Volkomen geruïneerde Oekraïense grensposten: financiële injecties van de EU blijkbaar voor twee derde deel verdonkeremaand

Screenshot_245

(Vertaling: E.J. Bron)

De Oekraïne heeft een nieuw financieel schandaal – en dat zou gevolgen kunnen hebben, want het gaat om verdwenen EU-geld. Oekraïense media berichten deze dagen onder verwijzing naar een bron in de Europese Commissie dat men er daar beslist van overtuigd zou zijn dat EU-geld, dat eigenlijk bedoeld was voor de modernisering van Oekraïense grensposten, door de autoriteiten van het land achterovergedrukt zou zijn.

Duits - Zuerst

Een feit is dat talrijke Oekraïense grensposten nog steeds in een volledig geruïneerde toestand verkeren. De niet nader genoemde Brusselse bron wordt in de Oekraïense media geciteerd met de woorden: “Daarom staan er aan de Oekraïense grens met de Europese landen altijd files, er is geen infrastructuur. Het verontwaardigende feit is dat er bij een van de checkpoints gewoon een gat werd gegraven, wat zogenaamd € 3 miljoen gekost zou hebben”

Volgens de directrice van het Internationale Centrum voor Baltische en Zwarte Zee Studies, Irina Weresjtsjuk, is de situatie bij de grenspost Korczowa-Krakowiec aan de Pools-Oekraïense grens dezelfde. De Poolse kant heeft zijn deel van de modernisering snel voltooid, terwijl de Oekraïense kant alleen nog maar een gat gegraven heeft.

Daarvoor had de Oekraïense minister van Financiën, Alexander Daniljuk, toegegeven dat de EU besloten zou hebben om de financiering van de modernisering van de grensposten te verlagen. Sinds de start van het project in 2014 kreeg Kiev ongeveer € 30 miljoen voor dit doel. Volgens de bron zou echter twee derde deel van dit budget gewoon “verdwenen” zijn.

Bron:
http://zuerst.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Weg met ons!", belangenverstrengeling, Brussel, corruptie, Europese Commissie, EUSSR, Graaien, Hypocrisie, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, Naïviteit, Oekraïne, Rotzakken, verloedering. Bookmark de permalink .

17 reacties op Volkomen geruïneerde Oekraïense grensposten: financiële injecties van de EU blijkbaar voor twee derde deel verdonkeremaand

 1. Statler & Waldorf zegt:

  Het geld dat Brussel uitgeeft om corruptie te bestrijden in Oekraïne, dat zelfde geld verdwijnt in de zakken van corrupte ambtenaren van Oekraïne.

  Gekker kan het niet worden.
  Alhoewel, ik kijk nergens meer van op.

  Geliked door 1 persoon

 2. Sabeltant zegt:

  Maar de megalomane EU blijft volhouden dat de Oekraïne een geweldig land is en bij de EU hoort.
  Ik zie de eerste busjes met trainingbroeken dragende ongure koppen al rondrijden in mijn omgeving. Voornamelijk bij de Lidl waar diverse tray goedkoop bier worden ingeladen.
  Waar ze ze opdrinken hoef je niet lang voor te zoeken, daar liggen de lege blikken gewoon over het hek gekiepert.
  Geen idee wat die gasten hier komen maar ze zien er niet uit als advocaat.
  Ik denk dat ze de omgeving afstropen voor handel…

  Geliked door 2 people

  • paulzwueste zegt:

   Uitstekende sfeertekening.
   Je ruikt die goedkope verschaalde lucht van het bier, je ziet die vale trainingsbroeken en die ongure kale armoedekoppen.
   ’n Hoop geschreeuw in een onverstaanbare taal.
   De bijbehorende stoere lichaamstaal maakt alles duidelijk, want over echt ingewikkelde onderwerpen wordt niet gesproken.
   Slaande autodeuren, en daar gaan ze naar hun duistere onderkomens om te zuipen en goedkope hoeren te laten zien wat ze waard zijn.

   Rutte heeft gelijk.
   Nederland is ’n prachtig land met ’n schitterende diversiteit in de bevolking…!

   Geliked door 1 persoon

 3. travor zegt:

  tja iedereen die helder kan denken weet dat dit “normaal” is in een corrupt land, behalve in Brussel daar snappen ze er helemaal niets van.

  Like

 4. Flo zegt:

  Corrupt??? wat vertel je me nou, en Pechtold heeft er nog wel een bezoek gebracht ,het zou toch niet??

  Like

 5. Janszn zegt:

  De gever van het geld is net zo corrupt als de corrupte ontvanger.
  De uitslag van hetOekr.referendum werd niet gerespecteerd. Waarom niet? Corruptie.

  Geliked door 1 persoon

 6. Henk der Niederlànder zegt:

  Nee: tweederde verdwenen.
  Dat kan niet waar zijn, niet in de oekraine.
  Hoe komen ze erbij.
  Zal minimaal nepnieuws zijn.
  vraag maar aan Rutte inlegvel.

  Like

 7. In Afrika verdween altijd 95% van de poen in onbekende gulzige zakken en hier nog maar 75% dus ze gaan wel vooruit.

  Like

 8. Thom zegt:

  Wat kletsen ze nou over 30 miljoen voor Oom Peroshenko en trawanten?
  Nederland geeft per jaar meer dan 10 miljard euro uit aan islamitische kolonisten. dan moeten ze in de EU niet zitten vitten over die peanuts van een paar miljoentjes. Griekenland betaalt nu met rente zijn miljarden schuld aan ons terug volgens een vorige CDA minister van financiën.

  Like

 9. Pingback: Corrupt Oekraïne: een bodemloze put | toodlessss

 10. jungleelephant zegt:

  Hier sta ik niet van te kijken;had niet anders verwacht!

  Like

 11. Guardiacivil zegt:

  Krijgt misschien ook gevolgen voor Rutte III
  Hij heeft met het Verdrag Oekraïne, gelogen en bedrogen.

  Like

 12. Jules Vismale zegt:

  Moeten jullie trouwens maar eens lezen hoe hebzuchtig veel Oekraïners kunnen zijn in dit artikel:

  ’Dode’, corrupte Oekraïner leeft jaren als kasteelheer in Frankrijk!

  De Franse gendarmerie heeft in de buurt van Dijon een Oekraïense corruptieverdachte opgepakt die jarenlang als kasteelheer leefde in Frankrijk. De autoriteiten legden daar volgens politiedienst Europol beslag op onder meer een kasteel, een Rolls-Royce Phantom en drie werken van schilder Salvador Dalí.
  De Oekraïner wordt in eigen land gezocht voor grootschalige corruptie. Hij had de autoriteiten op het verkeerde been gezet door zich dood te laten verklaren. Volgens Europol hield de ’dode’ verdachte er in Frankrijk een zeer weelderige levensstijl op na.
  De Franse autoriteiten ontdekten dat de man springlevend was toen ze begin dit jaar een onderzoek begonnen naar de aankoop van het kasteel. Voor het gebouw was 3 miljoen euro neergeteld door een Luxemburgs bedrijf waar de Oekraïner achter zat.
  De man kon eerder deze maand met meerdere handlangers worden opgepakt bij Dijon. Het in beslag genomen vastgoed en luxegoederen hebben een totale waarde van circa 4,6 miljoen euro!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s