Islam-appeasement: Steeds meer gelovige katholieken beginnen aan hun kerk te wanhopen

Screenshot_224

(Vertaling: E.J. Bron)

Hieronder plaatsen we een van de honderden brieven die aan de Duitse bisschoppen gericht zijn en die ons de laatste maanden als kopie bereiken. In de meeste gevallen zijn ze afkomstig van overtuigde katholieken, die van hun kerk houden en des te meer geschokt reageren op het bagatelliseren van de islamisering door kerkvorsten. Deze brief van 13 februari is gericht aan de aartsbisschop van Hamburg, Stefan Heße. De naam en het adres van de briefschrijver zijn bekend bij “Philosophia Perennis”.

philosophia perennis

Zeer geëerde heer aartsbisschop Heße, zeer geëerde dames en heren,

ik verdraag het nauwelijks nog om mee te moeten aanzien hoe niet alleen de politiek, maar sinds geruime tijd ook de kerken de waarden van onze samenleving minachten en aan de islam afstaan. Uitspraken zoals bijvoorbeeld door kardinaal Woelki in Keulen: “Wie JA tegen kerktorens zegt, zou ook JA tegen de minaret moeten zeggen”, kan ik als christen en katholiek niet accepteren.

Terwijl kardinaal Meisner moed en ruggengraat bezat om te waarschuwen voor de islamisering van Europa, om de “ontkerstening” van de CDU helder te benoemen of abortus op niet mis te verstane wijze af te wijzen, spant Woelki zich onophoudelijk in om voor de ideologie van de politieke tijdgeest in Duitsland op de knieën te gaan.

Ik was jarenlang in mijn toenmalige kerkgemeente (in Esslingen aan de Neckar) in verschillende functies werkzaam, heb gemeentefeesten ondersteund, zat in de liturgiecommissie en heb cursussen eerste communie gegeven. Toen ik zelf in een diepe levenscrisis was terechtgekomen, stond niemand mij bij, niemand heeft gevraagd hoe het met me ging, of men me op de een of andere manier kon helpen. Mijn toenmalige geestelijk begeleider, die daarna een parochie in Böblingen kreeg, was zo bezig met zijn werk dat hij geen tijd meer had. Dat weerspiegelt de belangstelling van de katholieke kerk zelf voor betrokken leden en vrijwillige medewerkers.

Nu lees ik dat in het aartsbisdom Hamburg onder omstandigheden 8 katholieke scholen gesloten moeten worden, omdat er geen geld meer zou zijn. De staat en de kerken hebben een verantwoording tegenover de samenleving en de gecreëerde instellingen; in dit geval tegenover de scholen, de kinderen en hun ouders. Er is voor alles geld, maar voor de eigen bevolking dient dat niet meer te gelden? In wat voor samenleving zijn we terechtgekomen? Waar is de solidariteit binnen de kerk?

De kerken jammeren over toenemende uittredingen en volledige desinteresse van de gemeenteleden. Hebben ze zelf wel eens naar de oorzaken gevraagd? Dat denk ik wel, maar er zijn al decennia lang geen hervormingen, geen noemenswaardige bewegingen en geen gevoel van verandering. Bovendien was ik lid van Pro-Conzilio in Esslingen… Er is niets veranderd.

Screenshot_223

Vorig jaar werden op scholen kerstfeesten afgezegd en het zingen van kerstliedjes werd verboden. Sint Maarten optochten worden gedeeld, zodat de lampionoptocht zonder de manteldeling bekeken kan worden. In rechtbanken en in de openbare ruimte worden kruisen verwijderd. In Baden-Württemberg werd het eeuwenoude “Grüß Gott” van scholen verbannen!

Worden binnenkort de kerkklokken uitgeschakeld, processies verboden, onze gebruiken en gewoonten in de openbare ruimte verboden, omdat dit een moslim niet zou kunnen bevallen?

Waar is het verzet van de kerken? Dat alles zou plaatsvinden uit tolerantie en goede wil?

