2018 wordt het jaar van de censuurstrijd

Screenshot_32

(Door: “D.G. Neree”)

Toen ik een jaar of 12 geleden intensief begon met het werken op internet, verwonderde ik me al over de grote vrijheid die er heerste, de enorme hoeveelheid informatie die opeens beschikbaar was en de bijna anarchistische structuur die het geheel vormgaf. Ik dacht toen: dit kan nooit lang duren. Deze vrijheid zal niet geaccepteerd worden door onze regeringen, net zomin als het vrije televisie- en radioverkeer vroeger was toegestaan.

Het is nu eind februari 2018 en het ziet er nu al naar uit dat dit het jaar wordt van de aanval op het vrije woord (en beeld) op internet. Onze huis-feeks Ollongren heeft een bureau opgestart dat “nep-nieuws” moet gaan bestrijden, en hoewel het bureau op dit moment niets voorstelt en proefballonnetjes oplaat in de vorm van een aanval op GeenStijl, The Post Online en nota bene De Gelderlander, is dit bureautje de eerste steen in het fundament van een groter gebouw, waar we nog veel van zullen horen….. als dat laatste tenminste niet als nep-nieuws wordt aangemerkt en “ausradiert”. Dat gebouw zal een  EU-ministerie van Cultuur worden, in donkere tijden ooit aangemerkt als “Kulturkammer”.

Maar hoewel dit initiatief nog in de kinderschoenen staat, is op YouTube, Facebook en Twitter de strijd tegen het vrije woord in een hogere versnelling geplaatst en worden er lukraak video’s en teksten verwijderd, of op “restricted mode” gezet, wat wil zeggen dat die kanalen geen advertenties meer krijgen en dus hun inkomsten mislopen. Maar ook worden er accounts gesloten, omdat ze “offensive speech” bezigen oftewel “beledigende uitspraken”. Het laatste geval is Infowars’ Alex Jones, waarvan een video verwijderd is en zijn account voor drie maanden opgezegd.  Maar om de een of andere reden is dat weer teruggedraaid en de video teruggezet. Maar de YouTube-politiek is: 3 keer “suspended” is voorgoed verbannen van YouTube.

Maar Infowars is niet de enige, hoewel met zijn miljoenen abonnees wel een van de grootste. Hieronder een gesprek tussen “Styxhexenhammer666” en “Baked Alaska”. De eerste is een Amerikaans politiek commentator naar wie ik graag luister als het onderwerp me interesseert en de tweede is een commentator die verbannen is van YouTube. Beide hebben honderdduizenden abonnees, en anderen zoals zij verwachten ieder moment onder het zwaard van de censuur terecht te komen. Steeds meer mensen gaan dan ook naar alternatieven zoeken voor de monopolisten op internet zoals Facebook, YouTube en Twitter, en gaan naar respectievelijk Minds.com,  BitChute en Gab.ai. Dit om te voorkomen dat hun inkomsten plotseling afgesneden worden. Het zijn namelijk niet alleen de commentatoren die in de gevarenzone zitten, maar ook anders soortige “content creators” die video’s teksten en foto’s maken op allerlei gebied.

Het gevaarlijke van deze ontwikkeling kan niet genoeg benadrukt worden. Maar het gevaarlijkste is dat er geen enkele logica zit in de redenen voor verwijdering, restrictie en verbanning, behalve dat deze video’s en teksten een politieke lading hebben. Zo worden er zelfs linkse accounts “gevlagd” omdat ze een zin of een woord van anderen citeren. Bovendien laten de genoemde drie sociale mediaplatforms zich leiden door klachten die ze krijgen over een bepaalde tekst of video. Zo  kunnen politiek geëngageerde groepen massaal klachten indienen met als gevolg dat de “beledigende” video verwijderd wordt. Het is zoals de Amerikanen het noemen mob rule oftewel volksgerichten. En gezien het fanatisme van de linkse activisten blijft het daar niet bij en gebruiken ze de laatste tijd fysiek geweld tegen wat ze racisten en xenofoben noemen.

