AfD in Cottbus al op de 1e plaats – ver voor de CDU, Die Linke en de SPD

Screenshot_80

(Door: Jürgen Fritz – Vertaling: E.J. Bron)

Wat een rampzalig resultaat voor de in de Duitse deelstaat Brandenburg regerende SPD, die volgens Infratest-dimap zakt van de 1e naar de 4e plaats, van bijna 32% naar 15%. En wat een overwinning voor de AfD, die van 10,7% naar 29%, van de 4e plaats naar de 1e plaats stijgt, haar resultaat sinds de deelstaatverkiezingen in september 2014 bijna verdrievoudigt en nu de duidelijke nr. 1 in de op één na grootste stad in Brandenburg is. Leest u hieronder hoe het tot de verandering kwam en wat de inwoners van Cottbus nog meer aangaven.

AfD kan haar resultaat bijna verdrievoudigen en klimt van de 4e naar de 1e plaats

Infratest-dimap heeft in Cottbus voor de radio-omroep Berlin-Brandenburg rbb een peiling gehouden: op welke partij zou u stemmen wanneer er nu deelstaatverkiezingen zouden plaatsvinden? Van 21 februari tot 28 februari 2018 werden ongeveer 1000 stemgerechtigde inwoners van Cottbus geënquêteerd. Het resultaat kan nauwelijks anders dan sensationeel genoemd worden.

De AfD kon haar resultaat in Cottbus in vergelijking met de deelstaatverkiezingen in Brandenburg op 14-09-2014 bijna verdrievoudigen, ze steeg van 10,7% naar 29%. Zodoende zou de AfD duidelijk boven de CDU staan, die met 24% op de 2e plaats zou komen. Dat zouden ongeveer 5% minder zijn dan drie en een half jaar geleden.

SPD keldert van bijna 32% naar 15%, van de 1e naar de 4e plaats

Op de 3e plaats zou de meeregerende Die Linke komen met 17% (minimale verliezen in vergelijking met 2014). Een echt debacle zou echter dreigen voor de in Brandenburg regerende en de minister-president (Dietmar Woidke) leverende SPD, die van bijna 32% naar 15% zou dalen, van de 1e plaats naar de 4e plaats. Zodoende zouden de AfD en de SPD van plaats ruilen.

De FDP zou nu op de 5e plaats komen, die bijna 5% kan winnen tot 6% en zodoende net de Groenen voorbij zou gaan, die zich minimaal zouden kunnen verbeteren van 4,5% naar 5%. Alle andere partijen samen (“Anderen”) zouden samen 4% van de stemmen halen (bijna min 2%).

 Resultaten in een overzicht

1. AfD: 29% (+ 18,3%)
2. CDU: 24% ( – 4,9%)
3. Die Linke: 17% (– 0,2%)
4. SPD: 15% (– 16,8%)
5. FDP: 6% (+ 4,9%)
6. Groenen: 5% (+ 0,5%)
7. Anderen: 4% (– 1,8%)

Screenshot_80

Hoe veilig voelen de inwoners van Cottbus zich?

De afgelopen maanden was het in de stad in de Lausitz steeds opnieuw tot geweld in verband met “vluchtelingen” gekomen. Gevraagd naar hun gevoel van veiligheid gaf 33% van de burgers van Cottbus aan zich niet meer veilig te voelen, 23% eerder onveilig en 10% zelfs zeer onveilig.

Nog niet eens twee derde deel van de bevolking (64%) voelt zich nog veilig: 45% eerder veilig en slechts 19% zeer veilig, dus nog niet eens een vijfde deel. In vergelijking met het landelijk gemiddelde is 64%, dat zich eerder of zeer veilig voelt, weinig. In heel Duitsland bedraagt dit percentage gemiddeld 75%.

Wat vindt u van de “vluchtelingen”politiek van de regering-Merkel?

Bovendien werd aan de burgers in Cottbus gevraagd wat zij vinden van de vluchtelingenpolitiek van de regering-Merkel. En hier kwam het tot een verwoestend resultaat voor het Merkel-kabinet. 72% is minder of zelfs niet tevreden met wat onze regering in Berlijn hier in de laatste jaren ten tonele brengt.

