Britse historicus: “Angela Merkel is de slechtste naoorlogse kanselier en een catastrofe voor Europa”

Screenshot_252

(Door: Marilla Slominski – Vertaling: E.J. Bron)

Terwijl in Duitsland de regeringspers iedere nieuwe kandidaat-minister bejubelt die door Angela Merkel in zijn ambt wordt geheven, wordt de kritiek uit het buitenland steeds luider. Niall Ferguson (foto) is een Britse historicus en doceert o.a. aan Oxford University en de Stanford University. Hij geldt als specialist voor financiële, economische en Europese geschiedenis. In “The Times” laat hij zich uit over het “disaster Angela Merkel”.

journalistenwatch

Slechts enkelen zouden het met hem eens zijn dat Angela Merkel een politieke catastrofe zou zijn. Ze zou de lieveling van het Europese medialandschap zijn, “Times Magazine” koos haar in 2015 tot “persoon van het jaar”. Dat alles zou echter een enorme foutieve inschatting zijn van de vrouw die “de grootste fout in de Duitse naoorlogse geschiedenis” zou hebben begaan, zegt Niall Ferguson.

“In juli 2015 legde ze nog aan de huilende Palestijnse Reem Sahwil uit – Als wij zeggen dat iedereen kan komen, dan lukt ons dat niet! Maar de tranen hadden hun werk gedaan en daarom verklaarde Merkel maar zes weken later – Wir schaffen das! Een motto dat ze later weer moest herzien. Hiermee lukte haar iets heel zeldzaams in de politiek – een pirouette van 360 graden”, aldus de 53-jarige, die sinds 2011 met de uit Somalië afkomstige Nederlandse politica, vrouwenrechten-activiste en islamcritica Ayaan Hirsi Ali getrouwd is en vier kinderen heeft.

De gevolgen zouden bekend zijn. Meer dan 1 miljoen hoofdzakelijk jonge mannelijke moslims bestormden het land, volgens het Pew Research Center zal bijna 20% van de in Duitsland levende mensen koran-aanhanger zijn. Met hen nam de geweldscriminaliteit toe, bij de daders zouden jonge mannen uit Marokko, Algerije en Tunesië oververtegenwoordigd zijn. “En de slachtoffers? Bij negen van de tien moorden en drie vierde deel van alle gevallen van het toebrengen van zwaar lichamelijk letsel waren de anderen migranten. Maar in 70% van de gevallen van roofovervallen en in 58,6% van de gevallen van verkrachting en seksuele overvallen waren de slachtoffers Duitsers. Denk daar maar eens over na!”, eist de winnaar van de Ludwig Erhardt prijs voor economische publiciteitsleer.

De politieke tegenreactie zou nog maar net begonnen zijn, maar ze heeft het politieke landschap in Duitsland al veranderd.

“Merkel´s fans noemen haar graag ´Mutti´. Welnu, ze is de ´Mutti´ van alle politieke fouten. Ik denk dat ze Duitsland in een precaire geopolitieke en militaire zwakte heeft gestuurd. Ik denk dat ze wezenlijk heeft bijgedragen aan het mislukken van de Arabische revoluties, wat op zijn beurt weer een massa-immigratie via de Middellandse Zee heeft veroorzaakt. Ik denk dat ze er veel aan heeft bijgedragen om de globale financiële crisis erger te maken dan voor Zuid-Europa noodzakelijk geweest zou zijn, door op het allerlaatste moment akkoord te gaan met de reddingspakketten en zodoende de onzekerheid  over de toekomst van de euro maximaliseerde. En ik denk dat ze net zoveel verantwoordelijkheid voor de Brexit draagt als iedere andere Britse politicus, want haar onderschatting van de “Exit”-campagne heeft David Cameron ertoe gebracht sluwe concessies aan te bieden bij de vrijheid van reizen, toen hij dringend een echte deal nodig had. Wat de Brexit voor Groot-Brittannië ook mag betekenen, ik ben er tamelijk zeker van dat deze voor Europa slecht en voor Duitsland heel slecht zal blijken te zijn”, aldus het oordeel van de historicus over bondskanselier Angela Merkel.

Sinds het einde van de oorlog is het geen enkele kanselier gelukt om ook buiten de eigen landsgrenzen zoveel onheil aan te richten als Angela Merkel. Dankzij haar is Europa zo verdeeld als nooit tevoren. De scheur loopt door alle samenlevingen en naties. “Rechts” en “links” staan onverbiddelijk tegenover elkaar en beginnen hun twist in de straten van het oude continent te dragen – eveneens een “verdienste” van onze eeuwige Duitse kanselier.

Bron:
www.journalistenwatch.com
Door: Marilla Slominski

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Duitsland, Europa, gezond realisme, Merkel. Bookmark de permalink .

17 reacties op Britse historicus: “Angela Merkel is de slechtste naoorlogse kanselier en een catastrofe voor Europa”

 1. Guardiacivil zegt:

  Waarom noemt hij haar geen misdadigster? En dat ze opgepakt moet worden?
  Dat zou de beste opmerking zijn geweest en een eye.opener voor anderen.

