Minister Kaag koestert eerder het politiek activisme van NGO’s dan een diplomatiek departement

Screenshot_5

(Door: Derk Jan Eppink)

Het buitenlands beleid van Rutte III begon met twee valse starts. Na vier maanden vertrok minister Zijlstra die zich opwierp als nieuwe Churchill tegenover ‘Groot-Rusland’. Daarop verscheen waarnemend minister Sigrid Kaag (foto) in Iran, volledig conform voorschriften van de ayatollahs, als de nieuwe Chamberlain. Ze relativeert de Armeense genocide, op wens van Turkije, tot een ‘vreselijke gebeurtenis’.

Premier Rutte is de regie kwijt. Hij nam een onverantwoord risico met Kaag (D66) die met haar achtergrond bij VN-organisaties eerder het politiek activisme van NGO’s koestert dan een diplomatiek departement. Dat blijkt. Ze maakte, als minister van Ontwikkelingssamenwerking, ‘versneld’ 13 miljoen euro over naar de UNWRA, de VN-organisatie voor Palestijnse vluchtelingen. Ze vervulde er zelf een hoge functie.

Lees verder>>>
(h/t Wim van Schaik)
De Volkskrant

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Nuttige idioten", "Palestijnen", "Religie van de vrede", "Weg met ons!", antisemitisme, Arabische wereld, Armenië, Barbarisme, belangenverstrengeling, cultuurrelativisme, D66, demoniseren, Dhimmitude, Elite, establishment, Eurabië, Eurofielen, hersenspoeling, Hypocrisie, Indoctrinatie, Iran, islam-collaboratie, islamappeasement, islamofascisme, Islamofilie, Israël-vijandigheid, Jodenhaat, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, landverraad, Links fascisme, Linkse Kerk, meningsdictatuur, Naïviteit, NGO´s, nieuw fascisme, onwetendheid, Overheid, political correctness, politici, propaganda, Rotzakken, Socialisten, tolerantie/intolerantie, verloedering, Volksvijandigheid, Zelfcensuur. Bookmark de permalink .

17 reacties op Minister Kaag koestert eerder het politiek activisme van NGO’s dan een diplomatiek departement

 1. christdus zegt:

  Dit is Nederland , dit is het land van Anne Frank , niet van Yasser Arrafat !
  Knoop dat goed in je oren , achterlijk Demonen 666 stinkwijf.

  Geliked door 1 persoon

 2. Theresa Geissler zegt:

  Kijk eens aan: Het kan dus tóch!
  Volkskrant-artikel, maar dan wel van Derk-Ja Eppink, een journalist, die zowel zijn objectieve kijk als zijn nuchtere verstand laat werken: Goede,duidelijke analysen, die de lezer eindelijk eens wat inzicht verschaft in hetgeen dergelijke trútten in Godsnaam bezielt, want dat zit je je regelmatig dus vertwijfeld af te vragen. Maar inderdaad lijkt dit het plausibele antwoord:
  Pro-Palestijns wil zeggen: anti-Israël. Maar anti-Israël mondt dan weer ál te gemakkelijk uit in anti-semitish en ergens achter in hun kippenhersens klinkt nog zwakjes het waarschuwende stemmetje, dat dát ‘not done’ is,dús bedienen ze zich dan maar metterdaad van de omweg “pro-Iran. Op die manier zijn ZIJ niet anti-Israël; dat is Irán. “Ik was mijn handen in onschuld”, zeggen zij dan als het ware, met betrekking tot het anti-semitisme.(ARGH! Wil je het nóg hypocrieter hebben? Enfin….)
  Blijft dan nog het verschijnsel, dat ze kennelijk zó zeker zijn van de juistheid van hun streven, dat ze dat doortrekken tot en met de uiterste consequentie -het tentoonspreiden van de volmaakte onderworpenheid- bij het opereren via die omweg, die hier Iran heet: Dat breng je normaliter toch alleen op, als je er níet instinctief van grúwt, zou men zeggen. En dat zou dan weer kunnen kloppen, als men afgaat op de uitleg van een you tube-reageerder, ooit, op een video over tot de islam bekeerde westerse vrouwen: “Sommigen zijn nu eenmaal voor de onderhorigheid gebóren.”
  Als dat bij Kaag c.s. het geval mocht zijn -wat zeer plausibel lijkt- dan staat Kaag daar zéker niet namens de Kroon, maar evenmin namens zichzelf: Dan staat ze daar op de eerste plaats namens diezelfde, veilige, comfortabele onderhorigheid, die het Palestijnse milieu haar biedt. Logisch trouwens, want waarom anders met een Palestijn trouwen?
  Of ze het zèlf zo zou kunnen formuleren? Dat is nog niet eens gezegd: Niets dan emoties en nog eens emoties, die hier meespelen.
  Aangekleed bèn je als natie, met zó’n minister!

