Leven op het kruitvat – Zuid-Afrika verzinkt in moeras van geweld

Screenshot_176

(Door: Will Cook en Max Berger)

De gebeurtenissen in het noorden van Zuid-Afrika volgen elkaar razendsnel op. De toename van geweld is opvallend en valt niet meer te ontkennen. Alleen vorig weekend al werden zeven aanvallen op boerderijen geregistreerd, dit jaar hebben er al 57 plaatsgevonden, wat onder normale omstandigheden burgeroorlog genoemd kan worden.

journalistenwatch

Er zijn zes doden en talrijke gewonden te betreuren en het heeft er niet de schijn van dat deze rampzalige en voor het bestaan van veel boerenfamilies vernietigende serie zal afnemen.

Integendeel. Afgelopen weekend werd zelfs het politiebureau in Ngcobo, in de provincie Eastern Cape, door een gewapende bende aangevallen. Er bevonden zich tien politieagenten in het bureau toen ze werden verrast door de overval.

Drie politieagenten werden doodgeschoten, zonder dat ze de mogelijkheid hadden zich te verdedigen, en later moesten meerdere gewonden met deels zware verwondingen naar een ziekenhuis worden gebracht. De verdachten ontsnapten met handvuurwapens en mobiele telefoons van de politie in een politieauto met het registratienummer BTT804B.

Blijkbaar draait de spiraal van geweld in Zuid-Afrika steeds sneller en is daarbij steeds sterker gericht tegen de groep blanke boeren.

Volgens informatie van de organisatie AfriForum vonden er in 2017 minstens 341 boerderijaanvallen plaats, waarvan 70 dodelijk. De boeren worden in de regel verrast en staan machteloos tegenover de zwaarbewapende aanvallers.

Enkele jaren geleden werden de boerderijen nog door het leger beschermd, vooral die in de afgelegen gebieden. De regering is echter al enige tijd geleden met zulke activiteiten door de strijdkrachten gestopt.

Zelfs de politie is niet meer te vertrouwen. Ze wordt er zelfs van verdacht deel te nemen aan veel acties. Zo werden volgens informatie van een veiligheidsdeskundige op enkele plaatsen delict munitieresten uit politiebestanden aangetroffen.

Zodoende is de vraag naar de verantwoordelijkheid door de politiek des te dringender. Na de perioden van de onsuccesvolle, maar enorm corrupte Jacob Zuma is alle hoop nu gevestigd op zijn opvolger Cyril Ramaphosa.

Ingeklemd tussen de radicalen in zijn eigen partij ANC en Julius Malema van de Economic Freedom Fighters (EFF), die van zijn overtuiging ook gewelddadig tegen de blanke boeren op te treden geen geheim maakt, bevindt Ramaphosa zich in een moeilijke positie.

Hij kan met het oog op de ontevredenheid in zijn partij in dit opzicht geen ommekeer bewerkstelligen en wil dat vermoedelijk ook helemaal niet. Hij geeft er de voorkeur aan om het radicalisme en de haat in het ANC tegen de blanke minderheid te blijven onderhouden, zij het op een meer gematigde toon. Een ook in andere landen beproefde tactiek om van het falen en de eigen verantwoordelijkheid af te leiden.

Welke andere koers zou hij dan ook kunnen nemen gezien het al meer dan twintig jaar bewezen onvermogen van de ANC-regering om de situatie van het zwarte bevolkingsdeel merkbaar te verbeteren. Daarom dus verbaal radicalisme tegen de blanken, om daarmee in ieder geval de sinds Zuma openlijk aan het licht gekomen corruptie en zelfverrijking naar de achtergrond te drukken.

Daarom waren er tijdens de 54e nationale conferentie van het ANC vorige maand in Johannesburg ook van de nieuwe president van Zuid-Afrika geen zelfkritische geluiden te vernemen. Het uit zijn oevers tredende geweld en de misdaden tegen de blanke boeren werden door hem met geen woord genoemd. Mochten er problemen zijn, dan zijn het, net als twintig jaar geleden, nog altijd de blanken die de schuld hiervoor in de schoenen krijgen geschoven.

Ramaphosa letterlijk:

“Het is weliswaar niet te betwisten dat het ANC belangrijke vooruitgang heeft geboekt bij de bevrediging van de fundamentele behoeften van de mensen, maar het is ook waar dat het erfgoed van het kolonialisme en van de Apartheid nog diep in onze samenleving verankerd is. … De concentratie van onze economie in de handen van een blanke minderheid beperkt duurzame groei en transformatie.

