Dreigend conflict tussen Turkije en Griekenland: “We zullen de Griekse eilanden in de Egeïsche Zee veroveren!”

Screenshot_177

(Door: “Young German” – Vertaling: E.J. Bron)

Turkije heeft enkele weken geleden het luchtruim van Griekenland 138 keer geschonden binnen één enkele dag, aldus Griekenland. Een schending van het luchtruim kan je een keer overkomen, een fout die kan gebeuren. Bij 138 keer ga ik er echter van uit dat het om bewuste provocaties gaat. Net zoals het rammen van een Griekse patrouilleboot door een schip van de Turkse kustwacht een opzettelijke provocatie was. Schepen botsen maar heel zelden toevallig tegen elkaar midden op zee.

Jonge Duitser

De campagne tegen de Koerden, waarbij Turkije ook meermaals dreigingen uitte aan het adres van de Amerikanen, is slechts een voorspel voor het naar militair succes hunkerende Turkije, dat een nieuw zelfbewustzijn aan de dag legt en de glorie van het Ottomaanse Rijk weer wil herstellen. De retoriek uit Ankara en de wil om ook de Amerikanen, het hoofd van de NAVO, te dreigen, zou niet zomaar genegeerd moeten worden. Dat is geen futiliteit, maar het retorische voorspel voor een conflict met het Westen. Turkije respectievelijk haar leiding beschouwt zichzelf als het herrezen Ottomaanse Rijk, dat zijn plaats bij de zon opnieuw moet veroveren. Erdoğan wil graag dat de invloed van Turkije gelijksoortige dimensies aanneemt als 200 jaar geleden en is hard op weg om dit doel te bereiken.

Anatolië en de Middellandse Zee, die historisch zeer Grieks waren en waar een Griekse bevolking woonde tot in de 20e eeuw, zullen ook in de 21e eeuw het slagveld worden. Een sterker wordend Turkije, dat militair en demografisch expandeert, kan en zal zich laten gelden en zijn westelijke buren evenzo aanvallen als zijn zuidelijke. De Koerden in hun autonome gebieden hebben hier al mee te maken gekregen.

Kemal Kılıçdaroğlu, de chef van de Turkse oppositiepartij CHP, zei openlijk dat hij bij een verkiezingsoverwinning de “18 Griekse eilanden in de Egeïsche Zee wil aanvallen en veroveren”. Net zoals Cyprus zouden de eilanden Turks gebied zijn en daarom niet bij Griekenland horen. Historisch gezien zou men eigenlijk moeten zeggen dat ze waarschijnlijk van de Feniciërs of de Assyriërs waren voordat de Grieken ze overnamen en de Turken enkele eeuwen geleden uit de Aziatische steppen kwamen aangesneld en er aanspraak op maakten. Maar zulke details zijn in de context van internationale conflicten sowieso doelloos en zinloos en hoeven niet belicht te worden. Van wie de eilanden zijn, beslist uiteindelijk het zwaard.

De NAVO-lidstaat Turkije liet inmiddels via Erdoğan verkondigen dat:

“In Sha Allah (Als Allah het wil) zullen wij de komende dagen nog grotere dingen aanpakken [groter dan Afrin in Syrië]. […] Wat Afrin voor ons is, geldt ook voor de Egeïsche eilanden en Cyprus. Denk maar niet dat de uitbuiting van de aardgasvoorraden in de wateren van Cyprus en het opportunisme in de Egeïsche Zee ons ontgaan is!”

De Bondsrepubliek Duitsland stelde enkele maanden geleden nog hun Patriot-systemen ter beschikking aan de Turken en Turkije is lid van de NAVO – net zoals Griekenland. De retoriek die echter tussen de beide landen wordt gebezigd, is oorlogszuchtig en ik doe de voorspelling dat het in de toekomst niet maar alleen bij woorden zal blijven. Een militaire alliantie, waarin de lidstaten elkaar zo beledigen en elkaar met oorlog dreigen en hem dan ook voeren (zoals om Cyprus enkele decennia geleden), is geen alliantie, maar een farce. Turkije moet vertrekken en de NAVO verlaten als de NAVO haar geloofwaardigheid als alliantie van broedernaties in de defensie wil behouden.

Maar uiteindelijk zal dat gewoon alleen maar beslist worden door de Amerikanen, die Turkije in de NAVO houden, hoewel alle redelijkheid hier tegen spreekt. De Europeanen hebben in ieder geval niets aan hun hondsdolle NAVO-partner in Ankara.

Bron:
http://younggerman.com
Door: “Young German”

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Europa, Griekenland, Historie, Hypocrisie, NAVO, Turken, Turkije, VS. Bookmark de permalink .

21 reacties op Dreigend conflict tussen Turkije en Griekenland: “We zullen de Griekse eilanden in de Egeïsche Zee veroveren!”

 1. Statler & Waldorf zegt:

  En Brussel maar stroop smeren op de bek van Adolf Erdogan.

  Liked by 1 persoon

 2. Klaas zegt:

  Liked by 1 persoon

 3. Donnie zegt:

  Waarom NAVO spullen verkopen aan een onbetrouwbare hond ?
  Het Westen is echt totaal imbeciel en laagbegaafd…wordt tijd dat die blonde President eens wat feller wordt maarja die heeft het op dit moment te druk met binnenlandse politiek.
  Iedereen hecht eigenlijk waarde aan de Griekse en Romeinse tijdperken…daar is praktisch heel Europa en haar grenzen door ontstaan en de verstedelijking.