Het is dus duidelijk dat er in vele geledingen een strijd tegen de vrije meningsuiting plaatsvindt en het is vreemd om te bedenken dat de drie genoemde monopolisten op deze manier hun eigen zakenmodel aan flarden aan het schieten zijn, dat immers gebaseerd is op het bieden van een platform voor vrije meningsuiting. En aangezien ik tot de conclusie gekomen ben dat we in de tijd van de boemerang leven, zie ik dat bevestigd in de berichten dat de verbannen creators hierdoor alleen maar meer publiek krijgen.

Ik voorspel dat dit nog maar het begin is. De tekenen wijzen erop dat dit een strijd is die overal in het Westen (op)gevoerd wordt. Ook worden mensen die eenmaal aan “de verkeerde kant” staan in sommige gevallen verbannen van PayPal en Ideal, zonder welke ze ook geen inkomsten kunnen ontvangen.

De boven ons gestelden zijn zich rot geschrokken van de macht die het internet begint te krijgen. Brexit, het Oekraïne-referendum en de verkiezing van Trump betekenden ook dat de gelijkgeschakelde kranten  en televisiezenders hun greep op het publiek hadden verloren. De politieke en journalistieke kasten zien hun ledenaantal drastisch teruglopen en zo ook de mensen die op hen stemmen.

Deze censuurcampagne is niets meer dan pure paniek. Grote belangen staan onder druk. In heel Europa neemt het zo geëtiketteerde “rechtse populisme” toe en de oude machten hebben de keus: meedraaien met de veranderde wind of hun poot stijf houden en kiezen voor de vlucht naar voren. Het gevaarlijke is dat alle macht in “hun” handen is.

Ik schrijf dit, zodat iedereen voor zichzelf nagaat wat dit betekent. Het protesteren tegen deze toenemende censuur is niet iets voor links of rechts. Want als het censureren van onwelgevallige meningen eenmaal gemeengoed is, dan is binnenkort niemand meer veilig, ook niet de activisten aan de linkerkant van het politieke spectrum. Acteurs, komieken, tekenaars, schrijvers, iedereen. En het zal niet blijven bij het heden. Steeds meer zullen de uitingen in het verleden worden aangevallen. Boeken, beelden, schilderijen, tekeningen en alles waar een woord of beeld in of op staat dat niet past in de huidige politieke consensus zal onder de slopershamer terechtkomen in een nieuwe Beeldenstorm.

Hoe zal dit aflopen? Zal het “ze” lukken om het internet aan banden te leggen? Ik ben er pessimistisch over. Al het internetverkeer gaat via providers en ook die worden al meer en meer onder druk gezet. China en Turkije zijn voorbeelden van landen waar de bevolking vrijwel afgesloten is van het WorldWideWeb. Aan de andere kant neemt de politiek correcte macht af. Zal  het snel genoeg gaan? De tijd zal het leren.

 

Door:
“D.G. Neree”
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Fake News", Censuur, establishment, Marxisme, meningsdictatuur, nieuw fascisme, political correctness, propaganda, Rotzakken, Socialisten, verloedering, Volksvijandigheid, Vrijheid van meningsuiting, Zelfcensuur. Bookmark de permalink .

45 reacties op 2018 wordt het jaar van de censuurstrijd

 1. Thom zegt:

  In het artikel staat: “Aan de andere kant neemt de politiek correcte macht af.”
  Ik weet niet zo net of dat wel zo is. Als je leest dat in Utrecht op een kinderfeest verboden wordt om je als cowboy of indiaan te verkleden, dan denk ik dat het in rap tempo snel erger zal worden.
  De chronisch beledigden zoeken continu naar redenen on beledigd te blijven en als je ze een vinger geeft dan nemen ze de hele hand.

  Geliked door 5 people

 2. Statler & Waldorf zegt:

  Vanavond een avond NPO gekeken, dom van mij natuurlijk, ik weet het, sorry.

  Wilders krijgt een Russisch speldje en zelfs de St. nabestaanden MH 17 gaat zich ermee bemoeien.
  Wat een armoe van die nabestaanden club, mijn mededogen met zulke ‘nabestaanden’ is in één klap verdampt.
  Weer zo’n ‘club’ die haar ziel verkoopt aan de geopolitieke heilstaat onder de naam EU.

