Europa op de drempel naar grote veranderingen – De EU zal het midden van de eeuw niet meer meemaken

Screenshot_231

(Door: “Young German” – Vertaling: E.J. Bron)

Italië kan de last niet meer dragen

Een groot deel van de migranten dat via de Middellandse Zee komt, wordt eerst naar Italië gebracht. Al bijna 20 jaar lang is dit een feit in de politiek, dat door Brussel als bijzaak werd beschouwd. Dat de Italianen al jarenlang proberen de mensen door te sturen naar het noorden, om niet te stikken in de massa verarmde en hopeloze Afrikaanse jonge mannen, draagt niet aan de oplossing van het probleem bij. De Duitse politiek probeert door herverdeling deze migratiepolitieke buisbreuk de baas te worden. Een afwijzing van de immigranten aan de Duitse grenzen zou tot gevolg hebben dat deze hun geluk in andere landen proberen. De lastenverdeling van de EU-vluchtelingenpolitiek is geen politiek op zich, maar een hulpeloos slaan met de vleugels kort voor de onvermijdelijke crash.

Jonge Duitser

Italië, een van de belangrijkste economieën van de EU en de wereld, staat voor enorme sociale problemen. Een instortende infrastructuur, massale verarming van complete gemeenten en criminaliteit. Matteo Salvini, chef van de Italiaanse partij “Lega” en een belangrijk persoon binnen de midden-rechts coalitie in het land, zou een fenomenaal resultaat bij de verkiezingen kunnen behalen. Volgens de meeste peilingen zal de bevolking van Italië voor een van de rechtse partijen besluiten en daarmee bedragen aan de regeringsvorming door politiek rechts. De heer Juncker kan dan in Brussel schuimbekken van woede en op de tafel slaan wat hij wil. Hij is zelf schuld. Hij en de volledig verblinde midden-linkse elite in de EU en in Berlijn en Parijs hebben hier zelf voor gezorgd. De beestachtige moord en het mogelijke opeten van de jonge Pamela Mastropieto was slechts de brandende vonk voor het droge kruitvat dat dreigt te ontploffen. De overstroming van Europa met de armen en zwakken van Afrika en Azië levert deze hoopzoekers noch de Europeanen iets op. Een terugkeer van de nationale en rechtse politici is het natuurlijke gevolg van het falen en de ignorantie van de links-liberalen en neoconservatieve politieke elites, die de koers in europa sinds het einde van de Tweede Wereldoorlog bepalen. Francis Fukujama´s nieuwe en betere wereld is niet gekomen. De droom van het multiculturele Utopia, het Europa van alle “rassen en religies”, is een mislukking en wordt voor veel Europeanen een nachtmerrie.

De rechtse ommezwaai in Italië zal daarom onvermijdelijk komen en de EU verder verzwakken, wanneer eurosceptici en EU-vijanden de politiek in Rome mogen meebepalen. Maar dat heeft Brussel met zijn politiek van “verder zo” aan zichzelf te wijten. En zelfs als de rechtsen deze keer niet zouden winnen, dan zullen ze bij de volgend verkiezingen of die daarna winnen. Want wie in de bereidheid om te leren en inzicht in Brussel gelooft, die is niet te helpen, die is verloren.

