Martin Schulz: game over

Screenshot_234

(Door: Hans van der Liet – Vertaling: E.J. Bron)

De voormalige toeverlaat van de Duitse sociaaldemocratie staat voor een puinhoop.

De beelden gingen de wereld rond: toen de Italiaanse minister-president Silvio Berlusconi in 2014 een bezoek bracht aan het Europees Parlement – Italië was destijds voorzitter van de EU – botste hij verbaal met Martin Schulz, de voorzitter van de sociaaldemocratische fractie in het parlement. Aangevallen vanwege zijn dubbelrol als politicus en mediaondernemer, zei Berlusconi tegen de Duitser: “Meneer Schulz, ik weet dat een producent in Italië op dit moment een film opneemt over de concentratiekampen van de nazi´s. Ik zal voor u de rol van Kapo voorstellen. U zou perfect zijn.” De verontwaardiging was enorm, vooral bij Schulz zelf, die deed alsof hij naar lucht moest happen.

Post online

Het was slechts een kleine smet op de anders glanzende loopbaan van de voormalige boekhandelaar uit het bescheiden Würselen in de deelstaat Nordrhein-Westfalen: vanaf 1994 lid van het europees Parlement, van 2000 tot 2004 delegatieleider van de Duitse sociaaldemocraten, van 2004 tot 2012 voorzitter van de sociaaldemocratische fractie en van 2012 tot 2017 voorzitter van het Europees Parlement.

Geen minister

In 2014 volgde toen de teleurstelling. Na 10 jaar Barroso, zoals bekend een voormalig Maoïst die nog op tijd de weg naar de christendemocratie had genomen en nu zijn broodjes verdient bij Goldman Sachs, als zodanig vertegenwoordiger van het boze kapitalisme, dachten de sociaaldemocraten aanspraak te hebben op het voorzitterschap van de Europese Commissie. Het werd Jean-Claude Juncker. Schulz besloot tot de vlucht naar voren: hij verliet Brussel en werd de uitdager van Angela Merkel bij de Duitse parlementsverkiezingen in september 2017. De Duitse pers was verheugd en maakte van hem al bijna de bondskanselier. Het Duitse volk was minder enthousiast, niet in de laatste plaats omdat er berichten opdoken over de soms Byzantijnse ambtsuitoefening van Schulz toen hij nog voorzitter van het Europees Parlement in Brussel was. Het fiasco bij de Duitse parlementsverkiezingen was voor Schulz aanleiding om grote uitspraken te doen: de SPD zou geen coalitie met de CDU aangaan en net zomin zou Schulz zelf een ministerspost ambiëren onder een bondskanselier genaamd Angela Merkel.

Vijf maanden later is Schulz alle geloofwaardigheid kwijtgeraakt: de SPD zag zich als staatsdragende partij gedwongen om na het relatief snelle mislukken van de zogenaamde Jamaica-onderhandelingen nu toch nog met de CDU te onderhandelen. Nu, nu een coalitie tussen de CDU/CSU, de FDP en de Groenen onmogelijk geworden was, had de SPD geen andere keus dan opnieuw een “grote coalitie” te vormen onder leiding van Angela Merkel. Zodoende werd de eerste belofte van Schulz onzin. Bovendien vond hij nu toch als minister van buitenlandse zaken in de regering-Merkel te moeten stappen. Daarmee had hij ook zijn tweede belofte gebroken.

Dit heen en weer werd door de SPD-leden niet geapprecieerd: het is bij de kameraden al moeilijk genoeg om eenheid in het front te brengen en de grote coalitie te laten toestaan. Schulz zag dit in of werd tot het inzicht gedwongen dat zijn persoon een JA tegen Merkel IV tamelijk in de weg staat: op 12 februari besloot hij het voorzitterschap van de SPD op te geven en af te zien van een ministerspost.

Heel anders ziet het er inmiddels uit bij zijn voormalige tegenstander. In Italië vinden in maart parlementsverkiezingen plaats. Berlusconi (81) is weer topkandidaat van zijn eigen partij, “Forza Italia”, met een nieuw kapsel en nieuwe tanden. Weliswaar mag hij zelf voorlopig geen politiek ambt uitoefenen op grond van een veroordeling uit het jaar 2014, maar als het hem lukt 40% van de kiezers te verleiden, bepaalt hij en niemand anders wie in Italië de 57e minister-president wordt.

