Richting anarchie

Screenshot_169

(Door: “bozeoudeman”)

De generaties die bewust WOII hebben meegemaakt, beginnen uit te sterven. En hiermee komen meer generaties ook binnen de politiek naar voren die geen enkel benul hebben wat oorlog inhoudt. Noch enig idee hebben hoe min of meer van het ene op het ander moment iets wat onomstotelijk lijkt, kan kantelen. Dus ook democratie en vrede.

Door een vorm van toenemende decadentie, waarin vele generaties van na de oorlog zijn opgegroeid, leven velen in de foutieve veronderstelling dat hun welvaartsmaatschappij van overvloed onmogelijk ooit kan verdwijnen. Dit is op zich begrijpelijk, omdat iemand zich vaak heel moeilijk iets kan voorstellen dat onbekend voor die persoon is.

Meer, mooier, duurder, fijner en bomen die groeien tot ver in de hemel is wat vrijwel iedereen van na WOII gelooft dat blijvend is. Ironisch genoeg zijn het diezelfde mensen die, zonder dit in te zien, druk doende zijn om hun eigen graf te graven.

Na weer een verre vakantie, en na weer te zijn geconfronteerd met afgrijselijk leefomstandigheden van lokale bevolking, kan enkel diegene die geen geweten bezit rustig in het vliegtuig naar huis stappen. Hier ligt het begin van onze ondergang.

Natuurlijk zal ieder menselijk mens vinden dat al die mensen, in gebieden waar onze ‘hoogstaande’ cultuur nog niet is doorgedrongen, ook recht hebben om op z’n minst te leven in een soort welvaart en veiligheid. Velen zullen na weer grove misstanden en armoede te hebben gezien het gevoel hebben daar iets aan te willen doen. Maar wat?

De vluchtelingen- en migrantenindustrie geeft hierop het antwoord. Laat de arme mensen binnen in het rijke Europa. Mooi toch. De arme mensen krijgen het ook beter en het kost de Europeanen niet veel, zo redeneert men.  Deze gedachten is volkomen foutief en is niet voortgekomen uit redenering, maar uit emotie. Emotie die weer is voortgekomen uit schuldgevoelens.

Een schrijver kan ergens een zwarte Afrikaan die net in Europa is aangekomen een mobiel schenken en vinden dat hij hiermee heel goed werk heeft verricht, maar ziet duidelijk niet de grote gevolgen van dit emotionele handelen. Hij ziet enkel die ene persoon die het duidelijk minder goed heeft dan hij – of dit zo doet voorkomen – en volgt zijn instinct door met de aanschaf van dat mobieltje zijn geweten schoon te wassen. De aanzuigende krachten die ook hij hiermee in werking zet, en dat hij wordt gebruikt door criminelen, ziet hij niet.

Op zich is bovenstaand nog geen probleem. Het wordt een probleem als bestuurders op eenzelfde weinig doordachte wijze de maatschappij laten slabakken en de maatschappij besturen met willekeur. Als bestuur niet bestuurt, zullen lobbyisten en allerlei soorten actiegroepen vrij spel hebben om de basis van de maatschappij, mensen, te beïnvloeden.

Hieruit kan het zogenaamde principe ‘when you listen to fools the mob rules’ volgen. Wat uiteindelijk leidt tot de bij Antifa-lieden gewenste anarchie, hoewel mij vaker is gebleken dat zij nauwelijks weten wat anarchie inhoudt. Veel van hen denken dat het iets onnozels als ‘vrijheid blijheid’ betekent. Maar dat de vrijheid/blijheid van de één terreur voor de ander kan betekenen, dringt vaak niet tot hun hoofden door.

Goed bedoelende dwazen kunnen zonder represailles dus vandaag dingen doen die niet in het algemeen belang zijn. Het is ook vaak niet mogelijk voor een individu of een instantie om eigen belang onderhavig te laten zijn aan het grotere algemeen belang. Zoiets botst nu eenmaal met het ingebakken gevoel van eigenbelang bij iedereen.

