Europa: De pijlsnelle uitbreiding van de dhimmitude

Screenshot_90

(Door: Judith Bergman – Vertaling: E.J. Bron)

Hoewel Europa geen deel uitmaakt van de islamitische wereld, schijnen veel Europese autoriteiten zich desondanks verplicht te voelen om zich meer of minder subtiel aan de islam te onderwerpen. Deze vrijwillige onderwerping schijnt uniek te zijn: Dhimmi is historisch gezien het Arabische begrip voor de veroverde niet-moslim, die zich bereid verklaart als tweederangs, “gedulde” burger onder islamitische heerschappij te leven en zich te onderwerpen aan een aparte, vernederende wetgeving en de eisen van zijn islamitische meesters.

Gatestone Institute

Ook in Europa vindt de onderwerping onder de eisen van de islam in naam van de “diversiteit” en van de “mensenrechten” vrijwillig plaats. Deze onderwerping onder de islam is natuurlijk heel ironisch, omdat de westerse begrippen “diversiteit” en “mensenrechten” helemaal niet bestaan in de basisteksten van de islam. Integendeel, in deze teksten worden diegenen die weigeren zich aan het islamitisch goddelijkheidsconcept van de islam te onderwerpen als ongelovigen aan de kaak gesteld, die zich of bekeren en de djizja betalen, of moeten sterven.

Een van de meest verontrustende aspecten van deze zich snel uitbreidende dhimmitude is de feitelijke doordrukken van islamitische blasfemie-wetten binnen de Europese jurisdictie. Lokale Europese autoriteiten hebben de “hatespeech”-wetten gebruikt om kritiek op de islam te verbieden, hoewel de islam een idee – een religie en ideologie – is, geen nationaliteit of etniciteit. Het is het conventionele doel van de meeste “hate speech”-wetten om mensen tegen haat te beschermen, niet ideeën. Het heeft daarom de schijn dat de Europese autoriteiten er juridisch niet toe verplicht zijn om personen wegens kritiek op de islam strafrechtelijk te vervolgen, temeer daar het islamitisch recht, de sharia, geen deel uitmaakt van het Europese recht, maar ze doen dit maar al te graag.

Het jongste voorbeeld voor deze soort van dhimmitude komt uit Zweden, waar een bejaarde man veroordeeld werd, omdat hij op Facebook de islam een “fascistische” ideologie had genoemd. De wettelijke bepaling volgens welke hij werd aangeklaagd (Brottsbalken hoofdstuk 16, § 8,1 st), spreekt expliciet van “uitlokking” (Zweeds: “hets mot folkgrupp”) tegen groepen mensen, die door hun ras, huidskleur, nationale of etnische afkomst, hun geloof of hun seksuele voorkeur worden gedefinieerd. De bepaling criminaliseert echter niet de kritiek op religie, ideologie of ideeën, omdat westelijke democratieën, destijds nog echte democratieën, de vrije uitwisseling van gedachten niet gecriminaliseerd hebben.

Dhimmitude manifesteert zich in Europa in velerlei opzichten. Op de “Wereld-hijab-dag”, een jaarlijks in februari terugkerende manifestatie, die in 2013 door een immigrant uit Bangladesh in de VS, Nazma Khan, in het leven werd geroepen, “om de discriminatie van islamitische vrouwen door middel van voorlichting en opvoeding te bestrijden”, besloten meerdere Britse parlementariërs de hijab te dragen. Daartoe behoorden o.a. de parlementariërs Anne McLaughlin en de voormalige schaduwminister voor Gelijkheid Dawn Butler en Naseem Shah. Bovendien heeft het Britse ministerie van Buitenlandse Zaken, dat de wanhopige vrijheidsstrijd van Iraanse vrouwen schijnt te negeren en dat tijdens de jongste protesten van het Iraanse volk tegen het Iraanse regime naar verhouding stil gebleven is, ongelooflijk genoeg gratis hoofddoeken aan zijn medewerkers uitgedeeld. Volgens de “EveningStandard” stond er in een E-mail, die kennelijk aan het personeel werd verstuurd:

“Als u een hijab wilt proberen, of wilt ervaren waarom islamitische vrouwen de hoofddoek dragen? Kom dan naar onze ongedwongen manifestatie. Gratis hoofddoeken voor iedereen die deze op deze dag of een deel van de dag wil dragen. Islamitische vrouwen, samen met aanhangers van vele andere religies, beslissen ervoor de hijab te dragen. Velen vinden bevrijding, respect en geborgenheid door het dragen hetzelfde. #StrongInHijab. Wees met ons op de #WorldhijabDay#.”