  Nu nog Jinek zien door te komen om mijn vermoedens omtrent de NPO te bevestigen.

  23.21 uur.
  Mwah, ja dus.
  Wegwezen.

  Trusten iedereen.

  Geliked door 7 people

  • Marc zegt:

   @S&W Houd er rekening mee dat de betreffende spreker op het Journaal door de NPO gepushed is: hij spreekt, zeer waarschijnlijk, alleen namens zichzelf en voor de NPO.

   Duidelijk is in ieder geval dat zijn kritiek naar Wilders geen steek houdt. Zijn (formeel niet, maar feitelijk juist namens de NPO) uitgesproken kritiek is kennelijk uitsluitend gemotiveerd vanuit de wens ‘populisten’ te signaleren met veronderstelde ‘extreem-rechtse’/’fascistische’ motieven, maw Geert Wilders. Een en ander gevoed en mede als doel hebbend een verondersteld ‘fascistische’ (want nationalistische!) Russische president Poetin.

   Ervaar de eenvoud van het politiek-correcte policor denken!

   Like

   • You should fear zegt:

    het hele politieke spelletje is er gewoon om je af te leiden van de werkelijke dingen door je gespreks-voer te geven, in did geval is het wilders en rusland.
    Wilders is gecontroleerde oppositie.

    Like

  • Henk der Niederlànder zegt:

   Ik heb gisteren ook zo iets gelezen S&W maar het is eigenlijk voor de hand liggend dat die van st. MH17 op deze manier uit pakken.
   De ellende hiervan is dat ook die stichting aan het subsidie infuus hangen (Ik heb het even opgezocht) en dus komt de oude wijsheid weer om de hoek gluren, wiens brood men eet wiens taal men spreekt.

   Geliked door 1 persoon

  • Theresa Geissler zegt:

   Armoe? Ze denken nu eenmaal redenen te hebben om aan te nemen, dat het Poetin-bewind er in betrokken is. Wat zulke nabestaanden nodig hebben, zijn keiharde bewijzen, dat dat níet het geval is. Maar die ontbreken, tot nog toe.
   Hoe zouden U en ik reageren, als wij tot die nabestaanden zouden behoren? Vraag U dát eens af.
   Het is, dat Wilders bij de huidige politieke ontwikkelingen weinig anders kan, dan in deze stroom mee te gaan en Rusland blijk van vertrouwen te schenken, in tegenstelling tot de EU zogezegd, maar dat sommigen daar individueel nog steeds tegenaan hikken, kan ik me, eerlijk gezegd, voorstellen. Zéker nabestaanden van de de inzittenden van de MH17 – zolang er geen duidelijkheid is (die er trouwens nooit zal komen) over hoe het echt allemaal zit.

   Like

   • Statler & Waldorf zegt:

    @Theresa

    Ja armoe.
    Blijkbaar behoor jij tot de club die de overtuiging heeft dat Rusland de schuldige is.
    Nu dan, ik niet.
    Er is geen bewijs op tafel gekomen, hoogstens wat vage onderzoeken met een van tevoren vastgestelde uitkomst omdat die m.b.t. het geopolitieke spel beter uitkomt.

    Zolang de waarheid niet boven water komt (en misschien wel nooit) dient een stichting zoals deze zich ver te houden van welke politieke inmenging dan ook.

    Geliked door 1 persoon

  • Jan zegt:

   Afgelopen week vertelde men bij de NPO dat het nog nooit zo warm was geweest oop de noordpool, namelijk 4 garden Celsius. Zij hadden het over Spitsbergen. De noordpool ligt 1000km verder op.

   In 2015 lees je dit: Temperaturen dalen weer op de Noordpool
   https://www.nu.nl/wetenschap/4190726/temperaturen-dalen-weer-noordpool.html
   1 jaar later dit: 20 graden te warm op de Noordpool
   https://www.metronieuws.nl/nieuws/buitenland/2016/11/20-graden-te-warm-op-de-noordpool

   Wie bepaalt dat en het ligt er aan waar ik de meting doe.
   Als Spitsbergen voor linksvolk al de Noordpool is dan weet ik wel dat hun metingen leugens zijn.