Bij geen of nauwelijks bestuur zal ieder individu en iedere organisatie trachten het onderste voor zichzelf uit de kan te halen en dat is precies wat momenteel wereldwijd politiek gezien geschiedt na een president in de VS te hebben gehad die geen enkele bestuurservaring had, maar wel torenhoge ambitie. In het vacuüm dat ontstond, sprong een manager die haar kans dacht te kunnen grijpen en die nu niet meer terug wil noch kan. Zo gaan we richting anarchie.

Door:
“bozeoudeman”
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen, gezond realisme. Bookmark de permalink .

15 reacties op Richting anarchie

 1. Jean zegt:

  Bozeoudeman, ONZE Democratie is naar de kloten door het lafhartig misdadig gedrag van de politiekers met accent op die EU misdadigers.
  Die achterlijke perverse gewelddadige barbaarse smeerlapperij islam zal ONZE westerse samenleving totaal vernietigen iets wat ze al 1.400 jaar trachten te doen maar nu geholpen worden door de lafaards onder eigen volk.

  Geliked door 4 people

 2. Guardiacivil zegt:

  Een nieuwe oorlog meemaken is het beste leerproces om te begrijpen.
  Of ze moeten zich echt verdiepen in de geschiedenis.

  Geliked door 1 persoon

 3. koddebeier zegt:

  “Goed bedoelende dwazen”. ?? Ik ga helemaal niet uit van hun ‘goede’ bedoelingen !!

  Like

 4. syberspees zegt:

  Beste Bozeoudeman, de eerste alineas van betoog doen herinneren aan dat ik 13 was en in de schoolbanken zat. Hier had ik een economie leraar die het kopen van een huis uitlegde en het verkocht als een gouden kasteel het was toch zo geweldig als je na 30 jr braaf betalen een eigen vermogen had opgebouwd. Ik vond dat vreemd want in 30 jr kan een hoop gebeuren die die droom toch behoorlijk kapot kon maken! (Ik was toen al een erg realistisch jongetje) maar mr de economie leraar had toch voor ieder argument een oplossing en dat was dat het toch echt onmogelijk was. Ik kon er met mijn weinige kennis en levenservaring weinig tegen inbrengen want HET WAS ONMOGELIJK. En zijn we al een flinke huizencrisis en natuurlijk duizenden wurgcontracten verder. Dit gold ook voor mijn leraar geschiedenis. Het was pertinent onmogelijk dat Europa in een oorlog zal belanden. Want de EU de NAVO en ongetwijfeld nog meer vandat soort organisaties waren er om de oorlog binnen europese landen te voorkomen. Ik dacht maar ja de wereld is groter dan dat. Bedenk wel dat ik toen ook in de wijken woonde waar ik zonuendan een boze moslim tegen kwam met een dikke lul die mijn moeder zou neuken, ons afkeurde en oorlog met ons wilde. Dat geloofde ik wel (ik was toen een erg realistisch jongetje). En ook toen ik met alle fantasie die ik erop losvuurde met mogelijke catastrophes die ik me kon bedenken, het bleef onmogelijk want het Westen was het voorbeeld voor de hele wereld en HET WAS ONMOGELIJK. Dat geloofde ik echt niet (ik was toen een erg realistisch jongetje). Wat ik wil zeggen met mijn relaas is dat de jongelui van toen en nu binnen de linkse hegemonie echt van alles is wijsgemaakt. En dat is met de kennis van nu toch erg treurig.

  Geliked door 1 persoon

 5. paulzwueste zegt:

  Hoe eerder hoe beter….

  Like

 6. hendrikush zegt:

  Ga eens te rade bij de de wondere wereld van de onderwijssociologen.
  Ze beweren dat zowel de domme als de slimme kinderen vooruit gaan als je ze in een leslokaal bij elkaar zet. De slimme kinderen leren beter omdat ze de domme kinderen mogen helpen en de domme kinderen leren meer omdat ze meer opsteken van klasgenoten. Zeggen ze.