Screenshot_89

In de tussentijd werden er minstens 29 Iraanse vrouwen gearresteerd, omdat ze hun hijab hadden afgedaan, en waarschijnlijk werden ze verkracht en gemarteld, zoals dat in Iraanse gevangenissen gebruikelijk is. Desondanks bejubelden Britse parlementariërs en medewerkers van het ministerie van Buitenlandse Zaken op perverse wijze de hijab als een soort verdraaid instrument van de “vrouwelijke volmacht”.

De bovenstaande gebeurtenis is nauwelijks verrassend: Groot-Brittannië zit vol met enkele van de meest schokkende voorbeelden voor dhimmitude. Massaverkrachtingen van kinderen door islamitische bendes in veel Britse steden vonden jarenlang plaats met medeweten van de Britse autoriteiten, die deze misdaden niet stopten, uit angst om “racistisch” of “islamvijandig” bekend te staan.

De dhimmitude is ook zichtbaar in de omvang waarmee Britse autoriteiten de gebruiken die door Britse islamitische gemeenschap gepraktiseerd worden, verontschuldigen of bereid zijn uit te leggen. De voor de bestrijding van “eer-misdaden”, vrouwelijke genitale verminking en gedwongen huwelijken verantwoordelijke politiecommandant Ivan Balchatchet schreef onlangs een brief, waarin hij zei dat de reden dat er nog geen veroordelingen voor vrouwelijke genitale verminking (die al sinds 1985 strafbaar is) hadden plaatsgevonden, ondanks een schatting dat 137.000 vrouwen en meisjes in Engeland en Wales slachtoffer zouden zijn van vrouwelijke genitale verminking, gelegen zou zijn in het feit dat het delict “vele nuances” zou hebben. Later verontschuldigde hij zich voor de uitspraak:

“Ik verontschuldig me voor deze brief . . . Vrouwelijke genitale verminking is het meest vreselijke misbruik van kinderen. Het is onacceptabel dat er geen succesvolle strafvervolgingsmaatregelen hebben plaatsgevonden. In de samenwerking met anderen is dat iets dat moet veranderen.”

Iets dergelijks geldt ook voor de nieuwe cijfers dat honderden delicten van “eer”misdaden en misdaden betreffende gedwongen huwelijken in Londen onbestraft blijven. Data tonen aan dat de politie tussen 2015 en 2017 alleen al in Londen 759 “eer”-misdaden en 265 gedwongen huwelijken heeft geregistreerd – voor deze vergrijpen werden echter maar 138 personen aangeklaagd. Diana Nammi, uitvoerend directrice van de Iraanse & Koerdische Vrouwenrechtenorganisatie, die toevlucht biedt aan slachtoffers, zei hierover:

“Wat het zo alarmerend maakt, is dat de aantallen, die we hebben verkregen door informatie in te winnen, laten zien dat er tegelijkertijd sinds de criminalisering van het gedwongen huwelijk in het jaar 2014 veel meer bedreigde mensen dan ooit tevoren om hulp vragen.”

