Chef van Duitse voedselbanken wijst kritiek van Merkel af

Screenshot_67

(Vertaling: E.J. Bron)

De voorzitter van de Duitse voedselbanken, Jochen Brühl (foto onder), heeft bondskanselier Angela Merkel (CDU) ertoe opgeroepen achter zijn instelling, haar werk en de vrijwillige medewerkers te gaan staan. “We laten ons niet door de bondskanselier terechtwijzen, want de actuele ontwikkeling is een consequentie van haar politiek”, zei Brühl donderdag tegen de “Neue Osnabrücker Zeitung”.

Junge Freiheit

Politici zouden zich moeten afvragen welk aandeel zij in de toenemende problemen zouden hebben, zei Brühl en bekritiseerde dat er een “ongelooflijke lage lonen sector” zou bestaan, een ontoereikende basisverzekering en een ondoordachte immigratiepolitiek. Hij beklaagde eveneens dat critici zich geen beeld zouden hebben gevormd van de omstandigheden ter plaatse, nadat de voedselbank in Essen bekend had gemaakt eerst alleen nog Duitsers als nieuwe klanten op te nemen.

CSU-politici ondersteunen de houding van de voedselbank

Daarvoor had bondskanselier Angela Merkel bekritiseerd  dat ze het niet eens zou zijn met de beslissing om eerst geen buitenlanders meer op te nemen. “Men zou niet zulke categorieën moeten gebruiken”, zei ze in een interview met RTL. “Dat is niet goed”. Ook de demissionaire Duitse minister van Sociale Zaken, Katarina Barley (SPD), had scherpe kritiek op de beslissing van de voedselbank: Om een groep algemeen uit te sluiten, past niet bij de fundamentele waarden van een solidaire gemeenschap. Behoeftigheid moet de graadmeter zijn, niet het paspoort.”

CSU-politici gingen echter achter de beslissing staan. “Diegenen die nu kritiek hebben op de baas van de voedselbank in Essen, negeren nog steeds de situatie ter plaatse en durven geen eerlijke antwoorden te geven”, zei de parlementariër van de CSU Alexander Hoffmann tegen de “Junge Freiheit”. “De man heeft gelijk”, voegde hij er aan toe.

Screenshot_66

Hoffmann eiste daarom ook een open debat zonder taboes over de toegang van asielzoekers tot de voedselbanken in Duitsland. “We zouden eindelijk eens eerlijk moeten zijn en er zonder steeds dezelfde reflexen over moeten discussiëren hoe deze problemen zijn op te lossen. In plaats daarvan pakken links gerichte groepen onmiddellijk weer de ´nazi-knuppel´ uit om eens temeer een eerlijke discussie in de kiem te smoren.” Dat zou exact de methode zijn waarmee links Duitsland in de afgelopen 20 jaar een voortdurende liberalisering van het asiel- en vreemdelingenrecht zou hebben bespoedigd. “Daarvoor oogsten we nu gerechtigheid-debatten. Daarmee is niemand echter geholpen”.

Dobrindt: Begrijpelijk

Ondersteuning kwam er ook van de fractievoorzitter van de CSU in het Duitse parlement, Alexander Dobrindt. De situatie bij de voedselbank in Essen zou aantonen “dat het integratievermogen van ons land een grens heeft”. De zienswijze van de vrijwilligers in Essen vond hij “begrijpelijk”.

Bron:
https://jungefreiheit.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "omvolking", "Verrijking", "Vluchtelingen", "Weg met ons!", asielwaanzin, Barbarisme, cultuurrelativisme, demoniseren, Duitsland, Hypocrisie, Illegalen, Immigratie, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, landverraad, Linkse Kerk, meningsdictatuur, Merkel, moralisme, Multiculti, nieuw fascisme, onwetendheid, political correctness, politici, praatjesmakers, propaganda, Rotzakken, tolerantie/intolerantie, verloedering, Verzet, Volksvijandigheid, Zelfcensuur. Bookmark de permalink .

18 reacties op Chef van Duitse voedselbanken wijst kritiek van Merkel af

 1. I.K. Bennurklaarmee zegt:

  “dat het integratievermogen van ons land een grens heeft”.

  Nou het integratievermogen/bereidwilligheid tot integreren in de Westerse samenleving van migranten kan ook wel naar een hogere grens worden geëist. Wil men niet verder/beter/meer integreren? Hoepel dan maar weer op!
  Het kan toch niet de bedoeling zijn dat autochtonen zich steeds meer moeten gaan aanpassen aan de vreemdeling die steeds meer noten op zijn zang heeft?
  Het is toch niet gek dat eigen volk wat altijd belasting en premies heeft moeten betalen voor
  allerlei voorzieningen NU eens op de eerste plaats komt?!!

