Frankrijk: Macron verliest steun

Screenshot_31

(Door: Marco Maier – Vertaling: E.J. Bron)

De populariteitscijfers van de Franse president Emmanuel Macron kelderen naar beneden. Reden daarvoor is zijn liberaal-economische “hervormingspolitiek”. Emmanuel Macron werd door de internationale media en het politieke establishment van Europa als toeverlaat verheven en bejubeld. Ook nu nog zijn er door de bank genomen positieve woorden voor de Franse president, hoewel diens Europa-politieke ideeën in het bijzonder de sterkere EU-landen enorm zouden verzwakken.

Contra magazine

In zijn land zelf echter valt de steun weg. De “sociaalliberaal” genoemde ex-politicus van de socialisten werd al in de tweede ronde van de verkiezingen door veel Fransen alleen maar met buikpijn gekozen, omdat ze Marine Le Pen van het Front National niet als staatschef wilden hebben. Nu meldt het opinieonderzoeksinstituut Ifop voor de zondagskrant “Le Journal du Dimanche” dat nog maar 44% van de geënquêteerden tevreden is met Macron, wat in vergelijking met december een daling van 8% betekent. 55% van de geënquêteerden gaf aan ontevreden te zijn met Macron.

In de peiling komt duidelijk de teleurstelling van de mensen tot uitdrukking, omdat de president zijn beloftes niet kon waarmaken. Ook de met de jaarwisseling in werking getreden belasting- en heffingshervormingen veranderden er niets aan dat de Fransen grotendeels niet meer geld ter beschikking hebben.

De afgestudeerde filosoof en voormalige Rothschild-investeringsbankier zorgde in zijn tijd als minister van Economische Zaken onder de socialistische minister-president Manuel Valls binnen zijn partij en haar aanhangers voor protesten, omdat hij een ondernemingsvriendelijker en liberaal-economischer politiek wilde invoeren. Geen wonder dus dat hij de Republikeinse burgemeester van Le Havre, Edouard Philippe, als minister-president binnenboord haalde, die eigenlijk uit het linkse kamp kwam. Nu dient hij de liberaliseringspolitiek van Macron in te voeren.

Bron:
www.contra-magazin.com
Door: Marco Maier

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Intellectuelen/academici", "Nuttige idioten", Elite, establishment, Eurofielen, Europa, Europeanisering, EUSSR, Frankrijk, Globalisering, Linkse Kerk, Rotzakken, Socialisten, verloedering, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

10 reacties op Frankrijk: Macron verliest steun

 1. Guardiacivil zegt:

  M & M………twee handen op een buik…..
  Macron & merkel……..beide gaan eraan.
  Ze zullen het verliezen van de gewone burger…….want die is het zat……goed zat…net als wij met Rutte.

  Geliked door 3 people

 2. Pingback: Frankrijk’s (Macron’s Rothschild’s) wensen | toodlessss

 3. kampersrene zegt:

  Foto rechts Macron in betere tijden !

  Geliked door 1 persoon

 4. koddebeier zegt:

  De Fransman/vrouw ontwaakt ?? Eindelijk.

  Like

 5. Jan zegt:

  Logisch, maak zijn kop zwart en je hebt Obama II, de charlatan komt bovendrijven. Linksen in Amerika lieten zich leiden door huidskleur, in Frankrijk was men blijkbaar gecharmeerd van moederskindje Macron. Wat onder zijn schedel zit was blijkbaar ook voor de Fransen niet interessant

  Geliked door 1 persoon

 6. Jan zegt:

  Staatsterreur in Frankrijk tegen Pierre Cassens van de site Riposte Laique, vernieling, diefstal, inbraak https://ripostelaique.com/

  Cristine Tasin is van de site Resistance Republicaine. http://resistancerepublicaine.eu/

  Like

 7. Jan zegt:

  Gedachtenpolitie in Frankrijk in actie, €5000 boete voor ‘migratie invasie’

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s