  Like

  • Trucker zegt:

   wat oppakken ? ik weet wel beter dan “oppakken”.

   Like

  • Jan zegt:

   Omdat hij niet vies is van multikulti, immers, hij is getrouwd met Hirshi Ali voor wie hij zijn voormalige vrouw Sue Douglas, die zijn baas was bij de Daily Mail liet barsten. Zij zorgde dat hij carrière kon maken, maar hij toonde zijn dankbaarheid door haar met tig vrouwen te belazeren en door minachtend over haar werk te praten toen hij in Amerika werkte.

   Hij noemt zichzelf een een liberale fundamentalist die Hussein Obama steunde in diens campagne tegen McCain

   Ferguson wauwelt over beschaving maar heeft zelf geen greintje want liet zijn vrouw en kinderen financieel geruïneerd achter terwijl zij revalideerde van een zwaar ongeliuk
   http://www.dailymail.co.uk/news/article-1249095/The-history-man-fatwa-girl-How-David-Cameron-news-think-tank-guru-Niall-Ferguson-deserted-wife-Sue-Douglas-Somali-feminist.html
   http://www.dailymail.co.uk/femail/article-2082365/Sue-Douglas-lost-husband-Niall-Ferguson-career-saved-horses.html

   Hoezo is Brexit slecht voor Europa? Geen argumenten, maar ik ben er van overtuigd dat hij economische bedoelt en niet wijst op de fascistische staat die de bevolking onder de knoet wil houden om zichzelf te verrijken.

   Wat ik niet begrijp is dat hij denkt dat de ‘Arabische revoluties’ iets positiefs zoouden brengen, althans dat komt in dit artikel naar voren, maar niet in een uit 2012:

   Yet the situation of Israel today is no laughing matter. The phrase “Arab Spring” is now considered something of a joke as people nervously await the latest developments in neighboring Egypt, where the Muslim Brotherhood is poised to take power.

   http://www.newsweek.com/niall-ferguson-israeli-dangers-syria-and-egypt-65115

   Ferguson loopt behoorlijk met oogkleppen op en laat zich leiden door het milieu waarin hij verkeert/de:
   ‘The answer is partly that 14 years of living in the United States had taken their toll. Americans since the 1960s have wanted the Brits inside the EU to counterbalance the French, whom they do not trust. I had started to think that way. …’

   The reality was that the EU’s leaders richly deserved Brexit and British voters were right to give them it.

   https://www.bostonglobe.com/opinion/2016/12/12/was-wrong-brexit/P9xUZuE1OGjpkV1wxiZ79J/story.html

   Veelzeggend, vergelijkt zaken die niets met elkaar te maken hebben en noemt iemand als Trump een populist, wat dus ook geldt voor Wilders (10:20) en anderen terwijl hier Europa opzettelijk verwoest wordt door handlangers van moslims (socialisten) die door hen beschermd worden

   Ik ben bepaald geen vriend van Poetin maar als iemand zegt 00:12:12 “Anything Putin is in favor of, you should be against […] heb je wel oogkleppen op op bepaald gebied. Overigens is al gebleken dat hij compleet fout zat dat Trump Putins slippendrager zou worden. En dat hij een elitist als Amal Cloony, de vrouw van Gerorge Cloony er bij haalt als zou islamisering van Amerika fout zijn is wel behoorlijk onder zijn denkniveau die hij als superieur ziet.
   Op het moment (aan het eind) dat hij ‘populisten’ holbewoners noemt, caveman, valt Ferguson voor mij compleet door de mand en zeker omdat hij er van overtuigd is (zie afbeelding) dat Amerika nu rijp is voor tirannie, iets wat hij een andere video bevestigt (video2)

   video2
   “in classical political theory, republics tend to succumb to tyranny”

   (let op wat Ferguson zegt over Trump, dat hij in weelde is groot gebracht. Dat hij parasiteerde op de verdiensten van zijn vrouw vergeet hij graag, maar is wel een feit)

   Alles bij elkaar krijg ik een behoorlijk vieze smaak in mijn mond van Ferguson, voor mij een gladjakker die graag in de schijnwerpers wil staan en pronken met Hirshi Ali en meningen overneemt van de kliek om hem heen. Zie standpunt Brexit. Geen enkel moment zal hij het hebben over de gevolgen op de lange termijn, hij benoemt dan wel het moment, de ellende in Duitsland als gevolg van het binnenstromen van moslims, maar trekjt niet de conclusie dat dit het einde van Duitsland en Europa is en dat als Trump dit wel ziet is Trump iemand die foute beslissingen neemt over Amerika en komt met een slap verweer van de moslimse Amal Clooney die notabene de terreurgroep Southern Poverty Law Center steunde met €1 miljoen
   http://www.independent.co.uk/news/world/americas/george-clooney-amal-donation-anti-hate-group-trump-charlottesville-southern-poverty-law-center-a7907281.html


   Southern Poverty Law Center (SPLC)

