Griekenland en Hongarije wijzen terugname van vluchtelingen strikt af – Duitsland blijft opnemen

Screenshot_37

(Vertaling: E.J. Bron)

Griekenland en Hongarije weigeren hardnekkig migranten van Duitsland terug te nemen. Duitsland stuurt echter niet alleen immigranten naar andere EU-landen terug, maar neemt ook zulke migranten op.

epoch times

Griekenland en Hongarije weigeren hardnekkig om volgens de EU-regels vluchtelingen en migranten van Duitsland terug te nemen.

Verleden jaar zou Athene zich slechts in 81 van de 2312 Duitse verzoeken tot terugname überhaupt verantwoordelijk verklaard hebben. Dat meldt de “Passauer Neue Presse” onder verwijzing naar een antwoord van het Duitse ministerie van Binnenlandse Zaken op een interpellatie van de fractie van Die Linke. Er zou geen enkele vluchteling zijn teruggenomen.

Volgens de Dublin-regels van de EU moet het land waarin een vluchteling voor het eerst voet op Europees grondgebied heeft gezet de asielprocedure op zich nemen. Ondertussen wijst Hongarije dat compleet af. Sinds mei 2017 nam Boedapest volgens het bericht geen enkele vluchteling terug, hoewel de Duitse regering 3304 verzoeken tot terugname indiende.

Duitsland blijft migranten opnemen

Duitsland stuurt echter niet alleen immigranten naar andere EU-landen terug, maar neemt ook zulke migranten op. Volgens het bericht kwamen er in het jaar 2017 3189 familieleden van in Duitsland levende migranten vanuit Griekenland naar Duitsland, vooral Syriërs, Afghanen en Irakezen. Van de 5807 nieuwe aanvragen uit Griekenland accepteerde het Bundesamt für Migration und Flüchlinge (BAMF) er 5310, terwijl er nog 3100 familieleden in de wacht staan.

Het aantal overnames volgen de Dublin-procedure steeg in 2017 derhalve in totaal van 3968 naar 7012. Tegelijkertijd werden er 8754 vluchtelingen volgens de Dublin-regels opgenomen. De parlementariër van Die Linke, Ulla Jepke, noemde het Dublin-systeem absurd. “uiteindelijk blijf na al het heen en weer geschuif van beschermingzoekers het aantal asielzoekers in Duitsland ongeveer gelijk”, zei de politica tegen de krant. Dat zou bij de gevluchte mensen veel leed veroorzaken en de autoriteiten enorm veel werk kosten.

Bron:
www.epochtimes.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "diversiteit", "Integratie", "omvolking", "Verrijking", "Vluchtelingen", "Weg met ons!", Allochtonen, asielwaanzin, cultuurrelativisme, Duitsland, Eurabië, EUSSR, gezond realisme, Griekenland, Hongarije, Hypocrisie, Illegalen, Immigratie, Islamisering, Krankzinnigheid, landverraad, Linkse Kerk, Multiculti, Patriottisme, Rotzakken, tolerantie/intolerantie, Verzet, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

11 reacties op Griekenland en Hongarije wijzen terugname van vluchtelingen strikt af – Duitsland blijft opnemen

 1. Statler & Waldorf zegt:

  Gelukkig zit de grens tussen Nederland en Duitsland potdicht dus hoeft men hier niet bang te zijn dat er pakweg een stuk of twintigduizend nog een stukje doorlopen om in Nederland ‘asiel’ aan te vragen.

  Like

 2. Wachteres zegt:

  Merkwaardig dat ik zo de grens over kan gaan om in Nederland boodschappen te halen. 😛

  Like

 3. sonor zegt:

  Wat in Duitsland zit zit na uurtje lopen ook in NL om aan het verzorginsinfuus te komen hangen , net zo lang tot er nix meer te halen valt , ook niet voor de NL !!!!!

  Like

 4. Williaan zegt:

  Griekenland en Hongarije hebben gelijk. Bondskanselier Angela Merkel heeft ze tenslotte uitgenodigd.

  Geliked door 3 people

 5. Jan zegt:

  Typisch socialistisch. Merkel haalt de parasieten op en wentelt de rekening af op anderen die er part noch deel aan hebben om vervolgens zo hondsbrutaal te zijn om te zeggen dat zij niet solidair zijn maar wel geld uit Brussel willen. Dat beide niets met elkaar te maken hebben ontgaat die betonkop volledig maar dat zal wel een stalinistische trek van dat DDR-wijf zijn, gewoon de rollen omdraaien en handen wassen in onschuld, alsof de naar Duitsland uitgenodigde parasieten een natuurfenomeen zijn.

  Geliked door 3 people

 6. Wachteres zegt:

  https://www.express.co.uk/news/world/925727/Angela-Merkel-Germany-latest-news-no-go-zone-reality-refugee-crisis

  Angela Merkel admits German NO-GO zones are ‘a REALITY’
  ANGELA Merkel has admitted German no-go zones are a “reality” in shocking comments which add to fears there are places in the country where outsiders and even police offices are afraid to visit.

  Plus video!

  Like

 7. Peter zegt:

  “The problem with socialism is that you eventually run out of other people’s money.”

  ― Margaret Thatcher

  Geliked door 1 persoon

 8. kampersrene zegt:

  Griekenland en Hongarije hebben zich gewoon de vraag gesteld ….waarom , voor wat of voor wie gaan die feitelijk vluchten ? Als al die andere Europese landen die vraag zouden stellen en het antwoord vinden , dan gaan morgen al de grenzen dicht !

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s