   Geliked door 2 people

 3. Hendrik M. zegt:

  Tja, op m’n face boek pagina zijn ook al zaken verwijderd…

  Geliked door 2 people

 4. Oeps48 zegt:

  Dames en Heren.

  Enkele jaren geleden is men al begonnen met de voorbereidingen voor het aan banden leggen van de vrije meningsuiting. Dit jaar wordt er een begin gemaakt met het invoeren van de controle op vrije meningsuiting. En voor we het goed en wel beseffen, zal de algehele censuur zijn ingevoerd. Het wordt ons in hapklare brokken door de strot geduwd. Het erge is, dat het niet blijft bij een beperking van de vrije meningsuiting. Wij worden stap voor stap in het keurslijf van een politieke correctheid gedwongen. En degenen, die zich daartegen durven te verzetten, worden gewoon in een dwangbuis afgevoerd.

  In het ondermaanse is er niets nieuws onder de zon. De geschiedenis herhaalt zich telkens weer. In de afgelopen 2000 jaar kwamen telkens weer allerlei machthebbers naar voren, die meenden, dat alles, wat niet in hun straatje paste, moest worden bestreden. Met geloofsdwang, kerstening, boekverbrandingen, heksenjachten, kruistochten tegen ketterij, Kulturkammers, uitbuiting en noem maar op, probeerde de heersende klasse de bevolking telkens weer te onderdrukken en zichzelf in het zadel te houden. In plaats van het volk te leiden, laten ze het volk lijden. Machthebbers, die zich tot dergelijke praktijken vernederen, worden meestal niet als “de grote” in de geschiedenisboeken vermeld.

  Er is een groot verschil tussen heersen en leiden.
  Een heerser zegt: “ik ben de baas en jij moet doen wat ik zeg”. Dat is nogal denigrerend en onderdrukkend. Het roept vooral angst, weerstand en rancune op. Een heerser bestraft en heeft statussymbolen nodig, om zich te manifesteren.
  Een leider daarentegen overlegt en luistert. Hij vraagt wat er nodig en hoe hij kan ondersteunen. Hij helpt en stimuleert. Dit is constructief en creëert grote prestaties. Een echte leider is één met zijn mensen en wordt op handen gedragen.

  Geliked door 4 people

 5. Rapunzel zegt:

  Heel apart stuk van D.G.Neree die laatst nog keihard tegen mij kwam vingerwapperen toen zijn geliefde Theresa weer eens beledigd was om het één of ander.
  Dat Meneer zo vréselijk tegen schelden was, of ik wel wist hoe kwetsend en beschadigend dat kan zijn. Dat het ook helemaal niet grappig is en als je het wel grappig vind moet je verplicht opgenomen worden in een gesticht zonder vloerverwarming en vieze soep eten, je bek houden, smoel dicht, vrijheid van meningsuiting MAAR.

  Hoe zal dit aflopen? Zal het “ze” (Theresa & D.G.Neree) lukken om het internet aan banden te leggen? Zal het snel genoeg gaan zodat nooit en te nimmer meer iemand gekwetst c.q. beledigd wordt? We wachten in spanning af.

  Like

 6. Rapunzel zegt:

  Weet u wat? Ik ben nu toch wakker, ik herhaal de vinger wapperende zedenpreek van D.G.Neree en de daaropvolgende glazuur van je tanden slopende reactie van Theresa gewoon even:

  ================================================================

  “Persoonlijk kan ik enorm genieten van een potje intelligent moddergooien liefst gelardeerd met mij nog niet bekende scheldwoorden.” (my bad)

  En hier volgt de zedenpreek van DG Neree:
  =====================================
  Misschien kun jij ervan genieten als andere mensen elkaar de tent uitvechten, maar de personen in kwestie, degenen die de ontvangers zijn van dat “intelligente modderooien” genieten er zeker NIET van. Een argeloze lezer die hier terecht komt voor de artikelen zal hier ook raar tegenaan kijken en het ondermijnt de betrouwbaarheid van deze uitmuntende site.