Als de kerken zich tóch in de politiek mengen (wat niet hun christelijke opdracht is), dan zou er in ieder geval tegen misstanden en onrechtvaardigheid opgetreden moeten worden en zouden onze gebruiken en gewoonten, onze zeden en waarden opgeëist moeten worden.

En als ze zich per se moeten bemoeien met de politiek, dan ook nog partijdig worden en “stemadviezen” uitspreken… Is dat de zin en de kerk van Jezus Christus?

Dat de geloofwaardigheid in de politiek niet meer te herstellen is, heeft vermoedelijk ook de domste kiezer inmiddels begrepen. Maar ook met de geloofwaardigheid van de kerken is het niet beter gesteld: pedofiele priesters, ambtsmisbruik, de zaak Limburg, ontbrekende gelijkberechtiging van man en vrouw, gender gedachtegoed, inmenging in de politiek, belastering van niet conforme denkwijzen… En nu de toenadering tot de islam en de ondersteuning van de islamisering van Europa. Waarom doet de kerk zoiets?

Waar is de hulp voor de ouden en de armen, die dagelijks naar de voedselbank moeten om genoeg eten op tafel te hebben?

Ik zie steeds meer oude mensen in containers en vuilnisbakken wroeten en oude flessen verzamelen! Steeds meer mensen kunnen ondanks werk geen woning meer betalen! Ik was zelf een keer negen maanden dakloos. Niemand heeft me geholpen; niemand heeft het geïnteresseerd. Alleenstaande ouders moeten met meerdere baantjes proberen de eindjes aan elkaar vast te knopen (commentaar vanuit de politiek: als ze iets fatsoenlijks geleerd zouden hebben, dan zouden ze geen drie baantjes nodig zijn). Het klassieke gezinsbeeld wordt steeds verder gedemonteerd door de politiek verantwoordelijken. Voor daklozen en mensen zonder woning worden geen huizen en woningen gebouwd. Kinder- en ouderdomsarmoede grijpt overal om zich heen.

In ons land heeft het recht van de sterkste zijn intrede gedaan. Overvallen, roof, geweld, verkrachtingen, drugsdelicten, moord en doodslag zijn aan de orde van de dag en nemen exorbitant toe, worden echter doodgezwegen.

Vrouwendemonstraties tegen geweld worden tot rechtse hetze verklaard en maatschappelijk aanvaard gemaakt. Waar is de barmhartigheid en het opkomen door de kerken voor al deze benadeelde mensen en slachtoffers? Waarom zwijgen de kerken over dit alles?

Hoe kunnen de kerken de voortgaande massa-immigratie van overwegend islamitische analfabeten ondersteunen, die tientallen jaren lang financieel ondersteund moeten worden, hoewel er geen woonruimte meer ter beschikking staat en de sociale stelsels overbelast worden. Steeds meer pensioengerechtigden moeten een verhoging aanvragen, omdat ze niet meer kunnen leven van de verlaagde pensioenen. Waar is hier de verantwoordelijkheid voor de sociale vrede en de maatschappelijke samenhang?

Waar is de roep van de kerken naar rechtvaardigheid, naar verandering van de omstandigheden? Waar is de oproep van de kerken voor onze waarden, onze gemeenschappen en aan de sociale verantwoording van de samenleving?

Als christen lukt het ons niet eens meer een verzorgde oecumene voor elkaar te krijgen. En dan denkt u dat dit met volledig vreemde culturen, die christen-vijandig gericht zijn en oproepen tot het doden van ongelovigen (zie koran, soera 2.191, 8.39, 9.5, 47.4, …) kan functioneren?

