Een glimp opvangen van het “nieuwe Europa” in Praag

Screenshot_6

(Door: Bruce Bawer – Vertaling: “Wachteres” en “Henk V.”)

 Wat had kunnen zijn.

Dinsdag 20 februari. We zijn voor het eerst in Praag en – met uitzondering van een paar bezoeken aan Berlijn –  is K. voor het eerst op het grondgebied dat ooit deel uitmaakte van het Warschau Pact. Vandaag hebben we, zoals onze gewoonte is bij aankomst in een nieuwe stad, musea en andere culturele attracties overgeslagen. In plaats daarvan hebben we er de voorkeur aan gegeven om heel veel te lopen – om een idee te krijgen van de plaats en de mensen en om ons te oriënteren.

Nadat we enkele uren hebben gedwaald door de kronkelende straatjes en over de met kinderkopjes geplaveide pleinen, die gedomineerd worden door kerken, kwamen we terug bij ons hotel en namen we aan de bar een drankje. Na twee gin en tonics zag ik dat K. tranen in zijn ogen had. Ik keek hem vragend aan. Hij kon nauwelijks een woord uitbrengen.

“Ik ben zo boos op de regering van mijn land!” barstte hij eindelijk in woede uit. Het betreffende land is Noorwegen. K. zette uiteen wat hem woedend maakte. We hadden net een groot deel van Praag gezien en de hemel weet hoeveel duizenden mensen ons voorbij waren gekomen. Niet één keer hadden we een hijab gezien. Laat staan ​​een niqaab of een boerka. “In deze hele grote stad, niet één!”, riep hij. “En toch kun je, in dat kleine stadje waar wij wonen –  ver van de bewoonde wereld! – niet één minuut uit het raam kijken of je ziet er wel één”.

Voor ons was de islamisering van West-Europa al bijna twintig jaar een constant gespreksonderwerp. We hadden uiting gegeven aan onze woede, frustratie, neerslachtigheid, en aan cynisme. Maar ik had hem nog nooit met tranen in de ogen gezien.

We hebben twaalf jaar in Oslo gewoond. In die tijd groeide de moslimbevolking gestaag. En dat gold ook voor het percentage moslimvrouwen met een hoofdbedekking. Tijdens onze eerste jaren in Oslo hadden we nog nooit een niqaab gezien, die alles bedekt, behalve de ogen, of een boerka, die zelfs de ogen bedekt. Geleidelijk aan werden beide echter bekende bezienswaardigheden.

Zeven jaar geleden zijn we verhuisd naar het kleine stadje waar we nu wonen. Het is ook oververzadigd geraakt met de hijab – en af en toe ziet men zelfs een niqaab.

In 2002 werd ik een onruststoker genoemd. Maar als je mij toen had gevraagd of het zestien jaar later onmogelijk zou zijn om een paar blokken verderop in de hoofdstraat van een afgelegen Noorse stad als die van ons te lopen zonder een hijab te zien, dan zou ik nee hebben gezegd: de transformatie zou niet zo snel plaats vinden.

Wat heb ik mij vergist!

In de loop der jaren zijn we veel naar andere plaatsen in West-Europa gereisd, waar hetzelfde proces van islamisering aan de gang is. Na een tijdje lijkt het allemaal bijna natuurlijk – de mannen met baard in een djellaba, de vrouwen in een hijab, de alomtegenwoordige wandelwagentjes en kinderwagens en een massa kinderen, waarvan sommige kleine meisjes ook een hijab dragen.

Maar nu zijn we in Praag en voor K. is het totaal ontbreken van enige islamitische aanwezigheid hier bijna een openbaring. Hij is zich allang intens bewust van wat er met zijn land gebeurt, maar nu, in Praag, heeft de gruwel ervan hem als een stomp in zijn maag geraakt.

Zaterdag 24 februari. Nog steeds geen hijab te zien.