  Er is een verschil tussen scherp/fel debatteren en op de man (m/v) spelen en een ander proberen te diskwalificeren door ze uit te schelden. Dat heeft niets met “mietjessamenleving” te maken maar met normale omgangsvormen. Men hoeft geen lange tenen te hebben om gekwetst (veel misbruikt woord tegenwoordig) te worden door onterechte aantijgingen. Deze site is toch geen kleutercreche? De heer Bron is toch geen kinderoppas?
  Bewaar het intelligente moddergooien en de scheldwoorden voor degenen die bezig zijn Nederland en Europa te vernietigen. Dat zijn de vijanden. Scheld die maar uit. Zij dringen zich immers ongevraagd aan iedereen op met hun giftige acties.

  Misschien is het voor sommigen amusant om scheldpartijen te lezen, maar voor anderen staat het bijzonder kinderachtig. Zoals ik zei: er is verschil tussen een fel betoog met argumenten en stoten onder de gordel. Dat laatste is het wapen van trollen en intriganten.
  Ik denk niet dat de heer Bron wil dat we elkaar hier met zijden handschoenen aanpakken. Het is hier geen safe space voor makkelijk gekwetste zieltjes lijkt me.


  Liked by 3 people

  Beantwoorden

  theresageissler zegt:

  26 januari 2018 om 13:02

  En zó is het eens precies!!!
  Hartelijk dank, D.G.: Zo voel ik het precies, maar, enigszins emotioneel geworden door bepaalde ervaringen van de afgelopen tijd had ik het zéker NIET op deze manier kunnen verwoorden!
  Anders had ik de vorige avond nog wel wat uitgebreider gereageerd op deze dame, tot wie jij nu zo to the point het woord richt. Maar ik was, omgelogen, bang om over de schreef te gaan.
  En wat jou betreft: Nogmaals chapeau!

  +++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

  Wat een griezelige toestand mensen! Een bejaarde Amsterdammer en een groezelig kattenvrouwtje gaan ff uitmaken wat u wel of niet mag zeggen op de internets, brrr.

  Like

  • E.J. Bron zegt:

   “Een bejaarde Amsterdammer” . . . Kent u hem? Ik wel namelijk.

   Webmaster

   Like

  • Rapunzel, dit ging heel ergens anders over. Het was het topic waarin de webmaster meldde strenger te gaan optreden tegen het op de man spelen en dergelijke op deze site. In de reacties op dit topic begonnen enkele mensen elkaar dingen te verwijten en daar reageerde ik op. Het was helemaal niet persoonlijk tegen ene Rapunzel gericht en dat de schoen je past komt helemaal voor jouw rekening. Verder bewijs je mijn punt door hier ook rare kwalificaties te spuien over mensen die je niet eens kent.
   Als ik goed het goed begrijp ben je dus van mening dat als ik mijn mening geef over manieren van “discussiëren onder de gordel”, (zoals “bejaarde Amsterdammer” en “groezelig kattenvrouwtje”) dat dit een poging tot censuur is? Totale onzin, evenals het koppelen van mijn geuite mening in die andere draad aan het onderwerp van dit artikel. Het lijkt me dat iets je enorm dwarszit en misschien zou het helpen als je daar je mening over geeft in plaats van een mening verwarren met een censuurpoging. Je dicht me wel erg veel macht toe. Na je eerste reactie hierboven dacht ik: Iemand heeft zich voor mij uitgegeven (is al eerder gebeurd) en heeft ergens rare commentaren geplaatst. Maar nu kom je hiermee!
   Ik zou zeggen: stort je hart uit. Wat zit je dwars?

   Like

 7. edwin vissers zegt:

  We kunnen van you tube -naar d tube ,alles is het zelfde ,en geen censuur .

  Like

 8. leefbarbaar zegt:

  2018 wordt het jaar van de heer Bron.

