Misstanden hulporganisaties ‘waarschijnlijk pas het topje van de ijsberg’

Screenshot_168

(Door: Marc van Molenbeek)

Minister Sigrid Kaag verwacht nog grotere beerput

Minister Sigrid Kaag voor Ontwikkelingssamenwerking (foto) vreest dat de komende tijd meer misstanden bij internationale hulporganisaties aan het licht zullen komen. Tegen het AD zegt Kaag dat we nu waarschijnlijk pas het topje van de ijsberg zien.

Post online

De afgelopen tijd kwamen hulporganisaties als Oxfam International, Artsen zonder Grenzen (AzG) en Plan International in opspraak vanwege seksueel wangedrag. “Ik vrees dat we nog veel meer van dit soort dingen zullen horen”, zegt de minister tegen de krant.

“Noodhulporganisaties blijven hard nodig”

Kaag heeft Nederlandse hulporganisaties die haar ministerie financiert gevraagd hoe ze seksuele wantoestanden aanpakken en voorkomen en of schuldigen worden vervolgd. Ondertussen roept de minister, die de neiging van mensen hun lidmaatschap op te zeggen snapt, op tot kalmte. Volgens haar moeten mensen ook bedenken dat ontzettend veel mensen al jaren veel goed werk verrichten. “Noodhulporganisaties blijven hard nodig en het merendeel doet fantastisch werk.”

Bron:
http://nieuws.tpo.nl
(h/t “Elisah”)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "goedmenschen", Barbarisme, D66, Hypocrisie, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, Linkse Kerk, Mensenrechten, moralisme, NGO´s, Ontwikkelingshulp, political correctness, propaganda, Rotzakken, Seks, verloedering, Volksvijandigheid, Zelfcensuur. Bookmark de permalink .

21 reacties op Misstanden hulporganisaties ‘waarschijnlijk pas het topje van de ijsberg’

 1. Steven zegt:

  “Noodhulporganisaties blijven hard nodig”?
  Ze worden gewoon uitgenodigd om HIER een oetkiering + toeslagen aan te vragen en mogen desgewenst de hele familie over laten komen op onze kosten.

  Geliked door 2 people

  • Klaas zegt:

   Like

  • paulzwueste zegt:

   Die “Kaag” liegt en bedriegt er op los.
   ’n Hulporganisatie is ’n volkomen onnatuurlijk verschijnsel.
   Nèt als “Ontwikkelingsgeld”, is het huidige verschijnsel “Hulporganisatie” een van de momenteel volkomen onnatuurlijke frauduleuze en verderfelijke uitwassen van de in de jaren 60 op idealistische basis geboren ideeën.
   Met uitzondering van het traditionele “Rode Kruis” kunnen alle zogenaamde “Hulporganisaties” per direct worden opgeheven.
   Ook het aan overal aan diefstal en fraude besteedde “Ontwikkelingsgeld” dat al een camouflagekuur heeft ondergaan door de naamsverandering naar “Ontwikkelingssamenwerking…”
   Maar ook bij het eens zo puur menselijke Rode Kruis is de decadentie-ziekte op het gebied van stelen en allerlei andere misstanden, er diep ingedrongen…
   Zonder enige uitzondering zijn al die organsaties verworden tot decadente broednesten van leugens, diefstal en seksueel misbruik.

   Wilde oerwoudstammen en onderontwikkeld arabisch moordlustig gespuis wordt gepamperd op kosten van de gewone mensen in het westen, die al jarenlang oud en ziek onder de armoedegrens moeten leven…
   Kunstmatig in leven gehouden met ’n maandelijks bedrag dat te weinig is om van te leven en te veel om dood te gaan.!

   En dat in het rijke westen van Europa dat schatrijk had kunnen zijn…!!!