’s Morgens maak ik nog een lange wandeling en ik kom gezinnen tegen waarvan ik me realiseer dat die vanuit de Sjoel [synagoge] naar huis gaan. Er zijn verschillende synagogen in de buurt. Een Joodse peuter rent vrolijk over het trottoir en zijn vader rent achter hem aan en tilt hem snel zo hoog mogelijk op. Hij betrapt me erop dat ik glimlach en hij lacht terug. Er is geen teken van de angst die er in toenemende mate voor zorgt dat Joden in West-Europese steden zich gedeisd houden, afzien van hun keppeltjes, verhuizen naar de Verenigde Staten of naar Israël. Joden zijn hier veilig.

Als ik hier in onze hotelkamer zit, kijk ik op mijn laptop naar een paar Noorse nieuwssites. Op ‘document.no’ lees ik dat de politiechef van Oslo, Janne Stømner, elke relatie ontkent tussen de torenhoge criminaliteit in Oost-Oslo en de toename van de immigrantenbevolking. (Ik heb naar deze crisis onlangs in City Journal een onderzoek gedaan). De plegers van misdaden zijn, volgens haar, ‘onze eigen tieners’.

Bij ‘resett.no’ is er een nieuwsbericht over de prijs voor de belangrijkste sociale commentator van het jaar. De winnaar is de 20-jarige Sumaya Jirde Ali, een hijab dragende Somalische immigrante. Het is haar tweede belangrijke onderscheiding dit jaar. (Vorige maand won ze een prijs voor ‘burgerlijke moed’.) Toen Ali haar prijs in ontvangst nam, noemde zij Sylvi Listhaug, de enige in het Noorse parlement die een verstandig geluid over immigratie laat horen. Dit is wat Ali zei: “F ** k Sylvi Listhaug.”

Volgens Resett barstte het publiek, dat uit de culturele elite van Oslo bestond, in luid gejuich uit. (Deze bewering was niet vreemd voor Ali. Recentelijk tweette ze: “F ** k het diplomatiek debat. F ** k de politie”).

Ten slotte bevat ‘rights.no’ een artikel van Hege Storhaug over Somaliërs die zich in Noorwegen hebben mogen vestigen onder het voorwendsel dat ze uit een mislukte staat komen – maar die hun kinderen naar scholen sturen in die ‘mislukte staat’ om hen te beschermen tegen de westerse waarden. Dit wijdverspreide fenomeen werd onlangs op tv besproken door onder andere Jon Helgheim, de politicus van de Vooruitgangspartij, die volgens Storhaug niets kritisch te zeggen had.

“Ons werd verteld dat als we op de FrP [Fremskrittspartiet] stemden”, zei K. eerder in de hotelbar, terwijl hij het Noorse letterwoord [FrP] voor de Vooruitgangspartij gebruikte, “dat er veranderingen zouden optreden. Maar er is niets veranderd!” Hij heeft gelijk. Jarenlang beloofde de Vooruitgangspartij dat, als zij aan de macht zou komen, zij Noorwegen zou redden van een beleid van krankzinnige immigratie. Welnu, ze maakt nu deel uit van de regering. FrP-leider Siv Jensen is minister van Financiën. Listhaug is een FrP-lid en zij slaat stoere taal uit. Maar welke substantiële stappen heeft haar partij ondernomen om de Noorse race naar de ondergang terug te draaien? Geen enkele stap.

Noorwegen heeft een hefboomfunctie in de EU. Het giet miljarden in die bodemloze put. Maar de Tsjechische Republiek profiteert maximaal van de EU-vrijgevigheid. Niettemin verzet het zich samen met Hongarije en Polen dapper tegen de druk van de EU om mee te doen aan de zelfvernietiging van West-Europa. In dit land van 10,5 miljoen mensen zijn er slechts 3500 moslims. In Praag kunnen K. en ik daarom een aangrijpende/schrijnende geheugensteun meemaken van wat steden als Oslo – nog niet zo lang geleden –  waren en wat ze nu nog zouden kunnen zijn, ware het niet dat lamlendige idioten over hen regeren.

Maandag 26 februari. We gaan terug naar huis. Het totaal aantal vrouwen dat ik in een hijab heb waargenomen gedurende een week in Praag: nul. Het aantal minuten voordat ik er één zag bij aankomst in Noorwegen: nul.

Ze stond bij de bagageband op de luchthaven van Oslo.

