Democratie vereist anti-totalitarisme in plaats van “antifascisme”

Screenshot_50

(Door: Dr. Alice Weidel – Vertaling: E.J. Bron)

“Nazi”. Het woord is een knuppel, die iedere zakelijke en rationele discussie in de kiem dient te smoren. De knuppel is altijd bij de hand om hem tomeloos tegen een ieder te zwaaien wiens overtuiging de knuppel-zwaaier niet in zijn kraam te pas komt. “Nazi´s” smeren links-extreme clownshanden op de voertuigen en eigendommen van de voedselbank in Essen. Waarom? Omdat hen het niet bevalt dat zijn chef, een doorgewinterde mijnwerker, impopulaire consequenties heeft getrokken uit een kritieke situatie.

Junge Freiheit

Nadat hij heeft gezien dat de allerarmsten, voor wier ondersteuning de “voedselbanken” ooit in het leven werden geroepen, zich verdrongen voelden door eisend optredende jonge migrantenmannen, wil de chef van de “voedselbank” in Essen hun aandeel, dat af en toe de 75% heeft bereikt, beperken. “Opdat ook de Duitse oma hier weer naartoe durft komen.” En de geïntimideerde alleenstaande ouder. Een sociale houding, die de eigen landgenoten niet vergeet: in het Merkel-Duitsland van het jaar 2018 kwalificeert dit alleen al iemand tot “nazi”. Kan het nog gekker?

De “nazi”-schreeuwers noemen zichzelf graag “Antifa”, dus “antifascisten”. Dat is verraderlijk. Want uiteraard is hun “fascisme”-begrip geen objectieve omschrijving van de feiten. Dan zou het begrip een Italiaanse autoritaire beweging in de 20e eeuw met navolgers in heel Europa bedoelen – zinloos in de dagelijkse politieke discussie in onze, de 21e eeuw.

Wie de ideologische koers niet volgt, is een “fascist”

Nee, onze zelfbenoemde “antifascisten” gebruiken het doodslag-woord “fascisme” in stalinistische zin: diegene die de juiste door de grote leider uitgevaardigde ideologische koers niet volgt, is een “fascist”, om het even of ze trotskisten, sociaaldemocraten of nationaalsocialisten zijn.

Bij de laatste was het “fascisme”-etiket natuurlijk ook een afleidingsmanoeuvre: de internationale Sovjet-socialisten vonden het zeer onaangenaam dat hun belangrijkste ideologische vijanden zich niet alleen “socialisten” noemden, maar het ook waren: zij putten uit dezelfde troebele ideologische bronnen van het collectivisme, de verafgoding van de staat, de minachting van vrijheid en waardigheid van het individu.

De “anti-totalitaire consensus” van de oude Bondsrepubliek was in de kern een antisocialistische:  de overtuiging om vanuit democratische en republikeinse geest elke totalitaire ideologie die nationale en internationale spelvormen van het socialisme in zich had, vastberaden af te wijzen. De oude en de nieuwe socialisten was en is het anti-totalitarisme daarom een doorn in het oog.

Een gevaarlijk brouwsel

Na de val van de Berlijnse Muur en de ondergang van het Sovjet-imperium zijn er niet minder socialisten gekomen, ze hebben andere werkterreinen voor zichzelf gezocht. Ze zijn, als “laatste lichting uit het arsenaal van linkse ideologieën” op het “antifascisme” als “ideologie om het burgerlijke midden te delegitimeren” overgegaan, zoals de deskundige in staatsrecht Josef Isensee het ooit heeft gedefinieerd.

Het is een gevaarlijk brouwsel dat er gekookt werd en onder etiketten als “strijd tegen rechts” veel verder dan de ideologische kern van de socialistische linksen aan invloed heeft gewonnen. Wanneer iedere tegenstander van onbeperkte welvaartsstaat en onbeperkte immigratie en multiculturalisme, kortom: iedere niet-linkse zonder onderscheid te maken als potentieel rechts c.q. rechts-extremistisch c.q. “fascistisch”, “racistisch” en “mens-verachtend” belasterd kan worden, zoals Roland Baader in zijn strijdschrift “Dood gedacht. Waarom intellectuelen onze wereld verwoesten” uiteenzet, staat de socialistische meningsdictatuur al voor de deur.

Anti-totalitarisme in plaats van “antifascisme”

De vernietigende gevolgen van deze verdringing van het “anti-totalitaire” door een “antifascistische” basisconsensus maken we elke dag mee, niet alleen in Essen. Politici verklaren in rituele rondedansen dissidenten tot overtuigingsverdachten, de knokploegen voor het grove werk voelen zich aangemoedigd om het verdict met verbaal, geestelijk en lichamelijk geweld uit te voeren. Als daarvan nu al vrijwilligers van een voedselbank vereniging de dupe worden, dan staat de boog duidelijk te strak gespannen.

Wie andersdenkenden en politieke tegenstanders generaliserend en in een reflex belastert als “nazi´s”, die bagatelliseert en relativeert de brutale dictaturen en ideologieën uit vroeger tijden. Die gebruikt ook geen onschuldige, gewone politieke “omgangstaal”, zoals het Openbaar Ministerie Berlijn dus van de Duitse vice-ambassadrice in Oeganda heeft bevestigd.