   Geliked door 1 persoon

 2. Eva110 zegt:

  Natuurlijk, ik schreef al eerder wie volgt?
  Maar wat mij nou verbaasd is waarom dit nou in een keer allemaal naar buiten word gebracht, is dat om de aandacht van iets af te leiden of heeft iets of iemand gedreigd dit naar buiten te brengen zodat ze er niet meer onderuit konden?
  Gebleken is dat dit in grotere kring al eerder bekend was, dus waarom nu?

  Like

  • Dewevoga zegt:

   De bal gegon te rollen na die memo van Trump.

   Like

  • ruben zegt:

   Inderdaad Eva, zo denk ik er ook over. Maar ik heb liever dat de beerput open gaat inzake de politiek, justitie en de financiële wereld (incl. De hele rijke). Maar dat zal wel niet gebeuren. Nederland is een land van doofpotten. Btw het morele verval en zedelijk verderf is echt overval. In alle landen, in alle lagen van de bevolking en in alle delen vd maatschappij. Ook waar je het niet zou verwachten. Volgens een opembaring aan de zalige italiaanse zuster Elena Aiello van Jezus was de wereld in de jaren 50 al gelijk aan de dagen voor fe zondvloed. En het is sindsdien met de dag erger geworden. We staan letterlijk voor afschuwelijke tijden zonder precedent. Jammer dat ik in deze tijd leef en ook nog wel in dit land.

   Like

 3. Guardiacivil zegt:

  Hypcriete tante, die zelf Hamas en PLO financieel steunt, en dit is nu een schandalige misdaad, naast alles wat de elite uitspookt en het daglicht niet kan verdragen.

  Geliked door 1 persoon

 4. Hovawart zegt:

  Heb ik toch weer een ernstig voorgevoel dat er een lastenverzwaring op stapel staat om het gemis aan gulle donaties niet ten koste te laten gaan van de snoepreisjes/feestjes/orgieën en riante salarissen…..onkostenvergoedingen en erebaantjes van proletariers die toch weglopen.
  De linksche kerk wil natuurlijk wel goede sier blijven maken van andermans geld.

  Geliked door 1 persoon

 5. Qvic zegt:

  Deze minister die zelf tot de islam heeft bekeerd is, denkt al net zo krom als de islam zelf. Want hulporganisaties zorgen eerste instantie erg goed voor hun zelf, met veel propaganda voor hun organisatie presenteren zij zich; als de ware onmisbare weldoeners van de wereld. Maar dat werkt juist averechts, want er wordt veel hun zogenaamde hulp andere opgedrongen en maken veelal illegaal gebruik van leger faciliteiten die andere landen sturen. Zoals artsen zonder grenzen dat doen. De landen waar zij opereren zijn daar zelf verantwoordelijk voor niet deze NGO’s. Tevens zullen deze hulporganisaties alleen in actie komen als zij daar zelf bij gebaat zijn (het verdien model) Zoals nu de zogenaamde vluchtelingen naar Europa brengen met hun gecharterde schepen of als zij er voor gevraagd worden door de desbetreffende landen. Al die inzamelingsacties op TV, waar zij miljoenen op hun conto kunnen bijschrijven. Zij komen dan pas in actie, als het desbetreffende land daar op vraagt. Worden zij niet gevraagd, dan doen zij niets en verdwijnen al die miljoenen gewoon in hun eigen organisaties. Door middel van het geld door hun gelederen rond te pompen, verdwijnt tevens de externe controle over wat er uiteindelijk met al die miljoenen echt gebeurt. Zoals toen in Haïti, er zijn er miljoenen euro’s spoorloos verdwenen, die de hulporganisaties hebben gekregen. Of toen die tsunami in Thailand in 2004 er zijn tientallen voorbeelden waar miljoenen spoorloos verdwenen zijn. Hulporganisaties die hebben het spel van list en bedrog tot een hoger level gebracht, want wie wil er niet gratis geld van iedereen ontvangen onder het mom van een goed doel. Waar al die organisaties ook geen belasting over behoeven te betalen over al die giften.

