Alarmfase Rood: “islamisme”-gevaar bekeerlingen

Screenshot_101

Duitse Salafisten.

(Door: Michael Steiner – Vertaling: E.J. Bron)

Bekeerlingen neigen normaal gesproken tot radicalere opvattingen dan de mensen die al in hun geloof opgroeiden. Juist bij de islam vormt dit een gevaar, zoals onderstaande informatie verduidelijkt.

Contra magazine

Natuurlijk, ook het christendom kent – zoals de geschiedenis van de kerstening van Europa ook duidelijk maakt – genoeg gevallen, waarin het juist de nieuwe bekeerlingen hartstochtelijk tegen de “ongelovigen” tekeer gingen en daarbij niets terugdeinsden voor massamoord en marteling. Maar in de huidige tijd is zulk gedrag meer van toepassing op diegenen die tot de islam bekeren.

Het actuele geval van “Nils D.” uit Dinslaken, die tot de islam bekeerde en in 2013 naar Syrië vertrok om daar voor de “Islamitische Staat” te vechten, en daar blijkbaar eveneens drie gevangenen van de islamitische militie doodmartelde, kan er als extreem voorbeeld voor worden gebruikt hoezeer juist bekeerlingen ertoe neigen bijzonder radicale opvattingen van hun nieuwe geloof te vertegenwoordigen. Hierbij gaat het niet om een incidenteel geval, aangezien er veel bekeerlingen in de gelederen van ISIS vechten/vochten.

Natuurlijk, er zijn ook mensen – vooral vrouwen – die op grond van hun (huwelijks)partner tot de islam bekeren en daarbij de “normale” opvattingen van deze religie overnemen – alhoewel ook deze als gevolg van de talloze oproepen tot moord in de koran (en nee, de vele oproepen tot moord in het Oude Testament zijn hiermee niet echt te vergelijken, omdat deze voor de christenen slechts beperkt geldig is) steeds opnieuw in de kritiek staan. Maar er is gewoon geen gebrek aan mensen zoals “Nils D.”, die een bijzonder radicale opvatting overnemen. Of zoals de extremismeonderzoekster Miryam Eser uitlegt: “Bekeerlingen willen voorbeeldig gelovig zijn”.

Volgens schattingen is ongeveer 10% van de islamitische extremisten dat naar Syrië en Irak trok om daar te vechten, bekeerling – onder diegenen uit Frankrijk is dat zelfs ongeveer 25%. Maar in totaal maken diegenen die zich pas later bij de islam hebben aangesloten maar een fractie van de Mohammedanen uit. Alleen dit al zou eens een keer te denken moeten geven. Namelijk daarover welk maatschappelijk gevaar er uit de bekeerlingen voortkomt, omdat men aan de islamitische gemeenschappen de missionering toestaat.

In zoverre kan men het de islamitische gedomineerde landen (zoals Saoedi-Arabië of Iran) niet kwalijk nemen dat zij de import van Bijbels en ander niet-islamitisch religieus materiaal evenzo verbieden als de missionering (die alleen maar door de moslims zelf mag geschieden).

De Franse “islamisme”-expert Olivier Roy (Studies: “De islamitische weg naar het Westen. Globalisering, ontworteling en radicalisering” [2006] en “De verkeerde oorlog. Islamisten, terroristen en de vergissingen van het Westen” [2007] baseert zijn theorieën op omvangrijk datamateriaal. Zijn conclusie wordt in de Zwitserse “Tagesanzeiger” als volgt samengevat: “In het tijdperk van de globalisering schuilt het gevaren- en geweldpotentieel van de religies vooral in de bekeerlingen. En omdat de individuele bekeringen een massafenomeen zijn geworden – men schat dat in Duitsland, waar meer dan 3 miljoen moslims leven, de helft van de 35.000 ´islamisten´ bekeerling is –, mag de subversieve kracht niet onderschat worden.”

Zoals we dus zien, is het vooral zaak om die mensen in de gaten te houden die van religie zijn veranderd. Net zoals veganisten geworden “alleseters” vaak een sterke missioneringsdrang voelen en graag de “carnivoren” aanvallen, treden ook vaak de bekeerlingen op die deze stap uit volle overtuiging, en niet bijvoorbeeld om hun partner een plezier te doen, zetten: ze proberen hun omgeving er eveneens van te overtuigen zich te bekeren en vertegenwoordigen daarbij een radicalere opvatting dan het eigenlijk in de religie opgegroeide milieu. En gezien het feit dat zich jaarlijks in Duitsland, Frankrijk & Co tienduizenden mensen tot de islam bekeren, moet je er eigenlijk van uitgaan dat er sprake is van “Alarmfase rood”. Hier worden elk jaar duizenden “islamisten” “gekweekt” – en wel direct op ons continent.

Bron:
https://www.contra-magazin.com
Door: Michael Steiner

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Religie van de vrede", "Weg met ons!", Barbarisme, Europa, Islam, islamitische ideologie, islamofascisme, landverraad, Moslims, nieuw fascisme, Pacifisme, political correctness, Rotzakken, Salafisten, sharia, Terrorisme, verloedering, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

24 reacties op Alarmfase Rood: “islamisme”-gevaar bekeerlingen

 1. BertG. zegt:

  Dan moeten er hier op de site wel erg veel bekeerlingen aanwezig zijn.
  Zo fanatiek als dat ze hier zijn, ben ik ze buiten nog niet tegen gekomen.