Bron:
www.frontpagemag.com
Auteur: Bruce Bawer

Vertaald uit het Engels door:
“Wachteres” en “Henk V.”
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "diversiteit", "omvolking", "Religie van de vrede", "Verrijking", "Weg met ons!", asielwaanzin, Barbarisme, cultuurrelativisme, Demografie, Dhimmitude, Elite, establishment, Eurabië, Europa, gezond realisme, hersenspoeling, Hypocrisie, Illegalen, Immigratie, Indoctrinatie, Islam, islam-collaboratie, islamappeasement, Islamisering, islamitische ideologie, islamofascisme, Islamofilie, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, lafheid, landverraad, liberalen, Links fascisme, Linkse Kerk, Linkse media, mainstream-media, Marxisme, meningsdictatuur, Midden-Europa, Moslims, Multiculti, Nationalisme, Noorwegen, Oost-Europa, Overheid, Patriottisme, political correctness, politici, praatjesmakers, propaganda, Rotzakken, Scandinavië, Socialisten, soevereiniteit, Tsjechië, verloedering, Verzet, Volksvijandigheid, Vrijheid, Zelfbeschikking. Bookmark de permalink .

28 reacties op Een glimp opvangen van het “nieuwe Europa” in Praag

 1. Elisah zegt:

  Jaren geleden, zo’n 35, ben ik in Praag geweest.
  Wat opviel was de onvriendelijkheid tegenover ons uit ’t “westen”.
  We wilden met een groep in de avond gezellig iets gaan drinken in een café, maar we werden er door de kroegbaas, onder luid geschreeuw en met dwang, uit gewerkt want we waren niet welkom.
  In de tram werden mensen echt kwaad wanneer we gezellig zaten te kletsen, nee nee, in de tram moest je je bek houden.
  Toen we een bezoek brachten aan een disco, ik geloof de enige die er toen was, werden de meisjes agressief bejegend door de lokale jongens, ze werden spontaan bij hun borsten en in hun kruis gegrepen.
  De stad was mooi, maar voor de rest was het niet prettig toeven daar.

  Like

  • E.J. Bron zegt:

   Ik kom vanaf 1982 in Praag en Tsjechië. Die ervaringen die u hebt opgedaan, ken ik niet. Integendeel. Eén keer in de toenmalige “Rotisserie”, een restaurant voor ambassadepersoneel waar je weken van tevoren moest reserveren en waar wij vaak kwamen, eens een Nederlands gezelschap meegemaakt. De arrogantie straalde er vanaf. Je kent het wel: wijn voorproeven, interessant doen, hautain, denigrerend naar het personeel toe enz. “Toevallig” was er iemand bij me die redelijk Nederlands verstond en de Tsjechische taal perfect beheerste. Ze ergerde zich gigantisch aan de groep. Bij ons vertrek langs de tafel van de groep lopend, maakte ze een fantastische venijnige opmerking, waarop de hele groep meteen stil viel. Uiteraard nooit verwacht dat zich in dit restaurant mensen zouden bevinden die Nederlands verstonden/spraken. Ik/wij kom(en) nog steeds minstens eenmaal per jaar in Praag. Fantastische stad met fantastische mensen!

   Webmaster

   Like

   • louis-portugal zegt:

    Ik heb iets derlijks meegemaakt langgeleden in Oostenrijk.
    Wij zaten met 2 families op een terras en spraken limburgs.
    Tussen ons zaten 2 oudere hollandse dames die dachten dat wij scandinaviers waren.
    Ze ergerden zich duidelijk aan ons.
    De vader van de andere familie was gewend met hollanders om te gaan.
    Hij zei hardop, in hoog haags, tegen mijn vader:
    Je zouy hier toch de hele ochtend op EEN kop thee moeten zitten.
    Ze keken ze verwonderd en liepen meteen weg.

    Like

   • Wij kwamen voor het eerst Tsjechie, toen je bij wijze van spreken de hielen van de Russen nog kon zien. Veel was daar toen nog niet te krijgen, met een winkelmandje in de rij staan en dan liep er iemand mee, of je niks mee nam zonder te betalen. Het land en de bevolking meteen in mijn hart gesloten. 3 keer per jaar gingen we erheen, hebben daar nog een 2e huis gehad. We wonen nu in Duitsland, maar praten er wel eens over, om daar te gaan wonen.

