapen van Amsterdam, waar 3 kruisen in staan, kruisloos moet worden, en dat zijn persoonlijke “vriend” met een bijzonder hoog stemmetje de vertegenwoordiging van Brussel een welkom zal mogen toeroepen.

   Als dàt maar goed zal gaan…

   Like

 13. Charles Martel zegt:

  en Brussel is te rot.

  Like

 14. Piet Karbiet. zegt:

  Als dit werkelijk letterlijk is gezegd lijkt mij een rechtszaak noodzakelijk. Minder, minder, minder.

  Like

 15. koddebeier zegt:

  Niet divers genoeg ??? Alleen daarom zouden ze de Hoofdprijs verdienen !!
  Aan de galg met het EU krapuul !

  Like

 16. ieznogoedh zegt:

  Maar de jury van de EU keurde de debuutfilm van Székesfehérvár af: “Er zitten teveel vrolijke blanke mensen en kruisen in en niet genoeg migranten”, zei de jury.

  Welnu, beter had die jury niet duidelijk kunnen maken dat de overuidelijke winnaar, niet alleen op punten maar met een super knock-out, die mooie stad in Hongarije is.

  Like

 17. BertG. zegt:

  Denk dat de prijs naar dit stadje in Italië gaat.

  Prominente Italiaanse criminoloog en psychiater waarschuwt op TV dat Italië wordt ‘gekoloniseerd door de Nigeriaanse maffia, voor wie kannibalisme eerder regel dan uitzondering is’ – Twee oppositieleiders beloven bij verkiezingswinst 600.000 illegalen te deporteren.

  Het plaatsje Castel Volturno bij Napels, ooit een kustresort, is volledig overgenomen door Nigeriaanse migrantenbendes. Journalisten die erover willen schrijven, kunnen er alleen met politiebescherming komen. Van de 30.000 inwoners is 20.000 nu Nigeriaan. Drugshandel, diefstal, geweld en prostitutie, ook door kinderen (voor bedragen variërend van € 5,- tot € 15,-) , bepalen het straatbeeld.
  http://xandernieuws.punt.nl/content/2018/02/Islamisering-Stadje-bij-Napels-compleet-overgenomen-door-Nigeriaanse-migrantenbendes

  Like

 18. Saskia Dubbeldam zegt:

  Ze hebben daar wel degelijk migranten hoor. Toen de Habsburgers de stad weer terug veroverd hadden van de Turken en de stad weer gingen opbouwen, zijn er heel veel Duitsers en Slowaken naar de stad gekomen. Die stad is juist gebouwd door migranten, haha.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s