  Geliked door 1 persoon

 2. Aegolius cs zegt:

  “Tagesanzeiger” gelezen waaruit blijkt dat genoemde conclusies op empirisch onderzoek zijn gebaseerd waaraan uw vertaling (lastig artikel) nauwkeurig aansluit.

  **In dieser Hinsicht und in rechtsstaatlichen Angelegenheiten ist die Anpassung, die geleistet werden muss, eindeutig einseitig.**
  In dit opzicht, en in constitutionele zaken is de aanpassing die moet gebeuren duidelijk eenzijdig. (…)

  Code rood? Is er nog een ’n bovenliggende code?!

  Geliked door 1 persoon

 3. Hendrik M. zegt:

  Die Steiner heeft het begrepen; niets erger dan het wijf wat zich de moslimkringen in hoereert en zich bekeerd tot de islam, of mislukte ventjes, de echte minkukels, die zich tot de islam bekeren om zo toch ergens bij denken te horen.

  Geliked door 1 persoon

 4. Steven zegt:

  Alles wat te maken heeft met mossels is bij uitstek CODE ROOD!

  Geliked door 3 people

 5. BertG. zegt:

  Compleet of topic.
  Ik kreeg vandaag ook een oproep voor de stemming op 21-03 voor het raadgevend referendum.
  Ik dacht dat ze alles al afgeschaft hadden wat hier mee te maken had.
  Een stemming voor de poppenkast dus, want ze doen er verder toch niks mee, als het antwoord niet bevalt.

  Geliked door 1 persoon

  • Aegolius cs zegt:

   Precies BertG.

   En nu doet Pechtold er als regeringspartij weer zielig over omdat de stemmers het niet “goed” begrepen hadden…….. over bijv. Oekraïne referendum. Rutte heeft het toekomstig probleem met behulp van D66 minister Ollongren opgelost.

   Kennelijk rest er nog een dringende “referendumvraag” op 21 maart alvorens de afschaffingwet in kracht treed. Een leuk D66 kroonjuweel hetgeen je als souvenir-uitnodigingsbiljet kan inlijsten en de beste plaats in je huis kan geven: de WC !

   Like

   • BertG. zegt:

    Ik ben toch niet enige die dit ontvangen heeft.
    Ik noteer letterlijk waar het voor is, onderaan. Dat staat op het biljet.
    En ik heb geen flauw idee waar ik een ja of nee voor moet geven.

    Over welke wet gaat dit referendum?
    De wet op de inlichtingen en veiligheidsdiensten 2017

    Geliked door 1 persoon

   • BertG. zegt:

    Ik denk dat het over die sleepwet gaat.
    (volgens is dat allang geregeld)
    Of ik heb ergens een bericht gemist over de allerlaatste referendum over iets uit 2017.

    Like

 6. MGTOW91 zegt:

  Dan ben je toch ook een zo ongelooflijke lafaard als je als autochtone Nederlander jezelf tot de islam wilt bekeren.

  Geliked door 1 persoon

 7. stef zegt:

  Ook hierin speelt de rol van de media en linkse partijen een belangrijke rol.
  muzelmannen zijn goed en wij blanke christenen en joden zijn slecht.
  En zoals we weten zijn linkse mensen gemeen als ze verliezen.

  Geliked door 1 persoon

 8. Donnie zegt:

  Zeer groot gevaar kijk maar naar Tsjetsjenië en de Hofstadgroep!

  Dit soort blank verraad mensen hebben eigenlijk geen toegevoegde waarde meer voor de inheemse bevolking…en moeten dus worden opgeruimd of worden vastgezet en het liefst de sleutel weggooien en laten uithongeren!

  China doet dit al in hun eigen wel toepassen en het werkt zeer effectief!

  Like

 9. Leo 1 zegt:

  Vertrouw geen enkele moslim, ook die met de blauwe ogen niet………… !!

  Geliked door 1 persoon

 10. bigljohn zegt:

  De definitie van het woord moslim; M; Moordenaars, O; Onderkruipers, S; Seksmaniakken, L; Leugenaars, I; Idioten, M; Martelaars, S; Sadisten.

  Geliked door 2 people

 11. guusvelraeds zegt:

  In de islamitische traditie staat een bekeerling als moslim in rang hoger dan een geboren moslim. De bekeerling heeft een bewuste keuze gemaakt en een switch van een ongelovig naar een gelovig leven. Een geboren moslim heeft geen inspanning moeten verrichten om moslim te worden. Dat is de heersende mening. Een bekeerling wordt in moslim milieu’s met veel engagement ontvangen dit veroorzaakt een zekere maatschappelijke druk bij de bekeerling om toch vooral een goede moslim te zijn. Een goede moslim is de profeet Mohammed volgen in alles wat hij gedaan en gezegd heeft. Dus is het niet vreemd dat bekeerlingen in het uitoefenen van geweld en terreur een tandje extra bijzetten.

  Geliked door 1 persoon

 12. kampersrene zegt:

  op de foto links de Paus met een van zijn kardinalen

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s