Theresa May: “Er komt geen tweede referendum”

Screenshot_92

(Vertaling: E.J. Bron)

De Britse minister-president Theresa May sloot nog een EU-referendum categorisch uit. Het Britse volk zou beslist hebben. Aangezien diverse politieke krachten in Groot-Brittannië erop aandringen een tweede referendum over de uittreding respectievelijk het verblijf in de Europese Unie te houden, ziet minister-president Theresa May zich ertoe genoodzaakt het huidige uittredingsproces fel te verdedigen.

Contra magazine

“Er zal geen tweede referendum komen. Het Britse volk heeft besloten de EU te verlaten. En dat zullen we op 29 maart 2019 doen”, zei May tegen de “Welt”. De uitvoering van het referendum van juni 2016 zou ook een kwestie van vertrouwen zijn, aldus de conservatieve politica. “Ik denk dat het absoluut noodzakelijk is met betrekking tot het vertrouwen van het publiek in de politiek dat we deze beslissing respecteren en uitvoeren. En dat ziet een overweldigend aantal afgevaardigden net zo.”

Gisteren nog kondigde ze in een toespraak in Londen aan dat Groot-Brittannië definitief de EU-binnenmarkt en de tolunie zou verlaten. Echter, aldus de Britse minister-president tegenover de “Welt”, haar land zou ook nieuwe douaneovereenkomsten met de EU kunnen zoeken. Misschien functioneert een douanepartnerschap het best. Daarmee zouden we garanderen dat goederen, die in Groot-Brittannië aankomen, maar voor de EU bestemd zijn, de juiste EU-tol krijgen”, aldus May. Ze zou zich echter ook een veel minder bureaucratisering betreffende de douaneovereenkomsten kunnen voorstellen. “Dat zou nieuwe onderbrekingen van de handel minimaliseren en vooral rekening houden met de gestelde eisen in Noord-Ierland.”

Afgewacht moet worden hoe het vanaf volgend jaar verder zal gaan met de bilaterale betrekkingen tussen Londen en Brussel. Ondanks de politieke spanningen mogen we er van uitgaan dat uiteindelijk de belangen van concerns en financiële industrie zullen winnen, temeer omdat deze uiteraard geïnteresseerd zijn in het behoud van de status quo.

Bron:
www.contra-magazin.com

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in EUSSR, gezond realisme, Groot-Brittannië. Bookmark de permalink .

8 reacties op Theresa May: “Er komt geen tweede referendum”

 1. Wachteres zegt:

  https://doorbraak.be/kiespijn-john-major/?utm_source=newsletter-322&utm_medium=email&utm_campaign=Dagelijkse+Dosis+Doorbraak

  De kiespijn van John Major
  3 maart 2018 Harry De Paepe

  De Britse oud-premier John Major staat voor het eerst sinds lang terug in het centrum van de politieke aandacht. Op de laatste februaridag van dit jaar hield hij in Londen een toespraak waarin hij zich verzette tegen de brexit. De vroegere eerste minister roept de leden van het Lagerhuis op om hun eigen geweten te volgen en na te gaan of het land beter of slechter af is door uit de Europese Unie te stappen. Major bepleit zelfs een nieuw referendum. De speech zet de huidige premier Theresa May verder onder druk.

  Maar de Conservatives kijken niet met vreugde terug op het premierschap van Major. Zijn beleidsjaren waren de jaren waarin de partij onderling overhoop lag over…Europe. Toen het kabinet Major het Verdrag van Maastricht ondertekende, kapittelde Thatcher vanuit de Verenigde Staten dat ze ‘never’ dat verdrag had getekend. Ze was in de VS om haar memoires te promoten.

  Het is dan ook enigszins ironisch dat John Major parlementsleden nu oproept om hun geweten te volgen en de partijdiscipline te negeren. Critici zeggen dat hij dat principe beter als premier ook had toegepast. ‘Then we would never have been in this mess’. Maar zijn tussenkomst is belangrijk nieuws in het Verenigd Koninkrijk. Dit is voor Theresa May even pijnlijk als Thatchers bemoeizucht in de jaren dat John Major premier was. De huidige premier kan dit missen als kiespijn.

  Like

 2. leefbarbaar zegt:

  Toch ben ik bang dat die muts straks met een geitenpaadje komt en een inlegvelletje en de hele brexit verwatert. Het behoud van je land rechtvaardigt ieder offer, dus stop met treuzelen en herstel je grenzen, zolang het nog kan.