  Geliked door 1 persoon

 3. anna zegt:

  alweer een foto van die heks …….

  Geliked door 1 persoon

 4. Jean zegt:

  Dat wijf vernedert heel veel Nederlandse burgers, de meerderheid, en moet daarvoor haar ontslag krijgen “zonder pensioenrechten”. Met die d66 ratten “alleen maar ellende”.

  Geliked door 1 persoon

 5. eva110 zegt:

  Zo,zo, kritiek op een minister in de Volkskrant, mag hopen dat dhr.Eppink zijn baan nog een tijdje mag houden!
  Het is onvoorstelbaar dat misbaksel Kaag zich in naam van het Nederlandse volk (want dat is wat ze doet) zo vernederd.
  Elke geloofsuiting behoort ver van de politiek weg te blijven en dat geld ook voor politici die naar het buitenland op bezoek gaan.
  Als die zandbakluizen je anders niet willen ontvangen dan blijf je gewoon weg, maar je gaat niet jezelf vernederen in zo’n idiote outfit, waar blijft je eigenwaarde???
  Deze minister is een enorme misgreep en het word tijd dat ze met spoed opstapt,.

  Like

 6. Bob Fleumer zegt:

  Rutte is de regie kwijt zegt het artikel, dat denk ik niet, ik denk dat alles volgens plan verloopt, zoals de dingen gaan kan geen toeval of een kwestie van overkomen zijn. Rutte is een man zonder moed anders had hij allang zowel Kaag als Ollongren de wacht aangezegd maar ja wat moet hij dan? Leraar worden, ik denk dat het onderwijs niet op hem zit te wachten en welk bedrijf wil een leugenaar in zijn gelederen de man zit op een dood spoor en hij weet het dus gaat hij door op de ingeslagen weg van het weg met Nederland en hoopt tegen betere weten in nog op een vergulde zetel in Brussel

  Like

 7. Taljaard zegt:

  Wanneer er geen vrouwen zouden zijn die wel hun verstand gebruiken zou je er ronduit seksistisch van worden. En er dan gewoon voor pleiten om het algemeen kiesrecht voor vrouwen af te schaffen en ze te verbieden om bestuursfuncties uit te oefenen. Maar dan denk je aan gruwelmannetjes als Pechtold, Klaver en Peter Breedveld. En dan weet je dat linkse koprot niks te maken heeft met gender, en trouwens ook niet met huidskleur.

  Een verschijnsel als Sigrid Kaag is symptomatisch voor D’66, dat altijd al heeft uitgeblonken in volslagen incompetente en ongeschikte ministers en staatssecretarissen. Wij brengen (”coffee”-shop) Winnie Sorgdrager, (mond- en klauwzeer) Laurens Jan Brinkhorst en (”het is volbracht”) Els Borst maar eens even in de herinnering.
  Maar Kaag heeft daarnaast ook nog eens zeer duistere connecties.

  Het valt overigens wel op dat uitgerekend de Volkskrant een kritisch artikel over haar publiceert.
  Tijdens de jaren `60 van de vorige eeuw heeft deze krant, die voordien de spreekbuis was van het Rooms Katholieke volksdeel, een ommezwaai gemaakt. En zij werd toen bij uitstek de krant van de Nederlandse culturele marxisten, daarbij Trouw een jaar of 10 later in hun voetspoor meeslepend.
  Als onderdeel van de zgn. perscombinatie/linkse agitprop- en leugenmachine.

  Maakt deze krant nu opnieuw een ommezwaai?
  En wordt zij nu de spreekbuis van wat in wezen kan worden beschouwd als het neo-progressieve Nederlandse volksdeel? Was er tussen 1979-1990 op geabonneerd, voordat ik overstapte naar Trouw, die ik in 2002 opzegde. En overstapte naar het RD, die ik twee jaar geleden heb opgezegd, omdat ook zij (zelfs zij!) de politiek correcte bietenbrug opgaan.
  Maar wanneer de Volkskrant, voor de tweede keer in haar bestaan, een dergelijke ideologische ommezwaai maakt zou ik mij er misschien zowaar opnieuw op kunnen abonneren.