  Geliked door 1 persoon

 9. Peerke zegt:

  Ik weet er alles van ik ben al 22 keer geblokkeerd op facebook !!!

  Like

 10. Jan zegt:

  Cesuur door Fakebook zorgt er voor dat er een daling is van 45% in het bezoeken van Trumps Facebook-pagina, dit op verzoek van de ‘Democraten’, zoals Diana Frankenstein

  CONFIRMED: Algorithm Change Causes POTUS Trump’s Facebook Traffic to Plummet 45% – Sanders, Warren Traffic UNCHANGED!

  The changes in the algorithm came following extreme pressure on the platform from Democrats who blame social media for Hillary Clinton’s election loss.

  “You’ve created these platforms, and now they’re being misused, and you have to be the ones to do something about it … or we will,” Democrat Senator Dianne Feinstein threatened Facebook prior to their changes.

  http://www.thegatewaypundit.com/2018/02/algorithm-change-causes-potus-trumps-facebook-engagement-plummet-45/

  Like

 11. Jan zegt:

  Soros eist van EU-***lijders dat niet linksen de mond gesnoerd wordt

  George Soros Demands EU Regulate Social Media To ‘Purge Populism’


  Soros claims voters’ minds are being controlled and “manipulated” into electing leaders such as Donald Trump and voting for Brexit – and says social media giants have become a “public menace” by exposing globalism in a negative light.

  Just over a week ago, it was revealed Mr. Soros had quietly pumped half a million pounds into groups trying to block Brexit and overthrow the Tory government.

  Due to social media use, he claimed people are losing “freedom of mind”, adding: “This danger does not loom only in the future….
  “President Donald Trump would like to establish his own mafia-style state,” he said, claiming the President was part of the same problem as North Korean Dictator Kim Jong-un.
  ….
  http://yournewswire.com/george-soros-eu-social-media-populism/

  Graag one shot, one kill

  Geliked door 1 persoon

  • You should fear zegt:

   ze hebben waardevolle grondstoffen in korea gevonden die ze aan de chinese verkocht. deze bedreigde de winst dus america werd in geroepen om deze marktwerking te vertragen en minderen. mr soros vergeet erbij te zeggen dat hij in zon zelfde soort maffia zit en hij wilt geen competitie.
   kennelijk was de “natuur ramp” die de aziatische chip fabrieken onder water zetten en buiten werking stelde nog niet genoeg

   Like

 12. Jan zegt:

  Google liegt er weer op los. Het wissen van video’s van conservatieven was niet opzettelijk

  LIES: YouTube Says They “Accidentally” Deleted Conservative Videos and Took Down Conservative Channels
  ….
  n the wake of the Feb. 14 school shooting in Parkland, Florida, some YouTube moderators mistakenly removed several videos and some channels from right-wing, pro-gun video producers and outlets.

  Some YouTube channels recently complained about their accounts being pulled entirely.

  http://www.thegatewaypundit.com/2018/02/lies-youtube-says-accidentally-deleted-conservative-videos-took-conservative-channels/

  Like

 13. Harry zegt:

  Hoe moeten die Russen zich wel niet voelen, die hebben in de oorlog miljoenen soldaten en burgers verloren om OOK ONS TE HELPEN BEVRIJDEN VAN DE MOFFEN .
  Het is maar zeer de vraag ofdat dat aan de Engelsen , de Amerikanen en Canadezen dan gelukt zou zijn ZONDER die Russen .
  Ik weet uiteraard niet wie dat vliegtuig neergeschoten heeft .
  Als de Russen het NIET gedaan hebben , dan worden ze nu natuurlijk wel HEEL ERG onheus bejegend .

  Maar dat er nu al jaren over dat drama gesteggeld wordt is toch raar ?
  ” Toevallig stonden alle radarsystemen op dat ogenblik uit ” .
  Welke mongool doet zoiets in oorlogstijd ?
  Dan doe je ze toch een voor een , als ze geserviced moeten worden ?
  En dan zodanig slim , dat je toch haast alles kunt overlappen ?

