Toen Angela Merkel de Joden en Israël in de steek begon te laten

Screenshot_273

(Door: Dr. Manfred Gerstenfeld – Vertaling: E.J. Bron)

Met haar verkondiging van de welkomstpolitiek voor vluchtelingen in de zomer van 2015 schaadde Angela Merkel Duitsland, haar partij, haar imago en waarschijnlijk haar plek in de geschiedenis. Bovendien heeft ze schade toegebracht aan de Duitse joden en Israël. Tot de zomer van 2015 had Merkel bij al deze thema´s een zeer goed resultaat.

Merkel werd in november 2005 bondskanselier. In januari 2006 bezocht ze Israël en de Palestijnse autonome gebieden. In 2007, 2008, 2009, 2011 en 2014 kwam ze eveneens naar Israël. Vorig jaar werd Merkel door 16 Duitse ministers begeleid om te discussiëren over samenwerking tussen de beide landen. Ze had er geen probleem mee om de Duitse schuld tegenover de Joden toe te geven. In januari 2018 riep Merkel naar aanleiding van de Internationale Herdenkingsdag voor de Holocaust met het oog op het afnemende aantal Holocaustoverlevenden op tot een nieuwe herdenkingscultuur.

Merkel´s houding onderscheidde zich sterk van die van meerdere hoge leidende personen van haar coalitiepartner, de sociaaldemocraten (SPD). Hun voormalige partijchef Sigmar Gabriel, op dit moment minister van buitenlandse Zaken, heeft herhaaldelijk tegen Israël opgehitst. Onlangs beschuldigde hij Israël opnieuw van Apartheid.

Decennia geleden had Israël al problemen met een SPD-chef. In 1981 bezocht de toenmalige bondskanselier Helmut Schmidt Saoedi-Arabië. Daarna zei hij dat de Duitsers een morele verplichting tegenover de Palestijnen zouden hebben. De Israëlische minister-president Menachim Begin reageerde woedend en zei o.a.: “Gezien vanuit een moreel standpunt behoren Schmidt´s uitspraken natuurlijk tot de meest gevoelloze die men ooit heeft gehoord.” Hij voegde er aan toe: “Het lijkt erop dat de Holocaust half verloren ging uit zijn herinnering en dat hij de anderhalf miljoen vermoorde kinderen en de compleet uitgeroeide families niet noemde. De Duitse schuld tegenover het joodse volk kan nooit eindigen, niet in deze generatie en niet in een andere. Maar wat horen we? We horen van een verplichting tegenover diegenen, die ernaar streefden om datgene te voltooien wat de Duitsers in Europa begonnen.”

Martin Schulz, die zojuist aftrad als SPD-chef, sprak in 2014 voor de Knesset. Destijds was hij voorzitter van het Europees Parlement. Om hem uit te nodigen was een fout. Als gevolg van een misvatting en de politieke provocaties verlieten minister Naftali Bennett en meerdere andere parlementariërs van de partij “Het Joodse Huis” tijdens zijn toespraak de vergaderzaal.

De belangrijkste kandidaat om Schulz op te volgen aan de top van de SPD is Andrea Nahles. Ze is op dit moment fractievoorzitster van de SPD in het Duitse parlement. In 2012 kwam Nahles in Berlijn bijeen met vertegenwoordigers van Fatah. In de persverklaring over de ontmoeting stond dat de SPD en Fatah met elkaar verbonden zijn door gemeenschappelijke waarden en een strategische dialoog.

Dat Nahles gelooft dat de socialisten door gemeenschappelijke waarden met de verheerlijkers van moordenaars van Israëlische burgers verbonden zouden zijn, is alleen maar nog een concreet voorbeeld voor de problemen die Israël met het huidige Duitsland heeft. Deze beperken zich niet tot de partijen van de extreem linksen of rechtsen. Ze zijn diep ingebed in de mainstream van het land. Een belangrijk bewijs van de wijdverbreide demonisering van Israël in Duitsland is erin te vinden dat na tien jaar kanselierschap van Merkel nog altijd 40% van de Duitsers gelooft dat Israël een vernietigingsoorlog tegen de Palestijnen voert.

De meningen van Gabriel, Schulz en Nahles zijn echter niet alleen representatief voor de top van de SPD. Ik heb in 2015 minister van Justitie Heiko Maas (SPD) in Jeruzalem bij het Global Forum ter bestrijding van antisemitisme over Duitsland´s misdadige verleden horen spreken. In december 2017 staken moslims in Berlijn Israëlische vlaggen in brand, een gebeurtenis die op YouTube in de hele wereld te zien was. Maas zei achteraf dat wie dan ook Israëlische vlaggen zou verbranden, onze waarden zou verbranden.

Alle goede daden en woorden van Merkel worden nu door de resultaten van haar welkomstpolitiek overschaduwd. Binnen dit kader zijn er minstens 1,3 miljoen mensen het land binnengekomen, hoofdzakelijk moslims. Een onderzoek laat zien dat het islamitisch antisemitisme in Duitsland in dezelfde mate een probleem geworden is als rechts-extreme Jodenhaat. Twee andere studies illustreren het extreem klassieke antisemitisme en anti-Israëlisme bij de islamitische nieuwkomers.