  Like

 3. Hovawart zegt:

  Ik kan mij niet voorstellen dat de Engelsen nog twijfelen over de Brexit, nu zij aan de andere kant van de tafel de reacties hebben gehoord, de rancuneuze instelling en oncoöperatieve houding gezien hebben van de EU-onderhandelaars om voor beiden zijden tot een bevorderlijke overeenkomst te komen, daarbij het sneaky lobbyen met oud-politici die nog steeds op de loonlijst staan of bene’ficiary zijn, om stokken te blijven steken tussen de spaken van Theresa May en de Brexiteers tandem, om gezichtsverlies van de Europese dicktators te voorkomen.
  Als ik zie hoe Brussels de hakken in het zand zet als één van de lidstaten zich niet wenst te houden aan de europese onderwerping, dan bekruipt mij het gevoel dat het allergrootste gevaar voor onze vrijheid, de eurofascisten en ongekozen technocraten zijn die in Brussels zitten, met hun droom van één bankenunie, één fiscale unie en uiteindelijk één politieke unie, de heerschappij over ons allen. Dat zij ons klaarblijkelijk het tegenovergestelde gaat brengen, economische neergang, oorlog en fascisme, en een verdeeldheid in Europa die ons decennialang in conflicten met buurlanden en moslimenclaves zal blijven storten, moge duidelijk worden aan de opinie op de houding van de machtswellustelingen uit Brussel, van de ons omringende economische grootmachten.
  Het eurofascisme pleit voor het oprichten van een machtige centrale overheid binnen de EU,
  die boven de nationale regeringen staat, en zonder hun toestemming besluiten kan nemen. Het einddoel is om de lidstaten te reduceren tot machteloze provincies van één europese superstaat.
  Hiertoe is volgens de Eurofascisten een Europese gelijkschakeling nodig (mogelijk gebaseerd op de “Gleichschaltung” in Nazi-Duitsland). Een centraal element van de gelijkschakeling is het garanderen van de “Europese solidariteit” in de vorm van enorme transfers van rijkdom van het ene land naar het andere. De succesvolle lidstaten zullen gedwongen worden om hun rijkdom af te geven aan de minder succesvolle staten.(ongeacht of Rutte (c.s) zijn toneelstukje opvoerd)
  De wensen van het volk dat de rijkdom moet opbrengen moeten worden genegeerd, stellen de eurofascisten. Zo nodig moet de rijkdom onder dreiging van (politiek of fysiek) geweld worden afgenomen. Alle middelen zijn geoorloofd om de solidariteit te dienen.
  Het wachten is tot de vlam in de pan slaat, met deze idioten aan het roer …….

  Geliked door 1 persoon

 4. Wouter Eenhoorn zegt:

  Het kapitaalis sterk en er lopen nog steeds teveel Sorossen rond. Hij is vast lid van een socialistische partij en dus gevaarlijk.

  Like

 5. Asgard zegt:

  Allemaal al verdoordachte handelingen zitter hier aan vast, het zal toch ergens goed voor zijn dat de elite dit toelaten,..hetzelfde met donoregistratie, ook al allemaal verdoordachte handelingen wat de verzekering straks weer geld kan wegtrekken bij de kansloze burger,..geen donor ook geen recht op leven, of niet donor moet eigen risico verzekering nemen, dat soort dingen kun je straks verwachten,..een nieuw kindje is geboren waar de regering straks weer geld kunnen wegtrekken!

  Like

 6. Flo zegt:

  Daar ook geen referendum meer,en dat wil Brussel opeens weer wel . Net zolang tot de uitkomst hun bevalt, zelfde gelazer in Duitland ,waarom?? Duurt het tellen van de stemmen van de SPD plots zo lang, kunnen ze manipuleren ,stel je voor dat de Coalitie niet doorgaat ,Mensen die de stemmen tellen zijn belangrijker ,dan wat de mensen stemmen ,en dat weet Merkel als geen ander .

  Like

 7. Guardiacivil zegt:

  En nu moet ze haar poot stijf zien te houden.
  Wat voor ons verkeerd uitpakte, zal daar juist werken.

  Like

 8. Jules Vismale zegt:

  Lees hier eens wat die akelige klootzak van een Hans van Baalen (VVD) van plan is en zo hypocriet en tegenstrijdig is als het over referendums gaat:

  Hypocriete eurofiele VVD’er Hans van Baalen is tegen referenda in Nederland, maar hij eist wel een tweede Brexit referendum

  Volgens de voorzitter van de ALDE-partij in het Europees parlement MOET Theresa May een nieuw referendum uitschrijven. Zij MOET echter gewoon helemaal NIETS laten opdringen van die afschuwelijke huichelaar!

  Iedereen die de politiek ook maar een beetje volgt weet dat Hans van Baalen, VVD’er, een eurofiel pur sang is. De walgelijke man (die Geert Wilders en de PVV toch zo gevaarlijk vond!) stond de menigte in Oekraïne op te jutten, hij beloofde dat land lidmaatschap van de EU als ze zich maar tegen Rusland zouden verzetten, en stemt met zijn ALDE-club steevast voor meer, meer, meer Europa terwijl voor miljoenen Europeanen deze kreet wijselijk beter overkomt: minder, minder, minder Europa!

  Om zijn Grote Europese Droom werkelijkheid te maken schuwt Van Baalen geen enkel middel. Zo is hij mordicus tegen referenda. Die zijn in zijn ogen namelijk “idioot,” “tegen de grondwet” en zelfs “tegen de democratie,” aldus de VVD’er.

  Nou ja, blijkbaar zijn er wel uitzonderingen op die regel: als zo’n referendum gebruikt kan worden om het Europese project (wat trouwens een gigantische miskleun is geworden!) verder op weg te helpen. Dán zijn referenda hartstikke leuk. Lees maar wat meneer vandaag voor De Telegraaf schrijft:

  “n deze chaos rest de politiek slechts één keus: zij moet het mandaat teruggeven aan het Britse volk door een tweede referendum te organiseren, met het terugdraaien van Brexit als inzet… Het Britse parlement is een van de oudste parlementen ter wereld, dat stevig is geworteld in de samenleving. Het zou de Britse traditie van vrijheid en democratie sieren om de bevolking te raadplegen over de vraag of Brexit coûte que coûte moet worden doorgedrukt.”

  Het is bijna niet te geloven (toch wel!) dat hij dit soort termen gebruikt, maar het is echt waar. Ja, Hans van Baalen is, in de woorden van GeenStijl, werkelijk zo’n “opportunistische klootzak.” Zo rolt de Europese elite maar verder. Schaamteloos.
  Laat die stomme van Baalen (je kunt allang balen van dit soort hooghartige bedriegers en oplichters!) maar lekker gaar koken in een vat vol met hete pek, dat hij hierna met veren wordt bestrooid en Europa wordt uitgeknikkerd, samen met al die overige linkse mispunten en akelige moslimextremisten!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s