Politica van “Die Linke”, Sarah Wagenknecht, over het debat rondom de gaarkeuken in Essen: “Dat is toch het gevolg van de vernietiging van de welvaartsstaat”

Screenshot_281

(Vertaling: E.J. Bron)

De fractievoorzitster van de partij “Die Linke” in het Duitse parlement, Sahra Wagenknecht (foto), heeft zichzelf ingeschakeld in de discussie rondom de opnamestop voor migranten bij de voedselbank in Essen. Op haar Facebook-pagina toonde ze begrip voor het optreden van de voedselbank en maande haar eigen collega´s ertoe aan om over hun eigen medeverantwoordelijkheid na te denken.

Duits - Zuerst

“Wat een schijnheilig debat over de opnamestop bij de voedselbank in Essen! In plaats van zich mediageil op te winden, zouden critici zoals de huidige minister van Sociale Zaken Katarina Barley (SPD) eens over hun eigen verantwoordelijkheid moeten nadenken dat er in het huidige Duitsland zoveel mensen op de hulp van voedselbanken zijn aangewezen”, zei Wagenknecht op haar Facebook-pagina.

Verder zei ze dat zich onder de hulpbehoevenden veel ouderen en alleen opvoedende moeders zouden bevinden. Ook zei ze: “Dat is toch het gevolg van de vernietiging van de welvaartsstaat, het gevolg van de vele pensioenkortingen en de invoering van Hartz IV. Dat er in een rijk land als Duitsland inmiddels verdelingsconflicten over de toegang tot levensmiddelen die over datum zijn, bestaan, is toch het eigenlijke schandaal.”

Dat de armsten nu de grootste lasten van de immigratie moeten dragen, zou niet moeten kunnen. Het zou niet de voedselbank in Essen zijn die het politieke klimaat zou vergiftigen, maar deze “nalatige en onverantwoordelijke politiek”. Dat zien diverse partijcollega´s echter anders, de vicepartij- en fractievoorzitter Caren Lay bijvoorbeeld noemde de maatregelen “onacceptabel” en “racistisch”.

Bron:
http://zuerst.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Duitsland, gezond realisme, Hypocrisie. Bookmark de permalink .

7 reacties op Politica van “Die Linke”, Sarah Wagenknecht, over het debat rondom de gaarkeuken in Essen: “Dat is toch het gevolg van de vernietiging van de welvaartsstaat”

 1. Henk der Niederlànder zegt:

  Ik denk dat mevrouwtje Wagenknecht vanaf nu een moeilijk leven gaat krijgen binnen deze socialistische club.
  Morgen of zo zal wel een of andere verdwaasde komen vertellen dat mervrouwtje Wagenknecht er op uit is om die zielige ”vluchtelingen” te laten verhongeren of zo, zonder in te gaan op het schandalige feit dat Duitsers die hun leven lang keihard gewerkt hebben nu mogen gaan schooien om aldtublieft wat eten mee te krijgen dat eventueel ook over de houdbaarheidsdstum is.

  Like

  • Theresa Geissler zegt:

   Zet haar nu maar niet op een voetstuk: ’t Is een die-hard-communiste van het zuiverste water!
   Heeft een vergelijkbare achtergrond als Merkel – al moet worden toegegeven, dat Merkel deze realiteit heel slinks heeft weten te verbergen achter pseudo-christen-democratie, waar Wagenknecht tenminste nog met open vizier strijdt.
   Maar ook met haar steun zal de Stasi weer hoogtij vieren, dat staat wel vast!
   Jammeren om de armen, dát dan wel, maar om de Vrijheid van meningsuiting? Ho maar! Dat is Wagenknecht!

   Like

 2. I.K. Bennurklaarmee zegt:

  En hoe sloop je dan een welvaartsstaat? Door te menen dat je half Afrika en het halve Midden-Oosten maar moet huisvesten en ze van alles en nog wat te voorzien te koste van de eigen bevolking.

  Like

 3. Klaas zegt:

  Like

 4. biebie zegt:

  Ik miste toch in het live debat dat de afbraak door de “verrijkers” in een stroomversnelling is gekomen.
  Vandaag was ook de uitspraak over het eventueel vuile dieselverbod voor binnensteden.
  De uitspraak van de rechter was net bekend dat dit eventueel mogelijk is als er geen andere oplossing is of het linkse gedram kwam alweer opgang.
  En direct na de uitspraak is een rechtzaak aangespannen om het “dieselverbod” ook voor vuile benzine motoren in te voeren.
  Tesla sla Uw slag en versla de Merkel auto industrie op eigen terrein dan zijn die extra werknemers ook niet meer nodig en kunnen naar huis.

  Geliked door 1 persoon

 5. Ome Henk zegt:

  moslims hebben niks met voedselbanken, meer met zand, stenen en bloed.

  Geliked door 1 persoon

 6. Hendrik M. zegt:

  Waarom zouden de Duitsers islammers meer voedsel geven dan ze aan de Joden gaven?
  Eigen volk eerst!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s