Leraar in de Zweedse No-Go-Area: “Je mag nooit je rug naar de leerlingen toedraaien”

Screenshot_257

(Door: Marilla Slominski – Vertaling: E.J. Bron)

Mikael is leraar en werkt in de zogenaamde probleemdistricten, de voorsteden met een groot aantal buitenlanders, in Göteborg. Hij houdt van zijn werk, maar wat hem betreft is de school verloren: “Nog vijf jaar, dan gaat de langzame inzakking over in de complete ineenstorting”, denkt hij.

journalistenwatch

Op de multiculturele scholen zijn geweld en zelfs verkrachtingen inmiddels aan de orde van de dag, vertelt de Zweedse leraar.

“Ik werd neergeslagen, bedreigd, mijn auto werd vernield. Ik had leerlingen die ontvoerd en geslagen werden of zich hebben geprostitueerd. Zelfs in de onderbouw van de middelbare school worden leerlingen beroofd. Ik was op scholen waar de gaten in de muren zaten.”

Hij vertelt zijn verhaal aan een verslaggever van “Samtiden” in een café in Göteborg. Mikael is van middelbare leeftijd en maakt een stabiele en hardde indruk. Hij zou achter zijn verhaal staan, maar wil desondanks anoniem blijven: “Ik heb een gezin dat ik moet beschermen”.

Mikael heeft carrière gemaakt in het bedrijfsleven, voordat hij zich tot leraar liet opleiden. Hij werkt nu al 10 jaar in de beruchte voorsteden van Göteborg met zijn No-Go-Areas. Eentje daarvan is Angered, daar heerst een machtige criminele clan. “Inmiddels heeft de criminele wereld de scholen veroverd. De politie grijpt maar zelden in. En als ze wel een keer komt, dan worden de agenten aangevallen. “Er zijn 40 mensen op de politieauto afgestormd en begonnen er bovenop rond te dansen. Ze weten dat ze niets te vrezen hebben”, schets Mikael zo´n actie uit het verleden.

“Het is verschrikkelijk, je moet een psyche van staal hebben. Ik weet niet hoeveel huilende collega´s ik al getroost heb. Psychologen melden zich na een poosje al ziek. Er heerst chaos. De leerlingen vechten, schreeuwen en verkondigen “ik zal je doden”. Meisjes moeten bij het toiletbezoek bang zijn om verkracht te worden.”De leraren zouden door de constante stress lijden aan posttraumatische stoornissen (PTSD).

Leerlingen houden zich tijdens de les bezig met ISIS-propaganda, veel van hen zouden uit zogenaamde salafistische gezinnen komen.

“De Zweedse regels en wetten gelden in deze gebieden niet. Hier heersen de wet van de clans en het recht van de sterkere. In de cultuur die zich hier gevestigd heeft, gaat het niet om gerechtigheid”, vertelt de leraar, die probeert het vertrouwen van zijn leerlingen te winnen. Alleen zouden ze hem ook wel eens vertellen waar een wapen verborgen zou liggen. “Vaak omarmen we een leerling om te kijken of ze een kogelwerend vest dragen of een wapen bij zich hebben en vragen hen dan naar huis te gaan”, aldus Mikael.

In het geval van conflicten zou het heel snel tot groepsvorming komen. “Je mag nooit partij kiezen of je rug naar een leerling toedraaien”, zou regel 1 in zo´n situatie zijn. Mikael, die al vaak bedreigd werd, laat zijn littekens zien die hij heeft overgehouden na aanvallen met messen. Intussen heeft hij zijn eigen overlevingsstrategieën ontwikkeld. Als hij bedreigd wordt, dreigt hij nog erger terug: “Ik pak bijvoorbeeld scènes uit ´Games of Thrones´ en omschrijf dan aan de leerlingen wat ik met ze zal doen. Ik heb het, net als een psychopaat of een lid van de maffia, over verscheuren en in stukken hakken om indruk te maken. Het gaat erom serieus genomen te worden”, weet Mikael. “Ik houd niet van geweld, maar je moet laten zien dat je niet bang bent. Veel immigranten denken dat Zweden smerig zijn en ze verachten ons, omdat we niet vechten.”

Hoewel hij vaak slecht slaapt, zou hij toch maar enkele keren echt bang geweest zijn. Niet alleen de jongens zouden agressief zijn. Ook de migrantenmeisjes zouden jacht maken op blanke medeleerlingen en hen slaan, bedreigen, lastig vallen of hun shirtjes uittrekken en het geheel  filmen om ze te vernederen.