  Geliked door 1 persoon

 2. Hendrik M. zegt:

  Eigen volk eerst!
  Solidariteit eisen met mensen die vanwege hun islam toestand nooit solidair met ons zullen zijn is een grove belediging der autochtoon.

  Geliked door 1 persoon

 3. Cathja zegt:

  Laat ik nou altijd gedacht hebben dat die ‘vluchtelingen’ alles cadeau kregen?! En met ‘alles’ bedoel ik ook ALLES.
  Weet u wat er aan de hand is? Die zogenaamde vluchtelingen krijgen meer dan voldoende geld om in de reguliere winkels te kopen, maar die stiekemerds hebben in de gaten dat het eten wat gratis weggegeven wordt ervoor zorgt dat je nóg meer geld overhoudt voor ‘leuke dingen’, of om naar het land van herkomst te sturen.
  Ik vind het ontoelaatbaar dat behoeftige Duitsers van deze smerige praktijken de dupe worden! En Merkel moet eens openlijk toegeven dat ze vanwege haar onbedwingbare lust om nóg veel meer moslims binnen te laten, een situatie creëert van échte behoeftigen en nep-behoeftigen.
  Zodra die nepperds hun boodschappen bijeen gegrepen hebben, lachen ze zich buiten de Voedselbank een ongeluk!

  IK VIND DAT GEEN ENKELE ASIELZOEKER RECHT HEEFT OP VOEDSEL WAT AFKOMSTIG IS VAN DE VOEDSELBANK!

  Bah, wat ga ik die lui haten om hun treiterijen!

  Geliked door 1 persoon

 4. Jan zegt:

  Merkel gedraagt zich aan tafel als een gulzig, snuivend zwijn aan de trog

  Helmut Kohl: Angela Merkel frisst am Tisch wie eine Sau

  Über Merkel sagte er einst: „Frau Merkel konnte ja nicht richtig mit Messer und Gabel essen. Sie lungerte sich bei den Staatsessen herum, sodass ich sie mehrfach zur Ordnung rufen musste.“


  Im weiteren lernen wir von Herrn Knigge, „dass ist im westlichen Kulturkreis das Schmatzen und Rülpsen verpönt ist- ebenso das Schlürfen.“ Frau Merkel hätte in China gute Chancen mit ihren Manieren, denn dort ist das Schmatzen und Rülpsen ein Zeichen, dass das Essen mundete.

  https://schluesselkindblog.com/2017/06/18/helmut-kohl-angela-merkel-frisst-am-tisch-wie-eine-sau/

  Geliked door 1 persoon

 5. louis-portugal zegt:

  Integratievermogen.
  Het onwoord van het jaar.
  Het moslimspul dat bij ons binnenkomt wil en zal niet integreren.
  Wij moeten. met hun integreren, nl. moslim worden.
  Vooral doen.
  Dan zitten we over enkele jaren op het ontwikkelingsniveau van een arabisch of oostafrikaans land.

  Geliked door 1 persoon

 6. Tistochwat zegt:

  VOEDSELBANKEN!
  En dan te bedenken dat dit soort volk zich – behangen met goud en edelstenen – te buiten kan gaan aan de meest uitgelezen spijzen!

  https://www.telegraaf.nl/video/755137/fotografen-verblinden-maxima-bij-staatsbanket

  Het is zelfs wereldnieuws dat Máxima haar jurk al eerder had gedragen!

  SCHANDE, SCHANDE, SCHANDE, dat WIJ dergelijke parasieten moeten onderhouden!

  Onderstaande video is buitengewoon ergerlijk, maar de ‘koningsgezinden’ blijven zwijmelen, hoor:

  Like

 7. I.K. Bennurklaarmee zegt:

  @ TTW: Nou dat zijn idd wel uitgelezen spijzen! Twee witte kleffe onafgebakken afbak broodjes met daartussen een uit z’n krachten gegroeide Melba toast. Eet smakelijk!
  Geef mij dan maar een bord lekkere snert! 😛

  Like

  • Tistochwat zegt:

   @ I.K. Bennurklaarmee 2 maart 2018 om 12:58

   Ik vermoed dat de kaviaar en het wildgebraad met verse truffels later zullen worden opgediend.
   Maar zie dat stel ‘deftig’ opgetuigde patsers nou toch aan, dergelijke verkwistende schranspartijen zijn toch nergens voor nodig?

   Er is inderdaad niets mis met erwtensoep.
   Behalve dan dat alle mannen daar zo winderig van worden. 😛

   Like

 8. Republikein zegt:

  Ach wat zonde nou, weer een bank die omvalt?
  Blijven strakkies alleen maar spermabanken over, wel leuke tv als straks Spoorloos aan een roemloos is gekomen.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s