In de overeenkomst van de geplande coalitie CDU/CSU-SPD staat: “Na het rechteloos maken van en de moord op zes miljoen Europese joden hebben wij Duitsers een eeuwigdurende verantwoordelijkheid in de strijd tegen het antisemitisme.” Duitsland heeft dat niet vervuld, omdat het in het jongste verleden honderdduizenden extra antisemieten heeft geïmporteerd. In een land, waarin per dag vier antisemitische delicten plaatsvinden.

Tegen deze achtergrond zijn andere verklaringen van de coalitieovereenkomst grof misplaatst. De toekomstige leidende krachten van dit land van importeurs van antisemieten veroordelen de Israëlische “nederzettingen”, een tekst die niet opduikt in de overeenkomst over de huidige coalitie. Als er in de overeenkomst sprake is van ophitsing en geweld, worden de Palestijnen niet genoemd. Dit alles is nóg een aanwijzing voor het verval van de Duitse mainstream.

Bron:
https://heplev.wordpress.com
Auteur: Dr. Manfred Gerstenfeld

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "omvolking", "Religie van de vrede", "Vluchtelingen", antisemitisme, asielwaanzin, Barbarisme, cultuurrelativisme, Demografie, Dhimmitude, Duitsland, Elite, establishment, Eurabië, Hypocrisie, Illegalen, Immigratie, Islam, islam-collaboratie, islamappeasement, Islamisering, islamitische ideologie, islamofascisme, Islamofilie, Israël, Israël-vijandigheid, Joden, Jodendom, Jodenhaat, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, lafheid, Linkse Kerk, Merkel, Moslims, nieuw fascisme, Overheid, Pacifisme, political correctness, Rotzakken, tolerantie/intolerantie, verloedering, Zelfcensuur. Bookmark de permalink .

9 reacties op Toen Angela Merkel de Joden en Israël in de steek begon te laten

 1. Flo zegt:

  Duitsland zet zich af van alles wat niet naar de pijpen van Merkel danst ,als je met iedereen ruzie maakt ,mag je ook wel eens de hand in eigen boezem steken . Engeland, Rusland, Amerika,Hongarije,,Polen, Oosterijk,,het rijtje groeit snel,er kruipen nog wat regeringen,maar bij een nieuwe verkiezing,(zijn die kruipers ook van de baan ,)komen er nog meer bij ,ben benieuwd 4 Maart in Italien

  Like

 2. Pingback: Duits Antisemitisme | toodlessss

 3. john van antwerpen zegt:

  Herman Kuiphof zei het in 1974 al;
  Zijn we er weer in gertuint ?, ja, we zijn er weer ingetuint.
  Eerst brachten ze protestantisme, toen de Verlichting, daarna patriottisme,
  toen 2 grote wereld oorlogen en nu de wegbereiding naar de 3e.
  Germany; shame on you. Hoe kan 1 land telkens van hoog naar laag zinken.
  Van Mozart naar Himmler, van Nietzsche naar modern talking, en van
  Schiller razendsnel naar, jawel…de grote Peter Sloterdijk.
  Ik heb een haat liefde verhouding met dit land. Mijn pa is bijna door ze vermoord
  en ik ben door een Duitse ontmaagd. Mocht je het eerste niet geloven,
  het laatste is echt waar. Her eerste is mijn opinie, het laatste een gebeurtenis.

  Like

 4. Hendrik M. zegt:

  Tja, in Nederland worden de Joden ook geterroriseerd en de Palestijnen (wat zijn dat?) gepromoot.
  Nederlandse politiek; u koos ervoor…

  Like

 5. Republikein zegt:

  In een artikel las ik:

  History: 735 Million Non-Muslim Deaths Under Islam

  Bovenstaande getallen omvatten niet de 400 miljoen hindoes moslimhistoricus Firistha (°1570) die in Tarikh-i Firishta en Gulshan-i Ibrahim in Tarikh-i Firishta en Gulshan-i Ibrahim schreef en die op het hoogtepunt van de islamitische heerschappij van India kwamen, waardoor de Hindoe-bevolking daalde van 600 miljoen tot 200 miljoen.

  De cijfers brengen het tot nu toe bekende totale historische record op 735,1 miljoen niet-moslims die in Jihad zijn gedood (270 miljoen + 49 miljoen + 16,1 miljoen + 400 miljoen).

  In een reactie schreef iemand.

  735 miljoen dode ongelovigen? Dat is nog lang niet genoeg. We moeten elke laatste van de resterende 6 miljard ongelovigen zonder genade beëindigen en dat aantal krijgen tot 6.735.000.000.000.

  Nou, maak je borst maar nat.

  Like

 6. Guardiacivil zegt:

  Nazi stasi wijf moet gewoon voor het gerecht komen, niemand mag dat verhinderen of tegenhouden.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s