Wie anderen tot “fascist” en zichzelf tot “Antifascist” stileert, die gebruikt totalitaire taal en geeft zichzelf zodoende te kennen als een aanhanger van totalitair denken. Dat vergiftigt het politieke klimaat, verhindert iedere vorm van zakelijke discussie en vernietigt de vrijheid. De verdediging van democratie en vrijheid vereist anti-totalitarisme in plaats van “antifascisme”.

Bron:
https://jungefreiheit.de
Door: Dr. Alice Weidel

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Antifascisten", "Populisme", "Weg met ons!", achterlijkheid, AfD (Alternative für Deutschland), Barbarisme, belangenverstrengeling, burgermoed, Censuur, Communisme, cultuurrelativisme, democratie, demoniseren, dictatuur, Duitsland, establishment, Fascisme, gezond realisme, hersenspoeling, Hypocrisie, Indoctrinatie, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, landverraad, Links fascisme, Marxisme, meningsdictatuur, moralisme, nationaalsocialisme, nazisme, nieuw fascisme, onwetendheid, political correctness, propaganda, Rotzakken, Socialisten, Terrorisme, tolerantie/intolerantie, verloedering, Volksvijandigheid, Vrijheid van meningsuiting, Zelfcensuur. Bookmark de permalink .

14 reacties op Democratie vereist anti-totalitarisme in plaats van “antifascisme”

 1. parlement moet voordelen van immigratie aantonen, maar doet dat niet

  Like

 2. Jan zegt:

  De auto’s, met dank aan antifa

  Like

 3. dutchess43 zegt:

  Dat kunnen ze ook niet aantonen Alphons, omdat het totaal niet bestaat.

  Geliked door 2 people

 4. Jan zegt:

  Wat voor werk moet je de binnenstromende parasieten geven, vraagt de chef van integratie en migratie, Thomas Bauer, zich af en hij heeft het antwoord al: tuinier


  https://www.welt.de/politik/deutschland/article174072612/Integration-von-Fluechtlingen-Man-koennte-Berufe-wie-Hilfsgaertner-schaffen.html

  Like

 5. koddebeier zegt:

  Het AntiFa tuig zouden ze uit moeten roeien !!

  Like

 6. ronj zegt:

  Dat linkse nageboorte draait altijd alles om,links zijn nazi,s want de nazi,s zijn socialisten.Linkstuig zijn racisten (antiblank ) linkstuig zijn fascisten en landverraders.

  Like

  • Trucker zegt:

   Doel is het FN het hoofd afhakken en hoe kunnen ze dat beter doen dan Marine Le Pen te veroordelen.
   Nu hoor ik echt een echo uit het verleden en die van het Vlaams Blok die veroordeeld werd omdat ze niet te verslaan waren in het kieslokaal.

   Like

 7. kampersrene zegt:

  Death kan hij foutloos schrijven zoaals alle islamieten maar juice !! vermoedelijk betreft het een gezondheidfanaat die wijst op de gevaren van het drinken van teveel fruitsap Het betreft een ervaringsdeskundige want ooit dronk hij teveel juice en kreeg behoorlijk krampen in zijn darmen met een voortdurende ontlasting of schijterij

  Like

 8. Jan zegt:

  „Zu viele Migranten zu respektlos“: Aufnahmestopp für Ausländer nun auch bei Marler Tafel

  ….
  „Nicht nur in Essen – auch bei der Tafel in Marl gibt es einen Aufnahmestopp für Ausländer. Nur noch deutsche Bedürftige kriegen eine Kundenkarte. Laut der Vorsitzenden Renate Kampe hätten viele Migranten keinen Respekt gezeigt. Immer wieder seien Frauen vor der Tafel angepöbelt und bedrängt worden. Von den 2.000 Kunden der Marler Tafel seien 80 Prozent Ausländer gewesen, sagt Kampe.“

  https://philosophia-perennis.com/2018/03/01/zu-viele-migranten-zu-respektlos-aufnahmestopp-fuer-auslaender-nun-auch-bei-marler-tafel/

  Like

 9. Jan zegt:

  Zittende partijen lichten de verkiezingen sinds jaar en dag op

  Wahlbetrug in Deutschland: Professor beweist systematische Manipulation bei Briefwahlstimmen

  http://www.anonymousnews.ru/2018/02/25/wahlbetrug-in-deutschland-professor-beweist-systematische-manipulation-bei-briefwahlstimmen/

  Linksvolk flikte dat ook in Oostenrijk en Amerika en in Nederland. Ies koeltoer

  Like

 10. Elisah zegt:

  European Framework National Statute for the Promotion of Tolerance

  Islamofobie bijvoorbeeld, is intolerant en alle kritiek is verboden.
  Slachtoffers van deze “intolerantie” kunnen gratis procederen, maar dat geldt alléén voor minderheden!
  Jongeren die een verkeerde mening hebben of intolerant zijn, moeten een rehabilitatie programma krijgen.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s