Dhimmitude leidt echter niet “alleen maar” tot kinderverkrachtingen, vrouwelijke genitale verminking en “eer-moorden”, die zich onder de opzettelijk blinde ogen van de nationale autoriteiten uitbreiden, maar ook tot verhindering van de terrorismebestrijding. In een interview onlangs met de publiekrechtelijke Zweedse zender SVT zei Peder Hyllengren, een onderzoeker aan het Swedish Defense College:

“Men riskeert als racistisch bestempeld te worden, zoals men dit in andere Europese landen nog niet gezien heeft. Daar was deze vraag net zo onomstreden als de betekenis van de bestrijding van het nationaalsocialisme en het rechts-extremisme. Maar in Zweden heeft het lang geduurd tot het acceptabel was om over het jihadisme op dezelfde wijze te discussiëren zoals we over het nationaalsocialisme gediscussieerd hebben.”

Hyllengren is te hard met Zweden: maatregelen tegen de jihad worden door westelijke leiders overal gehinderd sinds president George W. Bush onmiddellijk na de 11e september 2001 verklaarde: “Islam is vrede”. President Obama verwijderde alle verwijzingen naar de islam in de terreurhandboeken van de FBI die moslims als aanstootgevend beschouwden. Theresa May beweerde dat de islam een “religie van de vrede” zou zijn. De huidige burgemeester van New York dreigde de New Yorkers onmiddellijk na de terreuraanslag in oktober in Manhattan om de terreuraanslag niet met de islam in verband te brengen.

Onlangs zei de terreurwaarnemer van de Britse regering en onafhankelijke controleur van de terrorismewetgeving, Max Hill QC, dat het “fundamenteel fout” zou zijn om de uitdrukking “islamistisch terrorisme” te gebruiken om aanvallen in Groot-Brittannië en elders te omschrijven. Volgens een bericht van de “EveningStandard” zei hij dat het woord terrorisme niet zou mogen worden opgehangen “aan een van de wereldreligies” en dat in plaats daarvan het begrip “Daesh-geïnspireerd terrorisme” gebruikt zou moeten worden. Vorig jaar zei Max Hill dat enkele jihadi´s, die uit Syrië en Irak terugkeren, niet vervolg zouden moeten worden, omdat ze “naïef” geweest zouden zijn.

In Duitsland is de dhimmitude intussen zo diep verankerd dat de minister van Gezinszaken onlangs heeft voorgesteld seksuele overvallen door islamitische migranten te voorkomen door meer islamitische migranten in het land uit te nodigen – de moeders en zusters van de mannelijke islamitische migranten die daar al zijn. Dat was het antwoord van de minister op een vraag in het parlement welke “concrete onderwijs- en afweermaatregelen” haar ministerie van plan is om “vrouwen en meisjes op de lange termijn tegen de sinds 2015 buitenproportioneel toegenomen lichamelijke, seksuele en levensbedreigende overvallen door mannelijke en vrouwelijke migranten te beschermen en te informeren”. Dit was het erbarmelijke antwoord van de minister:

“Enerzijds gaat het om de onderbrenging van de jonge, onbegeleide vluchtelingen. Natuurlijk ook om … ja … de machocultuur waar ze vaak uit komen… Dat men dat niet verzwijgt en probeert dat daar te bediscussiëren en natuurlijk te beïnvloeden, is heel duidelijk… We hebben hier het deskundig advies van prof. Pfeiffer, dat heel nauwkeurige uitgangspunten biedt… we moeten met de jeugd werken en we weten ook dat de gezinshereniging belangrijk is… hij [de professor] zegt dat dit bij jonge mannen net zo is, of ze nu hier vandaan of ergens anders vandaan komen, ze zijn gemakkelijker te hanteren als ze hun moeders en zusters om zich heen hebben.”

Screenshot_91

Europa zit vol met andere actuele voorbeelden van de dhimmitude, die door ontelbare acteurs van de staat en uit de commerciële wereld gedemonstreerd worden. Daar was de verwijdering van een kruis door de voorzittende rechter in een Duitse rechtszaal tijdens het proces tegen een Afghaan, die ervoor was aangeklaagd een andere moslim wegens de bekering tot het christendom bedreigd te hebben; het terugroepen door H&M van een productielijn sokken, nadat moslims erover geklaagd hadden dat de afbeelding op de sokken zou lijken op het woord “Allah”, dat op de kop staand in het Arabisch geschreven zou zijn; een Franse rechtbank, die het punt van haatmisdaad uit de aanklacht tegen een islamitische moordverdachte laat vallen, die bekende zijn 66-jarige joodse buurvrouw, die hij gefolterd had voordat hij haar van het balkon afgooide terwijl hij “Allahu Akbar” schreeuwde, te hebben vermoord. Het werd bewezen dat hij ook de dochter van het slachtoffer twee jaar voor de moord voor “vuile Jodin” had uitgescholden.