  Like

  • Wachteres zegt:

   Ik ben bang dat het geen ommezwaai van de volkskrant is, @Taljaard, maar meer ‘van twee walletjes eten’.

   Je moet wat doen om abonnees te krijgen.

   Like

   • Taljaard zegt:

    @Wachteres
    Zou niettemin een mooie stunt zijn.
    Destijds hadden ze eigenlijk geen andere keuze, want de RK zuil stortte voor hun ogen in elkaar. En die eerste ommezwaai heeft hen behoed voor het lot van ”Het Vrije Volk”, de spreekbuis van de socialistische zuil, die omstreeks de zelfde tijd instortte en deze eens grote krant in haar val meesleurde.
    De Volkskrant bleef echter een toonaangevend en prominent dagblad.

    En nu de politieke wind in Nederland weer hard aan het draaien is zouden zij misschien, en dit voor de tweede keer in hun geschiedenis, kunnen mee draaien. Het lijkt er in elk geval op dat ze anticiperen op het in elkaar storten van het eurofiele en islamofiele partijkartel. Anders zouden ze dergelijke artikelen niet plaatsen.

    Kan mij nog herinneren dat de toen nog voluit Roomse Volkskrant destijds ook ineens heel kritisch ging schrijven over de Amerikaanse inmenging in Vietnam, daarna intensief de Washington Post en haar schrijven over Nixon en het Watergate schandaal volgden
    En zich vervolgens, geheel in de lijn van de PPR en de PvdA, voluit tegen Wiegel en de VVD keerden. Binnen minder dan drie jaar hadden zij bijna al hun oude Roomse en ideologische veren afgeschud. En wat er nog van was overgebleven verdween helemaal na de affaire Menten en het walgelijke gedraai van de KVP/CDA minister van justitie Dries van Agt rondom deze kwestie.

    Zij konden in veel opzichten ook gewoon de rol van ter ziele gegane Het Vrije Volk overnemen. En zij werden daarom dan ook tussen 1972 en nu HET dagblad van de rooien. Maar ja; wat is er tegenwoordig van de PvdA overgebleven?
    En hoe kun je als integer journalist nog langer de EU-kongsi en het door en door corrupte partijkartel, met hun regentenstreken, verdedigen?

    Like

 8. Trucker zegt:

  Derk Jan Eppink, in een vorig leven schreef hij collums en analyses (ik dacht in de Standaard) in belgie.
  Weinigen weten dat Verhofstadt er voor gezorgd heeft dat hij daar aan de deur werd gezet, louter om het feit dat hij geen regeringsgezinde journalistiek bedreef.
  Hij heeft meer dan eens scherpe teksten afgeleverd die kwaad bloed zette in regeringskringen en in het bijzonder bij de eurofiele gek Verhofstadt en, zoals gebruikelijk in belgie volgt het redactiehoofd de wens van de regeringsleiders (hé waar ken ik dat nog van).
  Trouwens Eppink is niet de enige journalist die (in belgie) uit een redactie is gegooid op wens (lees druk) van ministers of ander tuig.
  Hij was de man die op de openbare omroep BRT in belgie voorspelde dat Donald Trump de volgende POTUS zou worden, wat volgde was gelach en opgetrokken wenkbrauwen in de studio toen hij dat ze.
  Dat doet me denken aan meisje Ann Coulter die op de één of andere mainstream rotzooi show de vraag gesteld werd wie de volgende president zou worden, meisje Coulter zei Donald Trump, de eerste 15 seconden van deze video zijn geschiedenis geworden.

  Like

  • BM Fidel zegt:

   Er was er nog een die de juiste uitslag voorspelde: Moglia, een 13 jaar oude supercomputer die het al drie keer eerder bij het juiste eind had.

   Like

 9. Taljaard zegt:

  @Trucker
  ”Meisje” Coulter is een toonaangevende conservatieve schrijfster en opiniemaker in de VS.
  Zo ongeveer de Amerikaanse variant van Martin Bosma, die verschillende zeer goed verkopende en veel gelezen boeken op haar naam heeft staan.
  Ook ik heb een boek van haar; ”Guilty”

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s