Van Jean-Claude Juncker en de EU-functie-elites, die grotendeels nog uit het oude kooksel komen, is geen inschikkelijkheid in de schuldenproblematiek, de migratiepolitiek en de positionering tot de islam te verwachten. “Wir schaffen das!” klinkt het uit Berlijn en klinkt als echo in de Brusselse zalen. Terwijl het absoluut helder is dat er helemaal geen strategie bestaat hoe dat eigenlijk dient te lukken wanneer de immigratie doorgaat in de omvang zoals wij die de afgelopen tien jaar beleven. Europa´s opnamecapaciteiten zijn beperkt, het geduld van veel mensen, die sowieso al weinig hebben, al lang overbelast. Als complete steden in Italië door de Nigeriaanse maffia geterroriseerd worden, die de eigen Italiaanse maffia met bruut geweld heeft verjaagd, dan stoort dat ene Till Schweiger in zijn villawijk in het rijke deel van Duitsland niet. Voor de inwoners van Castel Volturno is dit echter een kwestie van leven en dood. Er wonen 30.000 mensen, waarvan 20.000 nieuw aangekomen migranten uit Afrika. De sociale constructie van de stad is verwoest, de solidariteit opgeblazen en de staat machteloos. Castel Volturno lijkt op een failed state zoals Somalië, hoewel ze midden in Italië ligt. Ooit was de stad een populaire badplaats in de jaren-60 en de jaren-70. Hier werden films opgenomen met Italiaanse modellen en Franse schoonheden. Prominenten komen hier echter niet meer naartoe. Zij hebben de mogelijkheid om elders hun vakantie door te brengen en walgend hun neus op te halen als ze de stad voorbijrijden, om daarna in Cannes of Pasrijs een toespraak voor meer tolerantie en inclusie te houden en het rechtspopulisme te veroordelen.

Screenshot_228

Ook voor de inwoners van Ventimiglia is de migratiekwestie geen zaak van racisme, maar van gezond mensenverstand. De hele stad staat op zijn kop door de komst van jonge afrikanen, die in drugs handelen, bedelen en gewelddadig worden. Maar wat moeten ze ook doen, zeggen ze zelf! Want Italië heeft zijn eigen jeugdwerkloosheid, die buiten alle proportie is. Zelfs de eigen mensen hebben niet genoeg werk. Wie denkt dat men de vele laag gekwalificeerde Afrikanen aan werk kan helpen en dat ook nog op televisie zegt, beliegt het publiek of uit domheid of uit slechtheid. Het is een kwestie van hoeveelheid, kwaliteit en mentaliteit van de migranten. De poging van links om van iedere criticus van deze politiek een racist te willen maken, verveelt en leidt tot niets meer.

Polen wijkt van het spoor af en vormt een formatie met Visegrád tegen Brussel

Polen zal bij de Europese vluchtelingenpolitiek, die geen is, niet meedoen. Dat had de Poolse regering onlangs nog duidelijk gemaakt. Men zou bereid zijn om in bijna elke kwesties concessies te doen aan de EU. In de vluchtelingenkwestie zou men echter hard blijven en geen centimeter van het eigen standpunt afwijken. De naties van Midden- en Oost-Europa hebben zich al lang met de Visegrád-groep georganiseerd om de politiek van Brussel te bestrijden. De EU in de EU. Een eigen belangengroep, die verzet biedt tegen het oriënteringsloze globalisme van Brussel. De volkeren willen niet in de “Verenigde Staten van Europa” leven en dat kan men hen niet kwalijk nemen.

Polen vindt een nieuw zelfbewustzijn, positioneert zich diametraal tot Brussel en zal uit de achtertuin van de Europese politiek tevoorschijn komen om mee te bepalen. Oostenrijk en Hongarije nemen samen afstand van Duitsland, rangschikken zichzelf nieuw als naties van rede en patriottisme. Een “verder zo” zal met de rechtse regering in Oostenrijk en de Hongaarse Viktor Orbán niet gaan. Geen enkele natie, wellicht afgezien van Zweden, zou bereid zijn om de Duitse koers van de bondskanselier mee te dragen. En zelfs de Zweden hebben weer grenscontroles ingevoerd. Duitsland staat alleen. In de wereldvreemde ignorantie van de meeste Duitse journalisten is deze boodschap echter nog niet aangekomen. En als men niet uitkijkt, halen de Deense sociaaldemocraten rechts in.

Daar is de sociaaldemocratie bereid om het complete asielrecht af te schaffen. De grenzen met Duitsland zijn inmiddels nog beter gesloten dan een jaar geleden. Men heeft geen probleem met asielzoekers die Denemarken in richting Duitsland verlaten. Maar nieuwkomers uit de republiek van de “grote coalitie” worden afgewezen.