  Hetzelfde sociologische principe wordt toegepast in de maatschappij: importeer domme mensen, zet ze bij slimme mensen en iedereen wint.

  Het is jammer dat onze kinderen niet meer goed kunnen lezen, rekenen en schrijven maar daar liggen onderwijskundigen niet wakker van. Net zoals de politici niet wakker liggen van de verloedering van maatschappelijke normen en waarden. Zij hebben er voor doorgeleerd en burgers moeten zich gewoon aanpassen aan hun wensdromen.

  Geliked door 3 people

 7. mahoog zegt:

  Ik gun deze generatie echt geen angst en honger en onderdrukking…maar als dit nodig zou zijn om wakker te worden dan moet dat maar .Die bloembollen waren best te vreten,en dat stuk steenkool dat Pa stiekem meebracht van zijn locomotief verwarmde ook weer de keuken voor een dagje of twee.En de stukken tuinslang als banden voor zijn fiets deden het ook wel een poosje.Leuke tijd toch?

  Like

 8. Peacepipe zegt:

  Het is nog nooit anders geweest: Opgaan, Blinken én Verzinken!
  Je zou denken dat, nu er in de huidige informatie maatschappij zoveel kennis over het verleden aanwezig is die gemakkelijk verspreidt kan worden, men van de geschiedenis zou leren.
  Helaas, men (vooral politici) denken het beter te weten. Rutte heeft geschiedenis gestudeerd, dus die zou die patronen moeten herkennen. Maar daar lijkt het niet op, gezien zijn handelen.

  Like

 9. Roeland zegt:

  Er is nooit democratie geweest. Weer dat benoemen en verklaren waarom het allemaal zo ver gekomen is. Kom op , we leven in 2018.
  Het benoemen en verklaren via websites is voorbij. Diegenen die het weten , weten het allang.

  Like

 10. Hendrik M. zegt:

  “Na weer te zijn geconfronteerd met afgrijselijk leefomstandigheden van lokale bevolking” ; ben in diverse buitenlanden geweest waar het welvaartsniveau op een in onze ogen veel lager peil ligt dan hier.
  Ook in die landen leven mensen die gewoon redelijk gelukkig zijn met de situatie daar, ze kennen niet anders.
  Op de Filipijnen of Indonesië heersen totaal andere omstandigheden dan hier, een huis daar hoeft pas redelijk winddicht te zijn als je ook airco kunt en wil betalen; golfplaten houden de regens goed buiten…
  Leef je bijna waterloos in een woestijn gebied, is het handig besneden te zijn; velletje terugtrekken en schoonmaken met zand word nooit je hobby.
  Oude slachtregels en geen varkensvlees eten is onder primitieve omstandigheden nog steeds het beste, echt niet voor niets zo bedacht.
  Ok, men leeft er anders, maar heel vaak heel tevree.

  Like

  • bedonderde burger nr 16.000.001 zegt:

   Ja maar u zag wat u echt zag, als ik het goed begrijp, menig toerist ziet alles met zijn decadente ogen, schrikt van wat ie ziet en voelt zich dan bezwaard om ‘rijk’ te zijn, daar zit het probleem. U zag naast de armoede ook een andere cultuur en een andere manier van leven, soms ook door weersomstandigheden gedwongen, zoals hutjes met golfplaten als dak. Waarom ieder jaar weer een duur chalet neerzetten als ieder jaar tropische stormen het chalet kunnen verwoesten? Dat is een andere manier van denken en (over)leven waar de decadente toerist, die daar met zijn selfiestick loopt rond te stappen vaak niet veel van begrijpt.