In klassen, waarin de helft van de leerlingen migranten en de andere helft autochtonen zouden zijn, zou lesgeven niet meer mogelijk zijn. Veel van de immigrantenkinderen zouden analfabeten zijn en uit grote families met compleet andere sociale structuren komen. De culturele verschillen zouden enorm zijn. “De leerlingen komen zonder de goede boeken, schreeuwen, gooien spullen door de klas. Ik zeg hen heel duidelijk dat mijn regels gelden of ze er andere uit gooi. Meestal werkt dat. De kinderen zijn gewend aan kadaverdiscipline. Als ik met hun vaders praat, dan zeggen ze dat, als er problemen zijn, ik hun kinderen gewoon moet slaan”, zegt Mikael. In deze situatie zou iedereen eigenlijk alleen maar verliezen. Immigrantenkinderen, die zich eigenlijk zouden willen inleven in Zweden, net zo goed als de Zweedse kinderen, die geen fatsoenlijk onderwijs meer zouden krijgen.

Steeds opnieuw zou het islamitische vrijdaggebed tot ruzies leiden. De leerlingen zouden hun aanzien verliezen als ze de les niet verlaten om te gaan bidden in de moskee. “voor school wachtte een keer een oudere moslim in islamitische kleding. Hij sommeerde de meisjes zich te versluieren. Daarna waren ze het.”

Op veel scholen zijn al 60% nieuwkomers. Minstens tien scholen in Göteborg zullen op grond van bedreigingen en misbruik gesloten worden.

Mikael wil graag tegen de mensen zeggen dat ze wakker moeten worden: “De mensen hebben geen idee hoe het tegenwoordig op school is. Ze denken aan hun eigen schooltijd en gaan er van uit dat dit nog steeds zo is.” Mikael ziet drie maatschappelijke groepen die zich in toenemende mate met elkaar in conflict bevinden: immigranten, nieuwkomers en Zweden, die de komende jaren op elkaar zullen botsen.

Hijzelf wil volhouden en proberen zijn leerlingen iets bij te brengen. Door zijn duidelijke houding zou hij door velen geaccepteerd worden en er zouden ook mooie moment zijn: “Je bent blonder dan wij, zei een leerling ooit tegen me, dat was als compliment bedoeld en ik was er dan ook heel blij mee.”

Ondanks alles: “Als iemand ´Allahu Akbar!´ schreeuwt, moet je onmiddellijk de leiding overnemen. Jij moet de generaal zijn”, heeft de Zweed Mikael in zijn jaren als leraar geleerd.

Bron:
www.journalistenwatch.com
Door: Marilla Slominski

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "diversiteit", "Integratie", "omvolking", "Religie van de vrede", "Verrijking", "Vluchtelingen", "Weg met ons!", achterlijkheid, Allochtonen, asielwaanzin, Barbarisme, Criminaliteit, cultuurrelativisme, Demografie, Eurabië, gezond realisme, Illegalen, Immigratie, Islam, Islamisering, islamitische ideologie, islamofascisme, Krankzinnigheid, migrantengeweld, Moslims, Multiculti, nieuw fascisme, Pacifisme, Rotzakken, Terrorisme, tolerantie/intolerantie, verloedering, Volksvijandigheid, Zweden. Bookmark de permalink .

19 reacties op Leraar in de Zweedse No-Go-Area: “Je mag nooit je rug naar de leerlingen toedraaien”

 1. Elisah zegt:

  Ongelooflijk, wat een bende wilde beesten hebben ze daar bewust binnengelaten..
  Een normaal mens zou dit niet pikken en onmiddellijk zo’n school verlaten, dan zoeken ze het maar uit met dat criminele krapuul dat in de bajes hoort.
  De beste methode zou zijn om leerlingen te selecteren en onder te brengen in verschillende scholen. Kinderen die geschikt zijn voor school moeten gescheiden worden van de wilde monsters, die maar naar een soort van gesticht gaan met strenge bewaking.
  Het moet sowieso niet mogelijk zijn dat criminelen toegelaten worden in Europa, wie zich misdraagt en gewelddadig is moet onmiddelijk uitgezet worden richting thuisland.
  Wanneer de thuislanden hun criminelen niet terug willen nemen, dan moet gestopt worden met elke vorm van ontwikkelingshulp en ze tevens andere zware sancties opleggen.

  Liked by 2 people

 2. Piet Karbiet. zegt:

  Ongelooflijk dit. Zweden is verloren.

  Liked by 3 people

 3. Elisa-B zegt:

  Schokkend en bedroevend, wat moeten we toch doen ….