    Like

   • Wachteres zegt:

    Dat is best mogelijk, Elisabeth.

    Zowel Henk V als ik hadden als studenten – afzonderlijk van elkaar – slechte ervaringen met ons verblijf in België.

    Misschien hadden ze negatieve ervaringen met jongeren uit Europa gehad , wie zal het zeggen.

    Like

  • Elisah zegt:

   Het was een VWO reis van de middelbare school, we waren met jongeren, de leraren plus hun echtgenotes en een lokale gids. Dus geen gezelschap dat hautain of ordinair gedrag vertoonde.

   Like

   • Elisah zegt:

    Zelf heb ik de disco-avond uit ellende op het toilet doorgebracht, met nog een paar vriendinnen, omdat we niet met rust gelaten werden.

    Like

 2. Wouter Eenhoorn zegt:

  Een schitterend verhaal.Proficiat.

  Like

 3. Republikein zegt:

  Mooi verhaal, dank jullie wel.
  Binnenkort gaan mijn vrouw en dochter hun jaarlijkse stedentrip maken.
  Was vorig jaar de keus gevallen op Lissabon, deze keer gaan ze naar Praag.
  Ze moesten kiezen, Athene of Praag, en zodoende.
  Beetje gestuurd door een boze oude man.
  Vorig jaar trouwens koos het voetbalteam van mijn zoon ook voor Praag, goede keus zei toen de webmaster.
  Nogmaals tyvm.

  Like

 4. Floris zegt:

  Ik ben ook recent in Praag geweest. Het verhaal klopt voor de volle 100%. Een verademing om door het historisch centrum te lopen en rond te kijken zonder dat het blikveld verstoord wordt door hoofddoeken, snor- en baardragende westen verafschuwers en criminele intenties hebbende bontkraagjes.

  Nederland, Frankrijk, België, Duitsland en allen andere Europese landen wat waren jullie mooi.

  Ik heb het geluk om het nog te mogen herinneren als gemoedelijk, westers en vriendelijk ogend. Ik vrees voor de toekomst van mijn kinderen en kleinkinderen.

  Like

  • willie zegt:

   Floris , die kinderen en verder zijn daartegen al helemaal gehersenspoeld,(zijn t nu al ) die denken daartegen niks meer, dus no sorrow daarover

   Like

 5. Eduard uit Breda zegt:

  In 2012 op bezoek geweest in Praag prachtige stad slecht 3 moslima ’s gezien volgens mij toeristen want ze gebruikten fototoestel om mooie gebouwen vast te leggen In de avond de stad in heel gezellig en gastvrij
  Geef mij maar Praag i.p.v. Rotterdam of Amsterdam
  Maar dat probleem heb ik opgelost ik woon nu in Kenia 83% van de bevolking is christelijke
  De groeten vanuit een zonovergoten Kenia 28 graden Celsius

  Like

 6. Wachteres zegt:

  Eerlijk gezegd hebben/hadden wij dezelfde ervaring in Polen, voor de val van de muur.

  We hadden vriendenjin de buurt van Poznan, maar de Polen zelf vonden we niet erg vriendelijk.

  Maar ach, het is zoals Bert beschreef, wie weet welke ervringen de Polen hadden met mensen uit het Westen.

  Like

 7. Hovawart zegt:

  Deze oorlog kent geen fronten, hij is tegen ons allemaal gericht, maar we hebben hem binnengelaten, … “Wij willen niet meer moslims in Europa” is geen oplossing meer, de intolerantie van pro-islam en anti-islam zal door de lidstaten blijven branden als een veenbrand, De overheid overweegt inmiddels om het woord ‘moslim’ te schrappen en zich liever op de beschrijving te concentreren van ‘inwoner met een islamitische achtergrond’. Het beestje bij de naam kunnen noemen schijnt hun enige redmiddel te zijn zonder de ideologie als een volksonvriendelijk regime te betitelen.
  Er zijn in Nederland nog nooit zoveel huizen verkocht, “het gaat prima in Nederland” riep een MP, maar de waarheid is dat de meesten op de loop gaan voor de oprukkende islamisering, verhuizen naar dorpen op het platteland, niet beseffen dat het hier net zo gaat eindigen als in Noorwegen, kijk maar naar buiten, (het is nu wel wat te koud voor de islammossels) maar de auto’s met verkenners rijden al door de dorpjes.