Groot-Brittannië neemt afstand, om het even met of zonder Brexit

En wat doet Groot-Brittannië? Zij keert de EU, niet Europa en de handel, maar alleen het instituut EU de rug toe. Wie denkt dat de EU niet met een van de machtigste economieën ter wereld verder wil handelen, nadat de Brexit is voltrokken, gelooft waarschijnlijk ook in de tanden-fee. Groot-Brittannië krijgt de controle over haar buitengrenzen terug, nationaliseert de markt en geeft de soevereiniteit weer terug in richting van de Britse bevolking. En zelfs als er iets tussen de Brexit en de EU tot stand zou komen en men verrassend toch niet uittreedt, dan zal de regering door middel van concessies aan de Brexit-stemmers proberen de nationale soevereiniteit tegenover Brussel te versterken. Hoe het ook afloopt – als de geest eenmaal uit de fles is, is hij niet meer te beteugelen. De Britten keren de EU de rug toe, en daar zal niets aan veranderen. Ze verwijderen zich emotioneel, geestelijk en eventueel ook fysisch, als ze de Eurotunnel sluiten.

Zwitserland zal zichzelf afsluiten

Brussel verlangt van Zwitserland meer concessies in de financiële sector, geeft opnieuw voorschriften aan de Zwitsers hoe hun economie zich moet gedragen. Zwitserland verzet zich tegen deze reguleringswaanzin met een plan-economische noot. Er moet een referendum komen om opnieuw te onderhandelen over de betrekkingen tussen Zwitserland en de EU. Wie gelooft er tegenwoordig nog in dat Zwitserland op zekere dag zal toetreden tot de EU? Dat hier ooit over gesproken werd, kan je nu nauwelijks geloven.

Screenshot_232

De EU zal het midden van de eeuw niet meer meemaken. Ze loopt niet op de klippen vanwege de euro-politiek, niet vanwege de schuldenkwestie of meningsverschillen over het voor en tegen van een EU-leger. Ze loopt op de klippen vanwege de migratiekwestie en de gemiste kans om bij te draaien in deze kwestie. De opkomst van het zogenaamde rechts-populisme, had verhinderd kunnen worden. Men had kunnen bijdraaien en bijsturen: door zinvolle immigratiebeperkingen, opvangkampen voor migranten in Noord-Afrika en Azië, een verstandiger keuze van lidstaten, serieuze inspanningen ter bestrijding van terrorisme en criminaliteit. Allemaal probleemgebieden waar terecht kritiek op is en die aangepakt moeten worden. Maar de huidige regeringen in Berlijn, Parijs en Brussel scheppen er meer genoegen in deze problemen gewoon te ontkennen en iedereen een extremist te benoemen die hun politiek bekritiseert.

En zo laten we helaas een ooit goed idee in de gierput zinken. En begrijpt u me niet verkeerd. Een vrij en in vrede verbonden Europa van de volkeren was een goed idee. De invoering echter lijdt aan zelfoverschatting, te snelle expansie en het typische waterhoofd.

Bron:
http://younggerman.com
Auteur: “Young German”

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Europa, EUSSR, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

24 reacties op Europa op de drempel naar grote veranderingen – De EU zal het midden van de eeuw niet meer meemaken

 1. Guardiacivil zegt:

  Ik denk zelf dat de boel al ontploft in 2025 of zelfs daarvoor al. Overal wordt de situatie onhoudbaar met verkrachten…moorden….en ingestelde moslimenclaves…..aangeduid als No Go zones.

  Like

 2. Statler & Waldorf zegt:

  “Ze loopt niet op de klippen vanwege de euro-politiek, niet vanwege de schuldenkwestie of meningsverschillen over het voor en tegen van een EU-leger. Ze loopt op de klippen vanwege de migratiekwestie en de gemiste kans om bij te draaien in deze kwestie.”

  Wel en niet.
  Europa (Beter de EU) loopt hoofdzakelijk op de klippen vanwege het ontkennen van culturen en de verschillen tussen deze culturen.
  En met verschillende culturen is niets mis.
  Met het dwangmatig samenvoegen van verschillende culturen daarentegen alles!