  Liked by 1 persoon

 4. J. C. Th. Köhler zegt:

  Maar verder gaat alles goed. Refugees welcome!

  j.c.t.h.kohler@ziggo.nl

  Liked by 2 people

 5. Cathja zegt:

  Wat eigenlijk een verschrikkelijk verhaal! Dit is toch nog vele malen erger dan de verhalen die ons bereiken uit Duitsland, zo schat ik het in. Welk normaal mens kan in Zweden nog leven? De vraag die mij telkens opnieuw in gedachten komt is: “waarom is er niet ingegrepen toen dat nog mogelijk was, en waarom grijpt men ook nú niet in?”. Stel dat de autochtone Zweden ooit uit wanhoop hun land verlaten, omdat een normaal leven daar niet meer mogelijk is, wat voor een land zal Zweden dán worden? Door bendes geregeerd?
  En het koningshuis? Horen we ooit iets negatiefs over de situatie in hun land?

  Zweden was ooit een prachtig land (strikt genomen is dat het nog steeds), met veel natuurschoon en een oase van rust, maar door deze ontwikkelingen zullen we het land niet meer kunnen bezoeken, tenzij we een hekel aan onszelf hebben. Je bent gewoon je leven niet meer zeker, en het zal nog erger worden dan nu!

  Onvoorstelbaar!

  Liked by 3 people

 6. Theresa Geissler zegt:

  Praktisch al zijn collega’s in het onderwijs, in alle grote steden, hebben natuurlijk dezelfde ervaringen, maar durven er niet mee voor de dag te komen, of worden niet gehoord.
  Aan dat Zweden is immers niets meer te doen; gewoon laat barsten, en proberen, ons eigen land te redden, – lijkt mij dus.

  Liked by 1 persoon

  • scherpschutter1943 zegt:

   Je kan je als leraar ziek melden en van een uitkering gaan leven, zoals de asiel-invaders. Het moslimgespuis is het niet waard om je daar druk voor te maken.

   Like

 7. Pingback: Islam: Les geven in Zweden – met gevaar voor eigen leven | toodlessss

 8. BertG. zegt:

  Begrijp sowieso niet dat er nog mensen zijn die er voor kiezen om in het onderwijs te gaan.
  Je weet van tevoren al wat voor tyfus volk er in je klas zal zitten, zeker in een grote gemeente.

  Like

 9. Tistochwat zegt:

  Prima scenario voor een horrorfilm.
  Gegarandeerd binnenkort ook in ‘dit theater’.
  Zweden geef ik hooguit nog drie tot vijf jaar, de rest van Europa maximaal tien jaar.
  Dan is het plan van de ‘boven ons gestelden’ uitgevoerd.

  Liked by 1 persoon

 10. eva110 zegt:

  Als u dacht dat het in het Nederland veel beter was, droom dan maar lekker verder.
  Hier komen de kansparels op school als hun dat past en niemand die er wat van durft te zeggen terwijl een autochtone leerling daarop aangesproken word.
  Raar, want uiteindelijk halen ze ondanks hun afwezigheid wel hun diploma maar dit heeft waarschijnlijk te maken met de geweldige kwaliteit van hun thuisonderwijs.

  Liked by 3 people

 11. koddebeier zegt:

  Mensen laten we niet vergeten Zweden is ons voor land als de Haagse landverraders door blijven gaan met de islam massaal te importeren !!

  Liked by 3 people

 12. travor zegt:

  De EU laat zich helemaal , zonder enig verzet te bieden , veroveren door baarbaarse wilde beesten zonder normen of waarden. Wat heb ik een respect voor TRUMP , America first , hier in de EU staan de burgers op de laatste plaats

  Liked by 2 people

 13. bigljohn zegt:

  Wij kennen hier ons eigen Zweden. De stad Amsterdam. Die is al aardig op weg om te verworden tot een kalifaat voor salafistische moslims. Deze ontwikkelingen, wat langzamer dan in Amsterdam, ziet men ook in alle andere Nederlandse steden, zodat wij op termijn ook in een soort van Zweden zullen wonen….

  Liked by 1 persoon

 14. Johan de derde zegt:

  Het is erg voor de enkele Zweed(se) maar jullie verdienen dit, jullie hebben voor deze regering gekozen de socialist de zweedse bisschop en noem al dat linkse politieke correctheid en de linkse extreme neo fascist of zoals ze zichzelf noemen de zgn antifasict is hetzelfde als de antichrist.

  Liked by 1 persoon

 15. Anneke zegt:

  En wat voor land is dit mooie Zweden al ‘eeuwen’ ??? Een super SOCIALISTISCHE natie !!! Het méést rooie Europese land !!! Deze huidige Zweedse situatie zou een wáárschuwing moeten zijn voor de andere landen, maar NEE dit mag blijkbaar niet zo zijn.
  De NWO-fascisten staan aan het roer, hún wil geschiede. Máár NIET eeuwig; gelukkig !!!

  Like

 16. Jan zegt:

  video/1

  Wat een vreselijk kudtvolk zijn die Zweden, ik wordt er misselijk van

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s