  Like

 8. Pingback: Islam en Noorwegen t.o.v. Tsjechië | toodlessss

 9. Mary zegt:

  Enkele jaren geleden nog naar Praag geweest, geweldige mooie stad, aardige mensen, niets vervelends meegemaakt en oh zo Islamvrij, wat een genot!!!!

  Like

 10. Jantje zegt:

  Zelf ben ik ook in Praag geweest. Ze hebben het daar niet zo op Duitsers en verwarren ons daarmee. Als je laat merken dat je geen Duitser bent helpt dat wel.
  Maar nog even een opmerking over het artikel.
  Noorwegen zit niet in de EU, dus ik denk dat ze geen miljarden in dat potje stoppen. Ze zijn nog niet zo gek als Duitsland en Nederland. Ik vrees voor ons allemaal dat het weinig verschil uit maakt.

  Like

 11. Henk.V zegt:

  Wie nog iets van het oorspronkelijke Europa in vrijheid en alle rust wil genieten, die kan ,denk ik, het best vertoeven in de zogenaamde Visegrád landen : Tsjechië, Slowakije, Hongarije of Polen.
  Daarbij mag men wel even iets belangrijks bedenken, namelijk dat de twee twee eerstgenoemde landen die ontstonden na het uiteenvallen van Tsjechoslowakije , zich voor de Tweede Wereldoorlog qua leefstijl , interesse en en cultuur als deel van het Westen beschouwden!.
  Na het beruchte Verdrag van München (1938) https://nl.wikipedia.org/wiki/Verdrag_van_M%C3%BCnchen was dat land door de twee West-Europese landen die men als bevriende mogendheden hadden gezien ,overgeleverd aan Nazi Duitsland.

  Ook toen al leidde het ruggengraatloze karakter van het Westen tot de ondergang van een land. Er is werkelijk niets nieuws onder de zon!

  Dat na een gedwongen naoorlogs lidmaatschap van het Warschau Pakt de Visegrád landen heel goed kunnen aanvoelen wat het leven onder een dictatuur betekent, verklaart ook waarom zij zich nu zo opstandig tegenover de eisen van de EU opstellen…
  De landen hebben hun ware identiteit hervonden en zij willen die in alle vrijheid gestalte geven. MIJN ZEGEN HEBBEN ZE!
  Mijn vrouw en ik hebben ons meerdere malen afgevraagd waar wij eigenlijk naar toe zouden moeten emigreren om definitief aan de collectieve waanzin van het multiculturalisme.te ontsnappen ,een hersenaandoening waarbij men bovendien ook denkt dat men bovendien ook nog de islam moet omhelzen..
  Samen de afgrond tegemoet, ja ”gezellig”.

  Zelf zijn wij Engeland,fans, maar ook in dat heerlijke land is de aantasting van het gezonde verstand inmiddels in een te ver gevorderd stadium geraakt… Dus, dat land wordt het niet meer.voor ons.
  En wat de Visegrád landen betreft : ik denk niet dat het ons nog zou lukken de talen die men daar spreekt voldoende onder de knie te krijgen..
  In zo’n geval zal het leven aldaar ,als een vreemdeling, ook weinig voldoening geven 🙂

  En bovendien zullen (groot)ouders steeds de drang voelen om altijd voor het nageslacht paraat te staan :-).

  Dus wachten wij af en zien rond .
  Vaak geestelijk vermoeid ,maar altijd mentaal tot de tanden bewapend…….

  Like

 12. willie zegt:

  Altijd en overal zo geweest : de ene stam kan de andere niet verdragen op zn terrein, rest van apencultuur ????