  En bij de allereerste beelden van die MH 17 zag ik duidelijk ronde gaten in de cockpit .
  Ronde gaten komen van kogels , niet van fragmenten van iets exploderends .
  Die beelden zijn vertrokken en de ronde gaten zijn ineens veel minder rond !

  En al die geheimhouding door onze beroepsleugenaar sterkt me ook al niet in het vertrouwen dat we hier niet WEER door Rutte voorgelogen worden .
  Hij heeft alleen de juiste waterdichte leugen nog niet kunnen verzinnen .

  En dat Oekraine bij de EU wil , is ook al een reden tot extra zorg .
  Als zou blijken dat ZIJ het gedaan hebben , dan moet Rutte dat wel geheim houden , anders zou de toetreding tot de EU wel eens in gevaar kunnen komen .
  En dat is niet goed voor de vervolgcarriere van Markje Liegbeest .

  Geliked door 2 people

  • Cathja zegt:

   @ Harry

   Er zijn wel meer duistere zaken te noemen, o.a. de ‘geheime ontmoetingen’ met belangrijke figuren van de Maleisische luchtvaartmaatschappij, enkele Duitsers, plús uiteraard Mark Rutte en enkele andere personen van onze regering.
   Wat moest er zo nodig in de doofpot worden gestopt? Waarom mochten nabestaanden in de hangar geen foto’s maken?
   En waar is zeer snel na de crash de Spaanse luchtverkeersleider gebleven, die belangrijke informatie verspreidde, wat kort daarna nergens meer te vinden was, evenals de luchtverkeersleider zélf?

   Ik vind dat er niemand het recht heeft om met de beschuldigende vinger naar de Russen te wijzen. Niet eerder dan dat keihard te bewijzen is dat zij voor dit drama verantwoordelijk zijn.
   Ik denk ook dat Oekraïne er op de één of andere manier iets mee te maken heeft. We weten niet precies wat Brussel met dat land van plan is, maar dat Rusland er niet blij mee zal zijn als dat land toetreedt tot de EU zal iedereen wel duidelijk zijn.

   Geliked door 1 persoon

 14. Pingback: 2018 wordt het jaar van de censuurstrijd | Jasterke's kwijt-zonder-spijtsite

 15. Stef zegt:

  De reden waarom men de schuld op de Russen wil steken is dezelfde als dat men wil verbloemen dat ze zelf fout zaten met het over oorlogsgebied laten vliegen van de MH17.

  Geliked door 2 people

 16. en natuurlijk dat Oekraïne koste wat kost bij de EU moet worden gehaald. Maakt niet uit dat neonazi’s daar de dienst uitmaken, de regering er door een illegale staatsgreep zit en dezelfde staatsgreep tot een nog immer voortdurende burgeroorlog heeft geleid. O ja, en de “invasie” van de Krim die geen invasie was, maar het gevolg van een referendum.

  Geliked door 1 persoon

 17. YouTube has blamed “newer members” of it’s 10,000 person fleet of content moderators for a virtual bloodbath of video takedowns, strikes, and account restrictions taking place across a large cross-section of conservative channels.

  https://www.zerohedge.com/news/2018-03-01/youtube-goes-rampage-against-conservative-accounts-blames-newer-members-mod-team

  disclaimer: Ik haal zo nu en dan artikelen aan van ZeroHedge. Hoewel ik een bloedhekel heb aan de reageerders daar die onder ieder item beginnen over “the Zionazis” heb ik in de artikelen op die site nooit antisemitische uitspraken gelezen, laat staan dat er over een “Zionazistisch complot” wordt geschreven..

  Like

 18. Jan zegt:

  Fauxahontas dwingt Cambridge Dr. Shiva Ayyadurai geld af te persen ($300 per dag) als hij zijn woorden niet terugneemt: ‘alleen een echte indiaan kan een nepindiaan verslaan’

  Like

 19. Jan zegt:

  Apple is van mening dat niemand het recht heeft nog naar Alex Jones te luisteren

  https://tinyurl.com/yd5u43um

  Dom links toont haar ware aard en geestelijke vermogens

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s