De lijst is eindeloos. Sjeik Yussuf al-Qaradawi, de geestelijk leider van de Moslimbroederschap, die gezegd heeft dat Europa niet door het zwaard, maar door Dawa veroverd zou worden, zou waarschijnlijk niet gelukkiger kunnen zijn. Europa is heel druk doende om zijn wens te vervullen.

Bron:
https://de.gatestoneinstitute.org
Auteur: Judith Bergman (Duitse vertaling: Daniel Heiniger)

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "goedmenschen", "Nuttige idioten", "omvolking", "Religie van de vrede", "Weg met ons!", asielwaanzin, Barbarisme, Censuur, cultuurrelativisme, Dhimmitude, Elite, establishment, Eurabië, Europa, hersenspoeling, Illegalen, Immigratie, Indoctrinatie, Islam, islam-collaboratie, islamappeasement, Islamisering, islamitische ideologie, islamofascisme, Islamofilie, Jihad, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, lafheid, landverraad, Links fascisme, Linkse christenen, Linkse Kerk, Linkse media, mainstream-media, Marxisme, meningsdictatuur, Moslims, Multiculti, Naïviteit, nieuw fascisme, onwetendheid, Overheid, Pacifisme, political correctness, politici, propaganda, Rotzakken, sociaaldemocraten, Socialisten, tolerantie/intolerantie, verloedering, Volksvijandigheid, Zelfcensuur. Bookmark de permalink .

10 reacties op Europa: De pijlsnelle uitbreiding van de dhimmitude

 1. Guardiacivil zegt:

  Het gaat steeds meer de gevaarlijke kant op met de EU en de Brusselse bende die alles uitdokteren.

  Geliked door 2 people

 2. Juan Pan Blanco zegt:

  Minder Sharia en meer Universele mensenrechten én respect voor de autochtone bevolking, vooral onze ouderen die voor uw vrijheden en welvaart heeft gestreden..

  Geliked door 2 people

 3. Sjaakie zegt:

  Arabist Hans Jansen gebruikte de term “voorzorgzucht” om dergelijke vormen van vrijwillige onderwerping en zelf-islamisering te karakteriseren.

  Geliked door 2 people

 4. Hendrik zegt:

  Ik snap politici echt niet, kortzichtige overgave aan iets wat geen links en rechtsdenkende Europeaan wil…………………..

  Geliked door 1 persoon

 5. de sluwe vos zegt:

  Het kan niet anders dan dat de politiek verantwoordelijken van Europa zwaar gesubsidieerd worden door de oliestaten zodat ze er zouden voor zorgen dat de islam geen strobreed in de weg wordt gelegd. Die elendelingen gaan zelfs nog verder dan dat er van hen wordt gevraagd, ze anticiperen op mogelijke toekomstige eisen vanuit de moslimwereld. Die politiekers zijn door het volk gekozen. Het zijn de politiekers die door de domme onwetende meerderheid van de bevolking zijn verkozen en die domme onwetende meerderheid van de bevolking leeft in een waanwereld, tevreden met hun dagelijkse portie schijnamusement, hun onafscheidelijke smartphone en goednieuwsjournaals. Zij zijn eigenlijk hersendood want zij slagen er niet in om te zien wat er te zien is en te horen wat er te horen is. Zij beschikken niet (meer) over het onbezoedelde gezonde boerenverstand om te zien wat er in Europa aan de gang is. Zo lang de media in handen zijn van deze politiekers zal er niets veranderen want ” diens brood men eet, diens woord men spreekt”. Weliswaar zijn er stilaan meer mensen bij wie de ogen opengaan maar zij zwijgen doorgaans uit schrik om bestempeld te worden als racist of nazi en zo zit het systeem muurvast.