   Geliked door 1 persoon

 11. Qvic zegt:

  Die wereldverbeteraars denken dat iedereen het zelfde is op de wereld en dat iedereen recht heeft op de zelfde rijkdommen als hier in Nederland. Maar deze wereldverbeteraars beseffen niet dat niet iedereen even aardig en vriendelijk is en vredig kunnen samenleven naast elkaar en respect hebben voor ieders mening en gewoonte. Zij zijn zelf zo egoïstisch dat zij alleen in hun eigen beleving denken en niet aan die van andere, die een andere mening daar over hebben. Want als zij heel de hele wereld blijven uitnodigen om hier te komen leven en wonen in onze welvaart, dan zal die zelfde welvaart in storten tot een kale dorre vlakte. Nederland kan niet heel de wereld huisvesten, maar dat besef hebben zij niet eens. Als er oorlog komt, beseffen zij dan ook niet eens wat dat is. Dat alles wat nu zo normaal is zal er niet meer zal zijn, is voor hen onmogelijk. Want probeer maar eens een maand zonder elektriciteit te leven. Dat kan bijna niemand meer. De meeste onder ons worden al helemaal gek, als hun mobieltje leeg is op de dag. Dan kunnen we niet even naar de supermarkt of zo iets. Voedsel zal dan zeer schaars worden en niet meer voor iedereen beschikbaar zijn. Dat je moet vrezen voor je eigen leven en in alles wat je doet voorzichtig en overwogen moet doen, om te kunnen overleven. Deze watjes zullen dan ook als eerste sneuvelen in de strijd. Zelf reddend zijn zij totaal niet, ze leunen veel te veel op de staat. Geld zo als we het nu kennen, zal geen meer waarde hebben. Edelmetaal en bruikbare goederen krijgen dan waarde. maar dat is ook afhankelijk met wie je te maken hebt. Want niemand is meer te vertrouwen in een burgeroorlog. Een echte oorlog is een hel voor iedereen, alleen niet iedereen besef dat zoiets ook ons kan overkomen hier in Nederland.

  Geliked door 1 persoon

 12. Onno zegt:

  De generaties die bewust WOII hebben meegemaakt, beginnen uit te sterven. En hiermee komen meer generaties ook binnen de politiek naar voren die geen enkel benul hebben wat oorlog inhoudt.
  ————————
  Tussen die generaties die WOII hebben meegemaakt is individueel een enorm verschil.

  Je kunt er nauwelijks of niet noemenswaardig persoonlijk door geraakt/beschadigd zijn, of je kunt ,om een paar uitersten te noemen, in een ECHTE staat van “overlevende die nog slechts de doden kan benijden” uit Hiroshima of (afgezien van kernstraling in vele opzichten erger en erger uitwerkend) Dresden “zijn komen kruipen”, waarbij ook kinderen uit een hoogst eventeel nadien nog gevormd gezin, NIET als ‘tabula rasa’ geboren worden, hetzij vanwege de opzichtige genetische gevolgen van kernstraling, hetzij vanwege de gevolgen van het via normale mechanismen diep inprenten en uiteraard RAMPZALIG genetisch overdragen van kern-krankzinnige oorlogsMISDADIGE WOIII achtige apocalyptische toestanden.

  Bijna niemand heeft WOII goed geanalyseerd. Om trauma te verdringen heeft men zich op werk gestort e.d. met alle gevolgen van dien.

  Een ding is zeker: de brutaalste mensen in het ondermaanse van heden, zijn niet degenen die het meest van oorlog geleerd hebben (terwijl psychopaten helemaal nooit wat leren op moreel gebied, zijnde moreel debiel).

  Like

 13. fleckie zegt:

  In de 2e Wereldorlog was MEN verstoken van ALLES. ( geen zeep,geen toiletpapier, bijna geen krantenpapier, geen hygiënische artikelen voor vrouwen, geen ondergoed te koop, geen radio moest ingeleverd worden) geen schoenen, alles ‘ Ersatz’op h.gebied van consumptie, ALLES op de bon,etenswaren, mondjesmaat aanwezig,: ALLES en ALLES op rantsoenneringsbonnen! Mondjesmaat.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s