Nog maar 25% noemt zichzelf tevreden en zelfs maar 1% zeer tevreden – één op de honderd. Wat een rapport voor de Duitse regering, die haar meest belangrijke taak, het garanderen van de veiligheid van haar staatsburgers, steeds minder nakomt. Erger nog, deze primaire taak deels regelrecht weigert en zodoende haar eigen bestaansrecht in ieder geval partieel in twijfel trekt.

Grote ontevredenheid ook met de rood-donkerrode deelstaatregering

De grote meerderheid van de inwoners van Cottbus (74%) is wel degelijk van mening dat haar stad in principe vluchtelingen zou moeten opnemen. De meerderheid (52%) voelt zich echter door Berlijn en Potsdam in de steek gelaten en bijna één op de twee (46%) is van mening dat er nu al teveel buitenlanders in Cottbus wonen.

De inwoners van Cottbus zijn ook uitermate ontevreden over de rood-donkerrode deelstaatregering. Slechts 16% is van mening dat de deelstaatregering in Potsdam Cottbus voldoende zou ondersteunen. Meer dan 80% voelt zich in de steek gelaten. Twee op de drie geënquêteerden (66%) waren van mening dat Cottbus overbelast zou zijn met de integratie van vluchtelingen. Slechts 22% ziet dat omgekeerd (niet overbelast). 65% vindt dat Cottbus niet voldoende door de deelstaatpolitiek ondersteund zou worden.

AfD nu tweemaal zo groot als de SPD

Met het oog op deze cijfers is het duidelijk waarom steeds meer burgers zich van de SPD, die de rood-donkerrode deelstaatregering van Brandenburg aanvoert, afwenden en neigen naar de AfD, want deze partij staat toch veel meer dan welke andere ook voor de veiligheid van de eigen burgers. Dat een partij, die nog maar net vijf jaar bestaat, in de op één na grootste stad van de deelstaat Brandenburg al tweemaal zo groot is als de oudste partij van Duitsland, is echter inderdaad meer dan opmerkelijk.

Bron:
https://juergenfritz.com
Auteur: Jürgen Fritz

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in AfD (Alternative für Deutschland), Duitsland, gezond realisme. Bookmark de permalink .

20 reacties op AfD in Cottbus al op de 1e plaats – ver voor de CDU, Die Linke en de SPD

 1. Jean zegt:

  In heel Europa beginnen “de problemen met die massa vreemdelingen” eindelijk open te gaan, overal beginnen de burgers zich te verzetten tegen die importbarbaren, het zijn geen vluchtelingen maar parasieten, echte vluchtelingen zorgen ervoor niet op te vallen en zich heel snel aan te passen aan de regels van het land.
  Hopelijk scoren de rechtse partijen zondag in Italië en zal Nederland, Frankrijk, Duitsland, België, Oostenrijk snel volgen alhoewel Oostenrijk al bewezen heeft dat het niet op linkse wijze kan.
  Nu nog massaal terugsturen naar landen van herkomst, het moet toch mogelijk zijn minimaal ± 4.000 islamieten/Afrikanen per week uit Europa te verwijderen? Met 20 vliegtuigen goed gevuld is zelfs ± 9.000 realiseerbaar, reken uit 9.000 x 52 = ± 470.000 per jaar w.w.z. op 5 jaar ± 2.350.000 vreemdelingen minder in Europa en als we daarbij ook nog die ellende in Brussel onder de naam EU mee in de eerste vluchten duwen dan kunnen we spreken van een zeer groot succes.
  Ik kan het me al weer een beetje voorstellen, lekker samen veilig wandelen in een park in eigen land ‘zonder’ angstgevoelens om beroofd of verkracht te worden.

  Geliked door 1 persoon

  • paulzwueste zegt:

   Die groene rotzakken blijven toch nog steeds terugkomen.
   ’n Morbide dans om de gunst van de kiezer!
   Jawel, nee toch niet, maar dit maal kreeg ik toch weer vertrouwen in ze…
   Nou ja,slechter kan het niet… en ik ken iemand van de Groenen en die leek me wel sympathiek…

   Stomme idioten die altijd maar weer op de verkeerde partijen blijven stemmen omdat ze toch oh zo bang zijn voor dat zwarte gat van de bevrijding….