  Like

 3. Hendrik M. zegt:

  Helaas zal Nederland mee ondergaan met dat €U gedrocht.
  Rutte haalt z’n tong nog eens door die vadsige Merkel reedt gaat Juncker z’n dranksmoel af lebberen en tekent voor onze ondergang.
  En wij Nederlanders stemmen weer gewoon op de landverraders partijen…

  Geliked door 2 people

 4. Bob Fleumer zegt:

  Hoe harder de EU dingen doordramt die de bevolkingen niet willen hoe harder de EU zichzelf om zeep helpt, ze hebben zat kansen gehad maar nu is geest der vrijheid uit de fles en Juncker er in.

  Like

 5. Leo zegt:

  Een vrij en in vrede verbonden EU was nooit de bedoeling. Wat wel de bedoeling was ,was goedkoop werkvolk uit het Oostblok, open grenzen en één munt zodat de echte elite de zakken kon vullen . En Brussel is niets meer dan een lobbyclubje met een paar honderd trekpoppen van multinationals die het werkelijk voor het zeggen hebben

  Like

 6. kampersrene zegt:

  Och het zal altijd gezever zijn in de hele wereld . Mijn leeftijdgenoten ik ben 73 jaar (ge zou het niet voor waarheid houden) hebben het geluk gehad een tijdje in vrede ,veiligheid en voorspoed te mogen leven nadat Hitler naar exit was gestuurd. Een beetje later , ambras in Korea , daarna was Vietnam aan de beurd om nog te zwijgen over de talrijke kleine ruzies , zoals bv in de Congo Israel . Het zit nu eenmaal in de genen van de mens om elkander het leven zuur te maken Nu zijn het de Islamneukers die gaan proberen ons te onderwerpen Er was altijd ambras , de hele geschiedenis door .Met de komst van Groen Links en onze nieuwe Paus is het er niet beter op geworden

  Like

 7. koddebeier zegt:

  Het is te hopen dat we Jean-Claude Juncker en de EU-functie-elites nog een keer op het schavot zien belanden !! Onder de guillotine met deze criminelen !

  Geliked door 2 people

 8. Benesha zegt:

  Het artikel belicht het belangrijkste punt niet, namelijk dat de elite deze migratiewaanzin bewust gepland heeft en alsdusdanig wel voordeel denkt te halen uit de vermenging en chaos. Ordo ab chao.

  Geliked door 1 persoon

 9. Marc zegt:

  Zodra een regering, zoals de door Merkel voorgestelde nieuwe Duitse, in zijn programma opneemt jaarlijks ten minste 225.000 migranten toe te laten, is het verraad aan eigen en alle andere Europese volken een feit!

  Het probleem van een dalend geboortental, dertig jaar geleden nog inzet van regeringsbeleid!, de economie aantast, zoekt men oplossing daarvan in ongebreidelde toegang van cultureel en economisch onaangepasten.

  Juist zou zijn geweest de autochtone bevolking zelf een debat te laten voeren over nut en onnut van het dalende aantal geboorten. Is het wenselijk of niet? Zo ja, hoe lossen we het probleem financieel op? Zo nee, hoe laten we dan het aantal geboorten van de bestaande bevolking toenemen, juist bij de autochtone bevolking?

  Voor dit laatste is inzicht in de werkelijke problemen, alsook een mentaliteitsverandering, bikkelhard nodig!

  Voorstel: autochtone jongeren (met name autochtone vrouwen) moeten met uiterlijk 24 jaar weer hun eerste kind krijgen. Het aantal kinderen van autochtonen moet toenemen van een of twee naar drie of vier!

  Like

 10. Joga zegt:

  Het oude Rome 2.0 en we weten hoe dat is afgelopen.

  Like

 11. Taljaard zegt:

  Ik denk dat de val van de EU veel overeenkomsten zal vertonen met de val van het Oostblok.
  Dat zij dus uitgaat als een nachtkaars op een relatief onbloedige manier. omdat zij sociaal en economisch onwerkbaar is gebleken.
  Want economisch multinationalisme kan niet, op marxistische wijze, worden gelijkgesteld aan politiek multinationalisme. Aan deze misconceptie is het toenmalige Oostblok ten onder gegaan.
  En het ziet er sterk naar uit dat de EU de zelfde kant op zal gaan.