  Like

 13. Jules Vismale zegt:

  En lees maar eens wat de EU opeens probeert om de Europese jeugd zodanig te hersenspoelen dat zij hierdoor ongetwijfeld pro-EU worden wat alleen weer betaald moet worden door de oudere generaties:

  Brussel wil tienduizenden jongeren gratis laten reizen van geld dat NIET van hen is maar gaan verkwisten van de EU-burgers! Wie namelijk nog de ijdele hoop had dat Europa het vertrek van de Britten opvang door eventueel te bezuinigen: vergeet het maar!
  Het is wederom één van de meest krankzinnige, geldverspillende ideeën die de Europese Unie ooit presenteerde. Een stel Europarlementariërs kwam namelijk in 2016 met het dwaze voorstel om iedereen die 18 wordt of ouder is een wel héél erg duur cadeau te overhandigen voor de “geweldige” EU: een interrailticket waarmee ze een hele maand lang gratis, noppes en voor niets met de trein door gans Europa kunnen gaan en natuurlijk zelfs naar de EU-hatende Tsjechië met de prachtige culturele hoofdstad Praag. Met de huichelachtige felicitaties van Brussel, natuurlijk en gewoon, omdat het blijkbaar zomaar oneindig kan.

  De hoop van talloze EU-haters was dat dit onzalige en stupide plan een stille dood zou komen te sterven, maar de Europese Commissie van Jean-Claude Juncker en Frans Timmermans (twee akelige EU- klootzakken die hun ziel, zaligheid en hart aan een niet-bestaand afgodsbeeld dat EU heet al tijden hebben verkwanseld en verkocht!) blijkt het zowaar serieus te hebben opgepakt. Die commissie maakte namelijk bekend maar liefst meer dan 12 miljoen euro opzij te gaan zetten voor het bekostigen van dit megalomane plan!
  Leuk voor een eventuele zoon of dochter die binnenkort 18 gaat worden, maar veel minder leuk voor de overige 99% van de bevolking. Want wie mag die miljoentjes weer even gaan ophoesten? De kaboutertjes misschien? Nee dus maar wie dan wel? Precies: wij natuurlijk, terwijl een groot deel van deze jeugd al zo gruwelijk oververwend is dat ze in de toekomst dadelijk alles veel te snel zijn ontgroeid!

  Het is godzijdank een enorme teleurstelling, zeker met het recente debat over de komende Europese begroting. De Britten verlaten het zinkende schip, en ze laten daarmee een gapend gat achter in de bekostiging van de Unie. Eenieder met verantwoordelijkheidsgevoel zou dan meteen op de rem gaan trappen (men smijt daar mer karrevrachten geld alsof het op een goudregen uit Vrouw Holle lijkt!) en stevig gaan bezuinigen, maar niet Brussel: zij willen tenslotte het budget juist verhogen (en zeker NIET van hun eigen centen!) wat betekent dat de rijkere landen – waaronder Nederland dus – nóg meer dan wel al doen moeten afstaan aan de hoge supranationale heren.

  Maar ach, het is juist voor een goed doel, toch? Met het uitdelen van peperdure cadeaus alsof het altijd 5 december is, zal de Unie zich immers ongetwijfeld (maar niet heus!) erg populair maken bij 18-jarigen, wat ook niet geheel toevallig ook net de groep Europeanen is die op dat moment druk bezig is met het ontdekken van hun politieke voorkeuren. Zou het zomaar kunnen dat dit verwende verjaardagspresentje hen hiermee in de schoot van eurofiele partijen zou kunnen werpen? Zou het hier misschien gaan om goedkope – nouja, eigenlijk best dure – propaganda? Ik noem maar wat, hoor!

  In werkelijkheid laat een groot deel van de Europese jeugd (zover ze nog niet zijn gebrainwasht door iPad’s, smartfones, computers etc.) zich beslist niet zo gemakkelijk meer omkopen daar liefde, vriendschap, blijheid en geluk al generaties lang NOOIT kunnen worden gekocht, verkocht of afgekocht en anders zetten we de EU-elite maar in een stel goederenwagons richting Auschwitz waar ze kunnen aanschouwen hoe daar een groot deel van de (joodse) jeugd tijdens WO II tot stof en as werden gereduceerd!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s