   Uit het leven gegrepen… Ja maar als we nou echt van die islam bevrijd zijn wat moet ik dan gaan doen….??
   Ik had me al helemaal verzoend met die baard, en mijn vrouw heeft zo’n volledige transparante boerka gekocht, weet je wel.
   Voor de intieme verjaardagsfeestjes waarbij iedereen toch maar blijft slapen.
   Bovendien vind ik het wel ’n interessant idee om er nog eens drie vrouwen bij te houwen.
   Kost me wel weer drie transparante boerka’s maar dat moet kunnen.

   Like

  • BM Fidel zegt:

   Parasieten verwijderen, het nieuwe verdienmodel. KLM ziet het wel zitten.

   Like

 2. M.A.L. Sion zegt:

  Daar kan Nederland een voorbeeld aan nemen !!!!!!!

  Like

  • King Arthur zegt:

   Dat kunnen ze zeker, maar ze doen het natuurlijk niet want robbie dildo kruipt het liefst zo diep mogelijk weg in een bruine plaats bij de opper pishoer in Germany.

   Like

 3. Republikein zegt:

  Een vrolijke boodschaap, hehe, eindelijk eens.

  Like

 4. droevige mof zegt:

  De meerderheid van de Duitsers is loyaal aan hun leider. Merkel is zonder alternatief en onmisbaar.
  Ze heeft de wereld laten zien dat wij Duitsers gastvrij en behulpzaam zijn. Duitsland is opnieuw een voorbeeld voor alle fatsoenlijke mensen geworden. Onze Kaiser Wilhelm had al gezegd: Am deutschen Wesen soll die ganze Welt genesen. (De hele wereld moet gezond worden in de Duitse aard.) Hoe goed dat uw Mark dat al heeft begrepen.

  Like

 5. Jan zegt:

  Duitsland geeft Soros Mensenrechtenprijs

  Düsseldorfer Tonhalle verleiht Menschenrechtspreis dem US-Geschäftsmann George Soros
  ..
  Soros setze sich seit Jahrzehnten für Menschenrechte, Redefreiheit und Bildung in der Welt ein, teilte die Tonhalle am Montag mit.

  https://deutsch.rt.com/newsticker/65777-dusseldorfer-tonhalle-verleiht-menschenrechtspreis-us-geschaftsmann-soros/

  Like

 6. Mary zegt:

  Engeland heeft het middels Brexit laten zien, Amerika middels Trump te kiezen, de Duitsers laten hun afkeer van Merkel/EU steeds duidelijker en in het openbaar zien en de AfD groeit als kool, de Vise-grad landen hebben het al nooit onder stoelen of banken gestoken, De Oostenrijkse kiezer heeft duidelijk anti EU gekozen, nu Italie nog, maar met Italiaanse steden van b.v. 30.000 inwoners waarvan 20.000 Islamitische agressieve uitvreters zijn zou ook die uitkomst duidelijk moeten zijn, Lega met Matteo Salvini die het al over een Italexit heeft en geen Berlusconi die pro EU is. Wat wij na de afgelopen verkiezingen, waar mijn inziens aardig wat fraude is gepleegd, NOGMAALS, met de in maart te houden referendum stemming en gemeenteraad verkiezingen (daar waar PVV deelneemt) laten zien, wederom, hoe anti EU we zijn ondanks het feit dat Rutte en Co de democratie al afgeschaft hebben, wij niet!!!, wij willen van Rutte en Co/EU af.

  Like

 7. guusvelraeds zegt:

  Wil Duitsland de toekomst voor haar kinderen veilig stellen zal ze massaal AFD moeten stemmen. Beter laat dan nooit. Maar het duurt nog zeker een generatie om de maatschappelijke vuilnisbelt op te ruimen veroorzaakt door de socialistische en pseudo liberale voorgangers. Europa is aan de rand van de afgrond gebracht door het politiek correct geteisem.

  Like

 8. Kanaloa zegt:

  Droevige Mof, u slaat de spijker op zijn kop. Als de Duitsers iets minder loyaal zouden zijn aan hun leider dan zouden we geen WO 1 en 2 hebben gehad.
  Het zit nou eenmaal in de aard van het Duitse beestje, befehl is immers befehl?
  Merkel helpt heel de EU naar de verdommenis en deze ex stasi die in het verleden er geen enkel probleem mee had haar landgenoten te verraden aan de communisten(miljoenen doden) verraadt nu de inwoners van Europa. De gevolgen van haar verraad zijn eerdaags niet meer te overzien, er zullen veel burgers door haar beleid omkomen.

  Like

 9. hans zegt:

  And so it begins!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s