Screenshot_225

Ik ben mijn geloof nog niet verloren, maar het is wel hevig aan het wankelen gebracht. Het vertrouwen op en in de kerk wordt echter existentieel betwijfeld. Ik geef de kerken in Duitsland op de middellange termijn geen toekomst meer, omdat voor hen niet meer het welzijn en de zorgen van de mensen in het middelpunt staan, maar alleen nog maar hun eigen belangen en het behoud van hun voordelen. Ik weet nog niet hoe ik me verder zal gedragen om “in de spiegel” en naar mijn geloof te kunnen blijven kijken. Sociale vrede, vrijheid, rechtvaardigheid, een veilig levens-milieu en streekbewustzijn zijn noodzakelijke fundamenten van een functionerende samenleving. Dat heb ik in ieder geval 50 jaar geloofd.

Maar alles lijkt zich in ontbinding te bevinden en in de algemene en politieke mainstream ten onder te gaan. Waarom volgen de kerken van Jezus Christus deze weg naar de ondergang?

Ik ben tegelijkertijd wanhopig, woedend, geschokt en teleurgesteld. Moet ik uittreden uit de kerk, omdat die niet meer mijn kerk is?

Bron:
https://philosophia-perennis.com

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Religie van de vrede", "religieuze dialoog", "Weg met ons!", Barbarisme, Christendom, cultuurrelativisme, demoniseren, Dhimmitude, Duitsland, Elite, Eurabië, gezond realisme, hersenspoeling, Hypocrisie, Indoctrinatie, Islam, islam-collaboratie, islamappeasement, Islamisering, islamitische ideologie, islamofascisme, Islamofilie, katholieke kerk, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, lafheid, landverraad, Linkse Kerk, meningsdictatuur, moralisme, Moslims, Naïviteit, nieuw fascisme, onwetendheid, Pacifisme, political correctness, praatjesmakers, propaganda, Rotzakken, tolerantie/intolerantie, verloedering, Volksvijandigheid, Zelfcensuur. Bookmark de permalink .

27 reacties op Islam-appeasement: Steeds meer gelovige katholieken beginnen aan hun kerk te wanhopen

 1. Janszn zegt:

  Kerk en overheid: één pot nat.
  Zij gedragen zich als een vader, die heel sociaal bezig is met anderen, maar zijn eigen gezin niet ziet staan.

  Like

 2. Janszn zegt:

  Kerk en overheid: één pot nat.
  Zij gedragen zich als een vader, die heel sociaal bezig is met anderen, maar zijn eigen gezin niet ziet staan.

  Like

 3. Asgard zegt:

  Moet een Christen het van een kerk hebben dan? Dus zonder kerk ben je geen Christen?? Een kerk is een instituut en een onderdeel van de Deep-State, Het geloof tot Jezus is een bewustzijnswording die tot stand komt in je hart wanneer je gemoedstoestand daar is, er is een enorm groot verschil van Christen zijn, vroeger moest men naar de kerk en werd de Bijbel je opgedrongen, nu is het een vrije wil voor velen, heb je geen kerk voor nodig, hooguit een ontmoetingsplaats waar je gelijkgestemden kan treffen.

  Geliked door 4 people

 4. Sabeltant zegt:

  De christelijke organisaties en het Vaticaan werken samen met de Arabieren.
  Bij de oprichting van de EU was er een geweldige lobby van de christelijke verenigingen en linkse, met name de sociaal democraten. Daarmee hebben ze de oprichting van de EU naar hun hand gezet.
  De samenwerking, of liever gezegd onderwerping, van de christenen aan de islam is In feite gewoon EU politiek.

  Geliked door 1 persoon

 5. Benesha zegt:

  Geloven of niet heeft toch niks met de dwaze politiek van die oenen van aartsbischoppen te maken? Dat gaat toch verder en dieper? Het geloof in een opperkracht waar alles uit ontstaan is en waar we allen naar teruggaan? Het besef dat vele wetenschappers jebben, nl dat hoe verdee ze alles onderzoeken, hoe meer ze beseffen dat dit super intellugent design is en niet zomaar toeval… Door deze ontkerstening en islamisering zie ik tegenreacties komen. Ook ikzelf…ik ga na 20 jaar terug regelmatig nar een eredienst.

