CDU/CSU: Zelf-castratie uit angst voor de AfD

Screenshot_35

(Door: Wolfgang Hübner – Vertaling: E.J. Bron)

De zogenaamd unanieme beslissing van de CDU/CSU-fractie in het Duitse parlement betreffende een samenwerkingsverbod met de AfD-fractie documenteert geen kracht, maar angst en zwakte. De CDU/CSU berooft zichzelf daardoor voor de hele regeerperiode tot 2012 niet alleen van politieke mogelijkheden die nog wel eens belangrijk zouden kunnen worden.

PI News (2)

Hiermee levert ze zichzelf ook nog meer uit, wat sowieso al het geval is, aan de op haar einde lopende SPD en de autochtonen vijandige Groenen. Het aan zichzelf opgelegde samenwerkingsverbod kan bovendien gekwalificeerd worden als poging om de AfD politiek extra buiten te sluiten in de hoop deze partij weer uit de parlementen te verdringen of in ieder geval kleine te houden.

Of dat zal lukken, beslist echter niet de CDU/CSU, maar de toekomst in Duitsland, de kiezers en niet in de laatste plaats de ontwikkeling van de AfD als partij en als fractie in het Duitse parlement. Wat de CDU/CSU tot nu toe van de AfD-fractie in Berlijn geboden kreeg, zou bij de fractieleiders Kauder en Dobrindt wel eens voor onrust kunnen zorgen, want de toespraken van de parlementariërs van de AfD maakten en maken één ding duidelijk: die hebben ontbroken, eindelijk wordt er daar weer duidelijke taal gesproken waar vele jaren lang het volk geminacht of verveeld werd.

Voor de AfD verandert het samenwerkingsverbod eigenlijk überhaupt niets. Ook daarvoor bestond er namelijk geen hoop op gezamenlijke parlementaire initiatieven met de CDU/CSU. De AfD-parlementariërs kunnen nu gelaten afwachten of er aan de beslissing van de CDU/CSU ook een contactverbod verbonden zal zijn. Anderzijds: welk fatsoenlijk mens wil eigenlijk contact onderhouden met de Merkel-knecht Kauder of de wanna-be-AfD-vernietiger Dobrindt?

Bron:
www.pi-news.net
Door: Wolfgang Hübner

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in AfD (Alternative für Deutschland), christendemocraten, democratie, demoniseren, dictatuur, Duitsland, Hypocrisie, Krankzinnigheid, lafheid, meningsdictatuur. Bookmark de permalink .

4 reacties op CDU/CSU: Zelf-castratie uit angst voor de AfD

 1. droevige mof zegt:

  Wat we momenteel in Duitsland ervaren is de ontbinding van de rechtsstaat. Het gaat erom de macht te behouden ten koste van alles. De econoom en emeritus-professor Wolfgang Müller-Michaelis schrijft in het blog Tichys Einblick:
  ,,Wo das verfasste Recht die politische Macht hervorbringt, ist der Rechtsstaat. Wo die politische Macht sich ihre eigenen Regeln für willkürliches Handeln schafft, herrscht das Unrecht.”
  (Waar de geschreven wet politieke macht produceert is de rechtsstaat. Waar politieke macht zijn eigen regels van willekeurige actie schept heeft onrecht de overhand.)
  Het artikel is zeer goed geschreeven. Helaas kan ik het niet vertalen. Mijn Nederlands is niet goed genoeg.
  https://www.tichyseinblick.de/meinungen/rechtsverwahrlosung/

  Like

  • Hendrik M. zegt:

   @droevige mof, wees niet langer droevig, wordt vrolijke mof; uw Nederlands is ruim voldoende bevonden!

   Like

   • droevige mof zegt:

    Ik ben bedroefd in de geest van Heinrich Heine. Hij schreef de bekende zin: “Denk ich an Deutschland in der Nacht, dann bin ich um den Schlaf gebracht.”
    (Als ik ’s nachts aan Duitsland denk, berooft het me van de slaap.)
    Ik had nooit gedacht dat ik hier zo’n ramp zou meemaken. Maar de meerderheid van de Duitsers wilde het en wil het nog steeds. Later zal ze opnieuw zeggen: Wir haben es nicht gewusst. (Ik hoef deze zin niet te vertalen.)

    Like

 2. Anneke zegt:

  Duitsland, een land van diep donkere duisternis…Ook dit land pleegt op financieel -,economisch – en etnisch vlak ZELFMOORD. Europa is ten onder aan het gaan, de welvaart is voorbij. Althans voor het merendeel van de bevolking, op zéér korte termijn !!!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s