Afschaffing van het referendum bewijst dat de elite een staatsgreep jegens het volk pleegt

Screenshot_167

(Door: Jan Roos)

De elite – geholpen door minister Ollongren, D66 en de Raad van State – is bezig met een staatsgreep te plegen jegens het Nederlandse volk. “Een omgekeerde revolutie,” noemt Jan Roos het. Hij wijst op de afschaffing van het raadgevende referendum.

Zo’n 220 jaar geleden vond de bestorming van de Bastille plaats. Het Franse volk had genoeg van het absolutisme van de koning en de groeiende sociale tegenstellingen in het land. Het is het Europese voorbeeld van een opstand tegen de bestuurlijke en financiële elite.

In Nederland vindt in 2018 precies het omgekeerde plaats: een stille staatsgreep van die elite. Juist de bevolking wordt buitenspel gezet en de bestuurlijke machthebbers versterken hun positie. Onder het mom van ‘het raadgevende referendum bevalt (ons) niet’ werd gisteren de positie van de burger in onze democratie kleiner gemaakt. Dat is een terugval die alleen eerder te zien was in een dictatuur als de DDR.

Lees verder>>>
(h/t “Wachteres”)
DDS

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Weg met ons!", betutteling, Censuur, cultuurrelativisme, D66, democratie, dictatuur, Elite, establishment, hersenspoeling, Hypocrisie, Indoctrinatie, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, landverraad, Linkse Kerk, meningsdictatuur, moralisme, Nederland, nieuw fascisme, Overheid, political correctness, politici, propaganda, Rotzakken, verloedering, Volksvijandigheid, Vrijheid van meningsuiting, Zelfcensuur. Bookmark de permalink .

28 reacties op Afschaffing van het referendum bewijst dat de elite een staatsgreep jegens het volk pleegt

 1. Aegolius cs zegt:

  **Het referendum holt niet de democratie uit, zoals de vice-voorzitter Piet-Hein Donner van de Raad van State ooit over het referendum zei, maar hijzelf doet dat. Wie dat niet gelooft: in een hele diepe la in Brussel ligt een rapport dat het bestaan van de Raad van State een schandvlek voor onze democratie noemt.**

  Met dank aan Piet-Hein Donner en De Raad van State.

  Teveel dank voor het Huis dat zichzelf volledig integreert door middel van buitenlandse stulpjes en diverse paspoorten.

  Geliked door 1 persoon

 2. Claudia M. zegt:

  Mijn vertrouwen in de politiek lag al zo rond het nulpunt, maar het heeft nu Siberische temperaturen bereikt. Dit is volksverraad!

  Geliked door 1 persoon

 3. Jan zegt:

  Ik heb een hekel aan wijven met een bril op de kop, zijn egomaniakken die zichzelf volledig verkeerd inschatten.

  Geliked door 1 persoon

 4. Eva110 zegt:

  Ik krijg al de rillingen als ik de kop van het artikel lees, hoezo Elite???
  Het zijn bijna allemaal zakkenvullers die op hun knieen voor de oplichters in Brussel gaan in de hoop op den duur hun graantje daar mee te pikken.
  Wie van de regeringspartijen en ook een groot deel van de oppositie is nou nog een echte vertegenwoordiger van het volk?
  Slappe meelopers zijn het zonder eigen mening die niet eens de gevolgen van de door hen genomen besluiten kunnen overzien, laat staan begrijpen want daar zijn ze te dom voor.
  Met leugenbartje voorop leiden ze dit land naar de ondergang en ik hoop dat er een keer een dag komt waarop ze daarop afgerekend zullen worden.

  Like

 5. Jean zegt:

  Als Vlaming heb ik enorm veel respect voor mijn Nederlandse vrienden en hoop ik dus dat de Nederlandse burgers heel snel gaan ingrijpen tégen die stijgende dictatuur onder leiding van die D(ictatuur)66 en die andere meelopers voor de postjes.
  Gewoon dat tuig van straat halen en opsluiten, referendum instellen wat er moet mee gebeuren en dat ook dadelijk toepassen.
  Wat zal Nederland dan weer een veilig leefbaar land worden, mijn hoop is nu gesteld op maart, wij Vlamingen zullen in oktober ook afrekenen met die lafaards die onze veiligheid en leefbaarheid hebben verwoest.
  Dat die EU stal moet gesloopt worden is een vaststaand gegeven want daar hokken de importeurs van alle ellende en volksverraders van onze beschaving samen en vullen er decadent hun bankrekeningen.
  Leve de Democratie en in een Democratie bepalen de burgers de spelregels en voeren de politiekers dat uit ‘zonder morren’, in een Democratie hoort een referendum thuis en nooit dictators.