Bron:
http://nieuws.tpo.nl
Auteur: Hans van der Liet

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Duitsland, Hypocrisie, sociaaldemocraten. Bookmark de permalink .

8 reacties op Martin Schulz: game over

 1. Peter zegt:

  Politiek blijft een hard vak !!
  ‘Vandaag is het hosanna, morgen kruisigt hem.’

  Like

 2. kampersrene zegt:

  Triestig zaak ! Hij had zo gehoopt dat zijn foto zou prijken op de vijftig Euro biljetten

  Like

 3. Flo zegt:

  Politiek ,is geen hard vak, je moet alleen de mensen niet continu in de maling nemen. 90 procent zit daar voor zichzelf , en heeft schijt aan de kiezer .
  Als regeringen het eigen volk gaan omruilen , moeten ze er niet van opkijken dat ze zelf omgeruild worden

  Like

 4. Fukkov zegt:

  Politiek zou geen vak mogen zijn.

  Like

 5. christdus zegt:

  Prima dat deze totaal gestoorde multiculti-gek met zijn omvolken wordt afgeserveerd , dit
  soort verraders van het blanke ras verdient een Neurenberg 2.0 proces !!

  Like

  • Anneke zegt:

   Gestoorde multi-culti gek is een handlanger, ’n marionet van Lucifer !!!
   Een zeer duister licht voor ’n goede politieke conditie van het land !!!
   Duisternis, brengt vruchtenloosheid met zich mee !!!
   Europa zal een letterlijk vruchteloos continent gaan worden, als er niet HEEL snel wordt ingegrepen.
   Het ROTTINGS-PROCES is al in gang (4-decennia geleden) gezet !!!

   Like

 6. Jules Vismale zegt:

  Die stomme klootzak van een Martin Schulz gaat niettemin gewoon door met zijn linkse en studie geklap en dat gaat als volgt:

  Martin Schulz: ‘Als de populisten verkiezingen winnen dan krijgen we oorlog en martelingen!

  Nee Martin, die krijgen we juist als types als jij aan de macht komen — of beter gezegd: blijven.
  Dat de Duitse sociaaldemocraat Martin Schulz een buitengewoon eng mannetje is wisten we al, maar het is toch (on)vriendelijk van hem dat hij ons daar weer even aan herinnert op het moment dat hij “aufwiedersehen” zegt:

  “Als de populisten winnen krijgen we oorlog, martelingen en nog veel meer ellende (denkt hij soms echt dat de populisten hier in Europa nog een WO III willen? De Europese bevolking is namelijk decennia’s lang zo anti-militair geworden door het linkse gebrek op Defensie!),” aldus de idiote en knettergekke Schulz. “Alleen de sociaaldemocraten kunnen dat tegenhouden (maar niet heus!).”

  Het antwoord daarop is, natuurlijk: ja. De reden laat zich raden: de sociaaldemocratie is hartstikke failliet. De SPD is een margepartijtje. Datzelfde geldt voor haar zusterpartijen in andere West-Europese landen zoals Nederland (dahaag, PvdA). Meneertje koekenpeertje heeft dus niets om mee te werken.
  We kunnen daar wel boos om worden, maar eigenlijk is het eerst en vooral lachwekkend. De man weet echt allang niet wat hij moet, en dus roept hij dit soort onzin (linkse bestuurders doen tenslotte al jaren aan het bedriegen, verloochenen en voor de gek houden van zichzelf en anderen).

  Gelukkig zijn we nu hierna min of meer (en hopelijk voorgoed) van hem af! Hij zal zich af en toe ongetwijfeld nog roeren, maar echt druk hoeven we ons niet meer om hem te maken. Beter nieuws is nauwelijks mogelijk al zou het allerbeste nieuws zijn als die akelige Schulz gewoon Europa wordt uitgeschopt, samen met zijn linkse vrienden en de radicale islam!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s