  Geliked door 1 persoon

  • paulzwueste zegt:

   Als deze tante tot de islam bekeerd is, is ze verplicht ’n kopdoek te dragen.
   Dat dit niet gebeurd is een verborgen bewijs van de ongelofelijke hypocrisie waarmee wij tegenwoordig dag-in-dag-uit moeten leven….

   Like

 6. Jean zegt:

  Waarschijnlijk????? Ga er maar voor 101% vanuit van “met zekerheid”.

  Like

 7. Theresa Geissler zegt:

  Een nóg grotere, dan waar zij zelf in thuishoort?
  Nauwelijks denkbaar!

  Like

 8. Hendrik M. zegt:

  Minister Sigrid Kaag voor Ontwikkelingssamenwerking vreest dat de komende tijd meer misstanden bij internationale hulporganisaties aan het licht zullen komen.
  Minister Sigrid Kaag moet juist blij zijn dat de misstanden aan het licht komen, kan ze het van ons afgenomen geld beter gaan besteden , dus niet meer aan aan die (zelf)hulp organisaties..
  De onafhankelijke, met een Palestijnse terrorist gehuwde minister (tja, hoe bestaat het!) wist wel gauw met van ons afgenomen geld het € 50.000.000,- kostende nieuwe vliegtuig voor de Palestijnse lei(j)der Abbas mede te financieren
  Ow, u doet mee aan loterijen? Maakt u bewust geld over naar die hoer en kinderen misbruikende organisaties; u financiert dat mede…
  Kijk eens in een spiegel en zie wat voor kinderverkrachting financierend monster u aankijkt…

  Geliked door 1 persoon

 9. Wachteres zegt:

  En ondertussen in Newcastle GB weer 700 meisjes en vrouwen verkracht door ‘Aziatsiche’ mannen:

  http://www.dailymail.co.uk/news/article-5426395/Report-Asian-grooming-gangs-abusing-700-girls-women.html

  When I woke, I had been raped’: Asian grooming gangs’ victims tell of horrific ordeals after report reveals ‘arrogant’ abusers felt ‘unlikely to be prosecuted’ while preying on 700 girls and women

  Report into authorities’ response to child sexual exploitation in Newcastle
  Series of trials saw 22 defendants sentenced for rape, drugs and prostitution
  Review has been hit by just one defendant agreeing to help – who denied guilt

  By Mark Duell for MailOnline

  Published: 11:30 GMT, 23 February 2018 | Updated: 15:47 GMT, 23 February 2018

  Like

 10. Wachteres zegt:

  http://www.bbc.com/news/uk-england-tyne-43153556

  Operation Sanctuary review finds adult abuse ‘extensive’

  Vulnerable women are most likely being “extensively” abused across the UK and ministers need to urgently review sex exploitation laws, a report says.

  David Spicer led a review in the wake of Operation Sanctuary which saw 18 people jailed for the sexual abuse of young women groomed in Newcastle.

  He said exploitation was not being recognised in adults.

  The operation identified about 700 victims in total across the Northumbria Police area, 108 in Newcastle.

  Plus video.

  Like

 11. kampersrene zegt:

  Vreest….daar mag ze zeker van zijn , het ogenblik was voor haar slecht gekozen , nu zijn plande een hulporganisatie op te richten voor die arme asielzoekertjes

  Like

 12. Cathja zegt:

  Geen enkele organisatie krijgt ooit nog een cent van ons. Behalve doelen in Israël. Die blijven we steunen, omdat deze transparant zijn. We weten wat er met ons geld gebeurt.
  Maar ‘hulporganisaties’ hebben door hun eigen misdragingen wat ons betreft zelf de deur dicht gegooid.

  Like

 13. Johan de derde zegt:

  Hoort de plo hamas hezbollah er ook bij, natuurlijk horen die erbij. Die organisaties sluiten we ook meteen uit, heerlijk om nu te weten dat we geld overhouden om aan de ouderen, zieken de jeugd en onderwijs in NEDERLAND kunnen besteden.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s