  Laat de Turken maar hun eigen” Made in Turkey ” wapens maar maken en dan ook echt alles zelfs tot aan de opblaasboten toe.

  Dan zijn ze ineens niet meer zo stoer.

  Begin er maar mee…Merkel en Rutte!

  Een beter milieu begint bij jezelf!

  Groetjes!!!

  Like

 4. travor zegt:

  Je ziet waar de Islam regeert ligt de oorlog op de loer, de islam dult geen andere geloven.En wij (Brussel) ze maar naar binnen halen met tienduizenden tegelijk

  Liked by 1 persoon

 5. Flo zegt:

  En maar miljarden sturen naar die dorpsgek ,over het leveren van wapens maar niet gesproken.

  Liked by 1 persoon

 6. Edgy Veggie zegt:

  Dit is op The Edgy Veggie herblogd.

  Like

 7. Thoth zegt:

  Maar volgens VVD, DDR666, CDA, CU, etc. is dit nepnieuws…

  Like

 8. Jan zegt:

  Een week terug heeft Israël een bondgenootschap afgesloten met Egypte om het gas ten zuiden van Cyprus te exploiteren. Mooie strategische zet want Erdowaan krijst dat het voor de helft van Turkije is en rammelt al weer met zijn sabel.
  Bijzonder dat die gek meent dat de territoriale wateren van Turkije zich uitstrekken tot voorbij zuid Cyprus

  Turkey’s Erdoğan raises threat of military intervention over Cypriot gas
  https://ahvalnews.com/cyprus-turkey/turkeys-erdogan-raises-threat-military-intervention-over-cypriot-gas

  Like

 9. Jade zegt:

  Ik begin steeds meer ottomanisch
  depressief te raken…
  JFK werd voor minder afgeknald.

  Like

 10. kampersrene zegt:

  Hoe kan dat nu beide landen zijn lid van de NAVO

  Like

 11. koddebeier zegt:

  Het wordt de hoogste tijd om de 5e colonne turken die we binnen onze grenzen koesteren rap terug te sturen naar Turkije, voor onze eigen veiligheid, maar ja zo slim zullen de Haagse regenten niet zijn.

  Like

 12. Elisah zegt:

  Laat ze maar proberen….dan hebben we een reden om met die pipo af te rekenen en iedereen die hem aanhangt te deporteren?

  Like

 13. Μαχητής του βορά zegt:

  Heel Europa en de hele wereld kijkt maar toe hoe Turkije zijn gang gaat. Echter is Griekenland verre van bang. Griekenland zal zijn grenzen tot aan het bot beschermen met of zonder de bondgenoten. Amerikanen, Duitsers en Fransen spelen onder een hoedje! Ik zou zeggen:”Griekenland ga eens met Poetin praten”. Waarom is Griekenland verplicht om wapens van alleen de NAVO bondgenoten te kopen? Waarom mag Griekenland al decennia lang haar olie-en gasvoorraden niet exploiteren terwijl het in haar eigen territoriale wateren ligt! Waarom laat men Turkije het Griekse luchtruim schenden? Ik kan u een ding vertellen! Zelfs het geduld van de Grieken raakt op. Dit niet alleen met Turkije maar ook de nep landen zoals Albanië (die droomt van een groot Albanië) en Yougoslavisch Macedonië wat al eeuwen lang Vardarska heet. Al de landen die menen dat hun cultuur, ruïnes en beschaving niet van het Griekse afkomt die moeten zich schamen. De Grieken geven tenminste toe dat zij meer dan 400 jaar bezet waren door de Turken. Toch heeft zij haar taal, geloof, schrift alles behouden. Dit zelfs door zwaar onderdrukt te zijn geweest! Wat heeft Albanië, Vardarska en Turkije voor cultuur. Het enige wat zij hebben is de tijd van Djenzis Kahn…praten we over ongeveer 1300 n.chr…daarvoor is het Byzantijns en daarvoor het Hellenisme…dus praten we over een cultuurerfgoed van meer dan 4000 jaar oud. Heb respect voor jouw eigen cultuur maar ga andermans cultuur niet verloochenen. Heb respect voor elkaars landsgrenzen, luchtruim en zeegrenzen. Wie of waar iemand recht op heeft en aanspraak gaat maken over een verdrag van 100 jaar geleden die is alleen maar uit op oorlog. De grootmachten kijken ernaar en als het “kip” al is geslacht dan gaan ze zich ermee bemoeien en zelfs een graantje meepikken. Ik hoop zelf dat er geen oorlog komt omdat ik zelf Turkse, Koerdische en Albanese vrienden en collega’s heb. Maar mocht het tot een confrontatie komen dan zal ik respect voor mijn vrienden blijven houden maar wel mijn vaderland gaan dienen.

  Liked by 1 persoon

 14. Charles Martel zegt:

  Erdogan heeft oorlog nodig om in zijn armoedig paleisje kunnen blijven. en de Navo kan geen weerwerk bieden tegen haar grootste leger. ze liggen gewoon aan de leiband van dolle hond Erdogan.

  Like

 15. fleckie zegt:

  Geeft,of schudt Erdogan Merkel de hand? Normaliter gebeurt dat toch niet?

  Like

 16. van dijk zegt:

  hier moet tegen opgetreden worden. dit kan en mag niet. zijn ze helemaal gek geworden. los van de amerikanen , zelf onze verantwoordelijkheid nemen.turkije uit de navo

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s