   The Southern Poverty Law Center (SPLC) is a U.S. based 501(c)(3) non-profit organization that claims to “battle racial and social injustice” in America, yet SPLC’s words and actions reveal it is a terrorist support organization which actively works to accelerate the Islamic and hard-left Counter-States in their goal of overthrowing the United States government.

   https://www.worldviewweekend.com/news/article/southern-poverty-law-center-operates-terrorist-support-arm-counter-state

   Like

   • Taljaard zegt:

    @Jan
    Goede achtergrond-info.
    Vroeg mij ook al af, hoe het mogelijk is dat iemand die dergelijke ”incorrecte” standpunten over Merkel en de EU ventileert aan Oxford mag doceren. Prof. Van der Horst en dr. Sarot zijn destijds weggepest en zwaar onder druk gezet aan de RUU. De eerste omdat hij nogal wat kritiek had op de politieke islam en achter Israel stond, en de tweede omdat hij begrip toonde voor Fortuijn. Van der Horst ging met een verwoeste gezondheid vroegtijdig met emeritaat. En Marcel Sarot moest heel hard bakzeil halen voordat hij door de Universitaire Stasi weer in genade werd aangenomen. Niettemin bezag men de bijna 400 jaar oude Theologische Faculteit van de RUU als dermate ”verdacht”, dat zij later alsnog werd opgedoekt en naar Kampen werd verplaatst. Waarbij alleen diegenen die volledig ”loyaal” waren niet werden uitgezuiverd.
    Dat is de Nederlandse situatie in de academische wereld.
    En in het VK zal dat volgens mij echt niet anders zijn.

    Like

 2. Mary zegt:

  En zo is het en dit alles zeer bewust aangericht door haar en vele met haar die hetzelfde, al lang lopende, plan volgen.

  Like

 3. Statler & Waldorf zegt:

  Tja, Duitsland.
  Geniaal en compleet gestoord tegelijk.

  Verschil is dat na ’14 – ’18 en ’40 – ’45 alle Europese landen hun natie wel konden gaan herstellen.
  Anno 2018 is het kwaad absoluut onomkeerbaar.

  Geliked door 1 persoon

  • Flo zegt:

   Precies, de jeugd van nu kan men niet meer vergelijken met de jeugd van vroeger ,ze dromen allemaal ,lopen met een handy de godganse dag ,geloven daar nog de media ,en denken dat het net als in een boek of film aan het einde nog wel goed komt ,ze lopen echter als schapen zo het ravijn in ,en vinden het prima .

   Like

 4. delamontagne zegt:

  Zou dit ook de toekomst kunnen zijn voor de Euro over afzienbare tijd ?
  Een Venezolaanse vluchteling in Colombia maakt van het waardeloze Ven. geld, de “Bolivar” allerlei prullaria en verkoopt die.
  Tasjes, portemonaie, petjes etc, etc……..

  Like

 5. Trucker zegt:

  Schrijver deze’s is beleefd.
  Ik noem dat kreng de grootste naoorlogse misdadigerster in het (voormalige) Avondland, zij is (en was) meer dan wie ook verantwoordelijk voor de massale instroom (invasie) van islamieten invaders, die trouwens nog altijd in een gestaag tempo verdergaat.
  Haar de “…slechtste naoorlogse kanselier…” heten is HET understatement van het jaar en “…catastrofe voor Europa…” … van welk Europa, het voormalige Avondland is verworden tot eurabia.
  De pratende hoofden en voorlezers in de regeringsgezinde nieuwsredacties schuiven dit zo veel als mogelijk onder de mat, ik moet in de mainstream nog steeds de eerste video zien die wij (“Bronners”) al veel gezien hebben, plunderende, stelende, verkrachtende, geweldplegende islamieten… o nee het zijn transmigranten die op de loop zijn voor het klimaat en die “en passant” onze pensioenen gaan verzekeren.

  Like

 6. kampersrene zegt:

  Die historicus haalt de woorden uit mijn mond

  Like

 7. Johan de derde zegt:

  Het is niet alleen prostitué mutti merkel want zij heeft zichzelf verkocht aan de mens die achter haar staan zoals de duivel soros, de bilderbergstichting haar eigen partijgenoten.
  Eigenlijk iedereen die op haar en haar partij stemde zij kreeg net als Hitler de macht aangereikt

  Like

 8. Willem zegt:

  Een grotere schoft als dat vuile nazi en stasiwijf als Merkel kan je niet bedenken!

  Like

 9. Margareta zegt:

  Zij zullen net zo lang komen tot de kassa leeg is en daarna maken zij van Europa ook een derdewereld continent met soortgelijke omstandigheden waar zij vandaan komen. Want iets anders hebben zij nooit geleerd en hun geloofsovertuiging zal hieraan alleen maar bijdragen

  Like

 10. Anneke zegt:

  Merkel eveneens een TROL / MARIONET van de politiek financieel economische NWO-achterban. Alle actieve politieke VERRADERS zijn vrijmetselaars, die hun eigen droomrijk aan het klaar metselen zijn !!!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s