Turkse fraudeur heeft vrij spel

Screenshot_162

Onroerend goed in Turkije moet worden opgegeven aan de uitkeringsinstantie. De praktijk is dat veel Nederturken dat niet doen.

(Door: Joris Polman)

AMSTERDAM – De bestrijding van bijstandsfraude door Turkse Nederlanders is tegen een zware nederlaag aangelopen: een nieuwe en effectieve methode om fraude te bestrijden, is volgens de rechter discriminerend. Uit een recente reeks vonnissen, verzameld door De Telegraaf, blijkt dat verschillende steden zich schuldig maken aan discriminatie, door bureaus in te schakelen om uitsluitend vermogensonderzoek te doen op Turks grondgebied. Die methode geldt als snel en betrouwbaar, maar druist volgens de rechter in tegen het discriminatieverbod.

De Telegraaf

De kosten van de uitspraak zijn hoog: miljoenen aan onterecht verkregen bijstand hoeven nu niet te worden terugbetaald. Uit de uitspraken blijkt dat tegen een op de vijf Nederturken met bijstand verdenkingen van fraude bestaan. Meestal bezitten ze stiekem huizen of grond in Turkije, terwijl ze verplicht zijn om dat te melden.

Gemeentebesturen zijn verbijsterd. „Wij hebben er moeite mee dat er verschil wordt gemaakt tussen uitkeringsgerechtigden met vermogen in Nederland en die met buitenlandse bezittingen”, aldus wethouder De Ridder van Tilburg.

Bron:
www.telegraaf.nl
(h/t “BertG.”)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Intellectuelen/academici", "Nuttige idioten", "Weg met ons!", achterlijkheid, Criminaliteit, discriminatie, Hypocrisie, Islamofilie, Justitie, Krankzinnigheid, landverraad, Linkse Kerk, moralisme, Moslims, Multiculti, Naïviteit, Nederland, Overheid, political correctness, Rotzakken, tolerantie/intolerantie, Turken, verloedering, Zelfcensuur. Bookmark de permalink .

46 reacties op Turkse fraudeur heeft vrij spel

 1. BertG. zegt:

  Dit gaat je nooit lukken om hier mee weg te komen als Nederlander, omdat je je gediscrimineerd voelt als blanke.
  Voor 10 cent komen ze je dan nog ophalen.

  Geliked door 2 people

 2. BertG. zegt:

  Jij denkt ook, laat ik er maar een ander plaatje bij plakken, zo dadelijk gaat er 1 of ander reisbureau zeiken om een foto uit een exclusieve reis brochure.
  Gelijk heb je.

  Like

 3. Frans Brassens zegt:

  “Gemeentebesturen zijn verbijsterd. „Wij hebben er moeite mee dat er verschil wordt gemaakt tussen uitkeringsgerechtigden met vermogen in Nederland en die met buitenlandse bezittingen”, aldus wethouder De Ridder van Tilburg.”

  Het zou ook Nederlanders kunnen betreffen in een identieke positie. Dus met bezittingen in het buitenland. Oordeelt ‘de rechter’ dan precies zo? Dat weet ik niet, maar ik heb wel een vermoeden.

  Geliked door 4 people

 4. Wolf zegt:

  Die Penthouse dom66 rechter kliek laten afvloeien en vervangen moet 1 van de eerste doelen zijn de we gaan verwerkelijken wanneer onze PVV het land gaat besturen in het nieuwe Kabinet!

  Like

 5. Floris zegt:

  Discriminatie ten top! Autochtone Nederlanders moeten werken, belasting betalen, volgens de regels leven en hun mond houden. Zo niet, wordt direct door de instanties gevonden, doorgelicht en bestraft. Allochtonen komen overal mee weg; uitschelden van een agent, geen probleem. Niet werken en in weelde leven, geen probleem. Activiteiten uitsluitend voor mensen met dezelfde achtergrond organiseren, geen probleem. Openlijk frauderen, geen enkel probleem. Kinderen van school houden, geen probleem. Overal komen ze mee weg en Nederland slaapt verder. “Als we maar lekker Goede Tijden en Hart van Nederland kunnen kijken..” Niet te geloven, wat een land!!

  Geliked door 2 people

 6. Jackholland zegt:

  Bewijs is bewijs maakt niet uithoe je er aan komt wat mij betreft. Bijna iedere Turk heeft huisje(s) in de heimat. Ken zelf geval van een Turkse vrouw die 3 winkels in Turkije heeftze zit hier al 25 jr in de bijstand en gaat 1 per jaar 2 mnd nr Turkije on de huur te cashen. Een moslim voelt zich daar helemaal niet slecht door in tegendeel hij voelt zich superieur aan die lompe niet-moslims die daar in trappen.

  Geliked door 2 people

 7. Flo zegt:

  Een deurwaarder haalden bij een overleden man nog de bloemen van zijn graf omdat deze nog openstaande rekeningen had bij de belasting .,was geen Turk maar een Nederlander .
  Ze zijn hier stapelgek .

  Like

 8. koddebeier zegt:

  Ongelofelijk daar komen ze nu pas achter bijstandsfraude door de zogenaamde medelanders gebeurt al jaren en jaren !!!!
  “Gemeentebesturen zijn verbijsterd”.???? Komen die lui uit een ei of zo ??