  Like

 6. BertG. zegt:

  Het zijn ook net kleine kinderen, zonder sturing worden ze helemaal in de war.
  Iets zelfstandig bedenken en daar een besluit over nemen, zit er niet meer in bij deze mensen.
  Het zegt het eigenlijk al, als je een geestelijke begeleider nodig heb, sta je nou niet bepaald zelfstandig in het leven.

  Like

 7. Tistochwat zegt:

  Als je je wil aansluiten bij een christelijke groepering, kan je het best hier terecht:

  https://joelstrumpet.com/the-underground/

  https://www.wingsoftheeagle.com/

  Dit zijn tenminste geen islamappeasers.
  Ik weet niet of er in Nederland ook iets dergelijks bestaat.

  Geliked door 1 persoon

 8. fleckie zegt:

  Waar, en wie ‘strijkt’ dan de KIRCHEN-STEUER op, wat Duitsers nog altijd moeten ‘ophoesten’? Tijdens en nog altijd NA..de TWEEDE WERELDOORLOG?

  Like

 9. dutchess43 zegt:

  Uittreden is het enige zinnige dat een mens, die zo teleurgesteld en woedend is, kan doen.

  Geliked door 1 persoon

 10. Cathja zegt:

  Een zeer triest verhaal! Ik kan me de frustraties, het verdriet, de boosheid en de vele vragen van deze mevrouw of meneer zeer goed voorstellen. Het hólt achteruit in ons buurland. Ik kan het soms bijna niet geloven, dat dit vroeger ons vakantieland was, waar je veilig over straat kon, waar het rustig en vredig was, en waar (toen nog niet) van een dreigende overname van de islam nog geen sprake was.
  Realiseren ‘we’ (de vrijheidslievende Europeanen) ons wel wat ons te wachten staat, nu zelfs de kerken de islam schijnen/blijken te omarmen?

  Als christen zie ik de handelwijze van de kerken als verraad aan het christendom. Zoals Judas ooit Christus verraadde voor 30 zilverlingen. De kerken doen het nog voor minder.

  Het is een droevige schande dat de uitspraken van bisschoppen gelovige Katholieken zó in twijfel brengen! De bisschoppen zijn er mede voor verantwoordelijk als straks ook in Europa de christenvervolging in alle hevigheid zal losbarsten!

  Ik ben er van overtuigd dat de kerkleiders hun verdiende straf niet zullen ontgaan. Door te heulen met de islam zullen ze hun vege lijf echt niet kunnen redden! Dat neemt niet weg dat ons een zeer nare tijd te wachten staat!

  Geliked door 5 people

  • willie zegt:

   @ Cathja, Bravo !! Jij bent blijkbaar de enige onder de comments die deze briefschrijver(ster) ’s wanhoop begrijpt ? Die schreef ook oa dat die nergens enig soelaas kreeg wanneer ie in troubles zat ,wel t enige is dat van jou.Jij begrijpt die persoon tenminste , de rest zijn de gewone uitlatingen die we hier (te) veel mogen zien

   Geliked door 1 persoon

 11. koddebeier zegt:

  Het kerkzooitje, paters,priesters, dominees vele hebben verraderlijk gedrag !

  Geliked door 1 persoon

 12. hendrikush zegt:

  Ja.

  Like

 13. Eigen volk eerst zegt:

  De kerkleiders verpesten het voor zichzelf. De kerken stromen leeg en de gelovigen zijn hun houvast kwijt. Goed gedaan paus!

  Like

 14. boorzalf zegt:

  De Syrische orthodoxe bisschop voor Zwitserland en Oostenrijk, Dionysios Isa Gürbüz, waarschuwt dan ook dat over 20 tot uiterlijk 30 jaar de helft van alle vrouwen in Europa een hoofddoekje zal dragen. En u weet wat er dan met de andere helft zal gaan gebeuren: die zullen worden gedwongen hetzelfde te doen.
  Gürbüz, die afkomstig is uit Turkije -dat hij een ‘christenvijandig’ land noemt-, ziet nu al het begin van de eerste christenvervolgingen in Europa, wat met het snel toenemen van het aantal moslims alleen maar erger zal worden. ‘Wat vandaag duizenden terreurgroepen van ISIS, Taliban of Al-Qaeda aanrichten, is de verlenging van de genocide van 1915,’ stelt hij. Destijds werden 2 miljoen christenen door moslims afgeslacht. Miljoenen anderen werden gedwongen zich te bekeren tot de islam.
  Al sinds de oprichting van de religieuze ideologie van Allah en Mohammed, ruim 1300 jaar geleden, is het de doelstelling van de islam om het christendom door middel van oorlog en terreur uit het Midden Oosten te verdrijven, en de basis van het christendom, Europa, te verslaan en te veroveren, zo betoogt de bisschop. Mede dankzij de EU is de islam nog nooit zó dichtbij het realiseren van dit doel geweest.

  ‘Gedwongen bekering Europa tot islam zal niet vreedzaam aflopen’.

  Ook Gürbüz wijst erop dat de Arabische Golfstaten weigeren om vluchtelingen uit hun buurlanden zoals Syrië op te nemen. ‘En dat komt omdat het de agenda van deze ‘vluchtelingen’ is om Europa tot de islam te bekeren.’
  Die gedwongen bekering tot de islam zal in zijn ogen niet vreedzaam aflopen. De moslims zullen terwijl ze nog in de minderheid zijn proberen de macht over te nemen, al dan niet met behulp van linkse, liberale en christendemocratische politieke partijen, waar ze nu al diep in geïnfiltreerd zijn. ‘Dan zullen de vervolgingen beginnen. Wat nu in het Midden Oosten gebeurt, zal dan ook hier in Europa gaan gebeuren.’
  De bisschop benadrukt geen haat tegen moslims te willen zaaien, maar roept alle politiek-correcte Europese kerken en christenen dringend op om eindelijk wakker te worden, want ‘1300 jaar vervolgingen van christenen hebben mij geleerd dat moslims niet vertrouwd kunnen worden.’
  (bron: Bijbels optiek)

  Like

 15. louis-portugal zegt:

  Uiteraard moet je uittreden om te voorkomen dat jouw belastinggeld naar moslims gaat.
  Zoek een groep oude katholieken die nog vertrouwen in hun god hebben.
  Ik ben het helaas allang geleden verloren.

  Geliked door 1 persoon

  • dutchess43 zegt:

   Ik ook, Louis, ben 20 jaar geleden uitgetreden uit de R.K. kerk, toen ik achter een schandalig voorval kwam, dat voor mij én iedereen verborgen was gehouden.

   Like

 16. Jantje zegt:

  Je moet zelf aan de slag met God. De liefde moet in je hart zitten, Aan dingen voor de vorm heb je niets. God doorziet dit meteen. God is niet voor niet God. In vergelijking met Hem zijn wij net kleine kinderen.
  Lees dit maar eens: http://www.berthadudde.net/Register/REG.7/BD.7246.html

  Like

  • boorzalf zegt:

   Pas maar op, dat berthaG dit niet leest, die gaat gelijk flippen. Haha!!!!

   Like

   • BertG. zegt:

    Denk dat jij niet goed weet wat flippen betekend.
    Ik word enkel bevestigd hiermee, met wat ik al zei.
    Dat het ook net kleine hulpeloze kinderen zijn, zonder sturing zijn ze niks waard.

    Like

   • BertG. zegt:

    Maar dat wist je natuurlijk al aambeienzalf.
    Vandaar dat je dacht om mijn naam maar even aan te moeten passen.
    Verder komen gelovigen ook niet in hun “humor” dan het niveau van een 14 jarige.
    Kan je verder ook niks aan doen, je hersentjes zijn nou eenmaal dermate aangetast door al die onzin die ze er in gestopt hebben.