  Like

  • Guardiacivil zegt:

   Jean, België is nog verder van pad af. Geen dag gaat voorbij of je kunt van Belgen lezen dat ze het niet begrijpen, dat de Wetstraat verdeeld is in Frans en Vlaams, maar straffen door de een opgelegd door de ander wordt kwijtgescholden. Of dat ze niet begrijpen dat een enclave van moslims in Molenbeek zo maar kan ontstaan en ze vergeten er dan bij te zeggen dat het aan hun eigen stemgedrag heeft gelegen door Vlaams Belang te vergruizen, gelijk hier gebeurt door de meelopers en naïevelingen die tegen de PVV zijn.
   Op den duur breekt het allen op en krijg je door dit foute stemgedrag dus de rekening gepresenteerd.
   In het begin werd ik geweerd door HLN.be omdat ik alles bij naam noem.
   Nu worden ze iets toegeeflijker omdat ze weten dat ik op wordpress schrijf.
   Als je daar dus de comments van landgenoten lees, begrijp je wat ik bedoel, er zijn er nog teveel die denken dat het goed komt. Maar de tegenwind is ook al vaker te bespeuren op HLN.

   Like

   • anna zegt:

    Mijn reacties worden ook vaak door HLN geweigerd. Zou het kunnen zijn dat ze geen Nederlands commentaar willen omdat we te direct zijn ????

    Like

 6. koddebeier zegt:

  Sleep deze nep elite het schavot op !!!

  Like

 7. Leo zegt:

  Wanneer er werkelijk een referendum gehouden wordt komt 70 % van de slappe Hollanders niet opdagen …Dus waar hebben we het over? Nog te veel Nederlanders hebben het te goed en hun burgerleventje bestaat uit ‘Boer zoekt vrouw’ ,schaatsen , ‘The Voice’ en een vinex rijtjeshuisje met een lease middenklassertje voor de deur en zijn er heilig van overtuigd dat ze,na een of andere pretstudie ook een beetje bij de elite horen .

  Like

 8. Sabeltant zegt:

  De volgende keer als we het ergens niet mee eens zijn zullen we de straat op moeten gaan en de stad brandend achterlaten…

  Dat zie ik nog niet gebeuren, dus moet het nog veel erger worden.

  De vraag is dan… hebben we dan nog een kans of zijn we overgenomen door marxisten, deugmensen, of veelkleurige minderheidsgroeperingen en valt ons de échte discriminatie ten deel.

  Like

 9. Tistochwat zegt:

  Ook een leuk vooruitzicht:

  http://www.dagelijksestandaard.nl/2018/02/slacht-uw-spaarvarken-maar-d66-sluit-niet-uit-lees-bevestigt-dat-meer-geld-naar-europa-gaat/

  D66 slogan:

  En nu vooruit

  Ja hoor!
  ‘Vooruit met de geit,’ zei Alex P. en hij draaide de kraan nog verder open.

  Like

 10. Hendrik M. zegt:

  Elite, mensen met buitengewone kwalificaties; tja, daar ontbreekt het helaas aan bij onze bestuurderen. Onze bestuurders bestaan uit leden van politieke partijen, het enige waar we op kunnen en mogen stemmen, zonder enige kwalificatie dan hun partijlidmaatschap; een kliek.
  Stemmen zouden de leden onbelast en zonder ruggespraak, tja, bekijk de partij discipline, allen stemmen volgens de partij doctrine.
  Na verkozen te zijn op hun programma, wijzigen ze vele programma punten om zo een coalitie (kliek die hun programma’s verloochenen) te vormen om op het regeringspluche plaats te nemen.
  Hierbij schijt hebbend aan de kiezers die juist voor die programmapunten op die partij gekozen hebben.
  MSM liegen met de regering mee, doen het voorkomen dat de regering het goed doet.
  Helaas geloven veel te veel mensen wat de MSM hun brengt en stemmen de volgende keer weer gewoon op de bedriegers partijen; helaas…

  Like

 11. Pingback: U gaat haar snel véél beter kennen… | Jasterke's kwijt-zonder-spijtsite

 12. g2-91e8a788030faf65537511fb6d208583 zegt:

  .
  U gaat haar snel véél beter kennen
  en ’t zal knap pijn doen al dat wennen,
  dus geniet nog even van ‘t vrij pennen
  want dat stopt dank zij Ollongrennen…
  .
  die zijn…zoals u kunt vermoeden
  van hoge Aedellijke bloede,
  wiens Vaederen ( vooral de vroede )
  geen gesel spaerden noch de roede…
  .
  dus zet U schrap…het doet wat pijn,
  maar eelt kan euk heul nuttig zijn…
  .
  Jasterke
  .

  Like

 13. Roeland zegt:

  “Afschaffing van het referendum bewijst dat de elite een staatsgreep jegens het volk pleegt”
  Tijd dus , dat het volk een staatsgreep tegen de elite pleegt….!!!!