We zullen er aan werken om de eigendomsstructuur van onze economie te veranderen door o.a. de toegang van zwarte mensen, jongeren en vrouwen tot financiële instellingen en hun bezit te veilig te stellen. Dit zal nieuwe beginselen voor regulering en het verlenen van licenties in de financiële sector omvatten om gediversifieerde eigendomsverhoudingen en competitie te bevorderen.”

Welluidende formuleringen voor pure ideologie. Geen wonder daarom dat op de conferentie het besluit werd genomen om de “historische onrechtvaardigheid van de landonteigening dringend aan te pakken” en te streven naar een onteigening “zonder schadevergoeding voor de desbetreffende boeren”.

Dat de boerderijmoordenaars zich door zulke woorden aangemoedigd zouden kunnen voelen in hun daden, wordt niet bedacht en zelfs met instemming op de koop toe genomen.

Terwijl het het ANC in de eerste plaats niet gaat om het bezit van land en grond. De regering zou het zelf in handen hebben om braakliggende grond te verdelen en aan zwarte boeren de benodigde kredieten als eerste financiering beschikbaar te stellen. Nee, het ANC en de EFF gaat het er veelmeer om de met succes bewerkte landbouwgrond en de daarbij behorende gebouwen gratis over te nemen om deze vermoedelijk naar het voorbeeld van Mugabe in Zimbabwe aan hun gunstelingen te geven.

Van de catastrofale mislukking in het buurland wordt geen notitie genomen en zo is men in Zuid-Afrika goed op weg om de tak waarop men zit en de vruchten waarvan men zich voedt, af te zagen en een letterlijke genocide op de minderheid van de blanken in het land te plegen.

Daarover Ian Cameron van de NGO “AfriForum”: “Het is belangrijk dat alle Zuid-Afrikanen inzien dat agrarische aanvallen niet slechts één gemeenschap treffen, maar de toekomst van iedereen in het land beïnvloeden.”

Het blijft te hopen dat zulke woorden in ieder geval bij ene Cyril Ramaphosa weldra in vruchtbare aarde zullen vallen om verder bloedvergieten op onschuldigen, op weerloze boeren, zonder onderscheid te maken in bejaarden, vrouwen en kinderen, en een verdere teloorgang van het land te verhinderen.

Bron:
www.journalistenwatch.com
Door: Will Cook en Max Berger

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Barbarisme, Communisme, Genocide, Marxisme, Racisme, Rotzakken, Socialisten, Zuid-Afrika. Bookmark de permalink .

11 reacties op Leven op het kruitvat – Zuid-Afrika verzinkt in moeras van geweld

 1. Eigen volk eerst zegt:

  Ons voorland….

  Geliked door 1 persoon

 2. Roeland zegt:

  Ik begrijp niets meer van dat land Suid Afrika. En ook weer wel. Het is diezelfde mentaliteit , die hier ten lande ook heerst. “Fatsoenlijk”, weg met ons; Calvinisme. Zelfs de Vlamingen zijn er al mee besmet. Was het Vlaanderen van de jaren 60 en 70 van de vorige eeuw, nog een opstandig Katholiek gebied. Nu is het ook al lauw en aan internet verslaafd. Nogmaals Suid Afrikanen , sticht jullie eigen staat aan de Kaap. Aan zee met wijngaarden. Vergeet Transvaal. Overigens zoek toenadering tot jullie volksgenoten in Suid-West Afrika. Een hoop Europese Vlamingen en Noord Nederlanders zal zich in jullie (Kaap) staat vestigen! Bouw een sterk leger op en ga eens op bezoek in Israel, sluit daar verdragen mee! Visie dus.

  Like

 3. guusvelraeds zegt:

  Vrij gegeven beeldmateriaal van beveilig camera’s die een poging tot plaasroof en moord laten zien in de veel bezongen regenboognatie. Hoe komt het dat alle projecten van links uitlopen op een ramp voor de betroffen mensen? Laten we duidelijke taal spreken de plaasmoorden zullen niet alleen voor de blanke Zuid-Afrikaners rampzalig zijn uiteindelijk zal deze genocide ook uitlopen op een ramp voor de negroïde meerderheidsbevolking. Ook hoeven we ons verder niets wijs te maken over de zogenaamde spontaniteit van deze gruweldaden. Deze plaasmoorden worden vanuit de hoogste regionen van het ANC bestuur gedoogd en wellicht ook in het geheim aangestuurd om de blanke bevolking klaar te stomen voor gedwongen vrijwillige vlucht van hun landbouw gronden zonder schadeloosstelling.