    Like

  • Harry zegt:

   Hoe triest ben je als je je aan dat soort onzin als die link vast moet klampen,
   om “gesterkt te worden” in je geloof , Jantje ?
   Het lijkt soms net of jullie zonder leuning niet de trap op kunnen .
   En maar wachten en maar wachten en maar wachten …………….,
   tot je weer op je geboortegewicht bent en dan komt ie je nog niet te hulp .
   Weer een heel leven verknoeid !
   En als er dan na afloop nog iets zou zijn , dan zou je nog kunnen denken , nou vooruit !
   Maar dat is er vast niet !
   Dat zou daar ook verrekte druk zijn inmiddels , he ?
   Waarom toch die zeepbel ?
   Vanwaar die labiliteit ?

   Mijn neef was bij leven een heel gerenommeerde psychiater in Amerika .
   Die zei altijd : geloof is een psychische aandoening , heel hardnekkig .
   Net als gordelroos .

   En kennelijk jeukt het net zo hard , want dagelijks begint er hier wel weer iemand over dat onderwerp .

   Maar het meest trieste is , dat het welhaast voltallige christelijke koor ook vergeefs blijft wachten tot god hen komt verlossen van die klotemoslims .
   Daarom steken ze ook geen poot uit !
   Wachten op de hulptroepen die NOOIT KOMEN !

   Like

   • BertG. zegt:

    Als we toch allemaal naar hemel zouden gaan, dan gaan we ook allemaal.
    Niemand en niks uitgezonderd.
    Dus ook alle strontvliegen. Ben je er nog niet vanaf.
    Het moet daar inderdaad wel erg vol zijn, want ze hebben er allemaal het eeuwige leven.
    Dus ze gaan nooit meer dood,
    En anders komen ze daar dan weer terecht.
    Enz, enz, enz………………………………..

    Like

 17. Theresa Geissler zegt:

  “Wij zijn niet van plan, God op te zeggen, Vader. Hooguit het lidmaatschap van de kerk.”
  Deze zin herinner ik me uit deel…twee, meen ik, van een op ware gebeurtenissen gebaseerde IKON-televisieserie, eind jaren ’70:
  Een vierdelige serie, waarvan elk deel zich afspeelde in een bepaalde periode van de 20ste Eeuw; dit deel speelde ergens in de jaren 20. Een nog jong schoolhoofd aan een twee- of driemansschool, Schuitemaker, kwam toen in conflict met de gereformeerde Gemeente, waar hij was aangesteld, vanwege zijn openlijke pacifisme. Aangezien vooral de dominee en de Kerkenraad tegen hem ageerden, verschenen zowel hij als zijn vrouw steeds minder in de kerk. Na een Zondagsdienst zag hij op een gegeven moment zijn ouders, stevig gearmd, zijn tuinpad opkomen en hij vermoedde, dat ze verhaal kwamen halen. En inderdaad: Meteen na binnenkomst stak zijn vader van wal -moeder begon, herinner ik me, zeer voorspelbaar al spoedig te huilen- “dat de dominee van de kansel had afgeroepen, dat ‘Broeder en Zuster Schuitemaker de Heere vergeten schenen te hebben.'” Waarop dus bovenstaand verweer van de zoon.
  Maar dat onderscheid kon het ouderpaar dus absoluut niet duidelijk worden gemaakt….

  Like

 18. fleckie zegt:

  Als ze geen macht meer over iemand hadden,of zoals de WALDENZEN, of op een andere manier het geloof belijdden , Russisch-Grieks- Servísche ORTHODOXE KERK, en voornamelijk de JODEN, werd men gewoonweg ‘verketterd’, uitgestoten/ vervolgd, dus, en de domme massa deed gewoon mee,

  Like

 19. syberspees zegt:

  Artur Japin zei ooit in een tv programma
  God schiep geloof en de duivel schiep religie.
  ik vermoed dat de kerk onder religie valt.

  Like

 20. Anneke zegt:

  Ook de katholieke kerk is een vrijmetselaars beweging. De paus als anti-christ / valse profeet is natuurlijk géén goed voorbeeld. En dan de enorme Maria verering en de beelden aanbidding…
  Wáár is de Messias in hun kerkleven ???

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s