  Like

 14. Marijke zegt:

  Het CDA is ook al verloren:
  https://www.cda.nl/limburg/beesel/mensen/
  En mevrouw staat met een Turkse tekst in de krant ook.

  Like

 15. bigljohn zegt:

  De democratie is bijna helemaal verdwenen. De vrijheid van meningsuiting is aan het verdwijnen. Wie de waarheid verkondigd wordt voor racist uitgemaakt, en is voorbestemd om door justitie vervolgd te worden. De scheiding van kerk en staat is een lachertje aan het worden. De Wil van – immigranten – is Wet in Nederland. Democratie in Nederland betekent in de praktijk dat een kleine minderheid zijn zin doordrukt ten na-dele van de overgrote meerderheid. Verkiezingen en stembusfraude gaan voortaan ook al hand in hand. De PVV had voor de laatste tweede Kamerverkiezingen 37 virtuele zetels. Enkele dagen later na de verkiezingen bleken er maar 20 van over te zijn. Daarentegen kwam de VVD, die door zowat iedereen verguisd werd, als grote overwinnaar uit de verkiezingsstrijd. En wat te denken van Groen Links, oftewel de voormalige communistische partij van Nederland ? In het verleden de naam veranderd naar Groen Links, zo dat de naam CPN niet meer opvalt, ware zij bij de laatste verkiezingen goed voor zo’n 10 extra zetels. En natuurlijk, het referendum gaat voorgoed verdwijnen. En iedereen die niet goed oplet moet na zijn dood leverancier worden van organen. Net een garagebedrijf dat een ruilmotor in gaat bouwen in een auto. Bedankt D66, maar niet heus ! Moeten onze oudjes ook voortaan van D66 de pil van Drion gaan slikken omdat zij te duur geworden zijn voor de zorg ? En wat vind de Nederlander van dit alles ? Hij gedraagt zich als een willoze zombie. Hij heeft alleen maar interesse in voetbal, boer zoekt vrouw, en Idols. En dat intussen ons land naar de verdommenis gaat, heeft hij nog steeds niet in de gaten !

  Geliked door 2 people

 16. Irma Vlasblom zegt:

  Het ‘volk’ heeft een te grote mond gekregen.
  Het ‘volk’ bemoeit zich te veel met alles.
  Het ‘volk’ wordt te machtig, kijkt de ‘elite’ te veel op de vingers en dat moet teruggedraaid worden zodat de ‘elite’ weer de macht over het ‘volk’ krijgt.
  Nederland gaat terug in de tijd.

  Like

  • Elisah zegt:

   Men voelt de hete adem van de PVV en FvD in hun nek, ze zijn paniekvoetbal aan het spelen en dat zal de bevolking niet meer pikken.

   Like

   • BertG. zegt:

    Dat niet meer pikken van de bevolking, dat hoor en lees ik al zo’n ruim 30 jaar.
    De 1ste tegen actie moet ik nog meemaken.
    Praatjes, daar zijn we goed in met ze alle. Meer niet.
    Mopperen in de huiskamer, en buiten weer lachen tegen iedereen.

    Like

   • BertG. zegt:

    De enige actie waar Nederlanders eventueel bereid toe zijn, is moddertrappen op het malieveld, of petities rond sturen.

    Like

   • Elisah zegt:

    Velen laten het weten door hun stemgedrag.
    Meer kan de gemiddelde Nederlander nu niet doen zonder zijn carrière en leven geruïneerd te krijgen…

    Like

 17. Onno zegt:

  De (verholen) staatsgreep was in 1945, toen walgelijke (!) hoogverrader Bernhard uit de Nazi ‘deep state’ het op een akkoordje gooide met de USA/GB ‘deep state’ bestiale gruwelmoordenaars van (aansprekendste en grootschaligste voorbeeld) Dresden, om het baatzuchtige Oranje netwerk op sleutelposities in Nederland in te zetten, om de geallieerden te helpen wegkomen met hun krankzinnige oorlogsmisdrijven (ondenkbaar gruwelijk) gericht tegen de burgerbevolking.

  Het soevereine Nederland, is dus ONTERECHT nooit hersteld en/want Bernhard (en de met hun vlucht in oorlogstijd voorgoed hoogverraderlijk afgedankte/geabdiceerde Oranje familie) zou daarin geen enkele bevoegdheid/gezag (gecorrumpeerde macht achter de schermen) hebben gehad, maar daarentegen juist op de lijst van staatsgevaarlijke, met voorrang op te sporen criminelen terecht zijn gekomen, die Nederland en de Nederlanders onvoorstelbare (!) schade hebben toegebracht.

  Driemaal raden waar onze “SS illegale verzetsheld te Londen” (het kán niet, maar we doen het toch) voor zou kiezen, als………….hij (van ongeïnfomeerden) de gelegenheid zou krijgen………en zo is het precies gegaan.

  HOOGSTE TIJD OM ECHT WAKKER TE WORDEN!!!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s