GroenLinkser wist van wangedrag Oxfam

Screenshot_60

“Ik ben medeverantwoordelijk”

AMSTERDAM – Tom van der Lee (kleine foto), Kamerlid namens GroenLinks, was in zijn rol als directielid van Oxfam Novib op de hoogte van het ernstige wangedrag van Britse medewerkers. Hij betreurt dat hij niet ’doorvroeg’. Dat zegt Van der Lee tegen RTL Nieuws. „Ik betreur het dat ik destijds niet meer heb doorgevraagd. Aan de slachtoffers bied ik persoonlijk mijn excuses aan.”

De Telegraaf

Screenshot_61Terugkijkend vindt Van der Lee – destijds campagnedirecteur en bestuurslid – dat de misstanden direct naar buiten gebracht moesten worden. Ze waren al in 2012 bekend. ,,We hadden dit als organisatie beter moeten doen. En omdat ik directielid was, ben ik daarvoor medeverantwoordelijk.”

Uit een intern rapport bleek laatst dat Oxfam-medewerkers na de aardbeving op Haïti seksfeesten hielden, waarbij hulpbehoevende vrouwen werden uitgebuit. Mogelijk waren ze minderjarig. Sinds de onthullingen kwamen allerlei misstanden naar buiten, van seksueel misbruik van vrijwilligers tot jarenlang gebruik van prostituees.

Bron:
www.telegraaf.nl
(h/t “Tistochwat”)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "goedmenschen", Barbarisme, Censuur, corruptie, Criminaliteit, Derde Wereld, establishment, Groenen, Hypocrisie, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, Links fascisme, Marxisme, moralisme, nieuw fascisme, Ontwikkelingshulp, political correctness, Rotzakken, Seks, Socialisten, verloedering, Volksvijandigheid, Zelfcensuur. Bookmark de permalink .

14 reacties op GroenLinkser wist van wangedrag Oxfam

 1. Tistochwat zegt:

  Het blijft tuig, dat rood-groene linksvolk.

  Like

 2. Trucker zegt:

  Wow nu val ik echt van mijn stoel, een linksigaard die er van wist en zijn kaken op elkaar geklemd heeft…
  Is ironie hoor ik val nog niet zo vlug van mijn stoel of pakweg mijn broek die afzakt (van verbazing) .

  Like

 3. Bastiaan2000 zegt:

  Ik kjk hier niet van op. D instelling waar ik als kind zat verzeeg ook alle mishandelingen van kinderen. Dat waren ook vrijwel allemaal linkse mensen. Ze sloegen juist harder als je hulp vroeg of keken nog meer de andere kant op bij zware mishandeling

  Like

 4. Hovawart zegt:

  Het intrigeert mij hoe de vaderlandslievende politiek zich zo verweven heeft met schimmige praktijken uit het dagelijkse nieuws, opvallend is echter dat slechts de meest schrijnende gevallen aan het licht komen, de minder arglistige akkefietjes die door de open kanalen zwerven kunnen voor een sycofant een uiterst bruikbaar middel vormen om een politicus te corrumperen, laat staan dat er buitenlandse machten deze informatie misbruiken om de Nederlandse Regering te kunnen ringeloren.brrr

  Like

 5. ed zegt:

  Al die hulp organisaties stinken bijna allemaal hier of daar ,gaat gewoon om geld alles is zijn doel ruimschoots voorbij geschoten.bodemloze put en het veranderd niet het zo genaamde geweten van de bevolking uitbuiten ,zij zijn zielig reclame zat.natuurlijk is het erg maar dit lost niks op.

  Like

 6. Republikein zegt:

  Maar Dolf blijft ambassadeur.

  Like

 7. Hendrik M. zegt:

  “Mogelijk waren ze minderjarig. Sinds de onthullingen kwamen allerlei misstanden naar buiten, van seksueel misbruik van vrijwilligers tot jarenlang gebruik van prostituees.”
  12 -15 jarige meisjes die proberen hun familie te helpen, pas helpen (of niet) nadat je ze seksueel uitgewoond hebt, u maakte het mogelijk door deze NGO organisaties van geld te voorzien.
  Het door u gegeven geld wordt eerst afgeroomd om de torenhoge salarissen der directie en managers te betalen en reserve op te bouwen; salarissen gaan door, ook al is er nergens ter wereld iets mis…
  Verder aan businessclass vliegreizen, dure hotels en restaurants, nieuwe meest luxe four wheel drives; daar zoeken ze locals voor de laatste 20% om de hulp te geven die de organisaties zeggen te geven, locals die ook eerst goed voor zichzelf zorgen.
  Tja, u weet dit nu pas; onze vuige regering al vanaf 2012 en waarschijnlijk al eerder….

  Geliked door 1 persoon

  • Wachteres zegt:

   En dan heb je in GB nog in elke stad oude vrouwtjes die voor niks de hele dag in de oxfam-winkels staan om gratis gekregen spullen te verkopen.

   Tel uit je winst …

   Geliked door 1 persoon

 8. kampersrene zegt:

  Die groene linkse wist er alles van en wilde het tij doen keren . Hij wilde aan elke zogezegde vetzak, heu ik bedoel hulpverlener een cursus zelfbevrediging opdringen

  Like

 9. Statler & Waldorf zegt:

  @Webmaster

  Wellicht een topic waard.
  Weliswaar ‘De groene’ maar toch feitelijk en kritisch.

  https://www.groene.nl/artikel/groetjes-uit-het-hulpverlenersparadijs

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s