  De mogelijk daaropvolgende botsing met de in West Europa prominent aanwezige islam zal volgens mijn inschatting echter niet zo vreedzaam verlopen.

  Geliked door 1 persoon

  • Petra DeBoer zegt:

   @Taljaard, dat denk ik ook over de EU en het kan al sneller zijn dan we denken. De uitslag van de verkiezingen in Italië kan al de doodsteek voor de muntunie zijn en daarna ook voor de EU.

   De Islam is inderdaad een ander verhaal en zeker in Duitsland zou het er wel eens bloedig aan toe kunnen gaan. Daar broeit het één en ander ondergronds. Ook Frankrijk en Zweden zijn landen waar het er bloedig aan toe zou kunnen gaan. Afwachten wat er gaat gebeuren maar hoe eerder de puinzooi ontploft hoe beter want dan kan er weer opgebouwd worden.

   Like

 12. Anneke zegt:

  Wat ‘k al eerder schreef, vandaag… Het ROTTINGS-proces van een vruchtbaar continent is al zo’n ruim vier decennia geleden in gang gezet, door de SLINKSE rooien; PvdArabieren met Den Uyl aan het stuurwiel.
  Het NL-schip voer toen al flink aangeschoten over de woeste politieke golven, deze golven werden in de loop der tijden steeds wilder en een rechte koers is nu niet meer te varen !!!
  De moderne tanker, die EU heet kan de woestheid van de politieke oceaan eveneens niet aan. Totaal stuurloos vaart men verder !!! De ONDERGANG wacht hen al op…
  “Wie het laatst lacht, lacht het hardst”. En dat zijn (wij) burgers, die nog wel open ogen en oren hebben !!!

  Like

  • willie zegt:

   @ Anneke Wie het laatst lacht, lacht het hardst”. En dat zijn (wij) burgers, die nog wel open ogen en oren hebben !!!
   en dan?? Daartegen hebben ze een zg europees leger en die gaan op ONS schieten, en wat doen wij dan : NIKS

   Like

   • Anneke zegt:

    Beste Willie, wie zegt dat de Evil Union (EU) plannen nu wel gaan slagen ???
    Geloof niet dat dit EU-leger zo’n sterke eenheid met zich meedraagt.
    Géén eenheid, wil zeggen organisatorische chaos…Dit zegt voldoende !!!

    Like

 13. Eigen volk eerst zegt:

  Het ontploft veel eerder. Ik denk volgend jaar. Dit kan niet doorgaan. Duitsland staat op de rand van een burgeroorlog. De vrouwen verenigen zich en dat zal het begin zijn. Steeds grotere demonstraties tegen Merkel en haar parels. De Duitsers pikken het niet meer. Hetzelfde in Italie en Spanje alleen wij zien dat niet op het nieuws. Ons wordt zoveel verzwegen maar dit kan niet duren. Elk weldenkend mens kan zien dat dit …. gelukkig…. hartstikke fout gaat. Ik wil niet in de EU leven, heb ik niet voor gekozen. Ik leef in Nederland.

  Like

  • willie zegt:

   hetzelfde als hierboven : Men schiet er gewoon uw kop af, dan wordt er meteen WEL gereageerd door die kruiperige uniformdragertjes

   Like

   • Anneke zegt:

    Men schiet er gewoon uw kop af….Nou mooi, dan is onze ziel verlost van deze Luciferaanse aardse hel. Géén zorgen meer voor morgen; eindelijk rust.

    Geliked door 1 persoon

 14. Marianne zegt:

  Het EU-concept was, is en zal tot aan de opheffing een megalomane illusie blijven. Helaas heeft deze illusie Europa nu al in een nachtmerrie gestort waar het niet snel overheen komt.

  Like

 15. Marianne zegt:

  Het EU-concept was, is en zal tot aan de opheffing een megalomane illusie blijven. Helaas heeft deze illusie Europa nu al in een nachtmerrie gestort waar het niet snel overheen komt.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s