Vogelaar-wijken mislukt. Goh, hoe kan dat nou?

Screenshot_58

(Door: Joost Niemöller)

Met een leger vormingswerkers, speelplaatsbouwers en raamkozijnschilders ging ooit minister Vogelaar er tegenaan om veertig uitgezochte arme wijken erbovenop te helpen. Ze wist vooral de pers te mobiliseren. Die werd met busladingen aangetrokken om te kijken hoe arm mensen het in sommige buurten hadden en hoe een grootschalige overheidsprogramma ervoor moest zorgen dat het allemaal beter werd voor ze. Ik ben toen zelf nog eens meegegaan als journalist met zo’n bus. Het was één grote lachwekkende pr show.

We zijn nu tien jaar verder en weten dat het niet beter is geworden. Wat we tien jaar geleden al konden bedenken.

Lees verder>>>
Joost Niemöller

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "diversiteit", "goedmenschen", "Integratie", "Nuttige idioten", "omvolking", "Verrijking", "Weg met ons!", achterlijkheid, Allochtonen, asielwaanzin, Barbarisme, Criminaliteit, cultuurrelativisme, Elite, establishment, Eurabië, gezond realisme, Hypocrisie, Illegalen, Immigratie, Islamisering, Krankzinnigheid, Linkse Kerk, Linkse media, mainstream-media, moralisme, Moslims, Multiculti, Naïviteit, Nederland, nieuw fascisme, onwetendheid, Overheid, Pacifisme, political correctness, politici, praatjesmakers, propaganda, Rotzakken, sociaaldemocraten, Socialisten, socialistisch idealisme, verloedering, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

5 reacties op Vogelaar-wijken mislukt. Goh, hoe kan dat nou?

 1. leefbarbaar zegt:

  Nee hoor Vogelaarwijken zijn een groot succes voor de PvdA. Honderden projecten, honderden stichtingen, vele miljoenen zijn er verdeeld en verdampt. Complete netwerken aangelegd voor propaganda, voor doelgroepen en dat heeft de PvdA geen cent gekost. Wij hebben dat betaald.
  Overigens zit die kneus Vogelaar nu bij Mitros in Utrecht een andere wijk te verzieken.

  Helaas voor ons, zolang er geen grenzen meer zijn, wordt heel Nederland een enorme Vogelaarwijk, met alleen wat groene enclaves waar de koning woont en de elite.

  Geliked door 3 people

 2. Jan zegt:

  prachtwijk

  Ook: aandachtswijk, Vogelaarwijk, later krachtwijk genoemd. Prachtwijk en de andere eufemismen zijn politieke benamingen voor één van de achterbuurten waar (extra) veel geld van overheid en woningcorporaties besteed wordt aan het opknappen van de wijk en geprobeerd wordt de ongeïnteresseerde of defaitistische of vandalistische mentaliteit van een deel van de bewoners te veranderen.

  Per jaar is 250 miljoen euro extra in de prachtwijken gestoken.
  ..

  Situatie 2010:
  Je hoort niets meer over prachtwijken en andere eufemismen. Het geld is waarschijnlijk op en wat is er gedaan?

  Situatie juli 2013:
  Uit een rapport van het Sociaal en Cultureel Planbureau (SCP) wordt duidelijk dat de ruim 1 miljard euro die in die wijken is gestoken geen positieve effecten heeft gehad

  http://www.joostdevree.nl/shtmls/prachtwijk.shtml

  Geliked door 4 people

 3. Hovawart zegt:

  Vogelaar of Melkert het maakt niet uit, zodra er Partij van de Arbeid achter staat, is het een synoniem voor pure geldverkwisting, als er vervolgens op beider cv een Oxfam-Novib staat weet men welke vlag de lading niet dekt.
  Laten wij het verleden nooit vergeten, en de verantwoordelijken er tot aan het einde der tijd aan herinneren dat zij en zij alleen onze maatschappij hebben geruïneerd.

  Like

 4. Trucker zegt:

  Dat linkse vrouwmens had beter eerst eens gekeken in Frankrijk en meer bepaald in (en rond) Parijs.
  De Franse overheid heeft miljoenen euros besteed in de banlieus en complete wijken in steden volledig gerenoveerd…
  Resultaat er is geen millimeter verbetering opgetreden, waar islamieten (want het blijft dit soort volk) zich komen vestigen wordt het een vuilnisbelt, al helemaal als het neger islamieten zijn.
  Die laatste brengen de rimboe mee naar Frankrijk.

  Geliked door 3 people

 5. Hendrik M. zegt:

  Tja, die Vogelaar wijken of hoe ze nog meer genoemd worden, veel subsidie aan vriendjes die daar hun vriendjes weer bij betrokken…
  Uitgevoerd werd er bijna niets…
  Het van u afgenomen belastinggeld is niet besteed aan de wijken, doch aan dikke salarissen van vriendjes en hun vriendjes; vaak lid van een bepaalde politieke partij….

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s