  Like

 4. Henk der Niederlànder zegt:

  Het is dus duidelijk dat die aap het gedachtengoed van de andere aap Mugabe heeft overgenomen en Zuid Afrika over pakweg 5 tot 7 jaar in hetzelfde gat zit als Zimbabwe.
  Het lijkt me niet onmogelijk dat Groot Brittanie zich met het geval ZA zal gaan bemoeien.
  In ieder geval zullen de Nederlandse kranten de komende weken bol staan van het nieuws uit ZA.
  Not dus.

  Like

  • hendrikush zegt:

   Ik denk niet dat figuren als Paul Rosenmöller of Pia Dijkstra gaan toegeven dat ze met hun idealistische verering van Mandela en het ANC medeschuldig zijn.
   Die vinden dat ze deugen en dat je een rassist bent als je over het gemiddelde IQ van landen begint. Om over hun eigen talenten maar te zwijgen.

   Like

 5. Johan zegt:

  Nogmaals : De blanke Zuid-Afrikanen moeten in opstand komen en een nieuw eigen land creëren rond Kaapstad. Vervolgens moeten ze al die negers van het ANC eruit gooien. Dat is hun enige mogelijkheid om te overleven.

  Like

 6. Flo zegt:

  En als ze straks alles in beslag is genomen ,hebben ze weer niks .Aziaten,hoor je niet ,werken hard,en redden zichzelf wel.Afrikanen zijn dom ,lui ,laten de vrouwen werken ,zuipen , en kiezen altijd de makkelike weg ,en dat komt hier massaal het land in .

  Geliked door 1 persoon

 7. kampersrene zegt:

  Terug kolonisatie en de apartheid weer tot leven roepen in gans Afrika Dat zou hun redding zijn We hebben ze het laten proberen maar ze kunnen het niet… iets op bouwen daar is verstand voor nodig en ondernemingsdrang Met al die ontwikkelingsgelden staan ze nog nergens ,behalve een paar opperhoofden die er schatrijk zijn door geworden

  Like

  • Lot zegt:

   Die ontwikkelingsgelden zijn een kadootje aan Links zichzelf(ven). Van de 4 miljard blijft het grootste deel aan de strijkstok hangen. Er worden westerse salarissen uitbetaald aan mensen die vanuit hier dingen regelen, hebben ze weer werk. Want in de stad woont het afschot, niet nodig meer op het platteland. En hoeveel kammen en kleding kun je produceren? Nee het overschot aan mensen krijgt een bureaubaan voor stichtingen die door overheidsgeld gesubsideerd worden. En naar Afrika gaat ongeveer 10%. Hierover zijn onderzoeken geweest. De beste en ook veruit enige was wilde ganzen, die ook zei het geld op te sturen waar het gebruikt werd, maar ook daar bleef 50% aan de strijkstok in nederland hangen. Dus een cadeau aan zichzelf. En als ze al geld krijgen dan brengen ze het onder in zwitserland. Welke dictator ook al weer bleek na zijn dood honderden miljoenen daar te hebben, waar niemand bij kon uit het land, lekker makkelijk voor de Zwitserse pot om het zelf te houden. En geld is betrekkelijk 90% digitaal geld, makkelijk zelf op te zetten zoals de arabicacoin of africoin. Het gaat om de productie van een land wat het waard is. En meeste, ook in Europa komt van eigen grond en omringende landen. Dus voor Engeland is Ierland een grote handelspartner. China is een uitzondering wat die maakt en levert.
   Uit ander Europese landen is het niet anders, ook daar wordt het ontwikkelingsgeld in eigen zak gestoken en blijft in het eigen lang. Scandinavische landen, Duitsland. Alleen wij zijn dom niet te willen onthouden dat al die stichtingen en subsidies deze stadse overpopulatie aan werk houd. Ik zou zeggen 900 euro basisinkomen krijg je gratis en daar leef je maar van, nee je hoeft er geen werk mee voor te doen. Veel plezier ermee en wegwezen. Belastingen kunnen omlaag. Hoewel waar verdwijnen de banen op dit moment in het bedrijfsleven, dan allemaal maar een basisinkomen digitaal aangemaakt, die de dingen kopen van de mensen die nog wel wat maken.

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s