  Geliked door 4 people

  • paulzwueste zegt:

   Sluwe vos.
   Je conclusie inzake “het hersendood zijn van de domme onwetende meerderheid van de bevolking”, plus het “zwijgen van diegenen bij wie de ogen opengaan”.
   Wat we dus vaststellen is dat het merendeel van de bevolking “wegkijkt” (zoals dat heet) van de problematiek waarin het land zich bevindt.
   ’n Problematiek die met de dag groter en groter wordt.
   “Wegkijken” is het bewust negeren van bezwarende feiten.
   Nu is het interessant te weten dat je bewust kunt wegkijken maar ook onbewust kunt wegkijken.
   Wat dus ècht interessant is, is de vraag wat gebeurt er vandaag de dag nu werkelijk.
   Wat wil de nieuwe wegkijk-burgemeester van Amsterdam “van Aartsen” eigenlijk?
   Ik noem maar ’n relevant voorbeeld dat zeker aanspreekt gezien in het licht van datgene dat er dagdagelijks mis gaat.
   We zeggen niet “waar wil hij naar toe?” of “waarom”.
   We zouden ook “waardoor” en “waarvoor” kunnen zeggen.
   Vragen die blijven… ondanks het diep van binnen weten dat hij “fout” is, zoals vroeger in de oorlog de benaming was voor landverraders.
   Maar, toen wisten we het zeker…!
   Weten we nu ook zeker of van Aartsen een landverrader is, die zich verkocht heeft aan de islam?
   Het feit is echter dat er geen doorslaggevend bewijs voor is.
   We weten het niet zeker.
   Laten we daarom in de spiegel van het verleden kijken.
   Vroeger wisten we vóór 1940 niet of Mussert een landverrader was, ná de Duitse inval wisten we het zeker.

   Het is de moeite waard dit voorbeeld uit de geschiedenis te projecteren op de situatie van nu.
   De mens wil het ongeluk dus niet zien zolang dat via niet 100% bewijsbare feiten op hem afkomt.
   Om de situatie leefbaar te houden creëert hij/zij daarom na kennisname van bezwarende feiten ’n akkoord met zichzelf dat je het beste kunt omschrijven met de uitdrukking: “ik heb er niks van en ik krijg er niks van.
   Bovendien houdt hij/zij zich voor toch niets aan de huidige situatie te kunnen veranderen.
   Dus is de toekomstige situatie niet van belang om er nu al mee te leven…
   (Rationeel argument.)
   Daarnaast is er nòg iets anders wat nèt zo belangrijk is.
   Namelijk dat we ná die keuze voor “wegkijken” opnieuw gaan kiezen.
   Namelijk kiezen voor bagatellisering van de toekomstige situatie en dubbel genieten van de huidige situatie, welke nog niet beheerst wordt door de voorspelde rampspoed.
   (Emotioneel argument dus.)

   In grote lijnen zien we dus ’n parallel van de huidige situatie met die, eveneens onontkoombare, van vroeger.
   En ook nu weer zal ook pas na de explosie het probleem geruimd kunnen worden

   Geliked door 1 persoon

 6. paul zegt:

  Goed artikel, maar er schuilt een gevaar in:
  Het woord “dhimmi” bestaat en “dhimmitude” bestaat (nog) niet.
  Het beginnen gebruiken van “dhimmitude” is eigenlijk een “dhimmitude” op zich; zeg toch directer dat het over “onderwerping” gaat, dus letterlijk islam.
  Het gebruik van “dhimmitude” vermijdt te zeggen dat over onderwerping (islam) gaat, net wat het artikel aanklaagt.

  Geliked door 3 people

 7. Pingback: Europa: De pijlsnelle uitbreiding van de dhimmitude | Jasterke's kwijt-zonder-spijtsite

 8. koddebeier zegt:

  De landverraders staan aan het roer.

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s