  Like

 9. T.Troubadour zegt:

  Rechteroijke macht niet langer onafhankelijk zie proces Wilders

  Like

 10. Hovawart zegt:

  De beschuldigende vinger richting de turkse en mocro tientjesdieven wijzen, maar wel verplicht tussen de vijfenzeventig en honderd miljoen Per Week overmaken naar Brussel, Erdogan een tientallen miljoenen aan steun geven om de stroom vluchtelingen wel naar Hollandistan te sturen, enkele tonnen overhandigen aan anti-antiradicaliseringsexperts en corrupte ambtenaren, de bodemloze put van de NPO, miljoenen aan subsidie voor islamistische instanties…….om in gesprek te blijven met de staat………de surinamers en de antillianen kloppen inmiddels ook weer aan de achterdeur voor een beetje steun, Nederland heeft het zicht op haar(vrijwillig verplichte) uitgaven al sinds de 70er jaren verloren, de staatsruif dient wel gevuld blijven, omdat het opschorten of beperken van gratisgeld voor de gehele wereld een strafbaar feit blijkt, zelfs racistisch en discriminerend volgens de Hollandse rechter.
  Nederland al jaren de Gekke Henkie van de Wereld, noblesse oblige (maar niet vanzelfsprekend).

  Like

 11. reageerbuis zegt:

  Veel Turkse Nederlanders voelen zich nu gesterkt, want het wordt uitgelegd alsof de rechter zegt, dat wat ze doen is toegestaan.

  Like

 12. renato zegt:

  De bezittingen worden, wanneer de nood aan de man komt, overgezet op een familielid.

  Like

 13. Williaan zegt:

  De import Nederlanders blijken overal mee weg te komen. De wettelijke/rechtelijke macht is geen macht maar een bange softe onbekwame veel kostende instelling.

  Like

 14. Charles Martel zegt:

  Wat bezielt die “rechter”? Als de fiscus mijn dossier onderzoekt dan is dat ook discriminatie.

  Like

 15. stef zegt:

  In de tijd dat ik nog een bedrijf had en normaal te maken had met de belasting , verwonderde ik me steeds dat het inspecteurs waren met een Turkse achternaam.
  Het leek wel of het gehele belastingapparaat al in Turkse handen is.
  Dat noemt men dan : De kat op het spek binden.

  Like

 16. Republikein zegt:

  Waarom heb ik dan altijd nadeel, tenslotte zie ik er elke dag uit als een Turk.

  Like

 17. Elisah zegt:

  Die zgn turken zijn toch tevens Nederlander die woonachtig zijn in Nederland, ze kunnen dus gewoon behandeld worden als élke andere Nederlandse fraudeur!!!
  Maar nee hoor, omdat dat dus niet mag wil dat automatisch zeggen dat Nederlanders met maar 1 identiteit wél gediscrimineerd worden, want die mogen wél altijd zonder problemen gecontroleerd worden.

  Like

 18. Republikein zegt:

  Donner bepaalt, dat is een baas.

  Like

 19. Klaas zegt:

  “The government will not follow the judgment of the parliament,” Foreign Minister Sigrid Kaag told Dutch television before the vote.

  “The government will not follow the judgment of the parliament,” Foreign Minister Sigrid Kaag told Dutch television before the vote.

  Like

 20. Aegolius cs zegt:

  Ik ben verdomde blij sinds 2011 met pensioen te kunnen gaan. Dag gemeente met de uitoefening van de bijstandswet. En dank de rechters die alles rechttrekken wat krom is.

  Like

 21. Claudia M. zegt:

  Niet alleen onze politiek maar ook de rechterlijke macht maakt ons land volledig kapot!

  Like

 22. Qvic zegt:

  Die rechter weet waarschijnlijk niet wat ” discriminatie ” inhoudelijk betekent. Wat nu door de Nederlandse Turken doelbewust achter gehouden wordt voor de uitkeringsinstantie is hun inkomsten, die zij genereren in hun thuis land Turkije. Want dan zou het ook betekenen dat iedereen die geld in het buitenland genereren het zij via rente op spaarrekeningen, het zij met verhuur e.d. Die inkomsten niet behoeft op te geven voor een uitkeringsinstantie. Dus die hetze van Nederlanders die zogenaamd zwart geld op buitenlandse spaarrekeningen hebben/hadden staan vallen dan ook alle onder het kopje ” discriminatie ” volgens deze rechter met de uitspraak van hem. Dus als iedere Nederlander die een bijstand uitkering willen ontvangen, zouden zich tot de islam moeten bekeren. Om zo in een moslim land of iets dergelijks onder een zelf bedachte moslim naam een spaarrekening of vastgoed op zijn moslim naam te zetten. Zonder dat deze inkomsten behoeft te vermeld te worden bij de bijstandsinstantie in Nederland. Als de bijstand instantie moeilijk gaan doen, kun je altijd op deze uitspraak wijzen dat het controleren van inkomsten uit het buitenland door de uitkeringsinstantie discriminerend is.

  Like

 23. leefbarbaar zegt:

  Allochtonen genieten vele voordelen boven werkende Nederlanders.
  Vermogen opbouwen in de zandbak is er één van.
  Ook veel gunstiger voor de nabestaanden.

  Maar wanneer je onderzoek doet naar frauderende Turksen dat is dat erg en discriminerend. Dan moet je ook onderzoek doen naar frauderende IJslanders.

  Mijn land is stuk, ik wil het weer terug. Heel en hersteld.

  Like

 24. jack van der stoep zegt:

  Dat krijg je met Turkse rechters !

  Like

 25. Guardiacivil zegt:

  Vanaf nu geef ik niets meer op………………elke afhandeling is discriminatie.

  Like

 26. La quenta zegt:

  Ik wordt scheitziek in dit land met idiote rechters en hun uitspraken. Wie betaalt natuurlijk ook weer deze rekening? De veel te hoge belastingbetalende ‘werkende eerlijke’ mensen! grrrr

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s